Şimdi Ara

Polisleri böyle geri gönderdi: Balkon benim, ister çamaşır asarım, ister pankart... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
1
Favori
12.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
253 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0zkanK.

    Evet doğru yapılmıştı diyorum o günün şartlarına göre...


    Sen bugüne bakıp geçmişi değerlendiriyorsun. O günün şartlarında ekonomik saldırılar ve ambargolar varken milli menfaatler için yapılan hareketleri destekliyorum ...


    Daha iyi bir çözümünüz varsa söyleyin o günün şartlarında. Ama her zaman ki gibi sürekli şikayet edip doğrusunu yapılması gerekeni söylemiyorsunuz. Ucuz muhalefet bunlar sürekli şikayet etmek. 15 Temmuz sonrası YPG-PYD-PKK'yı vurmak için Suriye'ye girmişin. Amerika sana ekonomik yaptırım uygulamış üstüne Londra borsası dolar üstünden sana ekonomik saldırı yapıyor. Libya meselesi var oradan Doğu Akdenizdeki haklarımız var Azarbaycan Ermenistan savaşı var. Rusya ile yakınlaşmamış ve S400 almamızdan dolayı yediğimiz ambargolar var.


    Ülke zorda kaldımı rezervleri piyasa sürüyor sen bunu parayı hiç ettiler yaktılar gibi yorumluyon. O günün şartlarında doğru olan bu. Daha iyi bir çözüm var mıydı ? Ucuz siyaset yapıp Suriye'de ne işimiz var YPG-PYD bizimi vuracak PKK ile anlaşabiliriz . Libya'da ne işimiz var S400 e ne gerek vardı Yunanistan ile masada uzlaşırız barış kardeşlik gibi boş laflar edeceksen hiç gerek yok öyle olmayacağını sende biliyorsun.

    Ambargo?   


    Hayatında ambargo görmemişin sen. Ambargo öyle olmaz. Ambargo koydu mu herif, Avrupa harici döviz ticaretin biter. Tüm dolar EFT'leri ABD'den geçtiği için, Türkiye'ye kimse dolar yollayamazdı. Yaptığın ihracatın karşılığını alamazdın. Ambargo böyle olur.


    Ama neyse tamam...  Neyin ambargosu? Türkiye ekonomisinin %68'i yabancı sermayeden oluşuyor. Ek olarak da çok büyük bir pazar ve çok büyük bir ekonomi. Siz Türkiye'yi küçük görmekten bıkmadınız. TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK VE ÖNEMLİ. Alışın buna yahu. Adamın Türkiye'de çok çok büyük maddi çıkarı var. 460 milyar dolar dış borcunun da büyük kısmı ABD, Avrupa ve İngiltere'ye... Ama adam seni batıracak öyle mi? Sonra borçları kim ödeyecek peki? Ekonominin nasıl işlediğini anlamamışsınız siz. Türkiye'nin emiklenmeye devam etmesi için ekonomik olarak ayakta kalması lazım.  Kimse Türkiye'yi batırmak istemez. Yok böyle bir şey. Zaten milyarlarca dolar borcun var. Vurur ensene iki, alır lokmanı. Sana geri adım attıracak kadar ipini çeker. Kimse ekonomini batıracak kadar vurmaz. Zaten sonuçta aynı kapıya çıktı. O zaman 128 milyar doları niye yaktın? Hooop, geri döndük aynı soruya...


    ----------------


    Şu anda faiz %18 değil mi zaten? O günün şartlarında en doğru çözüm faizi arttırmak olurdu. Zaten arttırdın neticede.  Şu anda %18 faiz var. O zaman arttırırdın. Dolar gene bu seviyelerde olurdu. 128 milyar dolar da emaneten sende durmaya devam ederdi. Zira zaten aynı kapıya çıktı mesele.


    Sen hemen dış meselelere bağlıyorsun mevzuyu. Yok PYD, yok Suriye, yok Libya... He canım. Sermaye de onlara bakardı. Kendimden düşünüyorum: Milyarderim. Brezilya'ya sıcak paramı sokacağım. Brezilya sınırında hayin Arjan'lar terörizlik yapıyor diyelim. Bana ne lan? Koskoca Brezilya. Brezilya tükürüğüyle yönetir o işi. Umurumda bile olmaz. Ben parama bakarım. Türkiye de aynı konumdadır. Yöneticilerin basiretsiz, beceriksiz ve kendi yollarından yürümeyen diğer memleket insanlarına güvenmeyen tutumunun eseri bu. Merkez bankasını rahat bıraksa, başına da kalim birini koysa ortalık rahatlar lan. Ama herşeyin ipi elinde olacak paşamın... O zaman da çekersiniz ceremesini. Benim tuzum kuru. Siz bilirsiniz. Bana neyse?


    Yoksa Yunan meselesinde de haklıyız. Libya meselesi de eyvallah. S400'e lafım yok. Olabilir. Ben askeri stratejist değilim. Herbokolok da değilim. Bilmediğim konuda yorum yapmam. Ama güvendiğim stratejistler S400 hamlesinin doğru olduğunu değerlendiriyor. Ben de onlara güveniyorum.


    Görüldüğü gibi, UZMAN GÖRÜŞÜNE SAYGI DUYUYORUM. Bilmediğim konuda da fazlaca atıp tutmuyorum. Dünyayı siyah-beyaz görmeyi de bırakın. "Muhalifse S400'e de karşıdır, Libya'ya da, yunanla anlaşma hayalindedir." bla bla bla... Ben sizin hakkınızda genellemeler yapmıyorum. Görünüşe göre aramızda genelleme üstadı olan ve dünyayı dar bir bakış açısı ile yorumlayan ben değilim.  


    ----------------


    Sermaye'nin dini, ırkı yoktur güzel kardeşim. Yalana kanmaz. Realiteye bakar. Sermaye sen mi oğlum? Her yalana inansa elinde para mı olur?  Trump gibi bir delinin peşinden de gitmez. Realisttir. Gene, kendimden örnek vereyim. Bir milyar dolarım var diyelim. Sayım Cumhurbaşkanımız da bağırıp duruyor: "Uzaya otoban döşeyeceğiz, astroid madenciliği yapacağız, bir koyacağız, beş alacağız" falan... Umurumda olur mu? Paramı en iyi nasıl değerlendirebileceğime bakarım. Risk algıma göre yatırımımı yaparım.  Ben nispeten milliyetçi bir Türk'üm üstelik. Dünyadaki sermaye benden çok daha realist davranır. Ülkenden para hızla çıkıyorsa iki sebebi var:


    1) Pandemi. Sermaye güvenli limana kaçıyor.

    2) Senin düzenine güvenmiyor. Ben Türk'üm, bu ülkenin vatandaşıyım. Ben güvenmiyorum lan. Ben bu ülkede fabrika açmış adamım. Bir daha açacak olsam 100 kere düşünürüm. Üstelik bu memleketin adamıyım. Adam nasıl güvensin? 1.5 yılda 5 merkez bankası başkanı değişiyor. Ekonomi bakanı Cumhurbaşkanı'nın damadı... "Pelikanlar" memleketi emikliyor falan...  


    ----------------


    "Ekonomik Operasyon yapma" ise biraz farklı işliyor. Burada haklılık payın var. Ama senin kağıttan hikko bir ekonomin olmasa idi 3-5 milyar dolarlık operasyon ile koca bir dalga yaratılamaz. 20 yıldır iktidardasın lan. 5 milyar dolarlık hareketle bir dalga yaratılabiliyorsa, gene senin suçun. 20 yıldır iktidardasın ve Türkiye'de ortalama katma değer %12. Sonra osursam neden ekonomi yıkılıyor? Ama suçlusu Kılışlar... Bu beyni kuşa taksam ters uçar. Çok ciddiyim ters uçar.


    Zerre fikrimiz olmayan konularda konuşmayalım. Bak bana, S400 meselesinde konuşmuyorum. Bilmiyorum çünkü. Ben sivilim. Ordunun ihtiyacından, ülkenin askeri yatırımlarından ne anlarım? Herkes bildiği işi yapsın. Herkes bildiği konuda konuşsun. Rica ederim. Sonra ortaokul terke bina yaptırıyonuz, selde millet boğulup ölüyor. Herkes bildiği işi yapsın. Bildiği şeyi konuşsun. Allah aşkına...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 17 Nisan 2021; 18:59:18 >




  • RevengeRain kullanıcısına yanıt
    Yarı komünist?? Kapitalizmin zirvesi olan bir ülkeye bunu demişsin bir de 57 kişi beğenmiş. Ne insanlar var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Manhunt Three kullanıcısına yanıt

    Kapitalizmin zirvesi :DDDDDD Kapitalizm hukuk, eşit yargı ister. Komünizmin kırmızısını yeşil ile değiştir, işte karşında İran ve diğer Ortadoğu ülkeleri. Malum Zimbabwe 2009'dan sonra neler yaşadı, nasıl ekonomik gücünü kaybetti buna da bakarsan devletinin her işe elini soktuğunu göreceksin, ki kapitalizmde devlet her işe elini sokup pay istemez.

  • zavallı fetö şimdide böyle dezenformasyonlara kaldı. 2023 de ya akp tekrar iktidar olursa ? biliyorum bu düşünce uykularınızı kaçırıyor değil mi ? :)

  • akp kabahatler kanununa ekleme yapar

  • Geliyoruz bekleyin sadece
  • quote:

    Orijinalden alıntı: megaladon

    Hükümete karşı bu konuda tepkileri büyütüyorlar farkında değiller..millet yakında t-shirt basıp sokaklarda gezecek..iyice delirtecekler insanları..o kadar büyük meblağ ki bu para yalan-baskı-zorlama hiçbiri bu ayıbı örtemez..

    128 le kalsa keşke iş :) neler gitti be


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

    Boşu boşuna uzun uzun yazıyorsunuz. Betona, ağaçlara anlatın, anlar. Bunlar anlamaz.

    Adam damadını kasaya koydu. Ancak Tanzanya'da olacak şey... Sonra adam, sevgilisine atar yapan ergen gibi İnstagram'dan istifa etti. O gün bugündür kayıp. Sanki hiç yokmuş gibi oldu. Londra'daymış diyorlar. 128 meselesi de o devrin işi.

    Bakın, benim babam ateşelik falan yapmış dolu bir insandır. Sütte leke vardır, onda olmaz. Ömründe kanun, mevzuat dışında tek adımı olmamıştır. Ben doğarken bile mesaideymiş  .

    Ama A Haber izleye izleye kafa öyle oluyor ki... Biliyor, adamlar çalıyor. Savunma "Ama onlar da Menderes'i astılar".

    Bugün, eline geçen emekli maaşıyla boktan bir araba bile alamaz. Öbür yanda, kasaba belediye başkanı olan ve lise mezunu kuzenimin yanında yamacındakiler bile zenginleştiler. Kör mü? Hayır, gayet de farkında.

    Neyse ben de uzun yazdım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bende345

    Boşu boşuna uzun uzun yazıyorsunuz. Betona, ağaçlara anlatın, anlar. Bunlar anlamaz.

    Adam damadını kasaya koydu. Ancak Tanzanya'da olacak şey... Sonra adam, sevgilisine atar yapan ergen gibi İnstagram'dan istifa etti. O gün bugündür kayıp. Sanki hiç yokmuş gibi oldu. Londra'daymış diyorlar. 128 meselesi de o devrin işi.

    Bakın, benim babam ateşelik falan yapmış dolu bir insandır. Sütte leke vardır, onda olmaz. Ömründe kanun, mevzuat dışında tek adımı olmamıştır. Ben doğarken bile mesaideymiş  .

    Ama A Haber izleye izleye kafa öyle oluyor ki... Biliyor, adamlar çalıyor. Savunma "Ama onlar da Menderes'i astılar".

    Bugün, eline geçen emekli maaşıyla boktan bir araba bile alamaz. Öbür yanda, kasaba belediye başkanı olan ve lise mezunu kuzenimin yanında yamacındakiler bile zenginleştiler. Kör mü? Hayır, gayet de farkında.

    Neyse ben de uzun yazdım.

    Benim derdim bu adam değil. Onlar konuşsun. Biz cevap verelim. bir noktadan sonra aynı şeyleri tekrar etmeye başlıyorlar. Ellerinde bir sav yok. Bilgiye dayanan analizler yok. Onlar yazdıkça altlarının ne kadar boş olduğu meydana çıkıyor. O yüzden bol bol yazsınlar. Biz de bol bol cevap verelim. Amaç onun fikrini değiştirmek değil. Olur da üç beş kişi okursa bu goygoycuların ne kadar boş olduklarını görmelerini sağlamak...


    Babanıza gelince, hariciyecilerde Menderes meselesi oldukça hassas bir meseledir. Babanız da haklı. Asanlar CHP'liler olmasa da, bu ülkenin başbakanının asılması ağır bir travmadır. Çok üstüne gitmeyin. Sizin için tarih olan şey, onun için yaşanmış bir travma. Bunu unutmayın. Bu toplumun babamız nesli travmalı bir nesildir. Travmaları ile hareket etmeleri de doğaldır. Gerçekleri bilseler bile, o travmaların yönlendirmeleri ile karar verirler.


    Menderes meselesine hiç girmeyin. Ona DP bürokratlarının nasıl olduğunu sorun. Size anlatacaktır. "Hepsi koltuğunu hak eden, dibine kadar koltuğun hakkını veren insanlardı" diyecektir. Doğrudur da... Neticede cumhuriyetin idealist çocuklarıdır ve LİYAKAT ile o koltuklara gelmiş kişilerdir. Sonra da AKP bürokratlarını nasıl bulduğunu sorun. DP bürokratları ile AKP bürokratlarını karşılaştırtın ona. Çaktırmadan... Beyninde şimşekler çakar. Bızt eder, devreler yanar.  Öyle derin bir kalite farkı vardır ki iki bürokrat tipi arasında, anlatsam anlatılmaz. Ama gider gene AKP'ye oy verirse verir. O ayrı konu. Önemli de değil. Canı sağ olsun. Ama gerçekliklerden kopmasına izin vermemek lazım.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 18 Nisan 2021; 3:3:41 >




  • Lan bazen sırf şöyle artistlik yapabilmek için avukat olmak istiyorum :d

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kükürt değilse gayet haklı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu canlı olarak televizyonda izlediğimde neremle güleceğimi bilememiştim. 

    Malesef bu olay gerçekleşti ve şakkadanak...


  • Brother ToLGa B kullanıcısına yanıt

    Sorun yargıda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 128 Milyar dolar ne para be... 88 milyon nüfuslu türkiye ye paylaşılsa bu para ülkede aç kalmaz 1 sene krallar gibi yaşarlar...

  • 128 milyar da mı Katarlılara gitti?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Yani istersem pkk bayrağı asabilirim yada terör örgütü propagandası yapan afişler asabilirim kendi mülküme öyle mi?


    İstediği şeyi asamaz yarın isterseler afişlerin fetö tarafından asıldığını söyleyip bütün asanları terör örgütü üyeliğinden tutuklayabilirler

  • Proprietor P kullanıcısına yanıt

    Lafı mabadından anlamışsın ya da laf olsun torba dolsun diye yazmışsın. Elbette terör örgütü bayrağı asamazsın, çünkü terör örgütü bayrağı demek zaten terör propagandası demektir ve o zaten suçtur. Onu ayrıca belirtmeme gerek var mıydı gerçekten? Ama "128 milyar dolar nerede?" bir terör propagandası değildir. Hiçbir şey iddia edemezler daha doğrusu bahsettiğin iddiayı kanıtlayamazlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 18 Nisan 2021; 12:23:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÇAMUR AT İZİ KALSIN

    Merkez Bankası TL’nin yanında rezervlerinde altın ve döviz bulundurur. Önemli sigorta görevi ifa eden bu rezervler borç ödemelerinde veya dış şoklara karşı piyasalara müdahale etmek için kullanılır. Peki Türkiye’nin döviz rezervi yıllar içerisinde nasıl değişti? 2018 yılında ABD ile yaşanan papaz krizi sonrası yaptırımların devreye girmesiyle Türk lirası yabancı para birimleri karşısında aşırı değer kaybetti. Enflasyon %24'e tırmandı işsizlik zirveye çıktı. Kamu bankaları ve Merkez Bankası piyasalara müdahale etmek zorunda kaldı. CHP iki yılda hükûmet 128 milyar dolar dövizi yedi bitirdi, diye fırtına koparıyor. Bu kadar büyük bir palavra görmedim. Devletin resmî kaydı olmadan bu para harcanır mı? Harcansa bugüne kadar duyulmaz mı? Yüzlerce sorumlu var. Biri çıkıp haykırmaz mı? Amaç kamuoyunda Cumhurbaşkanı aleyhinde algı operasyonu meydana getirmek. Hükûmetin attığı dev adımlar karşısında ezilen muhalefetin tutunacak dalı kalmadı. Ya tutarsa diye duvara çamur atıyor.

    Bir defa bugüne kadar hiçbir zaman 128 milyar dolar NET rezervimiz olmadı ki harcansın. En yüksek toplam rezerve Ekim 2013'te 135 milyar dolarla sahip olmuşuz. 2018 sonunda toplam rezervler 92 milyar 91 milyon dolar. Brüt rezervler 72 milyar 270 milyon dolar, altın rezervi 19 milyar 821 milyon dolar. 2019 sonunda toplam rezervler 104 milyar 700 milyon dolar, brüt rezervler 78 milyar 271 milyon dolar, altın rezervleri 26 milyar 429 milyon dolar. 2020 sonunda toplam rezervler 93 milyar 206 milyon dolar, brüt rezervler 49 milyar 965 milyon dolar, altın rezervleri 43 milyar 241 milyon dolar olmuş. 4 Nisan 2021 itibarıyla toplam rezervlerimiz 87 milyar 500 milyon dolar, brüt rezervlerimiz 48 milyar 100 milyon dolar, altın rezervimiz 39 milyar 400 milyon dolar. Net döviz rezervlerimiz. 2018 sonu: 30,3 milyar dolar. 2019 sonu: 34,5 milyar dolar. 2020 sonu: 15,5 milyar dolar. 4 Nisan 2021'de: 10,7 milyar dolar... Bunların hepsi resmî rakamlar. Brüt rezerv değil net rezerv satılır. Son 3 yıldaki net döviz varlıklarının tamamını satsanız 80,3 milyar dolar ediyor... 

    5 yılda yabancı sermayenin doğrudan yatırımları yüzde 54 geriledi, COVID salgını ile birlikte hazine iç borçlanma kâğıtlarına olan ilgi de rekor seviyelerde düştü. Borsa İstanbul’daki yabancı payı ise 16 yıl sonra yüzde 42'lere indi. Hazinenin iç borçlanma senetlerindeki yabancı payı da %4’e düştü. Sadece Ocak-Aralık 2020 döneminde yabancılar 40 milyar liralık iç borçlanma senedi satarak Türkiye‘yi terk etti. Son iki haftada 2,4 milyar dolar piyasalardan çıktı.

    Türkiye özellikle enerji ithali dolayısıyla yüksek cari açık veren bir ülke. Yurt dışına yaptığımız ihracat ve ithalat arasındaki fark yani döviz açığı Merkez Bankası rezervlerinden karşılanıyor. 2018-2019-2020 yıllarında toplam 101 milyar dolar cari açık verdik. Bu açığı kim ödedi, Merkez Bankası. Pandemi dolayısıyla geçen sene turizmden 22 milyar dolar kaybettik. Bunun üzerine 101 milyar dolarlık cari açığı koyun, 123 milyar dolarlık kaybımız oldu, 128 milyar dolar değil. Buna rağmen hâlâ kasamızda 87,5 milyar dolar toplam döviz rezervimiz var... Utanın be utanın eğer yüzünüz varsa!.





  • kadın avukatmış ellememişler. amir indirin onu deseydi görürdü o kadın eğlenceyi. sandıkta sorun hesabını pankart punkartla boş yapmak bi'şey ifade etmiyor.

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.