Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (675. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
108.002
Cevap
259
Favori
3.959.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
165 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 673674675676677
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Turtle Punch kullanıcısına yanıt
    Bu kadar stok sıkıntısına,kısıtlı üretime rağmen 10 ayda 10 milyon satmış Ps5.
    Xbox'ın 2 konsolunun toplamını neredeyse 2'ye katlamış.

    Ps5 de Konsolun gücünü daha yeni olmasına rağmen yansıtan exc. leri var.

    Yani SX ne kadar güçlü olursa olsun bizim ülke dışında nesil savaşını kazanması çok zor.
    Eğer ki yeni gelecek oyunlar sağlam olursa işte o zaman sağlam rekabet etmeye başlarlar.

    Şuan için ps5 deki ratchet hatta PS4 deki tlou 2 ye hem teknik hemde oynanış anlamında yaklaşabilen Xbox'ı geçtim sektörde yaklaşabilen hiçbir oyun yok.
    Yani multiplatform oyunlarda 5-6 FPS için kimse Series x almıyor yada alan kesimde çok az olduğunu düşünüyorum.
    Ps5 kullanıcıları zaten first party stüdyoların yaptığı oyunlarla grafiğin dibine vuruyor, Microsoft da kaç yıldır forza dışında vay be dediğimiz oyun gelmedi.

    Ha ben dahil SX'i birçok kişinin alma sebebi servis hizmetleri.

    Xbox'ın gelecek oyunlarla sağlam işler yapmasını, oyun dünyasına ve konsol savaşında rekabeti kızıştırmasını canı gönülden istiyorum emin olun.
    Bu sayede Sony'ide çoğu noktada daha başarılı olmaya,yanlış yaptığı işleri düzeltmeye itecektir.
    Aynı şekilde Xbox da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PauLevesque -- 20 Temmuz 2021; 22:3:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • PauLevesque kullanıcısına yanıt
    Hocam ps5 3 katıda satış yapabilir, bu ps5'in başarısından veya series x'in başarısızlığından mı sizce ? Bence hayır sebebi çok net PS4'te ki başarısının nimetleri. Xbox one ve PS4 ilk çıktığında satışlarda Xbox PS4 ile yarışabiliyordu neden ? Çünkü 360 döneminde ki başarıları sayesinde. Ama Xbox one dönemi berbat olunca insanlar normal olarak yeni nesilde de ps5 aldı.
    Olay FPS değil, donanımların gücü fps'i etkilemez fazla, konsollarda FPS'i sabitler çözünürlüğü oynak bırakırlar donanım gücü yetmediğinde, açıkçası size göre donanım için konsol almayan az gibi gelebilir ama konsollarda compatitive oyun oynayan büyük bir kitle var. Ben mesela donanımı güçlü olana yönelirim, yada online oyun çeşitliliği sunan cihaza. Ben hep söylerim 15 saatlik exc multisi olmayan oyun için konsol almam. Giderim kiralarım yada 2. El uyguna bulunca alıp oyunları bitirir konsolu geri satarım. Keza ps4'üm varken ucuza Xbox one alıp oyunlara 3 ayda doyup geri satmıştım. Şimdi Xbox 3 yıl boyunca ivmeyi artırarak giderse ve bethasda gibi bir firmanın RPG oyunlarıda eskiler gibi sağlam gelirse işte o zaman aylık satış rakamları dan gerçek rekabeti görebiliriz. 2-3 yıl sonra iki konsolunda kütüphanesi oturmuş ve gidiş planıda insanların kafasında oturmuş olur. İşte o dönemler aylık satış rakamlarına bakarak hangi konsolun daha iyi kazandığını söyleyebiliriz. Ben 7 yıl PS4 kullanmış biri olarak Sony'nin oyun çeşitliliğini bu kadar düşürmesini çok eleştiriyorum, gerçekten yeni birşeyler denemiyor hep aynı kimya o yüzden beni itiyor hocam hekresin kendi fikri ve zevki. Herkes zevk aldığı konsolu alsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Turtle Punch kullanıcısına yanıt
    Umarım dediğiniz gibi olur Xbox bu nesil first party olarak iyi iş çıkarır,Sony'ide gazlar bu şekilde.

    Microsoft konsol satışlarını önemsemiyor olabilir ama bence çok önemli bir veri ve evet başarılı ve oyunculara özel şeyler sunan konsol daha çok satar (Switch,PS2,3ds,PSP,PS4,x360 gibi) ,başarısız zayıf bir konsol çok satmaz.
    Ki zaten Xbox için önemli olan şuan için full+full gamepass kârı heryere bu sistemi koyup bir ekosistem yaratma derdindeler ve Xbox bu nesile gayet iyi bir giriş yaptı bununda farkındayım. ama satış rakamları da her zaman herkesin baktığı bir veri olacak.

    Bunun dışında evet rekabetçi oyun oynayan kitle çok büyük ama ne komiktir ki bu kitle de PlayStation tarafında daha fazla ve evet bunun en büyük nedeni PS4'deki kitlenin sayesinde.
    Bu nesil geçen nesil gibi olmayacak ama Xbox tarafına geçiş bu nesil arttı rekabet açısından iyi birşey.

    Ray tracing olsun veya texture kalitesi olsun ben bu tarz şeylere çok takan bir insan değilim fark büyük olmadığı sürece tabi.(Bakan kitle var buna saygı duyuyorum)
    Sonuçta PC almıyoruz en ince ayrıntısına kadar bakalım herşeye.
    Ben Konsolun bize sunduğu oyunlara,servislere ve yaptığı yeniliklere bakarım (dualsense mesela başlı başlına konsol alma sebebi).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PauLevesque -- 20 Temmuz 2021; 22:38:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oyunun adı Death's Door

    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]


    Bayramın en güzel hediyesi bu oldu oyun konsol tarafında xbox exc time exc'mi yoksa sonsuza kadar mı bilinmiyor bayram ziyaretlerini kısa kesip hemen eve toplanıp oyuna gömüldüm mekanikler oturaklı eski zelda oyunları gibi hoş bulmacalara sahip hem xbox hem pc tarafında çok uygun fiyattan çıkış yaptı ön sipariş indirimi vardı bitti mallesef oyunu oynamadan önermek istemedim bu yılın çok daha dişli rakipler çıkmazsa GOTY ödülü bu oyuna verecekler tabi indie tarafında kardeşlik ile bir buçuk paket sigara parasına alıyorsunuz ilgilenen varsa kesinlikle tavsiye ediyorum becerilerinze bağlı olarak 7-10 saat arası sürer oyun bol bol keyifli boss savaşları sizi bekliyor.


    @Bonobo643 oyun detoksundayım demiştin ama bu oyun adama detoks bozdurur bozmazsan tatilden dönünce bir şans ver senin hoşuna gidecek gibi hissediyorum





  • Revrains R kullanıcısına yanıt
    Valla 4.kadehteyim şu an:)Gaipten menşınlandım :)Yarın bakalım .Yine rahat duramadınız anlaşılan hahaha



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bonobo643 -- 20 Temmuz 2021; 22:31:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]reddit
    The Sony Exclusive from Jade Raymond's Haven Games is an online GaaS.
    https://www.reddit.com/r/GamingLeaksAndRumours/comments/oo91su/the_sony_exclusive_from_jade_raymonds_haven_games

    italyan bir haber sitesine gore Haven Games in yaptigi oyun gaas olacakmis. sirket, bunyesinde destiny ve cod uzerinde calismis insanlari bulundurdugu icin, sasirtan bir haber degil bence.

  • Pubg rankedgirmek isteyen ekleyebilir agresif oynuyorum pusuyorsanız eklemeyin ahaha

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Onvious

    reddit
    The Sony Exclusive from Jade Raymond's Haven Games is an online GaaS.
    https://www.reddit.com/r/GamingLeaksAndRumours/comments/oo91su/the_sony_exclusive_from_jade_raymonds_haven_games

    italyan bir haber sitesine gore Haven Games in yaptigi oyun gaas olacakmis. sirket, bunyesinde destiny ve cod uzerinde calismis insanlari bulundurdugu icin, sasirtan bir haber degil bence.

    Geympess ile Microsoft gaas modeli getirecek, hikayeli oyunları bitirecek diyenler anlık




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8DDC600D -- 20 Temmuz 2021; 23:50:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Sadece kas gücü değildi ki, Ps4 Pro'da 8gb bellek varken One X'te 12gb bellek vardı. İşletim sistemini düşünce Pro oyunlara 5,5 gb One X 9 gb bellek ayırıyordu. Ona rağmen firmalar pek umursamıyordu. İki konsol arasında oyun akışında gözle görülür bir fark olacağına inanmıyorum. PS5 1800p açarken Series X 2160p açar belki ama ben bu farkı tv dibine girip detaylıca bakmazsam anlayamıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hypnosis. H kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hypnosis.

    Sadece kas gücü değildi ki, Ps4 Pro'da 8gb bellek varken One X'te 12gb bellek vardı. İşletim sistemini düşünce Pro oyunlara 5,5 gb One X 9 gb bellek ayırıyordu. Ona rağmen firmalar pek umursamıyordu. İki konsol arasında oyun akışında gözle görülür bir fark olacağına inanmıyorum. PS5 1800p açarken Series X 2160p açar belki ama ben bu farkı tv dibine girip detaylıca bakmazsam anlayamıyorum.

    Bunlara ek olarak gecen nesil nfs heat yapimcilari one x te oyunun 60 fps olabilecegini ama ps4 pro 30 fps olacagindan dolayi one x te 60 yapmayacaklarini soylemisti hatta bununla ilgili haberlerde cikmisti..neticede 100 milyon satmis bir ps4 kitlesi vardi..dediginiz gibi yapimcilar sadece kas gucune bakmiyor cihazin ticari basarisinada bakiyor..ben bun nesil ps5 ile series x arasinda yapimcilar tarafindan ciddi anlamda hissedilir bir fark hissettireceklerini zannetmiyorum istedigi kadar series x guclu olsun..ufak tefek farklar olur onuda biz anlamayiz oynarken..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alican88 kullanıcısına yanıt

    Bu nesil başlamadan önce konsolların donanımları ortaya çıktıktan sonra ben gayet iyi hatırlıyorum forumda bazı XBox kullanıcıları biz 4K, siz 2K oynayacaksınız, PS5 2K30 konsolu, Xbox 4K60 konsolu diye kendini parçalayan bazı arkadaşlar vardı. Sonuç olarak şu an senin yazdığın şeyleri biz o zamanlar yazmış, tepki almıştık ama artık insanların doğru noktaya geldiği görmek güzel bir şey...

  • Revrains R kullanıcısına yanıt
    Eyvallah.Valla PC için dusunebilirim anca.PS tarafında yok anladığım kadarıyla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İdrak İstimlak

    Bu nesil başlamadan önce konsolların donanımları ortaya çıktıktan sonra ben gayet iyi hatırlıyorum forumda bazı XBox kullanıcıları biz 4K, siz 2K oynayacaksınız, PS5 2K30 konsolu, Xbox 4K60 konsolu diye kendini parçalayan bazı arkadaşlar vardı. Sonuç olarak şu an senin yazdığın şeyleri biz o zamanlar yazmış, tepki almıştık ama artık insanların doğru noktaya geldiği görmek güzel bir şey...

    Biz donanimlar aciklandiginda da bunu soyluyorduk abi..kendini bilmezler her iki taraftada var..donanimlar aciklandiginda psdeki ozel ssd ile series x ten daha guclu oldugunu soyleyen ps fanlarinida gorduk..simdi bakiyorum bircok ps kullanicisida xboxin daha guclu oldugunu kabul etmis durumda aynen dedigin gibi dogru noktaya gelindigini gormek guzel birsey..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ps4 ya da Xbox anakonusuna bakın, çıkış dönemlerine özellikle ve kas gücünün her şey olduğunu görün. İki yüzlülük yapmaya gerek yok.

    Yapımcıların pek umrunda değil, böyle kandırmayın kendinizi. Xbox 360-Ps3 zamanında neler gördük.

    O kas gücü farkı hissedilir ki şuan bile çözünürlüklerde hissediliyor. Bilmiyorum daha ne istiyor ya da bekliyorsunuz? Aynı Ps4-Xbox One döneminde vardı ve neler neler denildi o dönemler. Cidden iki yüzlülük yapmaya gerek yok.

    Çeşitli bahaneler ile yok o oyun geriye uyumlu yok bu ilerleye dönük yok şu yok bu diye bahane etmeye gerek yok.

    Temelinde aynı mimariyi paylaşan iki platform var ortada. Microsoft ve Microsoft kullanıcıları da Ps4 karşısında böyle kandırdı kendin sonuç olarak Ps4 tokatladı gitti...

    Red Dead Redemption 2, Ps4pro - Xbox One X farkı... Gayet hissediliyor bu fark, BENCE. Ama bu forumda nelere şahit oluyoruz yine biri çıkıp bir şey bulur yine :)



    Cyberpunk 2077



    Assassin's Creed Valhalla



    Son yıllarda çıkan, büyük oyunlar bunlar. Farklar ise böyle. Şunun üzerine çıkıp hala yapımcıyı kötüleyen ya da konsolu kötüleyen filan olursa bir şey diyemem zaten. Son iki karşılaştırma da diğer konsollar da var, onlara da odaklanın... Kas gücü her şeydir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7ender -- 21 Temmuz 2021; 11:17:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 7ender

    Ps4 ya da Xbox anakonusuna bakın, çıkış dönemlerine özellikle ve kas gücünün her şey olduğunu görün. İki yüzlülük yapmaya gerek yok.

    Yapımcıların pek umrunda değil, böyle kandırmayın kendinizi. Xbox 360-Ps3 zamanında neler gördük.

    O kas gücü farkı hissedilir ki şuan bile çözünürlüklerde hissediliyor. Bilmiyorum daha ne istiyor ya da bekliyorsunuz? Aynı Ps4-Xbox One döneminde vardı ve neler neler denildi o dönemler. Cidden iki yüzlülük yapmaya gerek yok.

    Çeşitli bahaneler ile yok o oyun geriye uyumlu yok bu ilerleye dönük yok şu yok bu diye bahane etmeye gerek yok.

    Temelinde aynı mimariyi paylaşan iki platform var ortada. Microsoft ve Microsoft kullanıcıları da Ps4 karşısında böyle kandırdı kendin sonuç olarak Ps4 tokatladı gitti...

    Red Dead Redemption 2, Ps4pro - Xbox One X farkı... Gayet hissediliyor bu fark, BENCE. Ama bu forumda nelere şahit oluyoruz yine biri çıkıp bir şey bulur yine :)



    Cyberpunk 2077



    Assassin's Creed Valhalla



    Son yıllarda çıkan, büyük oyunlar bunlar. Farklar ise böyle. Şunun üzerine çıkıp hala yapımcıyı kötüleyen ya da konsolu kötüleyen filan olursa bir şey diyemem zaten. Son iki karşılaştırma da diğer konsollar da var, onlara da odaklanın... Kas gücü her şeydir.

    Hocam attiginiz videoyu 4k olarak izledim sizde izledinizmi?? Rdr 2 de evet fark varmis ama o farklari gosterirken %800 zoom yapilarak fark etmisler..simdi hangimiz %800 zoom yaparak oynayip aaaaa bu daha iyimis diyecez..yanlis anlamayin muhalefet olmak icin yazmadim video daki hissedilebilir farkin anca %800 zoomda farkedilebildigini gordugum icin yazdim..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 673674675676677
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.