Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (5430. sayfa)

7 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 11 Misafir (1 Mobil) - 14 Masaüstü4 Mobil2 iOS1 Android
5 sn
109.118
Cevap
259
Favori
4.001.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
13. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 54285429543054315432
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt
    Sony yattığı yerden, hiçbir bütçe harcamadan, Xbox’ın sattığı oyunlardan yüzde 30 alacak bu nasıl zarar olacak Sony’e anlamadım . Adamlar sıfır efor ile sadece ms stüdyolarına geliştirici kiti gönderip oyun marjını geliştirecek ve en yakın rakibinin önüne geçecek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlk defa cape e hak verdim mobil konusunda haklı her sektörü toplasanız mobil gaming yapmıyor ms o piyasaya girse şaşırmam çok para var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndoresuV -- 10 Mayıs 2024; 11:37:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kataaay kullanıcısına yanıt

    Microsoft'un 8. nesilden beri kıramadığı xbox kötü algısı var hepsinin sebebi bu aslında hocam. Series S'in var olma sebebi bile bu mesela ucuz yoldan yeni kullanıcı yakalayabilir miyiz denemesiydi kısmen başarılı olduğunu bile söyleyebiliriz. Playstation store'a xbox oyunlarını salmanın altındaki neden hem maddi hem de psikolojik yani bunu şöyle örneklendirebiliriz burger king mağazalarında big mac satmak gibi bir şey. İnsanlar istese bu ürüne mcd mağazalarından ulaşabilirler fakat bk'da gördükleri için daha cazip gelir.


    Sea of Thieves kaç senelik oyun ama playstation'a açıkçası benim beklemediğim bir etki yarattı, diğer oyunlarda bu etki olmadı mesela ama single sineatik oyuna alışmış ps kitlesine online deneyim tattırmak mantıklı bir hareket açıkçası. Xbox'da ne tarz oyunlar olduğunu birinci elden insanlara deneyim ettiriyorlar.


    Yarın bu oyunların devamı geldiği zaman playstation'a çıkmayacağı için insanlar xbox'a yönelmek isteyecekler büyük ihtimalle. ABK oyunlarının game pass'e eklenme mevzusu var bunu bir an önce yapabilirlerse playstation'dan ciddi bir kesmi koparacaklarına inanmıyorum kimse bu saatten sonra call of duty oyunlarına 70 dolar bayılmak istemez playstation konsollarında açıkçası. Vereceği 70 doları game pass ve oyun içi kozmetiğe harcarlar diye düşünüyorum.


    Playstation markasının kendisi zaten içler acısı durumda ilk 20'de sadece helldivers 2 var bunun dışında xbox'ın 4 tane oyunu var. SoT'da 22. sırada.


    Aynı tabloya xbox tarafından bakınca insanlar en azından Xbox exc oyunlarını oynuyorlar ilk 20'de bunu görmek mümkün.


    Benim şahsi olarak major AAA oyunları playstation'a çıkarmadıkları sürece umurumda değil bu durum ve bahsettiğim nedenlerden dolayı sony'e ms zarar veriyor su an. Ben sony olsam Xbox'ın oyunlarını playstation'a kabul etmezdim çünkü kendi oyunlarımın cazibesini düşürür.


    Muz fırlatma oyunu eehehe dedikleri kaç senelik oyun öve öve bitiremedikleri stellar blade'in önüne geçiyorsa ciddi bir sorun var demektir.


    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]




  • lucker274 L kullanıcısına yanıt

    Kendim için dedim ya indie şirketler bilgisayara güzel oyunlar çıkarıyor oyunsuz kalmıyoruz manasında büyük şirketlerden kastımda AAA oyun yapma iddiasında bulunup bizi hayal kırıklığına uğratan herkes ps Microsoft ea ubisoft farketmez bence son yıllarda hepsi hayal kırıklığı from software hariç tabi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kataaay kullanıcısına yanıt

    Bu arkadaş Ps kullanan insanların cebindeki parayı Sony'e ait sanıyor çünkü hocam.


    Bu tarz Fanboylar için firma ne yaparsa yapsın doğru görülüyor. Yarın Microsoft " artık Ps tarafına oyun getirmiyoruz, her oyunumuz sadece konsolda olacak" derse hemen bu yazdıklarını unutur.


    Marketin sahibi her zaman daha avantajlidir. Satılan her üründen payını alır. Üstelik hiçbir geliştirme, reklam ve bakım maliyeti yapmadan.

    Ps5 konsolunun satılma amacı budur zaten. Insanlar ekosisteme girsin, para harcasin, online için plus üyesi olsun bizde payımızı alalım derler ki bu arkadaşlar sattıkları online oyunlardan Sony'e hem %30 pay, hemde plus üyeliği sayesinde yıllık 60 70 dolar kazandirdiklarini unutuyorlar tabi.


    Biz rakip markette oyun satmanın doğru olmadığını söylediğimiz zaman bize " microsoft oyunları ps storeda üst sıralarda ehehehe" falan diyorlardı. Sony yöneticileri bu durum yüzünden şirket binasında göz yaşları döküyor sanıyorlar. Adamlar hicbirsey yapmadan marketlerine ekstra oyunlar eklediler. Eminim japon usulü halay cekiyorlardir şu an.


    Yarın Xbox açıklama yapıp " Dükkanı kapattık, artık sadece dağıtıcı olacaz" derse, bu tarz insanlar ona da destek çıkmanın bir yolunu bulurlar. Hicbirsey demeseler " xbox daha fazla para kazanıyor" derler. Sanki ceplerine giriyor bu para


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Persona_6 kullanıcısına yanıt

    IGN'in bugün ki makalesi https://www.ign.com/articles/phil-spencer-and-the-battle-for-xboxs-soul ve diğer bir çok kaynak Xboseries'lerin yarattığı tahribattan MS'un Xbox adını kaldırıp MS Gaming brand'ine geçeceğini yazıyor ki çıta Xbone'un altına düştüğünden beri bu minvalde haberler duyuyorduk zaten. Sırayla SF, Indy, HBII gibi yakın tarihli oyunları rakip konsola çıkarıp tamamen üçüncü partiye geçiş, gelecek jenerasyonun durumunu vs. öğrenmeye başlarız yakında.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dictattor -- 10 Mayıs 2024; 14:23:39 >
  • ps5 almak için sebepler azalıyor :D


    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]x (formerly twitter)
    billbil-kun (@billbil_kun) on X
    https://twitter.com/billbil_kun/status/1788870356851130755
  • Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt
    Valla hocam benim düşünceme göre bu son olaylar Xbox markasını tamamen bitirecek gibi. Bir markaya kendi yöneticileri tarafından bu kadar zarar verilemez, Phil ve diğerleri istese bu markayı bu kadar dibe çekemezdi. Gears, Forza Horizon ve Halo da PS’e geldiği gün Xbox markası resmi iflasını yapmış olacak gibi düşünüyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • oliwander O kullanıcısına yanıt
    PS için tarihinin vurgunu oldu bu olay. Tek masraf yapmadan tüm rakip firma oyunları sana da gelmeye başladı, bedavadan yüzde 30’unu da aldın kendini finanse ettin.

    Rakibin senin bu kadar kötü olduğun sene (nesil ortasındayız ve bu sene birinci parti oyun gelmedi PS5 için) o kadar saçma kararlar aldı ki tepkiyi senden kendi üzerine çekti. Bonus olarak rakibinin bu hamleleri senin pazar payını ve satışını artırdı. Bu gidişle en büyük rakibinin 3-4 katı satacaksın nesil sonuna. Bu yüzden sonraki nesilde rakibin konsol çıkarmayıp sana ve PC’ye çalışan bir üçüncü parti yapıya dönebilir. Nintendo ile zaten farklı kulvarlardasın rakibin değil konsept olarak.

    Bir firma hem Bethesda hem Activision & Blizzard’ı alıp geriye düşebilmeyi nasıl başarır anlamak güç.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • kataaay kullanıcısına yanıt

    bitmez merak etmeyin bitecek noktada 2 defa geri döndü şu an öyle bir durum bile yok ortada

  • 🚨 Xbox Başkanı Sarah Bond, Call of Duty oyunları da dahil olmak üzere yaptıkları bütün birinci parti oyunların ilk günden Game Pass'e geleceğini doğruladı.

  • Dictattor kullanıcısına yanıt

    Sega dan sonra xbox markasını da tarihe gömdü Playstation, hemde bu nesil daha 3.vitese bile geçmedi Sony, 2. viteste 60 milyon sattı, rakibinde manavda 2 kilo portakal alınca yanında promosyon Series S verilmesine rağmen [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] Bundan sonra her xbox oyunu soluğu Playstationda alacak. Tek konsolda 2 konsol deneyimi sadece Playstation da [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]x (formerly twitter)
    THE RED DRAGON (@TWTHEREDDRAGON) on X
    https://twitter.com/twthereddragon/status/1788891214890021020?s=46

    Soru: Tango bu kadar başarılıyken neden kapattınız stüdyoyu? Verdiği cevaba bak, bir ton laf salatası ama soruya cevap yok [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]  Bunlar varken Sony nin sülalesi rahat takılması normal lan [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Persona_6 -- 10 Mayıs 2024; 19:3:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kataaay kullanıcısına yanıt

    Oyun olarak sorgulandigin bir dönemde, rakibin senin konsoluna oyun çıkarıp boşluğu da dolduruyor sagolsun. Böylesini kardeş kardeşe yapmaz hocam


    Geçen bir yerde görmüştüm. Xbox ilk kurulduğunda 300 civarı çalışanı varmış. Şu an marka altında, destek birimleriyle birlikte 30.000 kişi olduğu tahmin ediliyor. Bu zamana kadar kar da zararda microsoft için önemsiz sayılacak rakamlardi ama bir iş koluna 100 milyar dolar yatirirsan, para kazanıp kara geçmek için 20 30 sene beklemezsin. İşi bilmeyen büyük yöneticiler sopayla dalmış içeri resmen. Ninja Theory, inXile, Undead labs gibi küçük ölçekli firmaların çok uzun ömrü olduğunu sanmıyorum. Büyük alımlar bu yüzden kötü maalesef. Sony Bungie'yi satın almasaydı Deviation games hala hayattaydi belkide. Microsoft bu konuda dahada acımasız. Hiç düşünmeden çekecekler fişlerini


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • https://www.youtube.com/watch?si=oeNQrD5giLvYbrsX&v=KVBxvlRV0d4&feature=youtu.be

    İnşallah güzel puanlar alır umduğumuz gibi çıkar oyun ps3 döneminden severim bu stüdyoyu inşallah başarılı olurlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Persona_6 kullanıcısına yanıt
    exc oyunlar satmıyor eminim çok rahatlardır

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Persona_6 kullanıcısına yanıt

    Playstation kullanıcıları sağolsun xbox oyun geliştiricileri az para görür de oyunlar düzelir biraz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oliwander O kullanıcısına yanıt

    Sony oyunun satıp satmamasını çok umursamıyor, meta score umursuyor. Xbox da 5 milyon satmadıysan fişin çekilmiş demektir. İkisinin en büyük farkı bu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu diyenin savunduğu konsolun oyunları satmadığı için rakibine oyun çıkarması [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt

    Bence artık xbox stüdyolarının hiç biri rahat değil, herkes diken üstünde olduklarını biliyorlar, böyle bir ortamda çalışmak istemez kimse. Dikiş tutmaz artık bunların hiçbiri.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 54285429543054315432
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.