Şimdi Ara

Pitbull.!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Hayırlı Forumlar ;

    Ben bir apartmanda oturuyorm 5 katlı. pitbull alıcam ancak apartmanda sıkıntı olucağını söylüyorlar. efendime söyleyim öncelikle garajımız var 2 asansor odası çatı ve çatı üstünde de boş oda var yer sıkıntım yok ama hukuken bakmam yasak mı ev benim üstüme yani kiracı değilim.. hükmü nedir bunun bilen var mı bakabilir miyim... yıllardır heves ettiğim birşey yasak mı değil mi bilemiyorum ..



  • Köpeği apaçi gibi yetiştirip milletin üstüne yürütmediğiniz sürece bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Eğitimine dikkat etmeniz lazım, pitbullar dominant karakterli ve dikbaşlıdır bu özelliklerini henüz ufakken baskılamazsanız yaşı ilerleyince sizi zorlayabilir. Mesajınızda çatıdan bahsetmişsiniz köpek evin içinde kalmıyacak mı?
  • tabiki demek istediğini anlıyorum kulak kesimine bile karşıyım ben ancak yavru iken tabiki evde bakıp büyüteceğim. bana apartman yöneticisinin dediği bu hayır kesinlikle bakamazsın çoluk çocuk var heleki pittbul mu diye çıkıştı kavga etmiştik 20 daire var herkesin imzalı razısını mı almalıyım yani şimdi ne yapmam gerek garajı felan korur düşüncesindeyim hırısızlık olayları oluyor.. ve tabiki çocukluk hayalim dost arkadaş olur ...
  • Apartmanda köpek beslemek öncelikle ahlaken doğru değil. O ufacık binalarda havladı mı tüm apartman ayağa kalkar.

    İkincisi ise çoluk çocuğu olan kimse Pitbull beslenmesine izin vermez. Ha belki sen diyeceksin ki "Yav ben onu sevgi pıtırcığı gibi yetiştireceğim, komşunun tavuğuna bile kış demeyecek" ama dinletemezsin. Hayvanın ismi bir kere kötüye çıkmış.

    Zaten yöneticinin izni yoksa ev senin de olsa attırırlar seni. Ya dediğin gibi gider tüm apartman sakinlerinden imza toplayıp yöneticinin suratına fırlatırsın "Al ulan, kimse karşı çıkmıyor. İstediğim gibi bakarım" diye yada böyle bir şeye hiç bulaşma. Evcil yetiştirdiğin bir köpek de hırsıza falan karşı koymaz bu arada.

    Bana soracak olursan da ufacık bir odaya bir kediyi/köpeği hapsetmek doğru değil. Günde birkaç saat gezintiye bile çıkarsanız ben evin içinde veya sürekli özel bir odada köpek beslenmesine karşıyım. Yazık günah hayvana.

    Bununla ilgili yasal düzenlemelere ise internette aratarak ulaşabilirsin. Birkaç örnek site:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GorunmezBKZ -- 27 Ocak 2017; 18:24:30 >




  • Öncelikle apartman boşluğu, garaj, çatı katı gibi yerlerde köpek beslenmez. Günde 1.5 - 2 saat koşturarak sporunu yaptırırsanız ev içinde besleyebilirsiniz. Fakat ev içinde köpek beslemek maddi, manevi çok büyük sorumluluk gerektirir. Yavru köpek dişleri kaşınacak herşeyi ısıracak, tuvalet eğitimi çok zorlu olmasının haricinde yavru köpek kasları da düzgün çalışmadığı için tuvaletini tutamayarak her tarafa çişini ve kakasını yapacaktır. Bunların altından kalkabileceğinizi düşünüyorsanız ev içinde besleyebilirsiniz. Türkiye'de nasıl bir uygulaması var bilmiyorum fakat Kıbrıs'ta köpeğinin aşılarında eksik yok ise ve belediyeye köpek beslediğini bildirmişsen hiçbir sorun yok.

    Benim özellikle değinmek istediğim diğer nokta şu; sanıyorum daha önce köpek yetiştirme tecrübeniz yok. Pitbull ilk kez köpek yetiştirecek biri için doğru bir tercih değil bence. Kangal, Doberman, Rottweiler gibi köpekler ki özellikle Doberman özgüveni çok yüksek köpeklerdir. Bunlar her ne kadar sahibine bağlı olsalar başka birinin himayesi altına girmek istemezler. (Eğitim ve bu himaye altına girme biraz farklı olaylar) Köpeğin senin için canın verecek kadar sevse bile üzerinde liderlik kurmazsan sanki o senin sahibinmiş gibi davranır. Gezerken her yere sürükler, heyecanlandığı, sinirlendiği zaman söz dinlemez vs. bunlar okurken çok sorun değilmiş gibi görünüyor fakat barınaklar bü yüzden tıka basa dolu durumda. Eğer ki köpek eğitme ve yetiştirmede tecrübeniz yok ise siz pitbull u eğitemezsiniz, pitbull sizi eğitir.

    Maddi olarakta zor olabilir. Benim köpeğimin ayda 700-800TL mama masrafı var misal. 1 yaşına kadarki aşıları da yaklaşık 500TL tutmuştur..

    Bunların üstünden gelebileceğinizden eminseniz o zaman köpek sahiplenin bence. Bir heves ile alıp hayvana yazık etmeyin bence. Üstesinden gelebileceğinize eminseniz pekala da evde beslenir köpek. Bahçede beslemenin tersine de ev içinde beslemek hemen her ırk için daha uygundur.

    Bu da bizim tosuncan;
     Pitbull.!! Pitbull.!! Pitbull.!! Pitbull.!! Pitbull.!!




  • Bir kişi bile şikayet etse besleyemezsin, herkesin iznini alman gerekiyor pitbull cinsinde. Diğer yasaklı olmayan cinsleri beslemek istersen apartman yönetmeliğini kontrol et, evcil hayvan maddesi yoksa besleyebilirsin kimse karışamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Encinyır. kullanıcısına yanıt
    öncelikle apartman yönetim planına daha ulaşamadım eğer orda izin varsa sıkıntı olucağını sanmıyorum aksi halde yapılan diğer yorumlar ve bazı başlık altında belirtilmiş.. ikamet eden kişi sayısı kadar imza alırsam onay alırsam sıkıntı olucağını sanmıyorum... tek korkum anlaştığım iyi komşularım var herkes buraya bir hayat kurmak için gelmiş bebekleri var alacağım köpek 2-3 aylık olucak tabiki en kötü 5 6 ay ben evde bakarım yaz gelince zaten 5 katlı bir apartman çatı katı asansör kabini gibi garaj vs yerler var.. öncelikle apartman yönetim planını almam veya bulmam gerekiyor..
  • Orman ve Su İşleri Kayseri Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Tehlikeli Irklar' arasında yer alan 'pitbull' ve 'dogo' cinsi 3 köpek besleyen bir kişiye 15 bin 918 TL idari para cezası kesti.
    Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, tehlikeli köpek ihbarı üzerine görevlilerin verilen adrese gittiği belirtilerek şöyle denildi:

    “Söz konusu adreste yapılan incelemede bulunan 3 köpeğin, tehlikeli ırklar arasında yer alan pitbull ve dogo kırması cinsi olduğu tespit edilmiştir. Kanunun ilgili maddesi gereğince tehlikeli hayvan ırkı besleyen şahsa 3 hayvan için toplam 15 bin 918 TL idari para cezası uygulanmıştır.”

    Öte yandan, ticaret izni almadan sosyal medya hesabından köpek satışı ilanı yayınlayan kişiye, bin 833 TL tutarında üç ayrı idari yaptırım cezası uygulandığı da belirtildi.

    www.karar.com/guncel-haberler/tehlikeli-kopeklerden-pitbull-ve-dogo-besleyene-15-bin-918-tl-ceza-376224



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 30 Ocak 2017; 13:51:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pitbull cinsi kopegimi apartmanda besleyebilirmiyim?



    Apartman beim yasayanlar kiracilarimiz yonetim plani vs yok her dey bizim himayemizde ancak sikayette bir yaptirim uygulanir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.