Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (5402. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Castle Bravo , Atatürk_1881 , haritaci41 Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü2 Mobil
5 sn
110.523
Cevap
260
Favori
4.048.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
169 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
50. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 54005401540254035404
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Starfielda series x için 60 fps patchi geliyormuş. Eğer bu ps5 için hazırlık değilse bende hicbirsey bilmiyorum bu konuda.

    Hani 30 fps en başından beri oyunun doğası için estetik tercihti. Hani 60 fps Bethesda oyunları için çok gerekli değildi. Şimdi bu oyuna ve özellikle bu yapımcıya neden sinir olduğumu anlıyorsunuzdur. Bu adamlar yalancılar. Oyunu zamanında yetistiremedikleri için yalan sıktılar.

    Bir başka konuda series s için o patch gelmiyor sanırım. Xbox bu nesilde en fazla satılan konsolunu artık neslin gerisinde bırakmaya karar verdi bence. Ileride sadece series x için çıkan oyunlar görebiliriz diye düşünüyorum.

    Bu konuda asıl fırtına Starfield Ps tarafına duyuruldugu gün kopacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Starfield'e bir kaç saat tahammül edebildim. Starfield oynamamış olmak bir şanstır, emin olun.

  • Bırakın Starfield’i ya, Stellar Blade oynayın, kullanıcı puanına bak deli bişey bu oyun
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
  • Ben Xbox kullanıcılarına " ileride Playstationa gidecek oyunlar için tester klasmanında olacaksınız" dediğim zaman bana kızmışlardir belki ama bağıra bağıra gelen gerçeği kabul etmek istemiyorlar. Ben ne Ps nede Xbox fanboylugu yapıyorum. Iki markada bana kaliteli özel içerikler verse, o konsola sahip olduğum için özel hissettirse daha iyi olmaz mıydı?

    2 adet konsol var. Bir tanesi tüm oyunları size sunarken diğeri ise daha eksik sayıda oyunu size daha ucuz sunuyor. Kullanıcı olarak daha az seçeneği mi yoksa daha fazla oyun olan seçeneği mi seçersiniz. Asıl soru budur.

    Bu konudada kimse başka firmaları, başka platformları suçlamamali. Xbox yöneticileri yıllardır bilinçli şekilde konsolu yoketmeye çalışıyorlardı ve başarmaya çok yakınlar maalesef. Hangi pazarlama dilini kullandılarsa tam tersini yaptılar.

    Şimdi olacak şeyleri tahmin etmek zor değil. Bütün Xbox stüdyolarına ait oyunlar ya ilk gün, yada belirli zaman sonra ps tarafına gelecektir. Microsoft buradan iyi para kazanacaktır ama konsol sahipleri hicbirsey kazanmayacaklar üzgünüm. En başta dediğim gibi; sadece diğer platforma gidecek oyunlar için tester olacaklar. Onlar sayesinde eksikleri görüp, daha kaliteli versiyonunu rakip konsollara çıkaracaklar. Oyunun daha kalitesiz, daha cilasız versiyonunu ucuza oynayacaklar. Diğer konsol sahiplerine " siz para ödediniz, biz bedava oynadık ehehe" diyeceklerdir ama tester olmanın getirisi zaten budur. Kimse para ödeyip hazır olmayan oyunu oynamak istemez zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Persona_6 kullanıcısına yanıt

    oyunun sonuna yaklaştım bölüm tasarımları boss savaşları hep yükselerek devam ediyor. Görselleri mest etti beni, valla sony'e helal olsun nasıl bulmuşlar bu kimsenin tanımadığı adamları. Vizyon meselesi tabii, kimi gider, tüm parasını cod'u alır kroyum ama para bende dermiş gibi, kimisi de herkesin agzı acıkken doge coin yakalayan trader gibi cımbızla cıkartır cebinden shift up firmasını

  • Windows Central gazetecisi, Xbox'ın Halo ve Forza gibi amiral gemisi oyunların PlayStation'a gelmesiyle tam çoklu platforma geçeceğini söylüyor büyük fırtınaya hazirmisiniz Xboxcular.

    https://wccftech.com/xbox-to-go-full-multiplatform-with-halo-and-forza-on-playstation-says-corden/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oliwander O kullanıcısına yanıt

    Size sormak istediğim 2 soru var. Xbox kullanıcısı olarak bana ne gibi zararı olacak, ps oyunlarının pcye gelmesi ps sahiplerini tester olmasına neden mi oluyor?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nier kullanıcısına yanıt

    Horizon Zero Down ve özellikle Forbidden West kim ne derse desin son zamanların en iyi hikayeli ve grafikli oyunu benim için. Manzarala ve görsellere bakmaktan A noktasından B noktasına ilerleyemedim PC de oynarken.

  • batdunyabat kullanıcısına yanıt

    Şöyle bir zararı olacak hocam.


    Ilk olarak daha az satılacak olan o konsol daha az kullanıcı havuzuna sahip olacak. Daha az kullanıcı demek doğal olarak daha az oyunun o platforma çıkması demek. Sebebi ise basit. Nispeten az satış yapılacak bir donanıma optimizasyon ile uğraşmak maliyeti artırır. Büyük oyunlarda bu sorun olmaz ama küçük bütçeli ve özellikle uzakdogudan gelen oyunlar o konsola çok nadir çıkacaktır.


    Ikinci olarak microsoft, kullanıcı azlığı nedeniyle 3. Parti yapımcılar ile özel anlaşmalar yapmayacak. Kendi oyunlarını bile konsoluna özel yapmayan bir şirket neden 3. Parti özel anlaşmalar yapsın ki.


    Üçüncü olarak o konsola çıkan multiplatform oyunlar, rakibine göre daha az optimize edilecektir. Yapımcı vaktinin çoğunu daha fazla satış yaptığı platforma odaklar ki buda doğal bir durum.


    Son olarak kullanıcı konsoldan uzaklaştıkça Microsoft o pazardan uzaklaşma veya başka şekilde bir modele geçmeyi düşünecektir. Yani kütüphanenizde olan oyunları ileride yeni jenerasyonda oynayamama durumu olabilir. Her ne kadar bu konuda çalışıyoruz deseler bile Xbox tarafı sözlerinde durma konusunda çok güvenilir bir firma değil.


    Pc konusuna gelirsek, bahsettiğim grafik iyileşmesi değil. Söylemeye çalıştığım şey oyunun teknik özellikleri. Sony önce kendi kullanıcısı için oyunu yapar. Oyun konsolda 30 fps çalışıp pcde 60 fps çalışsa söylediğinizi anlarım ama durum bu değil.

    Ayrıca iki konsol arasındaki durum ile pcyi karıştırmak da doğru değil çünkü arada donanım gücü farkı var. Oyun daha yüksek çözünürlükte çalışıyor diye iyileşmiş olmuyor. Söylemeye çalıştığım teknik olarak iyileştirme. Birkaç ay sonra Starfieldin ps5 versiyonu çıktığında Xbox çıkış versiyonu ile karşılaştırırsaniz ne demek istediğimi anlayacaksınız hocam.


    Hepsinin ötesinde Sony tarafı için konsol kullanıcısı daha farklı durumda. Örneğin bu sene 1. Parti oyunu gelmemesi herhangi bir oyun gelistirilmedigi için değil, Henüz Ps kalite standardında olmadığı içindir. Sony hiçbir koşulda Redfall gibi bir oyunu kullanıcısına çıkarmaz. O yüzden hangi Ps kullanıcısına sorarsanız sorun bu konuda içi rahattır. Evet oyunlar geç gelebilir, az gelebilir ama asla kalitesiz ve özentisiz şekilde gelmez. Böyle şeyler kullanıcıyı değerli hissettiren şeylerdir. Xbox tarafında eksik olan durum kalite ve özenli yapılmış oyunlar maalesef


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt

    DOGE ne ki? Adamlar WIF yakalamışlar :)

  • furerg kullanıcısına yanıt
    oyun öylesine sıkıcı ki normal oynayamamanız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt
    Adam ne diyor, sen ne diyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GT_55 -- 2 Mayıs 2024; 18:53:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • GT_55 kullanıcısına yanıt
    yani bende oynayamazdım etrafa bakmak için oyun ideal ancak kalan her şey fazlasıyla sıkıcı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Shingo Yabuki kullanıcısına yanıt

    Valla bu oyunu keşfetmek, o oyunu bulup platforma özel yapmak büyük iş, Sony oyundan anlıyor [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu başlıkta doğuştan yeşil doğanlara bir şey anlatılması ve tartışılma yapılması mümkün değil. Xbox Sony'e geçse bu adamlar yine, "ticari zeka" diyerek Microsoft'u savunur :D

    Bir şey konuşulacaksa Sony'nin gerilemesi konuşulmalı.

    1) Days Gone için devam oyunu yapmamak büyük bir problem.

    2) Neslin sonuna doğru ilerliyoruz ve Naughty Dog'tan tek bir oyun yok. Büyük kan kaybı. PlayStation demek Naughty Dog demektir ve bu adamlar hâlâ ortada yok, felaket bir mıymıylık içerisindeler.

    3) Sucker Punch önceki nesil 2 ana oyun sundu bize, artık bu sayı 1'e düştü gibi gözüküyor. Tsushima 2, 2 yıl içinde gelirse şükredelim.

    4) Days Gone'a devam oyunu yapılması bir kenara, Bend Studio gibi potansiyeli olan harika bir stüdyonun da yıllardır ne halt yaptığı belli değil. 5 yıl sonra çıkıp Naughty Dog gibi, "Multiplayer bir şeyler yapmayı düşünüyorduk ama beceremedik her şeyi iptal ettik, yeni oyun için 55 yıl bekleyeceksiniz artık" demeseler bari.

    Zaman ve nesil değiştikçe kalite düşüyor, kopya ve ucuz işçilik artıyor, Remastered'ler, anlamsız Remake'ler, boş DLC'ler ve yatıp 50 yıl sonraya oyunları ertelemeler havalarda uçuşuyor. Tek Sony değil, Ubi'de öyle, EA zaten bitmiş, Microsoft desen kıvranıyor garibim, bir tek biraz Rockstar ile Sony kaldı, onlarda artık kaliteli bir oyun için 100 yıl bekletecekler herhalde.

    Ha bir de From Software var, başka yok.

    Sektör çok vahim durumda, geçmiş olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 2 Mayıs 2024; 20:1:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • mg3 M kullanıcısına yanıt

    Her firmanın geçme vakti geldi artık, tek bir yerden artık olmuyor bu işler üretim maliyetleri ve süreleri uçtu gitti playstationda özel bir oyun satacak diye min 4 yıl bekliyor oyuncular, Helldivers 2 başarısı ortada bunu hem single hemde multi oyunlarda görmek gerek artık

  • Caped 117 Crusader kullanıcısına yanıt

    Zevkler ve renkler... oyundaki her şey mükemmel bence, hikayesinde de derin bir felsefe var ve keşif hissi bulduğunuz her şeyi okuma isteği uyandırıyor.

    He evet, düz hack and slash, aksiyon sevenler ve hikayeyi anlamak için kafa yormayan bir insan sevemez, hak veriyorum [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • görsel gösterişten ibaret içi bomboş bir yapım bunu sadece söyleyen ben değilim, hikaye falan yazmışsın kahkaha attım [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 



    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]x (formerly twitter)
    Ali🏹🇵🇸 (@AlisGoodTweets) on X
    https://twitter.com/AlisGoodTweets/status/1771120006857892249
  • 
Sayfa: önceki 54005401540254035404
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.