Şimdi Ara

Playstation 5 | PS5 Pro | ANA KONU | En İyi Oyun Platformu | (6070. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
181.344
Cevap
1.526
Favori
9.864.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
348 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 60686069607060716072
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-75F823CDA

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Ben oyunu kimden kiraladığıma kadar nick verir ispatlarım ama sen 8 günlük üye olarak insanları fazla tanıyor hissi veriyorsun, gerçek profilin bu değil mi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • roscoe R kullanıcısına yanıt
    Açıkçası hatalı bilgi paylaşıyorlar, okuyan var mı bilmiyorum tabi ama düzeltmek istedim yine de.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Chillout C kullanıcısına yanıt

    Benim de amacım aynı hocam asıl beni şaşırtan bu kadar basit düzeyde hatalı bilgi paylaşmaları 2+2=5 diyorlar resmen

  • quote:

    Orijinalden alıntı: efe810

    Dostlar selamlar elimde ps5 digital edition var fakat store oyunları ike kutulu oyunlar aynı fiyata geldiği için cdli ile upgrade edip kutulu takas yapsam mantıklı mı yoksa elimdekini tutup hesap al sattan devam mı etmeliyim?

    Not: nesil sonuna kadar ps5 ile devam etceğim için hangisi mantıklı olur

    cd li alırsan 2 türlü şansın olur ucuz oyun ıcın. Alternatif her zaman iyidir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-75F823CDA

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Mesajlarıma bu kadar içerliyorsan blok butonunu kullanacaksın, kullanamıyorsanda mesajlarımla yaşamayı öğreneceksin.

    8 günlük üye seni



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 18 Eylül 2021; 23:36:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • roscoe R kullanıcısına yanıt

    Bak şimdi hâlâ yazdıklarımı doğru düzgün anlamıyorsun kendine göre çıkarım yapıyorsun. Adam demiş ki orada SSD yerine ram ile o boşluk doldurulabilir diye. Kesin olarak mı yazmış? Hayır. Ben de sana mantıklı şekilde izahını yaptım. Ayrıca konsollarla PC'lerin ram'lerini aynı şekilde karşılaştıramazsın. Ekran kartı vram'ini hesaba katmadan konuşuyorsun şu an. Bir de demişsin 32 gb yarıya bölsek 16 16 ee sisteme ne kaldı? :D Aynen hocam vram diye bir şey zaten dün üretildi. Ortada savunduğum bir şey yok. Argümanın doğruluk payı olduğu yerleri söylüyorum. Ayrıca sen gidip konsol exclusive olan bir oyunu PC'de direkt aynı şekilde çalıştırabilir misin? PC için ayrıca optimizasyon şeması hazırlayıp ona göre oyununu PC'ye hazırlaman gerekli. Bu adamlar tek tuşa basıp mı Death Stranding, Days Gone, Horizon Zero Dawn gibi konsol exclusive oyununu PC'ye çıkarıyor. Güldürme beni.


    Bir de gitmişsin bana system requirements sitelerinden kanıtlar (!) sunmuşsun. Orada minimum disk boyutu 40 gb istiyor. Ya bu oyun PS5'te 33 gb yer kaplıyor ve Kraken sıkıştırma algoritması kullanıyor. Gerçekten inanarak mı yazmışlar bu sistem gereksinimlerini. Hadi onlar inanmış da sen Bilgisayar Mühendisiyim diyorsun. Sen inanarak mı paylaştın bunları? Hiç mi sorgulamadın? Ayrıca attığın sitelerin paylaştığı sistem gereksinimleri birbirini tutmuyor. Ona bile bakmamışsın ki. Üstüne üstlük yanında koskoca (predicted) yazıyor. Sen hâlâ bana sistem gereksinimleri paylaşmışlar diye sallıyorsun.


    Unreal Engine 5 ile alakalı direkt mühendislerin paylaştığı verileri sana sundum. Bu demoyu oynatabilmek için minimum ve önerilen sistemler. Her oyun aynı sistem gereksinimleri sunacak diye bir şey yok. Ancak ben sana aradaki farkı anlaman için onu paylaştım. Görüyorum ki hâlâ anlamıyorsun. Decompression çipi veya SoC'deki bu işten sorumlu blok direkt konsolları geliştiren mühendislerin paylaştığı verilere göre üçten fazla (belirtilene göre 5) CPU çekirdeğinin yapabileceği görevi yapıp tek başına run time decompression birimiyle alakalı tüm CPU overhead'ini elimine ediyor. Yani birkaç CPU çekirdeğinin decompression işlemi için kendini zorlamasını önlüyor. Bu PS5'te 9 CPU çekirdeğinin kullanılmasını önlüyor.


    Bir de gelmişsin bana teoriler üreten Youtube kanalını kanıt olarak atıyorsun ki oyunun gelmesi için minimum 2 yıl geçmesi gerekli Hermen Hulst'ın açıklamasına göre. Ayrıca oyunun gelip gelmeyeceği kesin olmamasına rağmen gelecek diye kesinlik de ayrı bir seviye. Ratchet and Clank Rift Apart PC'ye gelecek olsa bile PC tarafında Direct Storage ve Sampler Feedback Streaming kullanılmadan oyunun PS5'teki gibi çalışması mümkün değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 18 Eylül 2021; 23:55:33 >




  • tartışmalarınızı kavgalarınız böyle uzayacaksa özel mesajla yapsanızda buralar kirlenmese güzel olmazmı. adam yeni cihaz almış soru soruyor tanışmaya gelmiş arada kaynıyor görünmüyor mesajları




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encuni -- 18 Eylül 2021; 23:46:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-75F823CDA

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    8 günlük yeni üye forum kalitesi hakkında fikir veriyor, sweetdreams nickiyle uykular hakkında konuşuyor. Son derece ironik ve kinli bir profil görüyorum, allah kurtarsın seni kardeş. Daha fazla vakit harcamak isterdim ama senin de söylediğin gibi boş beleş insanlar ile daha fazla zaman harcayamam, blok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Outlaw-E -- 18 Eylül 2021; 23:47:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Chillout C kullanıcısına yanıt

    Hocam arkadaşın yazılarını okudum. "Yani nvme ye gerek yok, ramden stream ederek rachetdeki özellikler pc de olacak dend." sizin dediğiniz gibi böyle bir cümlesi yok arkadaşın. İsterseniz siz de okuyun. Ben iki yazısını da kopyaladım NVME'ye gerek yok ram'den stream edecek diye bir şey göremedim. Hocam şu an Direct Storage ve Sampler Feedback Streaming hem Xbox tarafında hem de PC tarafında ram ihtiyacını düşürme amacıyla geliştirilmiş API'ler. Xbox tarafından Microsoft Flight Simulator'da kullanılıyor şu an. Ancak PC'ye gelmedi. Bu yüzden PS5 exclusive oyunlarıyla alakalı da teknik altyapıyı Insomniac Games'den yetkililer Digital Foundry röportajında paylaştı. Teknik olarak farklı platformlara getirilebilmesi mümkün ancak farklı teknikler kullanılarak yapılabilir dedi. Bunun için de PC'ye Direct Storage ve Sampler Feedback Streaming'in gelmesi gerekli. Çünkü Ratchet and Clank Rift Apart'ta her sahnede Ps5'in kullanılabilir ram miktarı kadar ram çekimi yapılıyor. Bu PC'nin şu an dediğim teknikler olmadan AAA oyun için toplanan her sistemin yapabileceği bir şey değil. Normalde ihtiyaç olandan çok daha yüksek bütçeli ve ram miktarı fazla olan bir PC almak gerekir. Bu Xbox Velocity Architecture kullanılarak exclusive olarak yapılan oyunlarda da benzer şekilde.




    "Eeee konsolu 7000 TL'ye bulabilir demişsin de sanki ekran kartı bolluğu var onlar karaborsada 2 katına satılmıyor gibi konuşuyorsun. Oyundan tasarruf etsen bile kuracağın sistem pahalı. Ratchet'ı açmak için en az 32 GB RAM ( anlık yükleme sürelerinden dolayı), i7 ve 2070 super lazım. Ekran kartı tek başına 7500 TL piyasa fiyatı. Daha bunun SSD parası,ana kartı, kasa parası var. PS5 ayarında bir SSD de pahalı. 2023 crossgen oyunların son devri ondan sonra full yeni grafik motorlarına geçilecek. Mecbur Türkiye'de PC oynayanlar sistemlere dünya kadar para verecek ileride ya da yeni nesil oyunlara pek dokunmayacaklar. Zaten Steam kullanıcıların %90'ı 1050 ti kullanıyor.Bu bilinen bir istatistik. AAA oyunlarının o kadar kullanıcı arasında az satmasından belli AAA oyunlarının satışlarının 60-80%'ı Playstation'a ait."

     

    Bir de şu 600-700 TL goygoyunu bırakın. Forumda kimse bu paraları vermiyor. Siz 600 TL ehueheheh yaparken biz çatır çutur oynadık o oyunları. Hesap alım satımla uğraşamam o ne falan da deme. Oyunların crack'leriyle uğraşanların torrente aylarcca düşmesini bekleyenlerin zirilyon tane driver yükleyen insanların gidip hesap alım satıma kem küm etmesi komik duruyor."


    "Ratchet and Clank'te farklı maplere yükleme süresi olmadan atarken SSD'yi kullanıyor ancak bunu PC'ye çıkardığında herkesten spesifik olarak aynı SSD'yi talep edemeyeceğine göre RAM ile bu sorunu çözmen lazım. PS5'te zaten 16 GB Ram var diye düşük IQ'lu yorum yapmana hayran kaldım. Lütfen köyüne geri dön. Verdiğin istatistiklerde de çoğu kullanıcı PS5'ten daha düşük ekran kartı kullanıyor.

     

    Hala bir de üstüne gidip 7200 TL'lik ekran kartı atıyorsun . Dikkat et bu arada linkini attığın ekran kartı patlamasın "





  • Arkadaşlar merhaba ps5 i nihayet bu akşam alarak aranıza katıldım.

    Soracağım 3 soru var;
    1. Si Kullanıcı ekranında gezerken bekleme yapınca şifre vs girerken ekran kararıyor tuşa basınca aydınlanmıyor belli bir süre bunun sebebi nedir başka yaşayan var mı?

    2. Si ps4 ü satarken na hesabın sec hakkını da vermiştim. Şimdi o pri yapmış ben ara verdiğim için ama ben de pri gibi kullanıyorum bir sorun olur mu?

    3. Sü kütüphane de ana hesap yapmama rağmen eski hesaptan satın aldığım oyunlar sadece satın aldığım hesaptan gözüküyor bunu nasıl çözerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sınırsız ban yemiş geri gelmişsin foruma. ana konunun içinden geçtin bir haftada boş mesajlarınla iyi bu hızla gidersen ilk ayında bin mesaja ulaşırsın.. tabi ban yemezsen yine..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YavuzÇ. Y kullanıcısına yanıt

    1- Ayarlardan sisteme girip güç tasarrufu kısmından ayarlayabilirsin.


    2-ps4 oyunlarında ps4 pri ps5 pri hakları oluyor, arkadasın ps4 pri hakkını sende ps5 pri hakkını kullanıyorsundur.


    3- zaten oyunlar satın aldığın hesapta gözükür, oyunu o hesaptan indirip kendi hesabına geleceksin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SirArthurDayne

    10 dakika 120hz modunda oynadım. Resmen çöptü grafikler. Bu oyunu online oynayacaksan da 120 de oynarsın o yüzden beş kuruş vermem ben 10 sene önce çıkan oyunlar gibi görünüyordu resmen. Ben bf yi beklemeye devam edeyim en iyisi

    Dün meraktan deneyeyim dedim, normalde online girmem, grafiklere inanamadım, FTP gibi duruyordu, 2016'da çıkan BF1 grafikleri 2 - 3 kat filan daha iyi, sanırım online tayfanın grafiğe önem vermediğini farketmişler, pek kasmamışlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Chillout @roscoe Konuyu bu muhabbetle daha fazla meşgul etmemek adına tartışmayı konu dahilinde sürdürmememiz gerektiğini düşünüyorum. Daha fazla detay veya açıklama istiyorsanız internet zaten derya deniz. Benim bulabildiğim gibi siz de tüm detaylı açıklamaları bulabilirsiniz. Hâlâ anlayamadığınız şeyler varsa özelden yazın lütfen konuyu meşgul edip konudaki arkadaşları rahatsız etmeyelim.

  • 
Sayfa: önceki 60686069607060716072
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.