Şimdi Ara

Portatif klima alınır mı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (5 Mobil) - 5 Masaüstü5 Mobil
5 sn
274
Cevap
6
Favori
463.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende alıcaktım bunlardan o koca boruyu nereye sokucam onu bulamadım bı turlu normalınden aldım
  • Ben ciddi ciddi almayı düşünüyorum çünkü ev çok eski ve geceleri uyutmuyor artık sıcak.. Vantilatör falan kesmiyor yani.

    Merak ettiğim nokta, bu klimalar sadece normal soğuk hava mı üflüyor yoksa standart klimaların yaptığı gibi içerideki nemli ve sıcak havayı da alıp dışarı atıyor mu?
  • shario S kullanıcısına yanıt
    Nem alma fonksiyonu var. Ayrıca soğutacağı havayı da içeriden aldığı için dolayısıyla sıcak havayı da dışarı veriyor diyebiliriz sanırım.
    Ben de 2 hafta önce aldım 12.000 BTU luk bir tane. Borusunu da ısıcam ı kestirerek dışarı verdim.
    İstediğimiz performansı elde ettik diyebilirim.
  • Ph 233 geleli bugun 1 hafta oluyor. Öncelikle; eski ve 20 m2 bir odayi 2-3 saatlik bir calismayla yeterince sogutuyor. Normal zamanda sicakta oturtmazken, klimayla birlikte bariz sekilde bir rahatlik söz konusu. Klima normal klimalara gore sesli evet ancak beni cok rahatsiz etmiyor. İki boru icin cami kestirdim ve sicak hava tahliyesi ile temiz hava girisi oradan saglaniyor..

    Memnun kalmadigim tek nokta; daha ikinci gun calistirir calistirmaz koku yapmaya baslamasi. Oyle kotu bir koku oluyor ki; klimanin calistigi ilk 10 dakika odada durulmuyor desem yeridir..

    İnternetten biraz arastirma yaptim ve bunun su tahliyesi ve klimanin islak kalmasiyla ilgili oldugunu okudum. Her sabah klimanin arkasindan suyu da tahliye etmeme ragmen koku oluyor.

    Ph233 ile birlikte gelen kucuk kisa bir hortum var, az once bagladim. (Suyun birikmeden direkt bu boruyla tahliyesi belki koku konusunda ise yarar diye ancak yarim saattir klimanin basinda beklememe ragmen bir damla su gelmedi borudan.) acaba yanlis yere mi bagladim diye bakiyorum ancak borunun ve ucundaki aparatin girebilecegi tek bir yer var. Umarim suyu oradan tahliye edebilirim.

    Koku konusunda aranizda onerisi olan var mi? Mobil oldugu icin nasil temizlendigi konusunda hicbir fikrim yok ve klima daha 6 gunluk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3 senedir airfell 9000 lik mobil klima kullanıyorum.

    Eğer siplit klima alabiliyorsanız kesinlikle alın. Evimde 1 tane klima (SHARP 13000) var split bunların haricinde birde mobil klima var. Bunu ya mutfak yada küçük bir odam var arada kullanıyorum. Ve kesinlikle sesden yanında durulmuyor. Ve split klima gibide soğutmuyor onuda söyliyeyim. Sonuçta tek bacası mevcut ve ısınan radyatöründeki sıçak havayı dışarı atıyor ve dışarıdan kapının ordan yada odanın menfezi varsa ordan inanılmaz birşekilde hava çekiyor . soğuttuğu ortamı ısıtıyor ve buda soputması gereken odayı split klimaya göre daha geç soğutuyor. Ve ço kfazla elektrik yakıyor. Orda A sınıfı yazmışlar ama alakası yok.

    İki bacalı olan modeller var onların fiyatıda 13000 lik sharp klima fiyatı gereksiz pahalı.

    Kesinlikle eve alınmaz onu söyliyeyim. En sesiz olan modelleri bile sesli çalışıyor. Yok yanında konuşabilirsiniz rahatsız etmez gibi söylemlerde bulunuyor satan kişiler. Doğru çalışınca konuşabilirsin ama avazın çıktığı kadar bağırarark oluyor bu iş.

    Kesinlikle ama kesinlikle eve alınmıyacak bir cihaz . Alın split klima en cuzuda olsa mobil klimalardan en az 2 kat performanslı. Bakın iki odayıda soğutmama gerek dersiniz 1000 liraya yakın klimalar var split onlardan alın.

    Yok kiracıyım yok deldiremem duvarı demeyin mobil klima alınca sesden duvarı yıksaydımda almaydım diyeceksiniz. Ve tek bacalı olan modellerin ekstra dışarıdan hava alması ortamın geç soğuması . İki bacalılar sesiz idda ediyorlar ama onların da fiyatları dediğim gibi çok pahalı gerek yok 2500 liraya bile gördüm.

    Bunu sesli bir ortamda yada ofisde iş yerinde kullanıp için sorun olmaz. Ama ev gibi sesiz bir ortamda yada pc başındayken birşeylerele uğraşırken kesinlikel durulmuyor. Cihazların fan hızı son kademedeyen çok ses çıkarmıyor ses cihazın dış motoru olacak kısmından çıkıyor . Rahatlıkla 4-5 tane buzdolabı sesi gibi çalışıyor.

    Alıcak olan lar bir kez daha düşünsün. Birde öyle yok az su çıkarıyor yok 2 litre öıkıarıyor yalan. Sizin ortamın nemine bağlı o iş. İStanbuldayım gün boyunca 1 damacanadan fazla su çıkarıyor emin olun. Ben split klima alana kadar idare ediyorum bunla ve ilk işim bunu iş yerine yada yazlığa götürmek olucak.




  • Arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz... engelliyim evde çalışıyorum 5 metrekare odada yaşıyorum iş yemek her şey bu odada ve çok güneş görüyor artık bunaldım usandım artık.. mobil klima alabilirim ama çalıştım için gürültü olmaması gerek.. balkona koysam soğuk havayı boru veya birşey ile alamaz mıyız içeriye ? diğer klimalardan alıp takamıyorum lojman için oturdum ev.. Bir çözüm önerin lütfen bıktım şıpır şıpır terlemekten...
  • Styric kullanıcısına yanıt
    Mobil klimanın kocaman bacası var. Onun için camda veya duvarda kocaman bir delik açman lazım. Hadi diyelim mobil üniteyi komple dışarda bıraktın yine havayı içeri almak için delmen gerekiyor. Onun yerine splitte borular için ufak bir delik yeterli.
  • Arkadaşlar mobil klimalar çok sesli. Bunu göze alabiliyorsanız alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadirt -- 16 Haziran 2015; 0:19:25 >
  • 2012 de yazan özellikler ve problemler 2014'de de devam etmiş. Mobil klima konusunda hiçbir gelişme mi sağlanamadı acaba? Hala mı uzak durmak da fayda var?
  • bu hortum mevzusu bana kemal sunal, şener şen i anımsatıyor.

    -kıbleeee, -hortumm

    tam bela.
  • Arkadaşlar ben de aldım Buses marka cihaz ve çok memnun kaldım. Şu mesajımı inceleyebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=108029444
  • Ben sirf meraktan aldim eve getirdim calistirdim o boruyu hole uzattim mukemmel.bir ses var makinada tv izletmiyor kapiyi kapatamadik boru gectigi icin sicakla.soguk karisti guzel.sogutma elde edemedik bide icine şıp.şilıp.die su damliyor rahatsiz edici topladim.geri goturdum iade ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tosunpasha26

    Arkadaşlar ben de aldım Buses marka cihaz ve çok memnun kaldım. Şu mesajımı inceleyebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=108029444

    Aldim geri iade ettim çöp.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim işimi ziyadesiyle görüyor. Kiracı olduğum için ve kırıp dökmek istemediğim için aldım ve amacına hizmet ediyor. Oda oda taşıma durumu elbette yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tosunpasha26

    Arkadaşlar ben de aldım Buses marka cihaz ve çok memnun kaldım. Şu mesajımı inceleyebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=108029444

    Bu arkadaşın aldığı üründen almaya karar verdim bende. Çok iyi montaj yapmış kapıya ki benim balkonda aynı şekilde müsait. Ayrıca gürültü derdi vs yok. Lakin gözle görüp alacağım bi yer bulamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KOMBİ GİBİ BALKONA KOYUP soğuk hava giriş çıkışını ekstra aparatla odaya alınabilirmi acaba onu araştırmak lazım.Yakında böyle bir model üretebilirler.
  • bir yeri kırmadan cama monte etmek için aparatları var beko ve arçelikte gördüm. deneyen varmı diyeceğim ama yeni sanırım cam aparatı olduğu için almayı düşünüyorum bende kiracıyım.
  • Böyle bi model vardı ancak.. Devamını okuyun.

    Beyler bayanlar bu konuda zamanında uzun uzun araştırma yapmış biri olarak; airfeldi, vesteldi, baymaktı, delonghiydi alayının portatif/mobil klima ürünlerini kafanızdan atın. Yanında cam aparatıda verseler, boruyu baca giderinden verme şansınızda olsa bu aletlerin gürültü sorunu olduğu sürece evde bunları kullanmayı kafanızdan çıkarın. Yine havalar ısınınca mediamarktta, carrefourda sağda solda bu mobil cihazları çalıştıracaklar ve "bakın çokda sesli değil" diyecekler. Şakin kazın ayağı öyle değil. Ev ortamında bunların gürültüsünden duurlmuyor ve bunun çaresi yok maalesef. Aslında yoktu ta ki bir model trye gelene kadar. Peki bu çözüm oldu mu? Maalesef olamadı. Peki neden?
    Geçtiğimiz yaz buses marka portatif klimalar satıldı sağda solda. Bunun özelliği hava giriş çıkışın olduğu konumlardaki boruların birbiriyle değişebilir olmasıydı. Yani ister aleti odanın içine koyun ve sıcak hava tahliye kısmına boruyu bağlayıp, tahliye edilen havayı dışarı atın. İsterseniz bu boruyu cihazın soğuk hava üflediği kısma takıp cihazı balkona koyun. Ayrıca konfor kiti denen özelliği sayesinde cihazı balkona koyduğunuzda, içeriye kumanda alıcısı ve diğer butonları yerleştirebiliyordunuz. Yani odanızda ne iç ünite ne dış ünite var. Sadece hava girişinden gelen üfleme sesi. Cihaz ip67 su geçirmezlik sertifikasınada sahip ama ne kadar sugeçirmez tartışılır tabi fakat plastik ve hava alan bi dolap vs ile bu aşılabilir. Uzun lafın kısası, balkonda portatif klima soğuk havayı içeri üflüyor. Diğer hiçbir cihazda bu özellik yok (en azından 1500 liraya kadar olan portatif cihazlarda).
    Sorun şu ki cihazı trye getiren distribütor firma batmış ve başka getirende yok. Şu anda bulursanız elde kalan son stoklardır. Arıza durumunda ne parça var ne de bakım onarım. Hatta bunları göze alarak almıştım ben yinede gözü karartıp. Eve getirip açtığımda plastik şasede iki çatlak vardı. Parçası ve servisi olmadığının farkında olan satıcı firma sorgusuz geri aldı sağolsun.

    Velhasıl bu şekilde başka cihaz piyasaya çıktıysa, servis va sorunu yoksa yapıştırın gitsin. Ben bu sene yine bakıyorum. Bu şekilde çalışan portatif bulamazsam gidip en ucuzundan 800-900e split klima alıcam artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extra34 -- 28 Mayıs 2016; 17:09:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kardeş bende portatif bi klima almayı planlıyorum ... Tam forumda okudum vazgeçmiştim ki senin yazını gördüm ve cihazı inceledim ... Fena değil senin gibi bende balkona koyarak sorunu çözerim diye düşünüyorum ... Dediğin gibi bi çok ünlü sitede satışta değil sadece birinde satışta ... 800 - 1200 arası fiyatları var ... Bana sadece soğutma lazım ısıtmada olursa çok farketmez... zaten ev merkezi sistem ... benim düşüncem balkona koyarak balkon kapısından (Balkonda kapılar tamamen cam) içeri vermek balkonda priz de var ayrıca su tahliyesinide balkon giderine verdim mi sorun kalmıyor ... zaten balkonda cam balkonla kapalı ... Burada birkaç sorum olacak ... Düşüncem mutfak balkonu ve normal balkon cam kapıların camları eşit ve mutfak balkonunda doğalgaz için yuvarlak hava girişi var iki camı yer değiştirerek cam delmekten kurtulmak istiyorum ... Sorularım ... KLİMANIN BORU ÇAPI KAÇTIR ? ve UZUNLUĞU NE KADAR ? ZAten alın demişsin ama herşeye rağmen bu cihazı almalımıyım başka bi firma getirir mi garantili olarak alalım ... Teşekkür ederim ...




  • Amt1745 A kullanıcısına yanıt
    Hocam ben almayın diyorum eğer bana sorduysan. Evet teknik olarak durum mükemmel. At balkona çalışsın ama cihazı hala getiren yok ve bu yazda olmayacak galiba. Esasen cihaz meşhur midea ama ne distribütor firması ne de servisleri ilgilenmiyor cihazla. Paralel ithalat yaparak getiren tek bir firma varmış o da kepengi indirileri 1,5 yıl oldu nerdeyse. Lakin kalan cihazları hala satmaya çalışıyorlar.
    Şimdi durum şu; cihazı alırsınız şans yüzünüze güler uzun zaman kullanırsınız. Veya sağa sola delik açarsınız hazırlık yaparsınız alır kullanırsınız ama 1 ay sonra arıza verir. Bu durumda servis yok, parça yok. Cihazı gönderdim para iadesi aldım diyene kadar nerdeyse 1 ay zaten. E yaz bitti. Bu stresleri yaşamamak adına bence bu cihazı tercih etmeyin.
    Bunun dışında farklı portatif klimalarda var fiyatları 3-5 bin lira olan. Onlarda durum nedir hiç bilmiyorum. Benim baktığım en pahalısı 1500 lira ama onda da böyle balkonda çalışma davası yok.
    Kısaca ben böyle bir riski göze alamadım gittim split siprişi verdim. Artık yarın öbür gün söküp takmak gerekirsede yapacak bişey yok. En azından servisi garantisi kafam rahat. Yazın ortasından cihaz hata verse hemen müdahele şansı var. Yok ben portatiften başka alamam kesinlikle portatif olacak diyorsanız buses markası dışında ses seviyesi en düşük olanı tercih edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.