Şimdi Ara

POLİS ARABA ARAYABİLİRMİ ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
7.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uslüp problemini düzeltmeni tavsiye ederim. İlk kez görüştüğün birisi ile bu şekilde konuşman seni hangi cinse mensup yapar bilmiyorum ancak insanlara bu şekilde davranmaman gerek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzinde tabii ki önemli ama arama ve hitap şekli daha önemli polisin.

    Güzelce söyleyip vatandaşı da adam yerine koyup ararsa aratırım,sıkıntı olmaz.

    Ama artistlik yaparak söyler ve aramaya çalışırsa,iznide yoksa aratmam.

    Bir ay önce,trafikte başıma gelen böyle bir durum yüzünden karakola giderek ilgili sivil polislerden şikayetçi oldum.Konu şu anda da savcılıkta.

    Hatta arama bile değil,müsadem olmadan aracımın kapılarını açtıkları için..

    Yani suç takibinde değilseniz;izinsiz bırak aramayı,kapılarınızı bile açamazlar..
  • Vakti zamanında Jandarma iken kafamıza göre yol kesip araç bile durdururamıyordun. Trafik şube istisna tabi.

    Valilik emriyle planlı yol kesme vardı. Olagandışı durumlarda savcının önce sözlü ardından yazılı evragı takip ediyordu. Yani bırakın araç aramayı aracı öyle kafana göre bile durduramıyorsun.

    Kısaca ev araç savcılıgın bilgisi dahilindeydi artan terör olayları vs günümüzde neler degişti bilemiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluerdem

    mesele sadece arama olsa keşke. daha çok düzeltilmesi gereken nokta; polisin yakaladığı ve içeri aldığı suçlunun/şüphelinin arka kapıdan çıkması. adil ve hızlı yargılama sürecini hayata geçiremediğimiz sürece güvenli bir toplumdan uzak olmaya daha çok devam ederiz.
    Hocam son yillarda giren hakimlerin cogu akpli madem ulkede adalet yok cikarirsin bir yargi reformu halledersin hukumet kendi calip kendi oynuyor.Ayrica yasalarda sorun yok uygulanmasinda sorun var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şüphe görülmesi halinde araç ve üst aramaları yapılması taraftarıyım. Ama uygulamanın bazı durumlarda kötüye kullanılması son derece hatalı.
    Şöyleki yolu daraltıp gelişigüzel araçların durdurulması aranması veya yolda yürüyen herhangi bir şüpheli durumu olmayan vatandaşların kimliklerinin toplu olarak alınıp bakılırken orada bekletilmesini potansiyel suçlu muamalesi yapılmasını doğru bulmuyorum.
    Asıl müdahil olunması gereken kavga gürültü hır gür trafik terörü silahlı ve bıçaklı tehdit vb durumlarda polisin çoğu zaman görmezden gelmesini yine doğru bulmuyorum.
    Polisin yolunda giden vatandaşı uğraştırmak yerine hırsızlık, dilencilik, camsilciler vb vatandaşın huzurunu kaçıranlarla mücadele etmesi daha yararlı olur kanımca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 3 Aralık 2019; 20:55:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-AD1C0BD9B

    Uslüp problemini düzeltmeni tavsiye ederim. İlk kez görüştüğün birisi ile bu şekilde konuşman seni hangi cinse mensup yapar bilmiyorum ancak insanlara bu şekilde davranmaman gerek
    Kibar kibar konuşup benim canımı sıkma bozdurma kendini bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amacınız nedir çözemedim ama umarım bu tavrınız reel yaşantınızda size sorun yaratmaz .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii ki arayabilir zamanım müsaitse,ha değilse yine de polisime gerekirse anahtarı veririm,trafik şubenin otoparkına bile çekip bağlayabilir.Ama arabada bir şey çıkmazsa o zaman onu da bir zahmet o düşünsün,beni yorucak bağlıcak ben de paşa paşa oturucam yerime ha
  • arabaci_takimi A kullanıcısına yanıt
    Istisnalar kaideyi bozmaz
    Tabiki herşeyin içinde pislik olduğu gibi polisin de var askerinde misal feto..
    Herkez görevini layıkıyla yaptıktan sonra sorun yok.
    Bunu başka türde kendi çıkarları doğrultusunda yapan yokmu? Çok.
    Ama öyle diye yoldan geçen araçlar da arama yapması normal bence heleki şu zamanda.
    Dediğinize katılıyorum fakat şuan ülke durumu göz önünde bulundurursak yoksa savcılıktan kağıt alayim yok bilmem nerden izin alayim oo os uzar.
    Zaten mekan aramalarında alınıyor.
    Ama kaçabilecek bir vasıtayı aramak için izin saçma bence

    Düşünsenize polis siniz rutin devriye atıyorsunuz gözünüze bir araç çarptı aractakiler farketti panikleyip kaçmaya hazırlanıyorlar.
    Aracı durdurdunuz kimlik kontrolü yaptınız bişey yok
    Ama araçta misal bomba veya uyuşturucu veya başka bişey var yada birini öldürüp bagaja sakladılar
    Savcılıktan izin mi almaları gerekiyor???

    Ben bu milletin bu devletin vatandaşıysam tabiki polise askere güvenmek zorundayım.
    Herkez işini hakkıyla yaptıktan sonra..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Wanpo W kullanıcısına yanıt
    Oralara hiç girmiyorum zaten dostum 😑

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yigitali1

    Niye şikayet ediyorsunuz ki kardeşim
    Sen normal vatandaş olabilirsin ama bu ülkede terör var her pislik var.
    Polis senin babanın oğlumu ki seni tanısın.
    Aramasa bişey olsa polis yatıyor diyorlar arayınca hakkı varmı diyorlar. Ben polis değilim fakat bırakın adamlar görevini yapsın sen değil ama bi başkasından bişey çıkar belki..
    Bu mantık ile hareket edersek kolluk güçlerinin herkesi ve her yeri araması gerekiyor. Peki bu yasal mı? Polis sadece güvenlik gerekçesi ile özel hayata istediği gibi müdahale edebilir mi? Peki bunun sınırı ne olmalı? Mesela gecenin 2'sinde gelip yatak odanızı güvenlik gerekçesiyle arasa işini yapsın diye buna müsademi edeceksiniz?

    Anayasamızın özel hayatın gizliliğini düzenleyen 20. maddesinde '' Millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlık ve genel ahlâkın korunması veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması sebeplerinden biri veya birkaçına bağlı olarak, usulüne göre verilmiş hâkim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde de kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça; kimsenin üstü, özel kâğıtları ve eşyası aranamaz ve bunlara el konulamaz. Yetkili merciin kararı yirmidört saat içinde görevli hâkimin onayına sunulur. Hâkim, kararını el koymadan itibaren kırksekiz saat içinde açıklar; aksi halde, el koyma kendiliğinden kalkar.'' şeklinde düzenlenmiştir.

    Yine Polis Vazife ve Selahiyet Kanunu 4/A maddesinin 6. fıkrasına göre; “Polis, durdurduğu kişi üzerinde veya aracında silah veya tehlike oluşturan diğer bir eşyanın bulunduğu hususunda yeterli şüphenin varlığı halinde, kendisine veya başkalarına zarar verilmesini önlemek amacına yönelik gerekli tedbirleri alabilir. Bu amaçla kişinin üzerindeki elbisenin çıkarılması veya aracın, dışarıdan bakıldığında içerisi görünmeyen bölümlerinin açılması istenemez. Ancak, el ile dıştan kontrol hariç, kişinin üstü ve eşyası ile aracının dışarıdan bakıldığında içerisi görünmeyen bölümlerinin aranması; İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek esaslar dahilinde mülki amirin görevlendireceği kolluk amirinin yazılı, acele hallerde sonradan yazıyla teyit edilmek üzere sözlü emriyle yapılabilir. Kolluk amirinin kararı yirmi dört saat içinde görevli hakimin onayına sunulur. Bu fıkra kapsamında yapılan araç aramalarına ilişkin olarak kişiye, arama gerekçesini de içeren bir belge verilir”.

    Sair diğer kanunlarda da arama ve taramanın nasıl yapılacağı ile ilgili düzenlemeler bulunmaktadır. Polisin arama yapabilmesi için makul şüphe ve izin gerekmektedir. Tarama faaliyeti ile arama faaliyeti birbirine karıştırılmamalıdır. Polislere yeterli hukuki eğitim verilmediği için yetki sınırlarını net bilmediklerini düşünmekteyim. Sorun buradan çıkıyor gibi.

    Diğer yandan güvenlik güçleri arasın ne olacak ki diye yaklaşımda bulunamayız. Güvenlik güçleri takibi çalışacak ancak her vatandaşı rahatsız ederek güvenlik sağlanamaz. Kolluğun amacı öncelikle önleyici güvenliktir. İstihbarat bunun için vardır. Her vatandaşı potansiyel suçlu görerek sadece güvensiz toplum yaratılır.




  • Asayişin kafasına göre araba arayacağını sanmıyorum.Zaten ilk önce arabadakilerin kimliklerini topluyorlar, içeriye bi göz atıyorlar şüpheli birşey varsa eğer arabadan indirip eldivenle arabayı arıyorlar.

    Öyle önüne gelen her arabaya hop devrem gel arayalım demek polisinde işine gelmez zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fxmaster F kullanıcısına yanıt
    Yanlışsın. Hepsinin mantığı var.

    Hiç olmadık yerlerde aniden uygulama yapmak yıllardır sabit yerlerde olan uygulama noktalarına göre daha yararlıdır. Daha fazla aranan şahıs alırsın.

    Sokaktaki sıradan gibi görünen insanların arasından da aranan şahıs çıkıyor. Takım elbiseli adamın cinayetten aranması vardı. Görseniz düzgün beyaz yakalı bir beyefendi derdiniz.

    Bekletilme mevzusu da sistemden kaynaklı. Sistem ne yazık ki çok hızlı çalışmıyor bazen.

    Dilencilik ve camsilciler zaten suç değil.

    Vs vs...
  • yigitali1 Y kullanıcısına yanıt
    ben askerliğimi inzibat olarak yaptım.bizde önleyici zabıta derdik.güvenlik kuvvetleri her zaman boy göstermese ortalık laçka olur.kimlikte soracak vasıtanı da arayacak.geçen polis durdurdu kimlik istedi telsizle gbt mi sorguladı işi bitti ben polise teşekkür ettim şaşırdı.öyle yapmasalar ortalık hırsız uğursuz teröristten geçilmezdi.hiç zoruma gitmedi çünkü kendimden eminim.

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polisi neden haklı bulayım her polis Türk polisi değil ki
    Vatandaşı neden haklı bulayım her vatandaş masum değilki
    Bu konuyu genelleyerek bir şey demek yanlış olur konu ortada ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dsoto kullanıcısına yanıt
    Keşke herkes böyle duyarlı olabilse. Bende denk geldiğinde gocunmuyorum kaybettiğim 3-5-10 dk kazandığım yanında hiç. Toplum ne kadar suça bulaşmış kişilerden temizlenirse ben ve sevdiklerim o kadar güven içinde olacaklarıdır. Bu işi ego boyutuna taşımamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu mal mal arama kararı yoktur diyenlere itibar edip te saçma saçma düşüncelere kapılmayın. İsteniyorsa düzgün bir ilişki içinde işin yapılmasına yardımcı olun sonra herkes yoluna gitsin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.