Şimdi Ara

Porima Filament düşük çap problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
74
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumda yerli filament üreticisi, iyi diye tavsiye edilmiş. Denemek için hepsi siyah renkte 3kg lık PLA, 1kg TPU98 ve ASA sipariş ettim.


    Kutu üzerinde 0.02mm tolerans yazıyor, deneyelim görelim dedim. TPU filamenti ölçtüm, 1.70mm, neyse dedim taktım. Parçayı baskıya verdim, 1 saat sonra geri geldim baktım sünger gibi yapmaya başlamış durdurdum. Tekrar ölçtüm 1.60mm ye düşmüş. Extruder haliyle çekemiyor.


    PLA ile deneme yapmak için 3kg makarayı tutacak bir altlık tasarladım bastım. Makarayı açıp koydum üzerine ve alışkanlık olduğu gibi kumpası aldım her yönden ölçtüm. 1.60mm çap. TPU ya göre sert olduğu için extruder iyi kötü çekebiliyor. Sürme katsayısını %10 artırıp baskıya geçtim. Baskı yaptığım birkaç parça yarıda kaldı.


    ASA yı hiç açmadım. Haliyle sinirlendim.


    0.02mm tolerans ile çap 1,77mm veya 1,73mm arasında olur. 0.15mm fark baya baya bir fark. Çift kavramalı extruder dişlisinde problem çıkartıyor. Bondtech BMG ile problem çıkartıyor. Şahane bir extruderdır.


    Porima kullanıp aynı sorunu yaşayanlar var mı? Ne yapıyorsunuz?








  • Bambuyla daha yeni 3 çeşit porima pla bastım, bir sorun yaşamadım. Kendileriyle iletişime geç, basamıyorum ben bunu de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rimesia R kullanıcısına yanıt

    Hangi renklerde problem çıkmadı? Farklı renk, farklı zamanda basılmış filament demek, renk pigmenti içeriğinde mi kusur varda akışı, soğumayı bozup inceltiyor diye merak ediyorum.


    Filament kalınlıklarını ölçme imkanın varsa kaç mm göndermişler yazabilir misin?

  • Ölçme imkanım yok. Hepsi pastel renkler, açık mavi, yeşil ve pembe.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.