Şimdi Ara

Polo Stop Çözüm (Açıklama)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar 1999 model aee motor polo aracım ve stop sorunum vardı.
    Öncelikle şunu söyleyeyim bu durumdan şikayetçi yüzlerce mağdur olduğunun farkına vardım.
    Ben mağduriyetimi giderdim ve deneyim ve çözüm yollarını doğru şekli ile sizinle paylaşmak istedim.

    Şuna açıklık getireyim Polo AEE Motor kronik stop sorunu felan diye birşey yok. Bu işin içinden çıkamayacağını anlayan ustalar bu cümleyi kullanmakta.Birde birşey öğrenmişler boğaz kelebeği :) . Tamam boğaz kelebeği buna sebep olabilir ama hemen değiştirelim modundalar sonuçta bunlar ucuz şeyler değil.Deneme yanılma yapmadan önce iyi incelemek lazım.Ben 2 kere kelebeği temizlettim ve adaptasyon yaptırdım . Düzelmedi. Sonra buji ve buji kablolarını değiştirdim. Yine düzelmedi. Bu arada buji kablolarını sakın yan sanayi almayın aracı çekişten düşürüyor. Ben iade edip orjinalini aldım haberim yoktu yan sanayi verdiklerinden çekişten düşünce usta söyledi iade ettim çekiş düzeldi.Aracı 5 kere bilgisayara bağlatıp arıza aradık. Yok yoook yok.Herşey normal gözüküyordu.


    Benim aracım rolantide durduğum zaman sarsıntılı çalışıyordu.
    Işıklara yaklaşıp vitesi boşa aldığım zaman devir saati 0,5 - 0,6 seviyelerine kadar inip ya stop ediyor yada ucu ucuna son anda devir yükseliyordu.Önceleri ilk çalıştırdığım sabah saatinde 2-3 kere yapıp gün boyunca yapmıyordu ama sonra git gide artmaya başladı.Ben bu sorunlar çok uğraştım çözüm bulamayınca vazgeçmiştim ama Eşim aracı kullanırken stop ettiğinin farkına varmayıp ışıkta fren pedalanın şişmesi sonucu yandaki araca hafif tıklamış.O an aracı bu şekilde kullanamayacağıma karar verdim ya satacaktım yada yakacaktım :)

    Gelelim çözüm arayışına ;

    Bu problemin ilk sebebi gaz sisteminizden olması çok yüksek ihtimal.
    Benimki gazda stop ediyordu ama sizinki gazda değilse yine çözüm yollarını sırası ile yazacağım.
    Öncelikle aracınız gazlı ise benzinde kullanıp , stop edip etmediğini kontrol etmeniz gerekiyor.Azami 50 - 100 km arası şehir içinde...
    Amaaaaaa !!!! Gaz düğmesine araç içinden basarak kapattığınızı zannederseniz yanılırsınız.
    Ben böyle yapıp denemiştim aracım
    çok nadirde olsa benzinde de stop ediyordu ama dediğim gibi nadir. Gazdaki kadar etmiyordu.

    Sonra tamirci tamirci gezmeye başladım :) gezdikçe birşeyler öğrendim.
    Gaz düğmesini kapattığımız zaman araç beyni hala gazı tanımakta ve sorun olduğu gibi olmasada bir nebze tekrar etmekte.Onun için akü ile bağlantı soketlerinin çıkarılması ve elektrik bağlantısının kesilmesi tavsiyesini aldım.Kablolaları kestim , akü ile bağlantı soketini çıkarıp denedim.Araçta tık yok.... Zaten aracım rolantide sarsıntılı çalışırkende gaz düğmesini kapattığımda çalışması sesi hemen düzeliyor sarsıntı geçiyordu ama dediğim gibi benzinde stop edip etmediğini bilmek önemli. 70 km benzinde kullandım araçta hiç bir problem yoktu.Sorun gazla alakalıydı ama bu çok illet bir konuydu..

    Sonraki aşama ;

    Gazda Polo aee motorlar uyuşma problemi vs vs vs. Hepsi fasa fiso... Yok öyle birşey.
    10 gazcı gezdim hepside bana tank hariç ön sistemin (gaz sisteminin)değişmesi gerektiğini söyledi.Çoğu atiker tavsiye etti.Bunun içinde 1100 TL ücret talep ettiler. Başka türlü düzelmez dediler. Peki kabul ediyorum ama stop sorunu çözülecekmi garanti veriyormusunuz dedim !!! Hiç biri garanti vermedi. Bu araçlar sıkıntılı olduğu için garanti veremeyiz ama %80 - 90 düzelir felan dediler. Birisi atiker nano takacağız o uyar diyor , birisi o uymaz gold uyar diyor , kafam iyice karmakarışık oldu.Bir tamircinin tavsiyesi üzerinde oksijen sensörünün soketini çıkardım.Rolanti dalgalanmasının bir sebebide bu olabiliyor dedi.Başka bir tamirci onu takmazsan Lambda arızası verir dedi. Sonra tesadüfen bir gazcı ile karşılaştım ki allah ondan razı olsun. Baktı inceledi sonra çözümü buldu. Enjektör hortumlarım uzun bağlanmış ve birbirinden farklı uzunluktalarmış , ayrıca gazda çok fazla geldiği için sağlıklı bir yanma olmuyormuş. Normalde enjektörün manifold yakınında motor plastik kapağının üzerinde olması ve hortumların kısa bağlanması gerekiyor. Benimki uzak ve uzundu. Enjektörün yerini bile değiştirmedik , sadece uzun ve fazla olan hortumun fazlalıklarını kesip yeniden bağladık , enjektör vidalarını sıkıladık gazın az gelmesi için... Sonra aracımı çalıştırdım ve hiç gaz vermeden kendiliğinden gaza geçti... Gaz vermeden mümkün değil geçmez stop ederdi.Bir haftadır kullanıyorum hiç bir sıkıntı yok sadece arada rolanti sarsıntısı var oda enjektörüm ömrünü doldurmak üzere olduğu için. Usta ısrarlarıma rağmen benden para bile almadı...
    Ustalar durumu kestirip atıyor gerçekten ilgilenen ve hassas yaklaşanı bulmak zor.

    Benzinde stop sorunu yaşayanlar için ise ucuzdan pahalıya bu problemi yaşatabilecek tüm parçaları sırası ile yazıyorum.

    EMME MANİFOLT CONTASI - Bogaz kelebeğini ile emme manifolt arasındaki conta.Conta deyip geçmeyin değiştirmedik parça kalmayıp , buradan çıkanlar var.
    HARARET MÜŞÜRÜ - Aracının rolantisi yükselen ve ısınınca stop eden arkadaşların çözümü muhtmelen bu sensör.
    BOĞAZ KELEBEĞİ TEMİZLİĞİ . Balata spreyi ile sökülüp temizlenmeli ve sonrasında adaptasyon yapılmalı.
    HAVA FİLTRESİ
    BENZİN FİLTRESİ @

    Allah Kolaylıklar versin umarım çözüme kavulursunuz...







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.