Şimdi Ara

Pioneer vsx-520'ye power amfi bağlamak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,
    Benim Pioneer Vsx-520 ev sinema amfim var ve entegre bir stereo amfi arayışındayım. Acaba bir power amfi alsam ve avrnin pre-out çıkışından power amfiye bağlantı yapsam performansı hakkında fikir verebilir misiniz ?
    Mesela Rega brio-r veya mira3 mü almalıyım, yada Rega maia 3 power amfi alıp avr ye bağlayarak mı kullanırsam daha iyi performans alırım ?
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



  • pre outs çıkışı var mı avr nin? rega maia vb yanında vsx520 bilmem yani iyi midir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    pre outs çıkışı var mı avr nin? rega maia vb yanında vsx520 bilmem yani iyi midir?

    Pre out çıkışı var fakat benim de kafamdaki soru işareti avr yi pre gibi kullanıp power a bağlamak mı, ya da entegre amfi mi tercih etmeliyim ? Maia 2 X 85 watt Brio-r 2 X 50 watt. Aslında sorumun temeli ses kalitesine pre mi power mı daha çok etki ediyor ?
  • iyi bir entegre tercih ederim... hazırı öneririm.
    pre ve power da iki sistem aynı oranda önemlidir. motor(power) iyi ama kaburatoru(pre) basit tutmak olmaz...
  • vsx 520'nin resmine baktım, preout çıkışını şu şekilde isimlendirmişler:

    subwoofer pre-out
    surr back/front height L R preout

    AVR'nin kitabına bakıp bu surr back/front height çıkışının sadece front L ve front R (height değil) olarak atanıp atanmadığını öğrenmek gerek ama bu şekilde isimlendirdi ise büyük ihtimalle atanamıyor.

    Normalde surround back ve front heightler efekt kanalı olduğundan ve zaten fazla güç gerektirmeyeceğinden ekstra power amfiye gerek olmaz. Benim anladığım AVR ekonomik model olduğu için bu efekt kanalları için güç katı koymamışlar, ancak dışarıdan amfi bağlanırsa bu kapasitesini kullanabiliyor. Amaç bu ekstra kanalları dinlemek ise ve elde fazla amfi varsa neden olmasın...

    preout çıkışlardan beslenecek entegre amfinin de "main amp in" gibi bir girişi olması gerekiyor, volume kontrolünü AVR'ye devredebilmesi için.

    manualde 19. ve 40 sayfada anlatıyor:
    http://www.pioneerelectronics.com/StaticFiles/Manuals/Home/VSX-520_OperatingInstructions0302.pdf


    ----
    Bundan sonrası sırf fikir yürütme:

    Teorik olarak kaynak PC ise authoring türü denilen çok kanallı müzik veya film hazırlama programı ile veya PC'de plugin vb. ile bu dolby/dts türü formata müdahale edip front L ve front R ile front height kanallarının yeri değiştirilebilir ve AVR kandırılıp preoutların front L R gibi davranması sağlabilir ama sonuç nasıl olur (room correction vb. ne olacak?) ve pratik olur mu bir fikrim yok.. Böyle uğraşmak yerine daha kapasiteli ve özellikli bir AVR almak daha az saç baş yoldurur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dustdevil cevap için teşekkürler,
    Entegre amfi ararken piyasada uygun ikinci el power amfiler gördüğümden dolayı böyle bir soru sordum. Power amfiler ikinci el piyasasında entegre amfilere göre daha zor satılıyorlar galiba. Çünkü ikinci elde daha ucuzlar sıfır fiyatlarına oranla. Ben bu durumda entegre arayışıma devam edeceğim galiba. Tekrar teşekkürler.
  • Kimi entegre amfide power amfi gibi kullanma (main amp in vb.) veya power amfiye çıkış (pre out) verebilme özelligi oluyor, tabi bu özelliği de ekonomik modellere bilerek pek koymuyorlar. Böyle bir ürün alırsanız sonradan diğer bileşenler ile çeşitli şekillerde bağlayabilirsiniz (preout olan avr ile power amfi gibi veya power amfi ile preamp gibi davranır)

    Power amfide entegre amfide bulunan preamfi kısmı yok, line in girişi ve volume kontrolü olmayan entegre amfi gibi davranıyor. Onun yerine kasada daha çok yer power katına ayrılabiliyor. Satması zor olmalı çünkü 50-100 wattlık entegre amfiler ev için çoğu zaman yetiyor ve bunun tam tersine çok fazla güç ihtiyacı varsa profesyonel ses sistemlerine hitabeden power amfiler de oldukça ucuz...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.