Şimdi Ara

plazmalardaki logo yanığı hakkında....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar philips in 5332 modelini almayı düşünüyorum. ancak plazmalarla ilgili logo yanığı denilen bir şey var. logonun ekranda durduğu sürece özellikle 1-2 saat boyunca iz bırakıyormuş bunu yapmayan plazma varmı.. bunun çaresi yokmu? bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim.



  • bu konuda bana biri teknik olarak bir açıklama yaapabilirmi ...plazma almayacak kadar rahatsız edecek bir şeymi bu?
  • Plazmalarda ekran yanığı rizki en aza indirilmiştir.
    Ancak ortadan kalkması ne bugün ne de yarın söz konusu değildir.
  • yetkili bir mağazaya gittiğimde satıcı arkadaşın baana sölediği ilk olumsuz şey plamzlar için yanık olayı olduğu için plazma almama yönünde kararlarım oluştu.. sen olsan ne alırdın ?
  • Arkadaşım ne alakası var,söylediğin şey bu kadar basit bişey deil öyle 1-2 saatte yanık olması felan.O kadar buyuk şirketler o kadar yatırım yapıyorlar kaç kişinin plazması bu hale düşmüş ben hiç duymadım.Söylenen olay ancak 48 saat kadar görüntü aynı kaldığında oluşan bişey.Bu konuda en başarılı hatta bu olayı çözmüş panasonic 42pv70 dir.Diğer yeni nesil plazmalardada bu olay artık yok denilebilecek kadar aza indirgenmiştir.
  • Yeni üretilen modellerde yanık problemi azaltıldı iyice, paneller size farkettirmeden goruntüyü 1-2 piksel saga sola yukarı asağı kaydırmak sureti ile ekranı korumakta, ayrıca screen wash denen bır özellik ile ekranda olusan izleri tamamen temızlemek mumkun ki bu özellik artık tüm plasmalarda mevcut, zaaten bu yanma islemi 1-2 saatte olsmuyor, 1-2 gün sürekli aynı görüntü ekranda kalacak yada sürekli aynı kanalı izleyeceksenizde logo hep aynı yerde olacak ancak ozaman kalıcı bir iz kalma ihtimali var ama bu izde zamanla geçiyor kısacası normal kullanımda plazmalarda iz falan olusmuyor artık.
  • 1000 saati geçti, kullanıyorum. yanıkla alakası bile yok. bizde plazma ve lcd ikiside var, ama plazmadaki zevki lcd de alamıyorum.
  • peki arkadaşlar sölediklerinize sevindim tabi satıcının bu konuda nekadar etkili olduğunu şimdi daha da iyi anlıyorum. plasma teknolojik açıdan daha farklı bir yapıda benim içiçn öenmli olan eski crt tvlerdeki görüntü kalitesini yansıtan bir tv buna da en yakın lcd den çok sanırım plazma. peki 2500-3000 ytl arasında plasma olarak neyi tavsiye ediyorsunuz?
  • panasonic 37pv70f
  • yani 42' olarak düşünürsek sölediği aralıkta başka model yokmu? ayrıca önerin için teşekkür ederim.
  • Kardeş bonus kartın varsa git malum yerden 10 taksit 2800 e Panasonic 42pv70f Plazma al eski crt yi bir daha görmek bile istemezssin.Tekofaks garantili hemde servisi çok aşırı iyi Ne dersen yok yok kesinlikle müşteriyi üzmüyorlar.Bu cihazı al eğer bir sorun yaşarsan ve memnun kalmassan beni burda bul istediğini söyle.Böyle şunu alayım bunu alayım diye uzatırsan insan psikolojik olarak her cihaza olumsuz bakıyor ve artık bıkkınlık geliyor.Tüm forumda insanlardan en fazla talep gören ve en çok memnun kalınan cihazdır.Verdiğin paradan fazlasını hak eden bir cihaz benden söylemesi.
  • discovery selam ,

    o malum yeri söylersen çok sevinirim o fiyata tekofaks garantili ara babam ara bulamadım, bir iyilik yap şu arkadaşına da panacılara bu garip de katılsın,
    çok gizli bir yer ise ermansahinoglu@tnn.net'e mail de atabilirsin.
    Şimdiden teşekkürler
  • bana da bana da
  • ewet sanırım haklısın arkadaş çok dqaha ayrıntıcı omamak lazım aslında.. ama plazmamı yoksa lcd mi düşüneceğime hala karar veremedim .. plazma düşünürsem panasonic 42pf70 modelini düşünüyorum ama lcd de olursa samsung 40r81b modelini düşünüyorum. ama tek kararsız kaldığım nokta LCM mi alsam Plazma mı? discovery magic sözüm sorum sana :)
  • arkadaş senin kafa iyice karışmış anlaşılan ... ilk mesajında philips 5332 gibi güzel bir modeli düşündüğünü yazıyorsun sonra da pana ya dönüyorsun ... lcd mi plazma mı karar veremedim diyorsun ... ilk önce ona karar ver sonra modeline bak bence ... bende senin gibi plazmamı yoksa lcd mi diye düşünüyorken plazmaya karar verdim hatta model olarak Philips'in 5332 modeli bence daha hoşgeldi ... laf aramızda 10 000 ytl param olsa dahi ne pana ya ne de pioner e dönüp bakmazdım bile ... bence philipsin plazmasının görüntü kalitesi bambaşka ... Konya teknosada pio, pana ve eski model 2 tane philips plazma vardı .bugün baktım iki philipste satılmış,pinoyla pana hala oradaydı ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sporcu42 -- 26 Kasım 2007; 23:25:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.