Şimdi Ara

PLAYSTATION STORE KREDİ KARTI SORUNU - ANA KONU (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
31
Favori
164.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bende bugun ıtıbarıoyle cıhaz uzerınden 2 oyun alabıldım.3d secure özelliğiyle pc den ve cepten alamadım oyunu.kartleınızı ps4 üzerinden ekleyip almaya çalışın
  • Yıl olmuş 2017 hala sorun çıkıyor vay anasını..
  • dün uncharted kayıp miras ön siparişini web den yapamadım işleminiz tamamlanmamış olabilir diyordu ps açıp yaptım tek seferde oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lyldz

    bende bugun ıtıbarıoyle cıhaz uzerınden 2 oyun alabıldım.3d secure özelliğiyle pc den ve cepten alamadım oyunu.kartleınızı ps4 üzerinden ekleyip almaya çalışın

    Sorun şu ki, Haziran ayındaki indirimlerde cihazdan denediğimde de hiçbir şekilde oyun alamamıştım. Ertesi gün gidip konsolu iade ettim. Şimdi tekrar gidip satın alıp kumar oynamak istemiyorum. Öncesinde en azından üç beş oyunu garanti altına almak istiyorum. Nasıl olacak bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziggystardust -- 4 Ağustos 2017; 13:8:28 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ziggystardust


    quote:

    Orijinalden alıntı: lyldz

    bende bugun ıtıbarıoyle cıhaz uzerınden 2 oyun alabıldım.3d secure özelliğiyle pc den ve cepten alamadım oyunu.kartleınızı ps4 üzerinden ekleyip almaya çalışın

    Sorun şu ki, Haziran ayındaki indirimlerde cihazdan denediğimde de hiçbir şekilde oyun alamamıştım. Ertesi gün gidip konsolu iade ettim. Şimdi tekrar gidip satın alıp kumar oynamak istemiyorum. Öncesinde en azından üç beş oyunu garanti altına almak istiyorum. Nasıl olacak bilmiyorum.

    herkesçe bilinen net bir çözümü yok bunun hocam.satmanıza üzüldüm.bende cihaz 15 gün önce aldım.yeni cihaz aldım oyun alamıyorum.saçma sapan bir sistem.şimdilik bir arkadaşımın kartı ile oyun alışverişi yapıyorum.takipte kalın belki daha net birçözüm önerisi karşınıza çıkar




  • Kredi kartınla oyun alabilenlere ödül veriyorlarmış doğru mu?





    Beceriksiz Sony. Bu adamlar piyasaya erken girmese nal toplarlardı.
  • ps4 pro aldığımdan beri oyun alamıyordum lakin 2 gecedir saat 2 den sonra bayağı bi oyun aldım
    acaba dedim rüya mı görüyorum ama bu sabaha karşıda bayağı oyun aldım şansıma artık
  • Valla şu storedan hiç tansiyonum düşmeden oyun aldığımı hatırlamıyorum. Buraya yazılan yöntemlerin hiçbiri işe yaramıyor herşeyi sallasanız bile bazen şansa alabiliyorsunuz herşeyi doğru yazıp alamadığınız da oluyor. Alete bir uçuş testi yapacam ya çok az kaldı hayırlısı bakalım
  • Abi niye ugrasiyosunuz anlamiyorum ki. Bu beceriksiz herifler oyun almamizi saglayamiyor iste TR PSN den. Kimsenin hatasi degil bu kendinizi paralamayin. Hic bir alisveris sitesi kredi kartinizin adresini girmenizi istemez. Aman turkce karakter aman yan yatip girmelisin bas asagi yazmalisin filan gibi seyler istemez. Bunun adi terbiyesizlik + tembellik + beceriksizliktir. Sizde bir hata yok.

    Girin pasalar gibi seagm.com sitesine. Uk psn card alin. Acin uk hesap mis gibi alin oyununuzu. Seagm guvenilir. Satin aldigin an kod hesap bilgilerine geldi bile. Gir al oyununu. Tr psn ile ayni fiyata hatta uc bes daha ucuza gelecek. Ne kasiyorsunuz ki yazik sinir stres ne gerek var.

    Birakin Tr psni almayin madem bir haltla ilgilendikleri yok. Herkes boyle biraksa su yukaridaki gibi uk psnden alsa bak nasil 2. Gun kopek gibi duzeltmis olacaklar sorunu. Hos ben bu beceriksiz herifler sorunu duzeltse bile Tr psnden oyun moyun almam bundan boyle. Uk psn dururken mis gibi. Altyapi ayni zaten. Indirim oldu mu ayni dakika orada da oluyor. Oyun Turkceyse orada da Turkce.

    Yillar gecti ya yillar. Resmi forumlarinda yuzlerce sayfa var bu sorun ile ilgili sikayetlerle ilgili. Yetkili hangi tembel yaratiksa bir gir bak di mi bir kontrol et kendi forumlarini. Bir ugras aciklama yap iki kelime bir sey soyle. Bir cevval ol lan biraz rezil insan oku bir suralari bir cik magarandan. Yazik ya. Must. Temsilcisini ariyoruz 15 gun bekle diyor. Ulan ben oyun almak icin senin 15 gun keyfini mi bekleyecem? Utanmiyor ya 15 gun derken hani dikkatle dinliyorum ses tonunda utanmak yok hic.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 5 Ağustos 2017; 20:30:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bende bu durumla karşılaştım ve sanırım tam bi çözümü yok bu sorunun.Ama yine de nasıl kurtuldum bu durumdan anlatıyım belki birilerininki de denk gelir aynı şekilde



    1-Türkçe,ingilizce karakter,noktalama işareti olayı tamamen saçmalık.



    Bu adres işi her sitede vardır çünkü adamlar fatura oluşturacak ve bi adres gerekiyo bunun için.Oraya Venüs'ten bi adres yazsan bile olmak zorunda.Ne karakteri kullandığın önemli değil.Türkçe karakter kullanmama olayı yabancı sitelerden alışveriş yaparken teslimat adresi için geçerlidir.Bu siteler ürüne adres basarken Türkçe karakterler saçma sapan şeylere dönüşür ve adamlar anlayamayabilirler adresi durum bu.Yani fatura adresi için ne girdiğin hiç önemli değil.İlk olarak ps storedan alışveriş yaparken İşte çiçek mahallesi,papatya sokak vb vb gitmiştim hiç bi sorun olmamıştı.



    Ama yinede söyleyeyim şuan tamamen İngilizce karakter ve büyük harfle kayıtlı durumda ve çalışıyo.Tamamen tesadüf olduğunu düşünüyorum.



    2-Sorun tamamen Ps store veya ne biliyim Sony de.



    Yani 3d secure mesajı geldikten sonra Ygs kitapçık kodu gibi kontrol ettiğim halde Ödeme tamamlanamış uyarısı geliyo.





    3-Aynı saat içinde Pc,ps vita,ps4 üçünden denedim ve ps4 den satın alabildim aynı bilgilerle.



    4-15 gün bloke diye bişey yok sadece 1 gun bekleyin diyosa bekleyin gerçekten.



    Bu kadar şeyi çözüm için değil sorunun sony de olduğunu anlatmak için yazdım ama son olarak önerimi yazıyım.



    Cüzdan bilgilerini ps cihazından girin.Hangi adımda hata alıyosanız forumlardaki büyük harf,Türkçe karakter vb tüm yöntemleri deneyin o adımda olana kadar.(ps4 de yapmanız daha mantıklı çünkü kredi kartı,adres vb ayrı bölümlerde giriliyo bu sayede hangisinde sorun olduğu anlaşılabilir)



    İnşallah şu ps store Tr olayı en kısa sürede halleder de kurtuluruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2-3 gündür enpara kartı ile alamıyordum.

    bugün enpara müşteri hizmetlerini aradım biraz konuştuk ve direk problemi enparaya attım sonra adam hesabı incelerken güvenlik ihlali varmış, kayıt oluşturuyorum dedi bende tamam dedim. yarım saat sonra aradı probleminiz çözüldü diye.

    sonra oyunu almak için açtıgım hesaptan denedim olmadı, başka bir hesap açıp sorunsuz aldım. galiba önceki hesap blok felan yedi

    @Dante
    @Dante
    uk psn de 30-40lira pahalı oluyor, seagm vb çok komisyon aldıgından..

    aslında sony sitesinde TL kart satsa çok iyi olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 6 Ağustos 2017; 17:39:50 >
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Ben hep oradan aldigim icin yuzde 3-5 indirim almaya basladim. Hep seagmden alirim hic TRden tuzluya gelmedi.

    Sony sitesinde kart satsa yine ayni seyler olur alamayiz. Ya adamlarin magazasina bizzat gidip nakit para versek isiga filan tutarlar sahte para mi diye. Tam kucuk isletme kafasindalar ya guvenmiyorlar kartlarimiza. He hepimiz hirsiziz bu kredi kartlari da calinti. Ben hobi olarak gunde 6 tane kredi karti calip sonyden oyun almaya calisirim mesela, bir keyif bir hobi benim icin bu. Guvenlik onlemi almaktan aciz bir firma boyle sizofrenlik yapiyor anca guvenlik ayagina. Guvenlik degil bunun adi sizofrenlik. Hesap banlaniyormus da kredi karti banlaniyormus 15 gum bekleyecekmisiz. Oldu. Sanki hirsiz olsam "yaa tuh 15 gun bekleyemem ki ben hirsizim, en iyisi bu karti sahibine geri vereyim :( laylaylay" mi diyecegim yani. Bunun keyfini bekleyecegime us'den uk'den alirim kendi kaybeder bize ne. Sonra vay efendim satislar istedigimiz gibi degil Turkce oyun gelmiyor o yuzden. Satamiyorsun ki alalim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 6 Ağustos 2017; 18:0:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim merak etttiğim yurdışında da bu sorun varmı, eğer varsa sorunun kaynağı sony demektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurt dışında olup olmasının ne önemi var aynı kredi kartlarıyla yurt içi yurt dılı bir sürü sitede sorunsuz alışveriş yapsrken ps store da sorun yaşıyoruz sorunun kaybağının sony olduğu aşikar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kacanga kullanıcısına yanıt
    Sorunun nedeninin Türkiye de bankaların store u güvensiz bulmalarından kaynaklandığıda söyleniyor. Yurt dışını o yüzden sordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostrain

    Sorunun nedeninin Türkiye de bankaların store u güvensiz bulmalarından kaynaklandığıda söyleniyor. Yurt dışını o yüzden sordum.

    Hic ilgisi yok bizzat kartlarimin bagli oldugu bankalari arayip ozellikle sordum. Yok oyle bir sey diyorlar.



    Sorun acik ve net: Sony Turkiyenin bir halti becerememesi. Hic bir firma sizden kredi kartinizin fatura adresini girmenizi istemez. Yuzlerce farkli yerden alisveris yapmisimdir. Kart numarasi, son kullanma tarihi, isim, cvv. Bitti. Bu kadar yani. Sony'yi ne ilgilendirir benim kartimin fatura adresi. Ben kutugume kadar yazmak zorunda degilim ki Sony'ye. Bunula da kalmiyor buyuk harf kucuk harf aman noktali harf muhabbeti cikiyor. Sen sisteme bunu ayirt ettiremiyorsan at cope oyle sistemi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 6 Ağustos 2017; 20:46:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende hiç sorun olmuyor

    Ps4 ilk aldığımda sinir krizi geçirdim resmen

    Herşeyi yaptım aynen uyguladım

    Sanal kart bile çıkardım

    Sony aradım müşteri hizmetlerini hep 15 gün sonra diyerek cevap verdi sürekli denediginiz için bloke olmuş filan dediler

    K.kart yurt dışı alışveriş aç dediler onu yaptım

    Ne yaparsam yapayım olmadı





    En sonunda başka k.kartı denedim ondan sonra ne zaman oyun filan almak istersem hic sorun olmadan aldım 3 yıldır hiçbir sorun olmadı

    Hatta başka kart ile bir oyun daha almıştım

    Hiçbir sorun yok





    İl

    İlçe

    Mahalle

    Sokak

    Ev no

    Şeklinde giriyorum



    Hepsini büyük harf olarak kullanıyorum her zaman aynı şeyi yaparak alıyorum





    Çok sinir bozucu birşey almak istiyorsunuz alamıyorsunuz

    TR store ye kim bakıyorsa çözümüne neden bulamazlar anlamak güç

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kacanga

    hesabıma eklediğim sanal kart ile bugüne kadar sorunsuz alışveriş yapıyordum .Güvenlik gerekçesi ile banka kartı iptal etti.Daha sonra banka asıl kartı da aynı gerekçe ile iptal etti . Yeni asıl kart çıkarttı ve onun ile yeni sanal kart oluşturdum . Hesaba ekledim hiç bir şekilde oyun alamıyorum. ilk denememde 3d işlem şifresi geliyordu ama işlem onaylanmıyordu. o kartı iptal edip bir kaç kere yeni sanal kart oluşturup denedim 3d şifresi de gelmiyor artık. ben de diyordum millet niye sikayetçi bu kadar ben şanslıymışım (?) bugüne kadar. bakalım nasıl çözeceğim?

    yeni hesap açtım. yeni sanal kart oluşturdum. ps4 üzerinden işlem yaptım adresi hepsi büyük harf 3 satıra uzun uzun yazdım. ilk denememde sorunsuz işlem yaptım.
  • Arkadaşlar böyle saçma bir olaymı olurya.Yıl olmuş 2017 afedersiniz ama en ... sitelerin bile alışveriş sistemi çalışırken PSN Store gibi sistem çalışmıyor.Gerçekten şaka gibi.Sırf bu yüzden indirim oldunmu şak diye alamıyoruz.Yeri geliyor Playstation oyunu pahalı diyenlere inat 180 TL gibi rakama tam 3 oyun alacaz karşımıza bu saçma sapan sistem çıkıyor ve hala yıllar oldu düzeltmediler.Bakın düzeltemediler demiyorum düzeltmediler.

    Ne yapalım yani gidipte kutulu oyuna 200-300 TL paramı verelim gerçekten anlamıyorum.
  • Beyler İNG Bank'ın Pegasus Plus Kredi Kartı var bende. Uncharted 4 ile The Last Of Us indirime girince almak istedim.Pc'den PS Store'dan en az 50 defa denedim hepsinde ''satın alma işleminiz gerçeklememiş olabilir'' veya cüzdana para eklerken '' kredi kartı geçersiz'' hatası aldım.

    Bence Çözüm Yöntemi :

    Arkadaşlar kesinlikle ve kesinlikle PC'den satın almak işlemi yapmıyorsunuz.
    Ben bloke olayına pek inanmıyorum çünkü 3 gün içinde 100 defa deneme yapmışımdır.
    Bence 2 tane noktası var bu olayın ;

    -Benim ekstremde eski iş adresim kayıtlıydı ama ev adresim olarak geçiyormuş. Bende ev adresi yaptım türkçe karakter kullanmadan. O yüzdne PC Store'dan adres kısmnını o şekilde düzenleyin ve satın alma işlemini PS'den yapın. Ben 2 gün önce akşamleyin umutsuzca yaptım ve denedim bir anda oldu. Ucharted 4'ü satın aldım sonra o sevinçle hemen The Last Of Us'u satın alayım dedim izin vermedi tekrar hata verdi.

    2 saat bekledim tekrar denedim PS'den satın almayı ve çok şükür oldu. Fifa 2018 çıkana kadar da bir şey sayın almayacağım dolayı da Eylül'e kadar rahat sayılırım. Bu gerçekten Sony'e hiç yakışmayan bir durum. Resmen adamlar paraya doymuşlar mı ne bu soruna el atmak istemiyorlar. Bankalar ve Çağrı merkezleriyle bu işi çözemezsiniz tekrar tekrar farklı yöntemlerle denemeniz gerekiyor. İndirimli oyunlar dururken insan öyle sıkıntıya düşüyor ki bazen gidip kutulu oyuna o kadar para veresi gelmiyor.




  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.