Şimdi Ara

POLONYADA LİSANS EĞİTİMİ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bu yıl lys puanımın istediğim bölümün kıbrıs üniversitelerine yetmesi nedeniyle, yurtdışında lisans eğitimi almak istiyorum.
    Bilgisayar mühendisliği istiyorum diğer mühendislikler iyi üniversitelerde geliyor ancak her sabah kalktığımda mesleğime küfretmek istemiyorum.Su ürünleri , ağaç işleri,kimya gibi mühendislikler geliyor ancak istediğim bu değil.
    Biraz araştırdıktan sonra Amerika,Kanada gibi ülkelerin bütcemi fazlasıyla aştığını gördüm.Bu nedenle Avrupa ülkelerine rotamı çevirdim.
    Polonya'nın oldukca iyi eğitimi olduğunu ve Avrupa'nın oldukca şirin güzel bir ülkesi olduğunu farkettim ve burada eğitim almaya karar verdim.
    Bu kapsamda danışmanlık şirketlerinin nerdeyse okul kadar para isteyip nerdeyse hiç bir şey yapmadıklarını görüyorum.Bende kendim başvurmaya ve işlemleri kendim yapmaya karar verdim.Bu bağlamda sizlerde yardım istiyorum.Üniversiteleri araştırarak bu fiyatlara ulaştım.
    Wroclaw Teknoloji Üniversitesi’nde

    Bilgisayar Mühendisliği 3000 Euro


    Cracow Teknoloji Üniversitesi’nde

    Bilgisayar Mühendisliği 4000 Euro


    Lodz Teknik Üniversitesi’nde

    Bilgisayar Mühendisliği ve Telekominikasyon 4000 Euro


    Lodz Universitesi’nde

    Bilgisayar Mühendisliği 2500 Euro


    Bialystok Teknoloji Universitesi’nde

    Bilgisayar Mühendisliği 2100 Euro
    Bu üniversiteler arasında fiyatı uygun olduğu için Bialystok Teknoloji Universitesi’nde karar verdim.Babam astsubay bunu ailemden isterken gerçekten utandım ama kredi çekip kabul edeceklerini söylediler.
    Aklıma takılan noktalar var vize alırken hesapta olması gereken paranın 4000€ olduğu söyleniyor.Buna alternatif bir çözüm varmı?
    Hazırlık okuluna dair Onun ücreti 2800 Euro. Bununda Kurs Lodz şehrinde olduğu söyleniyor.İngilizcem online oyunlar oynamam ve yabancı arkadaşlarım olması nedeniyle gayet iyi seviyede.İngilizce hazırlığı atlamamın bir yolu varmı?
    Genel harcamalar için ortalama olarak rakam vermek gerekirse;

    Konaklama 170 Euro (500 tl) (aylık) (yurtta çift kişilik oda)
    Yeme-İçme 170 Euro (500 tl) (aylık)
    Ulaşım 10 Euro (30 tl) (aylık)
    Sigorta 15 Euro (50 tl) (aylık)
    Aylık 1200 TL ailemi çok zora sokacak olsamda karşılanabilir ancak üniversitenin harcı da işin içine girince gerçekten fiyat yükseliyor. Bialystok Teknoloji Universitesi için 2100x2,7(Euro kuru)=5670 yani 12 aydan hesaplarsak aylık+472 TL oluyor bir hatam yok ise buda 1200+472=1642 TL ediyor.Gerekirse günde tek öğün yemek yiyip en ucuz yemeği yiyip hatta okula yürüyerek gitsem , polonyaya giderken uçak yerine kara yolunu tercih etsem.Kalabalık bir yurt odasını tercih etsem fiyatı 1000Tl'ye kadar düşürebilirim gibi geliyor.
    Sizin bu konudaki değerli görüşlerinizi ve fikirlerinizi almak isterim teşekkür ederim.







  • Yök denkliğini kaldırdı sanırım bu sene bahsettiğin üniversiteler için. Eğer Türkiye'ye dönmek istiyorsan, sorunla karşılaşabilirsin.
  • cbaris114 kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim.Ancak yök denkliği umurumda değil.Türkiyeye dönmek istemiyorum
  • Varşova teknoloji üniversitesine başvuru yaptım ilk yıl dil kursuna gidicem ondan sonra başlıyorum dil kursunu nerdeyse halletmiş durumdayım bu sene gidiceksen birlikte bile gidebiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lejyoner61 L kullanıcısına yanıt
    Dostum bu gerçekten çok iyi olur.Çünkü danışmanlık şirketi vb olmadığı için ne yapacağımı şaşırmış durumdayım ve yardım edecek kimse yok.Bu süreci bir arkadaşla halletmek yanımda birilerinin olması güzel olurdu Hatta özelden iletişim adresi bırakırsan çok iyi olur .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armgetroit -- 4 Temmuz 2015; 0:26:57 >
  • Kardeşim bende yeni başvurdum varşova teknik üniversitesine kesinlikle danışman şirketine gerek yok ablamın ingilizcesi iyi olduğu için direk okula mail attı 1-2 evrak istemişler lise not dökümü ve diploma çevrende ingilizcesi iyi olan birinden yardım istersen sende rahatlıkla halledersin bu arada ben ingilizcen yeterli değil ise şimdiden bi ingilizce kursuna başlamanı tavsiye ederim araştırmama göre çok zorlanırsın ve polonyaya gittiğimde nasıl yurda yerlesicem diyorsan okula 1 hafta önceden gidiceğini haber verirsen seni havaalanından alip okula yerlestiriyorlarmıs benim araştırmalarım bunlar kabul edilirsem bende eylülde başlıyorum bu arada varşova teknik ve w ile başlayan bi üni vardı bu 2 okul dünyada ilk 500 de olduğu için denklik sıkıntısı yok

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • erhanozer E kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.İngilizce iyi seviyede bende okuluma mail attım yardımcı olabileceklerini söylediler.Vize olayı sıkıntı çıkarıyor benim için istenen paranın seviyesi gerçekten çok fazla bu konuyu nasıl hallettin acaba sen ?Yüksek bir meblanın hesabında olması gerekiyormuş. bende Politechnika Białostocka'a başvuracağım.Umarım hayallerimiz gerçek olur ben gidemeyecek gibiyim ama sana iyi şanslar dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.