Şimdi Ara

PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU *** (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
13
Favori
45.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @burbarian

    İnceleme çok güzel olmuş hocam ellerine sağlık...Senin sayende ben de kulaklığıma kavuştum ve çok memnunum=)

    Herkese iyi forumlar

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scartissue -- 7 Mayıs 2013; 12:59:33 >
  • ben de asus'un 5.1 destekli onboard ses kartı var. acaba bu kart ile bu kulaklıktan yeterince performans alır mıyım yani şöyle sorayım yüksek bir ses çıkışı olur mu. ya da onboard yetersiz kaldı diyelim üzerindeki mevcut ses kartı ile de yüksek ses çıkışı alır mıyım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soniquakee

    ben de asus'un 5.1 destekli onboard ses kartı var. acaba bu kart ile bu kulaklıktan yeterince performans alır mıyım yani şöyle sorayım yüksek bir ses çıkışı olur mu. ya da onboard yetersiz kaldı diyelim üzerindeki mevcut ses kartı ile de yüksek ses çıkışı alır mıyım.

    5.1 destekli oyun ve DTS-Dolby digital destekli filmlerde iyi performans alırsınız.

    Müzik konusunda onboard ses kartınız yetersiz olabilir. Sizi tatmin etmeyebilir.

    Kulaklığın kendi ses kartı sizin asus kartınızdan daha düşük kalır bence.
  • Ben bu yazıyı okuyarak 4 5 ay öncesinde bu kulaklığı aldım 150 tl ye faturası ve aparatları duruyor sadece kutusu yok yılmaz195 rumuzlu abiden g930 alıyorum yarın ve elimdekini de ucuzdan çıkartmayı planlıyorum isteyen ihtiyacı olan varsa 542 208 57 59 çağrı atmanız yeterli .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre_uluc

    Ben bu yazıyı okuyarak 4 5 ay öncesinde bu kulaklığı aldım 150 tl ye faturası ve aparatları duruyor sadece kutusu yok yılmaz195 rumuzlu abiden g930 alıyorum yarın ve elimdekini de ucuzdan çıkartmayı planlıyorum isteyen ihtiyacı olan varsa 542 208 57 59 çağrı atmanız yeterli .

    Hayırlısı olsun da, neden benim ismimi özellikle belirttiğinizi anlayamadım. Açıklarsanız sevinirim.
  • Kardeşim yeni üyeyim inan hiç anlamıyorum aşağıda bi seçenek var cevap yazdığınız kişi bu alana eklendi yorumunuzu gönderdiğinizde haberdar edilecek diye ona tıkalmşm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre_uluc

    Kardeşim yeni üyeyim inan hiç anlamıyorum aşağıda bi seçenek var cevap yazdığınız kişi bu alana eklendi yorumunuzu gönderdiğinizde haberdar edilecek diye ona tıkalmşm

    Tekrar oldu ne garip iş bu ya :)
  • Nereye yazacağımı bilemedim yanlış yerse kusuruma bakmayın. Bir süre önce playvision kulaklık aldım. Titreşimi sayesinde çok iyi bass veriyor. Ancak bu titreşim özelliği ile ilgili sıkıntım var. Youtube' dan kulaklığın bassını test etmek için şu linkteki videoyu izliyorumhttps://www.youtube.com/watch?v=8b-FEaGJG8Y müthiş bişey. Kulaklık resmen yerinde durmuyor ancak bu viedoyu indirip masaüstünde media player yada kmplayer olsun bu oynatıcılarda oynatınca aynı bassı vermiyor. Lütfen yardım edin. Bu kulaklığın basını çok seviyorum ama masaüstünde verim alamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulteir

    Nereye yazacağımı bilemedim yanlış yerse kusuruma bakmayın. Bir süre önce playvision kulaklık aldım. Titreşimi sayesinde çok iyi bass veriyor. Ancak bu titreşim özelliği ile ilgili sıkıntım var. Youtube' dan kulaklığın bassını test etmek için şu linkteki videoyu izliyorumhttps://www.youtube.com/watch?v=8b-FEaGJG8Y müthiş bişey. Kulaklık resmen yerinde durmuyor ancak bu viedoyu indirip masaüstünde media player yada kmplayer olsun bu oynatıcılarda oynatınca aynı bassı vermiyor. Lütfen yardım edin. Bu kulaklığın basını çok seviyorum ama masaüstünde verim alamıyorum.

    Bu playerlarda genellikle normalizer aciktir ondan asiri bass frekanslarini kesiyorlardir muhtemelen.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulteir

    Nereye yazacağımı bilemedim yanlış yerse kusuruma bakmayın. Bir süre önce playvision kulaklık aldım. Titreşimi sayesinde çok iyi bass veriyor. Ancak bu titreşim özelliği ile ilgili sıkıntım var. Youtube' dan kulaklığın bassını test etmek için şu linkteki videoyu izliyorumhttps://www.youtube.com/watch?v=8b-FEaGJG8Y müthiş bişey. Kulaklık resmen yerinde durmuyor ancak bu viedoyu indirip masaüstünde media player yada kmplayer olsun bu oynatıcılarda oynatınca aynı bassı vermiyor. Lütfen yardım edin. Bu kulaklığın basını çok seviyorum ama masaüstünde verim alamıyorum.


    İndirdiğin programda birden fazla seçenek çıkıyorsa '480p' olanını seç.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JakX
    Bu playerlarda genellikle normalizer aciktir ondan asiri bass frekanslarini kesiyorlardir muhtemelen.

    Normalleştirmeleri kapattım, billurluk vs ne varsa kapattım. km player da codecleri değiştip denedim sonuç yine aynı. masaüstünde basslarda hala sorun var tarayıcıdaki kadar iyi bass alamıyorum. Sizlerde nasıl bu sadece bende olan bir şey mi? sizde deneyip yazarsanız sorunun nerede olduğunu daha iyi anlaya bilirim.
  • Soyle soyleyeyim, youtube da izledigin video ile kmplayerda izledigin arasinda fark var. Youtube sadece stereo(2.0) destekler. Ama senin izledigin kmplayerda output speakers 5.1, o yuzden ses dagiliyor ve cok daha zayif geliyor.
  • Gidip kendi şubelerinden alma gibi bir şansım var mı acaba? Hem almadan önce denemiş olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kulaklığım bozulmuştu kablo giriş yerinden gönderdim ve beni arayıp yaptıklarını sölediler giriş yerinde kesmişler 20 santim filan ve yapmışlar 2 gün kullandım ve ekleme yaptılkları yerden kablo gözükmeye başladı ve 1 hafta içinde kulaklığın üstündeki ışık sönmeye başkadı 3 hafta sonunda tekrar arka 2 hoparlöl çalışmadı yani yine bozuldu ve geçenki yaptırdığımdada beni arayıp gönderin kargo bedava karşı tarafödemeli siz hiç ücret ödemiyceksiniz demişlerdi ama ürünü gönderirken benden aldılar parasını vede dedilerki her göndermenizde kablo kesmemiz lazım yani dikkat edin kablo kısalır böle bişey olurmu daha yeni gönderdim kulaklık yine pert oldu müşteri memnuyetinden filan memnunum üründende memnunum ses konusunda ama çok dayanıksız çıktı pert oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asterix_58

    kulaklığım bozulmuştu kablo giriş yerinden gönderdim ve beni arayıp yaptıklarını sölediler giriş yerinde kesmişler 20 santim filan ve yapmışlar 2 gün kullandım ve ekleme yaptılkları yerden kablo gözükmeye başladı ve 1 hafta içinde kulaklığın üstündeki ışık sönmeye başkadı 3 hafta sonunda tekrar arka 2 hoparlöl çalışmadı yani yine bozuldu ve geçenki yaptırdığımdada beni arayıp gönderin kargo bedava karşı tarafödemeli siz hiç ücret ödemiyceksiniz demişlerdi ama ürünü gönderirken benden aldılar parasını vede dedilerki her göndermenizde kablo kesmemiz lazım yani dikkat edin kablo kısalır böle bişey olurmu daha yeni gönderdim kulaklık yine pert oldu müşteri memnuyetinden filan memnunum üründende memnunum ses konusunda ama çok dayanıksız çıktı pert oldu

    Hocam benim alalı bir buçuk yıldır sapasağlam, hatta 2008 yılında aldığım razer bile (kronik mikrofon arızası haricinde ) hiç sorun çıkarmadı. Sert mi kullanıyorsunuz acaba, veya evde kurcalayan çocuk mu var?




  • yok hocam masa üstünde duran alet sadece ps3 de kullanıyorum takıp çıkarmıyorum bile kulaklığa giriş yerine bant bile yapıştırdımki askıda kalır filan die önlem bile aldım ama yok şansımamı nedir bozuldu gönderdim yapıldı geldi yine aynı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UNDYING

    quote:

    Orijinalden alıntı: burbarian

    quote:

    Orijinalden alıntı: UNDYING

    quote:

    Orijinalden alıntı: burbarian

    Düzgün bir ses kartıyla kullanmazsanız tam performans alamazsınız. Benzetme yaparsak mercedes ile tofaş arabaların yolda hissettirdiği sarsıntı arasında dağlar kadar var. Anlattıklarınıza göre ses kartınızın stabilitesi yok. Titreşim özelliği ses kartından 5.1 seçili iken en iyi sonucu veriyor. Dip gürültü ise ses kartınızın kalitesine bağlı olarak değişir. Bende asus xonar d2 var. Müzik açık değilken dip gürültü yok denecek kadar az. Sadece sesi sonuna kadar açarsam duyuluyor. Kulaklığın elektriğini bilgisayardan almayın. Zaten müzik, oyun veya filmlerde o dip gürültü belli olmadığı için sesi etkilemiyor. Tavsiyem güzel bir ses kartı ile deneyin.

    Pek mercedes tofaş örneğine benzemiyor bu malesef...

    Çünkü bugün kulaklığı Playvision marka decoder ile denedim...

    Öncelikle bu decoderdeki 5v USB çıkışı ile bu kulaklığı kullanmak imkansız, yine prize taktım (bu arada zaten hep prizden alıyordum)...

    Her neyse.... prizden güç alsam da "center" kablosunu takar takmaz dip ses acayip artıyor...center'in sesini kısmak gerekiyor, bu da en önemli ses kaynağı zaten....

    Bu decodere analog 5+1 ses sistemim takılı, onun sesini sona kadar açtığım zaman da dip ses ve cızırtı geliyor, yalan yok, ama bu iki markanın birlikte çalışmasında bile bu kadar geliyorsa eğer sıkıntı var bence...

    Yani sorun ses kartı değil bence...

    Dekoderi hiç kullanmadım, yorum yapmam doğru olmaz. Bilgisayarınızın güç kaynağı akımı iyi dengeleyemiyordur, bu da cızırtıya sebep olur. Hattâ evinizdeki bilgisayarın bağlandığı elektrik prizine 4-5 tane farkli cihaz bağlıysa bu da cızırtıya sebep olur. Dahası evinizin toprak beslemesi iyi değilse bu da cızırtı yapar. Eğer bu saydıklarımın hiç birinin var olmadığını düşünüyorsanız geriye bir tek seçenek kalıyor. O da anlayamadığınız (ya da kabullenmek istemediğiniz) konudur. Araba örneğini verirken bahsettiğim kulaklık değil, ses kartınızdı. Siz benzetemediyseniz en açık şekilde söyleyeyim. Bunu söylerken amacım sizi aşağılamak değil, bu konuda polemik olmasın lütfen. Tofaşa binip mercedes konforu bekliyorsunuz. Yukarıda saydıklarımda sorun yoksa ses kartınızdan çok şey beklemeyin.


    Estağfurullah, polemik konusu olmaz kesinlikle...

    Söylediklerinizde (elektrik-güç kaynağı beslemesi-prize 4-5 cihaz bağlı olması-toprak hattı) haklısınız...

    Ancak anlamadığım nokta şu, neden sadece "CENTER'da" dip ses dedikleri cızırtı oluşuyor...

    Ses kartı ve güç kaynağı gibi Bilgisayar donanımını bir kenara bırakalım...

    Ben 2 senedir playstation'da Playvision HDA-51A Digital Sound Decoder ve analog 5+1 ses sistemi kullanıyorum...5+1 ses sistemimin sesini yüksek seviyeye kadar açtığımda da yoğun bir cızırtı geliyor, ben ses sistemime bağlıyordum bunu...ve çok yüksek sesli kullanmadığım için ve haliyle de hoparlörler kulağım dibinde olmadığı için bu beni rahatsız etmiyordu...

    Sahip olduğum decoder ve konsol nedeniyle kulaklığı da aynı ortamda deneme şansına sahiptim....

    Öncelikle şunu söylemek istiyorum, decoderde usb bağlantısı var güç için...ama ona kesinlikle bağlamanız mümkün değil...cızırtı çok artıyor...ve firmanın "decodere uygun kulaklık" erken burda uyarıda bulunması gerekiyor...

    Prizle çalıştırdığımız zaman ise o kadar yoğun olmayan bu dip ses center-sub jakını takar takmaz ortaya çıkıyor...

    Kulaklığın üzerinedeki CENTER sesini kıstığım zaman dip ses dedikleri şey azalıyor...Tekrar ediyorum SUB, REAR veya FRONT'ta böyle bir sorun yok!!! Keza PC'de de bu şekilde...

    Ses kartındandır....güç kaynağındandır.... vb. donanımdandır diyeyim ve ses kartı alayım hiç sorun değil....sırf bu nedenle bile kulaklığı kullanırım, bilgisayarda olmasa da konsolda lazım olur derim...ses kartı olmasın USB bağlantısı da yeter derim....fakat söylediğim gibi konsola da benzer problem söz konusu...




    Aynı setup ile ben de aynı sorunları yaşıyorum (bende subwoofer ı kısınca dip ses kaybolmaya çok yaklaşıyor center ı kısınca da gerçekten tamaen kayboluyor) ve kesin olarak söyleyebilirim ki sorun Playvision decoder da daha doğrusu center/sw girişinin olduğu yerin grounding insulation unun diğerleri gibi olmamasından kaynaklanıyor bu bende front da olabilirdi tabi belki tamamen rastlantıdır ama bu da ürünün çin menşeili olmasından ve kalite kontrolünün zayıf olmasından kaynaklanıyor bence, her ünitede bu sorun olmak zorunda değil ancak olunca oluyor işte ve diğer sorun yaşamayan kullanıcıların veya bu dekoderi kullanmayanların anlamaması da o yüzden zaten normal ama ben de onların saplantılı olarak tek bir düşüncede takılmasına anlam veremiyorum ps3 te de oluyor noktasında ses kartıyla ilgili tüm soru işaretleri ortadan kalkar düşüncesindeyim en azından o setup için, ve benim için de çünkü ps3 te de creative 5200 5.1 ile son sese yakın yerden itibaren noise geliyorsa ve aynı şey playvision kulaklıkta oluyorken center/sw jakının sökülmesiyle tamamen ortadan kayboluyorsa işte o noktada ne ses kartı, ne prize veya pc ye takılan usb 5v nın tartışılması manasızdır bu noktada düşünürseniz aynı kalan şeyler sadece decoder ve sesleri aldığımız ürünlerdir ki bu iki üründe de aynı sorun aynı yöntemle çözülüyorsa (jak sökmek) o zaman bu ikisi de elenir ve geriye bizim setup ımızda dip sesin sorumlusu decoder kalır. Ses kartı problem yaratmıyor (x-fi surround 5.1 pro bilmek isterseniz) @burbarian bu noktada playvision ı arayıp bunu açıklasam bana iyi bir şekilde geri dönüş yapacaklarından şüphem yok, değişim olurmu bilmem ama tamir için göndermemi isteyebilirler ki ben aslında bu dip sese şimdilik tahammül edebiliyorum ve o prosedürleri hiç sevmiyorum (ürün kargolmak/beklemek/tamir olup olmadığına güvenememek/ürünün başka ürünle gerçekten değişip değişmediğini bilememek) ondan dolayı böyle bişey yapmadım henüz ama bu ses aslında çok yorgunluğa da neden oluyo sessiz sahnelerde özellikle, ve bi filmde veya oyunda çok varsa o zaman çok rahatsız ediyo ondan dolayı da yapmak istiyorum yoksa eminim sourunun decoderde sw/cen jakının yalıtımında olduğunda, belki tamire göndermeden yapılabilecek birşey vardır? kendim açıp yapmaktan bahsetmiyorum ama bi yolu varsa öğrenmek çok iyi olurdu.




  • kulaklığın front ses yükseltme kısma tekerleği oynatınca sol kulaklıkta ki front hopörler den ses çıkmıyor cıkartana kadar oynamak gerekiyor tekerlek ile ne yapmam lazım bu sorun için... onun haricinde kulaklıktan memnunum o sorunda yeni çıktı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jrking

    kulaklığın front ses yükseltme kısma tekerleği oynatınca sol kulaklıkta ki front hopörler den ses çıkmıyor cıkartana kadar oynamak gerekiyor tekerlek ile ne yapmam lazım bu sorun için... onun haricinde kulaklıktan memnunum o sorunda yeni çıktı...

    O sorunun tekbir sebebi var. O da toz. Tekerleği sökerek veya sökmeden içine yağsız kontak sprey sıkın ve iyice sağa sola çevirin, düzelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burbarian

    quote:

    Orijinalden alıntı: jrking

    kulaklığın front ses yükseltme kısma tekerleği oynatınca sol kulaklıkta ki front hopörler den ses çıkmıyor cıkartana kadar oynamak gerekiyor tekerlek ile ne yapmam lazım bu sorun için... onun haricinde kulaklıktan memnunum o sorunda yeni çıktı...

    O sorunun tekbir sebebi var. O da toz. Tekerleği sökerek veya sökmeden içine yağsız kontak sprey sıkın ve iyice sağa sola çevirin, düzelir.

    teşekkürler yarın alınca deneyim spreyi...
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.