Şimdi Ara

piranha raptor mu? navking vt 500 mü ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Piranha raptor ve navking vt 500 modeli arasındayım. Kullananlar var mı? Yalnızca navigasyon olarak kullanacağım başka hiçbir şey lazım değil. Yurt dışında da kullanılabilecek bir cihaz olursa güzel olur. En büyük beklentim yanlış yola sokmaması ve sık sık güncellenmesi bu özellikleri taşımıyorsa almayı düşünmüyorum zira ovi maps da işimi görüyor.



  • http://www.electroworld.com.tr/p/roadstar-rdp-4310-navigasyon-cihazi-gps/ şöyle bir seçeneğim de var ne dersiniz ? bu fiyata alınır mı ?
  • C ) Hiçbiri :)

    Yıl 2013....hala başarsoft haritalı olmayan ve igo kullanmayan cihazları yazıyorsunuz. Sonrasında ise kaliteli ortadan kaybolmadan destek veren firmaların cihazlarına bakın. Büyük şehirlerden birindeyseniz TBS'li cihazları ve hızlı cihazları tavsiye ederim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayın @ibiskom

    Sizin için öncelikli kriter fiyat ise; Başarsoft Harita kullanan iGO8 ve üst sürümleri kullanan cihazlara bakmalısınız.
    quote:

    En büyük beklentim yanlış yola sokmaması ve sık sık güncellenmesi bu özellikleri taşımıyorsa almayı düşünmüyorum zira ovi maps da işimi görüyor.
    ancak bu şekilde beklentinizi gerçekleştirirsiniz. Ovi Maps konusunda da Nokia Haritaları ne yazık ki hepsinin gerisinde kaldı.

    Saygılar
  • quote:

    http://www.electroworld.com.tr/p/roadstar-rdp-4310-navigasyon-cihazi-gps/ şöyle bir seçeneğim de var ne dersiniz ? bu fiyata alınır mı ?
    buradaki alet hem uygun fiyatlı hemde dediğiniz haritaları kullanıyor. başarsoft etkili mi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibiskom -- 8 Ocak 2013; 1:02:00 >
  • Yardımcı olursanız sevinirim arkadaslar öğrenciyim parayı yemeden bi tane navigasyonum olsa iyi olacak :D
  • Gidin bir tane Next 515 alın

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Next'in 515 modeli şu an Fiyat/Performans oranında en iyi cihaz. O'nu alın...
  • Normalde aynı şeyleri aylardır yaza yaza bitme noktasına geldim. Hazır zamanım ve yazma isteğim varken bir kez daha yazayım:


    "Güncellemeleri elle yapabilirim, garanti önemli değil" diyorsanız gidip EBAY'dan 60-70 dolara 5" bir GPS navigasyon cihazı sipariş edip geçin...

    Ancak; harita güncellemesi olsun, garanti olsun derseniz ve Türkiye'de yaşıyorsanız ihtiyacınızı görecek cihazın en önemli özelliği "BAŞARSOFT" haritalı olmasıdır. Ondan sonraki kriterler de cihaz ve navigasyon yazılımı kalitesi... Harita, yazılım ve cihaz 3 ayrı bileşendir.

    Aradığınız bir yeri bulmanın en baş şartı haritadır. Harita verileriniz yetersiz ise çoğu yeri bulamaz ve oraya rota çizdirip gidemezsiniz. Sokaklar-caddeler güncel değilse veya doğru işaretlenmemiş ise, yeni yerleşim alanları tanımlanmadıysa çoğu yeri bulamazsınız. Başarsoft verilerinde bazı illerin kapı numaralarına kadar tanımlanmış. Diğer TeleAtlas ve NavteQ haritalarında ise bırakın kapı numaralarını sokaklar bile güncel değil ve tanımlanmış yerleşim alanı miktarı daha az. Tüm harita sağlayıcılarında küçük yerler için kapı numaraları tanımsız, buralarda ancak gideceğiniz sokağı-caddeyi bulur ve kapı numarasını kendiniz ararsınız.

    Yazılımda ise "kullanıcı dostu arayüze sahip olma" ve "işlevsellik" önemlidir. Bugün için "girdiğim adrese götürsün yeter" dersiniz, ancak cihazı kullanmaya başladıktan 3-5 ay sonra "keşke şu da olsaymış" diyebilirsiniz. Şu an için piyasadaki en işlevsel yazılım "IGO PRIMO 2". IGO'nun tersine GARMIN cihazların yazılımları ise oldukça kısıtlıdır. Sadece "ara-git" yaptırır, ekstra özellikleri çok azdır. Navigasyon yazılımının kulanıcı dostu olması da ayrı bir unsur. Bana göre en kullanıcı dostu yazılımlar ise yine IGO yazılımları ve Garmin marka cihazların kullandığı (sanırım Navcity) yazılım. TomTom da fena değil ama bana göre üçüncü sırada. Gördüğüm en berbat navigasyon yazılımı ise "Mireo Don't Panic".

    Cihaz kalitesine gelince... En önemli unsur "ekran kalitesi". Eğer ekranınızın parlaklığı yeterli değilse hafif gün ışığında bile göremezsiniz. Maalesef piyasaki ürünlerin %70'lik bölümü ekran parlaklığı yönüyle yetersiz. Ekrandan sonra işlemci hızı çok önemli. Cihazın işlemcisi yazılımı zor kaldırıyorsa ekran kare kare akmaya başlar. Şu an için IGO PRIMO 2 yazılımını gerçek 664mhz işlemciler bile sınırlarda kaldırıyor. Hatta trafik bilgi sistemi dediğimiz TBS aparatını takınca tüm görsel öğeler açık iken 664mhz işlemciyle bile görüntü akışı yavaşlamaya başlıyor. Dış kasa (malzeme) kalitesi, komponent kalitesi ve pil kalitesi ise ekran parlaklığı ve işlemci hızından sonra gelen unsurlar.


    Tüm bunları göz önüne aldığımızda bana göre şu an piyasada alınabilecek en ekonomik 2 model şunlar (ikisi de BAŞARSOFT haritalı):

    1- NEXT YE-G 515 (yazılımın işlevselliği ve ekstraları çok iyi, işlemci hızı iyi, ekran parlaklığı iyi, malzeme kalitesi iyi)
    2- GARMIN Nüvi 40 (yazılım işlevselliği kötü, işlemci yazılıma yetiyor, ekran parlaklığı iyi, malzeme kalitesi çok iyi)


    Next 515 177 TL'den başlıyor:
    http://www.akakce.com/navigasyon-cihazi/en-ucuz-next-ye-g-515-5.0-fiyati,799680.html

    Garmin üvi 40 ise şu an için 199 TL:
    http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?&uid=125864#photos




  •  piranha raptor mu? navking vt 500 mü ?


    Bu kadar açıklamadan sonra NAVKING VT-500 adlı "hilkat garibesi" hakkında yorum yazmadan olmaz, bu cihazı Ankara'da ANKAMALL AVM içerisindeki ElectroWorld'de incelemiştim:

    - Route66 adlı son derece kulanışsız ve işlevselliği düşük bir yazılım kullanıyor.
    - Malzeme kalitesi orta düzeyde.
    - 660mhz işlemci olduğu iddia edilen bu cihaza 850mAh'cik pil koymuşlar. Tahminimce bu cihaz şarj olurken ve çalışırken çok ısınacak ve 1-2 yıl içerisinde pili 30 saniye bile zor dayanır hale gelecektir.
    - Ekran parlaklığı son derece yetersiz. Bugüne kadar elimde geçen 10-15 ucuz Çin malı navigasyon cihazının en az üçte birinin ekranı bu cihazdan daha parlaktır. Gün ışığında ekranını göremezsiniz.


    Bu cihaz 3 ay kadar önce MEDIAMARKT kampanyasında 99 TL iken bile almadım. Fiyat o gün için bana çok iyi gelmişti, bluetooth bile vardı. Ancak ürünü görünce vazgeçtim. Şu an için bu cihaz 150 TL civarı sanırım. Bugün yine 99 TL olsa yine almam. Çünkü tatmin edici düzeyde değil!




  • çok teşekkür ederim, sanırım next alacağım biraz daha bekleyip madem alacağız almışken tam olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.