Şimdi Ara

Portable NET Compiler 2007 Projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Projenin konusu Türkçe NET compiler ; C# ve VisualBasic de derleme yapacak üstelik birçok aracı bir araya toplayan bir platform yapıyoruz Panda ve ben Projeye katkıda bulunmak isteyen arkadaşlar ikimizden biri ile irtibata geçsin ..



  • Biraz daha detay verir misin. Türkçe compiler dan kastın nedir.
  • Detay alabilirmiyiz.
  • ya da kaç kişilik takım kuracaksınız?
  • Visual Studio gibi(tabi şimdilik onun kadar olamaz) bir IDE.Visual Studio'da olan bazı şeyler yok.Ama Visual Studio'da olmayan birçok şey var.Daha yeni yeni arayüzü geliştirmeye başladık.Yani bu taşınabilir bir IDE olacak.Aynı zamanda NET Freamework ile gelen componentlerin yanında bizim yapacağımız IDE ile gelen birçok component daha olacak.Örneğin NET Freamework ile SerialPort, Thread gibi sınıflar varsa bizde de USB Control, PluginManager, ExtentedSocket... gibi sınıflar olacak.Aynı zamanda geliştirme ortamında birçok güzel araç olacak.Bildiğiniz IDE ama Turkish.....

    Katılmak isteyen arkadaşlar benle yada Dr_Hacker ile irtibat kursun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PanDa

    Visual Studio gibi(tabi şimdilik onun kadar olamaz) bir IDE.Visual Studio'da olan bazı şeyler yok.Ama Visual Studio'da olmayan birçok şey var.Daha yeni yeni arayüzü geliştirmeye başladık.Yani bu taşınabilir bir IDE olacak.Aynı zamanda NET Freamework ile gelen componentlerin yanında bizim yapacağımız IDE ile gelen birçok component daha olacak.Örneğin NET Freamework ile SerialPort, Thread gibi sınıflar varsa bizde de USB Control, PluginManager, ExtentedSocket... gibi sınıflar olacak.Aynı zamanda geliştirme ortamında birçok güzel araç olacak.Bildiğiniz IDE ama Turkish.....

    Katılmak isteyen arkadaşlar benle yada Dr_Hacker ile irtibat kursun.

    hoşgörüne sığınarak bişey soracağım
    bu işin çok ciddi bir proje olduğunu biliyormusunuz?
    yanlış anlamayın lütfen. eğer cidden projenin ne olduğunun farkındaysanız katılacağım
    Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisiyim




  • Arkadaşım benim nick'imi Elektronik bölümünde arat ne kadar ciddi olduğumu anlarsın.Ben basit şeylerle uğraşmam ve ne yaptığımında gayet farkındayım için rahat olsun.Belki zaman alacak ama iyi birşey yapacağımıza inanıyorum.Katılmak isteyen arkadaşlar, daha önce yaptıkları amatör yada prof herhangi bir projesini rapidleyip bana göndersinler...

    Bize katılırsan çok sevinirim dostum.
  • Ben katılıp yardımcı olmak isterim ama ben daha yeniim işin altından kalkamam diye korkuyorum
  • Dostum çok isterdim katılmanı ama biraz tecrübeli olman lazım.
    Win32, API, C++/C# konularında kendine güveniyorsan sağlam kod yazarım diyorsan buyur sende yaz.Yalnız yardımcı olmak istiyorsan illa da kod yazman gerekmez.Programın reklamını yapabilirsin.Tabii beta'mız hazır olunca...

    Arkadaşlar kodlayıcı takım 5 kişi aynı zamanda programın icon ve image'lerini hazırlayacak 2 kişi olucak.Takıma katılmak isteyenleri bekliyoruz.C++/C# dillerinden herhangi birinde kendine güvenen arkadaşlar katılabilir.Proje ticari amaçlı değildir.Bu yüzden maddi beklenti içerisinde olan arkadaşlar ilgilenmesinler.Amaç Türkçe direkt bizler tarafından yapılmış bir IDE oluşturmaktır.
  • Okey...Reklamı yaparım belki image'e de 3. olarak katılırım...
  • Arkadaşlar hala katılımlarınızı bekliyorum.Yalnız bu, bu konuda son mesajım.Aklıma bazı şeyler takılıyor.İstisnalar hariç "Proje maddi beklentisi olanlar için değildir" dediğimden bu güne herkezin sesi soluğu kesildi..
    Şu an IDE'yi geliştirmeye devam ediyoruz.Aşağıda ana pencerenin tamamlanmış hali var.Daha değişiklikler olacak tabii.Ama şu anda bu aşamada..

     Portable NET Compiler 2007 Projesi
  • Bayağı güzel projenn adı da demek Capsule demek...Güzeeeeellll
  • Bu proje gerçekten çok güzel. Projede başarılar dilerim. Ben daha 16 yaşındayım ama bu programlama ve tasarım konusuyla çok ilgileniyorum, VB.NET ve C# da çalışyorum, ama daha seviyem bir derleyici yapacak kadar değil tabii ki Ama güzel bir proje, başarılar dilerim. Compiler deyince, aklma SharpDevelop geldi. Sahrpdevelop 'un tüm kaynak kodlarını sitesinden indirip, VS 2005 'de açabilirsiniz, 3-4 gündür kodlarını inceliyorum bayağı bi kod var




  • Evet o kodu inceledim ama pek ilgilenmedim.Ben biryerlerden alıntı yapmak istemiyorum.Fakat katılımcı da olursa güzel birşey çıkacağına inanıyorum.Bu arada özelime birkaç mesaj gelmiş "O ana pencerede ki ekrandaki yazılar ne diye"

    Arkadaşlar resimde görülen ana sayfadır ve bir TAB'dır.Ana sayfa program başlarken açıldığında benim blog'uma bağlanıyor.Yani o resimdeki benim blog'umun sayfası...
    Capsule NET Compiler 2007 yazısı ise programın ismi arkadaşlar yahuu.

    Yorumlarınız için teşekkürler.Bu arada Capsule ismi IDE'nin birçok aracı tek bir ortamda içermesinden kaynaklanıyor.Birde en önemli özelliği ise biz NET Freamework haricinde yine NET dilinde kendi CAPSULE COMPONENT kütüphanemizi yazıyoruz...

    PluginManager
    USBControl
    ExtentedSocket gibi....

    Herkezin katılımını bekliyoruz.




  • @panda, selam dostum, teknik içeriğini detaylı bilmesem de tebrik ederim..

    yalnız alınmazsan ilk olarak söylemek istediğim, freamwork değil framework olacak o kelime..

    teknik olark detaylı bahsedebilirmisin.

    Şimdi IDE olayı ayrı, derleyici olayı ayrı tabii ki.. csc.exe yerine siz derleyici yazmaya çalışıyorsunuz öyle değil mi..

    Yoksa IDE nin editöründen kodu alıp, csc.exe ye derletip sonucu kullanıcıya verme gibi birşey değildir herhalde..

    Derleyiciyi hangi dille yazıyorsunuz.. CLR (common language runtime), IL(intermediate language) ne kadar hakimsiniz..

    Nasıl bir yol izliyorsunuz.. Kendi component lerinizi geliştirmenin derleyici geliştirmeyle çok alakası olmadığını düşünüyorum..

    O da farklı birşey.. Sonuçta derleyiciden bağımsız component geliştirip, kullanıcının hizmetine sunabiliyoruz..

    Senin şu an dediğin yazacağınız derleyici, hem .net 2.0 framework ünü hem de ek olarak siin yazdığını component leri içerecek..

    Bunu nasıl yapmayı planlıyorsun ? Tüm .net framework ünü sıfırdan mı implement edeceksiniz ??

    VS vs daha çok sorularım var. Bunları cevaplarsan devamı gelecek :)






  • Birincisi Framework olduğunu biliyorum ama klavyeyi hızlı kullandığımdan birçok şeyi birbirine karıştırıyorum alınmadım yani sağol.Daha dikkatli yazıcam bundan sonra...
    Şimdi sorularına yanıt vereyim.

    Birincisi csc.exe ile arka planda derleme yapıp çıkıpta ben IDE, Compiler yazıyorum diyen bir adamı dikkate almayın.... Ama beni dikkate alın.
    Derleme işlemini yine net içindeki bazı sınıflar ile yapacağız.Yani kodu yorumlayıp, bunu IL'ye çevirip metadata hazırlayıp PE'ye eklemek filan bunları tekrar'dan yapmaya gerek yok tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok.Detayları özelden konuşabiliriz bu konuda..

    Derleyiciyi C# ve C++ ile yazacağız.Örneğin debugger gibi spesifik işlemler ve diğer bazı şeyleri C++'da DLL olarak kodlayıp, C#'da kullanıcaz.Tabi şu an CLR debugger API inceliyorum belkide bunlarla yaparız.

    Framework olayına gelince.Nasıl ToolBox'da user için bazı componentler var.Bunlar NET içindeki sınıflar aslında.Yani örneğin Button sınıfı.Bu ToolBox aynen olacak IDE'de.Yalnız bunu yanında bu toolbox'da CAPSULE COMPONENT diye bir bölüm olacak.Burada bizim yine NET dilinde yazdığımız sınıflar olacak.Kullanıcı bunları isterse programında isterse tasarım zamanında kullanabilecek.

    Ayrıca sizden ricam söylemediğim şeyleri söylemişim gibi soru olarak yöneltmeyin.Ben IDE yazmak Component'le alakalıdır demedim.IDE bizim hazırladığımız componentlerle gelecek demek istedim ve örnek verdim.

    NET'de Socket sınıfının olayları var mı yada WinSock'daki diğer bazı şeyler...İşte bizim Socket'imiz tasarım zamanıda da kullanılabilecek ve olayları ıvırı zıvırı olacak.NET serialport getirmiş bizde USB getiriyoruz.Net üzerinden ses transferi sınıfları, TAPI destekli sınıflar ve birçok şey.İşte bu konularda geliştirici arıyoruz.Bizle yazabilecek.

    Ayrıca pegrama birde sadece IL koduna kadar çıkartabilecek bir Reflector yazmayı düşünüyorum.ILDASM gibi...

    Umarım yardımcı olmuşumdur.Başka soruların varsa buyur lütfen...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PanDa -- 7 Eylül 2007; 22:53:09 >




  • evet yani bi şeyler zaten var oturpta sıfırdan yeni üretmye zaten gerek yok yani daha da yuvarlak tekerlek misali .. neyse zaten cvpları Panda yazmış bende aynısını tekrarlayıpta laf kalabalığı yapmayım ilgi alaka ve katılım bekliyoruz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr_Hack -- 7 Eylül 2007; 23:07:52 >
  • panda size başarılar diliyorum ben katılmayı gerçekten çok isterdim ama c++ dan orta derece de anlıyorum sana e mail atıp mail adresini istemiştim sanıırm görmedin o mail i bana 3-4 tane örnek program atmanı isteyecektim ama derlenmemiş hallerini yani kodlarını inan çok ihtiyacım var bir kaç sorunum var çünkü özelliklede grafikte grafikle ilgili bilgim maalesef 0
  • Ben senin adresini MSN'ime ekledim.Yalnız ben yıllardır bu sitedeyim ve kimseye hazır kod göndermedim.Yani araştırmadan yanayım...Takıldığın yerlerde yol gösterebilirim.
  • tamam öylede olabilir ama benim istediğim biraz daha ileri seviyede program kodlarını incelemek çünkü ben c++ yı bir kaynaktan falan öğrenmedim bir arkadaşım 2 yıl önce bir program yapıp yollamıştı çok heveslenmiştim nasıl yaptın dedim bana kodlarını yolladı al bak dedi bende o kodlara baka baka bişeyelr anlamaya çalıştım şimdide kendime göre 10-15 tane program yaptım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86F0316EC -- 8 Eylül 2007; 15:30:18 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.