Şimdi Ara

Pioneer Avic Kullananlar Buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.357
Cevap
17
Favori
174.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar pioneer'in avic serisi oldukça popüler olmaya başladı. cihazın f-500 ,f-700bt, f-900bt gibi modelleri bulunmakta ve şimdilerde bu model yeni Opel corsa in-touch modeilndede sunulmakta. bu ürünlerle ilgili navigasyon veya diğer konularda bilgi ihtiyacı olanlarla bilgilerimi paylaşabilirim, bu cihazları kullananlar veya kullanmayı düşünenler için bu başlık altında bir bilgi havuzu oluşturabiliriz.

    ben f-f700bt modelini kullanıyorum ve oldukça başarılı bir model. GPS'i gördüğüm en hızlı igo8. sesle kontrol,bluetooth handsfree, iphone/ipod bağlantısı gibi özellikleride var. bilgi isteyen arkadaşlarla paylaşmaya hazırım.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • sevgili coupe96 arkadasim 26 ekim itibari ile yazdigin bu mesaji 18 kasim 'in ilk saatlerinde gordugum zaman ne kadar sevindigimi bir ara anlatırım.zira bu saate kadar nette arastirma yapiyorum ve nasil bi aletse bu ayrintili bilgiye ulasmak baya zor.ya da ben bu işten fazla anlamiyorum.neyse ... lafi uzatmadan konuya gireyim.ben f500bt modelini almayi dusunuyorum.butce elverirse seninki de olabilir.yani seninkinden de demek istedim.bu serinin teknık bilgilerini ezbere biliyorum desem yeridir.benim merak ettigim konu tam da senın gibi bu urunu kullanan bir paylasimci arkadasin fikirleri ve yonlendirmeleri.
    ilk sorum su :bu serilerin tr fiyati nedir.?ozellikle f500bt.
    turkiye haritasini sorunsuz kullanabiliyor musun ya da nasil sorunsuz kullanmayi basariyorsun? bildigim kadariyla turkiye haritasi cihazda yuklu degilmiş.
    Ben ebay dan almayi dusunebilirim tr deki fiyatlar yuksek olursa.bu durumda ne gibi uyum sorunlari yasarim ve bunlari nasil cozerm.?
    senın de bildigin gibi f500bt portatıf.bunu f700 ve f900 gibi 2din olarak montajlayabilirmiyim?arac 307.internet sitesinde uyumlu oldugunu soyluyorlar.
    umarim fazla zor sorular sormadim.bu arada ben bunlarin corsa touchta kullanildigini farketmemiştim.ama bir aşinalik hıssediyordum .demekki reklamlarda gormustum daha once.simdiden tesekkur ederim.




  • bende nası hala kimse bu aletin farkına varamadı diyodum,farkına varan varmış neyseki
    öncelikler f500ü diil f700 veya f900u tavsiye ediyorum. konsol üstü olarak kullanılanlar hiç pratik olmuyo,daha önce denedim,double din olarakda f500ü kulanamazsın. f700 ve f900den hangisine gücün yetiyorsa onu al. ben f700 kullanıyorum,oldukça memnunum,f900den en önemli farkı dvd okumaması ama çok sorun diil,ben filmleri ya mp4 olarak ya da iphone üzerinden seyrediyorum. gelelim en önemli konuya,Türkiye haritasına,sana şöyle bir müjde vereyim,haftalardır uğraşıyorum ve dün itibarı ile Türkiye haritasını direk cihazın içinden çalıştırabilmeyi başardım,nasıl diye şimdilik sorma
    ebayden alırken dikkat et,cihaz gümrüğe takılıyor ve baya problem yaşayabilirsin. benim tavsiyem gg gibi açık arttırma sitelerinden alman veya yurtdışından gelen birinden getirtmen. ama kesinlikle f700 veya f900u terchi et,her türlü memnun kalırsın.




  • yanıtın tesekkurler.f500 ile f700 arasın arasında fazla fark yoksa bu uyarını dikkate alacam.amma ve lakın butce meselesi.fiyat konusunda bir bilgin var migittigidiyorda bu urunu goremedim.yurtdişindan getirtirsemde herhalde yuzde onlluk bir vergisi var.direk o sekılde getiririm.hala arastiriyorum.arada bariz fiyat farki var cunku.yani ebayda amerikadan toplam 500 dolara gelen urun ,almanyadan 500-600 euro arasinda geliyor.onun haricinde belki biraz daha beklersem yayginlasir gitti gidiyor benzeri sıtelerde.su an pek yok.
    f500 hakkında soyledıklerin beni uzdu.cunku tum ihtiyaclarimi karsilayabilen bir urundu.tek endise ettigim noktayida acıklamişsin.ben bir sekilde konsola monte edilebilecegini dusundum.hos hic bir resimde konsola gomulu olarak gormemiştim zaten.bu onemli bir kriterdi benim icin.galiba f700e bakacam artik.tekrar tesekkur ediyorum.insallah aldiktan sonra bu harita konusunu da konusuruz :-)
  • yaklasik 3 gundur bu urunu arastiriyorum fakat alişveriş sitelerinde bulamiyorum bu urunu.araştirmya devam ediyorum.ama bi ara kenwoodun dnx5120 modeline denk geldim.asagi yukari denk urunler.tasarimina kadar benzerlik gosteriyor bu urunler.kenwood navigasyon ıcın garmin haritalarini kullaniyormus galiba. alternatif olarak bu modeli de dusunebilirim.ama avic daha bir işiltili.kisacasi coupe96 ve kullanan baska arkadaşlardan deneyimlerini izlenimlerini , sorunlari,eksikleri,hatta alternatif olabilecek baska modelleri bu baslik altında tartişmalarini isterim.konunun başligi benim soylemek istedigimi zaten acikliyor kısaca.koca internette bu urunle ilgili deneyimlere dayanan kullanıcı yorumlari yok denecek kadar az(turkce olarak ve turkiyede kullanilan).boylelikle benim gibi bu urunu almayi dusunen arkadaslara da yol gosterebiliriz.
  • Arkadaşlar selam,

    Ben 2006 yılından beri Aviczedeyim. Bende avic hd1bt var. içinde 30 gb harddisk var. 26 avrupa ülkesinin tamamı harddiske kayıtlı ama malesef Türkiye haritası yok. En güzel özelliği herhangi bir müzik cd'sini birinden ödünç alıp dinlemeye başlıyorsun daha 4. parçaya gelmeden tüm cd'yi HD'ye kopyalıyor 200 cd kapasitesi var.

    Bu arada Navigasyonunun Türkiye haritası için neler yapmadım nerelere yazmadım ama Pioneerden aldığım cevap eski modellere harita desteği ve güncelleme vermiyoruz şeklinde oldu. Yükleme kodunu da vermedikleri için ben herhangi bir harita yükleyemiyorum HD'ye. Bu konuda bilgisayar dahilerinin yardımını bekliyorum arkadaşlar bir metod bulabilirmiyiz acaba?



     Pioneer Avic Kullananlar Buraya




  • bu konu onemli!!!
  • Arkadaşlar bende aranıza katıldım önceden bende xetec dtm 700 cihazı vardı gecen hafta aldım pioneer f-900bt cihazını ve son derece memlunum eee nede olsa bu iş pioneerin işi ayrıca internet sitesinden tüm software-updateleri indirip kolayca cihaza yükleyebiliyorsun ayrıca tüm modellerin türkçe kullanma klavuzları mevcut...................saygılar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehme@

    Arkadaşlar bende aranıza katıldım önceden bende xetec dtm 700 cihazı vardı gecen hafta aldım pioneer f-900bt cihazını ve son derece memlunum eee nede olsa bu iş pioneerin işi ayrıca internet sitesinden tüm software-updateleri indirip kolayca cihaza yükleyebiliyorsun ayrıca tüm modellerin türkçe kullanma klavuzları mevcut...................saygılar

    hocam gule gule kullan.nasil bir onceki cihazla bunun arasinda bariz fark var mi?ben henuz almadim ama yurtdişindan gelecek bana.bu yuzden tr haritasi olmuyacak.ben de firsat buldukca arastiriyorum tr harita yukleme yontemlerini ama su ana kadar bulamadım.bir de abd deki cihazla tr deki cihazlarin kullandiklari harita farkliymiş diyorlar.yasal olarak bu cihaza tr haritasi yuklenir mi acaba? hocam bu sorularin hepsi sana degil.zira sende yenisin galiba ama bu işten anliyosan baska.dilber halanin dedigi gibi
    Ben Lafımı ortaya goyarııım isteyen geLir aLııır istemeyen bırakır gaçaaar




  • slm arkadaşlar bende AVIC-F900BT var ben bu cihazda dıvx oynatamiyorum birde neroda dvd yapiyorum ama bu dvd yi okuma hatası veriyor benim dvd formatını hangi surumle yazmam gerekliki oynatsın şimdiden tşkler
    quote:

    Orjinalden alıntı: coupe96

    arkadaşlar pioneer'in avic serisi oldukça popüler olmaya başladı. cihazın f-500 ,f-700bt, f-900bt gibi modelleri bulunmakta ve şimdilerde bu model yeni Opel corsa in-touch modeilndede sunulmakta. bu ürünlerle ilgili navigasyon veya diğer konularda bilgi ihtiyacı olanlarla bilgilerimi paylaşabilirim, bu cihazları kullananlar veya kullanmayı düşünenler için bu başlık altında bir bilgi havuzu oluşturabiliriz.

    ben f-f700bt modelini kullanıyorum ve oldukça başarılı bir model. GPS'i gördüğüm en hızlı igo8. sesle kontrol,bluetooth handsfree, iphone/ipod bağlantısı gibi özellikleride var. bilgi isteyen arkadaşlarla paylaşmaya hazırım.




  • haritanın türkiye kısmı başarsoft mu yoksa teleatlas mı
    teleatlas ise ne kadar başarılı ?
  • arkadaşım şimdi kullanım klavuzunu indirirsen görürsünki bu cihaz cd üzerinden değilde SD veya FLASH BELLEK üzerinden divx,wmv,mp4,avi oynatabiliyor,neroda ise farklı formatlar mevcut dvd okumada sorunu yok bende yazdırıp oynatıyorum ayrıca bir tane iPod alıp tüm müzikleri ve videoları dinleyip izleyebilirsin ben öyle yaptım 120 gb iPod classic aldım zaten doldurmak bile zor,o şekilde kullanıyorum.......saygılar
    quote:

    Orjinalden alıntı: MaCKaLl

    slm arkadaşlar bende AVIC-F900BT var ben bu cihazda dıvx oynatamiyorum birde neroda dvd yapiyorum ama bu dvd yi okuma hatası veriyor benim dvd formatını hangi surumle yazmam gerekliki oynatsın şimdiden tşkler
    quote:

    Orjinalden alıntı: coupe96

    arkadaşlar pioneer'in avic serisi oldukça popüler olmaya başladı. cihazın f-500 ,f-700bt, f-900bt gibi modelleri bulunmakta ve şimdilerde bu model yeni Opel corsa in-touch modeilndede sunulmakta. bu ürünlerle ilgili navigasyon veya diğer konularda bilgi ihtiyacı olanlarla bilgilerimi paylaşabilirim, bu cihazları kullananlar veya kullanmayı düşünenler için bu başlık altında bir bilgi havuzu oluşturabiliriz.

    ben f-f700bt modelini kullanıyorum ve oldukça başarılı bir model. GPS'i gördüğüm en hızlı igo8. sesle kontrol,bluetooth handsfree, iphone/ipod bağlantısı gibi özellikleride var. bilgi isteyen arkadaşlarla paylaşmaya hazırım.






  • Valla kardeş bende önceden başarsoft'un haritası vardı en günceli ama Bursa'da örneğin Başarsoft'da olmayan kısımlar var daha güncel gibi ama il olarak daha az kapsama alanı var % olarak başarsoft %65-70 gibi Teleatlas ise %41 oradan pay cıkar artık,sadece Teleatlas bitirdiği ilin tamamını ilceler dahil gayet başarılı.....sonuçta Başarsoft'un haritasındada kaybolmadım Teleatlas'ınkidede tecrubelerim Ankara,İzmir,İstanbul,Bursa her ikisiylede aynı yerlere gittim ikiside götürdü sorun olmadı....Yalnız teleatlasın çaışma prensibi farklı ilin tamamen datasını sağlayıp ondan sonra kullanıma sunuyor...birde şöyle bir güzelliği var,mesela tünele giriyorsun GPS sinyali kaybolsada sapakları ve rotayı göz önünde bulunup GPS SİNYALİ KAYBOLDU kelimesini söylemiyor,tünele veya alt geçide girdinmi kendisini otomatik gece moduna alıyor buda gözü yormuyor,bunlar sadece aklıma gelen bir kaçı,deneyimlerim arttıkca yazarım daha......Bu arada resmi sitesinde update cıkmış ver.2.000000 indirip SD karta kopyalayıp kartı cihaza takınca sadece 8 dakikada kendisi güncelleme yapıyor,hatta ben yaptım şimdi...................saygılar
    quote:

    Orjinalden alıntı: hayalbert

    haritanın türkiye kısmı başarsoft mu yoksa teleatlas mı
    teleatlas ise ne kadar başarılı ?




  • Bir F900BT kullanıcısı olarak bende görüşlerimi yaziim.

    İngiltere'den geçen ay aldım cihazı. Çok şık bir cihaz. İçinde yok yok. Önceleri çok sorunlu olan cihaz daha yeni yeni avrupa modelinde 2.01 firmware'i ile buglarından arındı sayılır.

    Ancak harita konusu problemli. Herne kadar Türkiye ve Türkçe desteği Avrupa cihazlarında varsa da haritaları 2007.07 ve hala güncelleme yok. Ayrıca cihazdaki sürümde Türkiye için 3d bina görüntüsü yok ve POI'ler de yok gkadar az. İşin daha da kötüsü içindeki İgo 8.0 versiyon ve şimdilerde igo 8.3.2 var ve artık haritalar sırf bunun için çıkıyor. Pioneer ne harita güncellemesi yaptı ne de iGo'yu 8.3.2'ye çıkarttı.

    Teleatlas'ı da Tomtom alınca hem program hem de haritalar ayvayı yemiş oldu. Böylece dünyanın parasını saydığım cihaz bir ayda eski model oluverdi. Tabii hal böyleyken insan ister istemez hacker genlerinin etkisine girip haritaları, 3D binaları ve POI'leri kendim yükselttim. Şu an problemsiz kullanıyorum ama Pioneer'in daha büyük gümbürtülerle piyasaya yeni sürdüğü bu cihazı bu kadar ilgisiz bırakmasını da anlayamıyorum.

    Ben de buradayım ve yardımlaşmaya hazırım.




  • İşin daha da kötüsü içindeki İgo 8.0 versiyon ve şimdilerde igo 8.3.2 var ve artık haritalar sırf bunun için çıkıyor

    Yanlış bilgi !!! Haritalar 8.0 serisinde çıkıyor ve çıkmayada devam ediyor,edecekte.Net'te bulamıyor olmanız çıkmıyor anlamını taşımaz,destek veren cihazlar bunları rahatça alıyor.

    Teleatlas'ı da Tomtom alınca hem program hem de haritalar ayvayı yemiş oldu.

    Bu da yanlış bilgi !!!

    TomTom teleatlas'ı aldı ancak harita veri sistemini verdiği şekle karışmıyor,o nedenle böyle bir şey yok.Ayrıca cihaz alırken markasına bakman yerine ne zaman ne desteğini vermiş,geçmişte bu tip cihazlara güncelleme vermişmi vermemişmi şeklinde araştırma yaparsanız daha iyi olur.Markanın ne olduğu değil o markanın neye nasıl ne şekilde detek verdiği önemlidir,yani bir dostumun deyimi ile olduğu ülkeye hitap edebilen ayakta kalır.

    Kolay gelsin




  • pioneer avic serisi için başarsoftun en son 2008.07 haritasını bile kullanabilirsiniz. biraz araştırma yaparsanız başka sitelerde igo 8.0 için olan 2008.07 haritası mevcut. ayrıca pioneer bir sonraki güncellemede muhtemelen igo 8.3üde içerecek bir güncelleme yayımlayacak çünkü amerikada bu cihaz hala satılırken igo 8le sınırlı bırakamazlar haritaları.
  • Evet coupe86 dostum. Ben de öyle ümid ediyorum. Ama pioneer'in güncellemesi bahar aylarında (o da kesin bilgi değil) gelecek deniyor. Yani 2009'un ikinci çeğreği. USA ve EU cihazlarda hala 2007.07 haritalar geldiğine göre Pioneer daha önce söz verdiği günlük bir yana yıllık güncellemeleri bile yerine getirememiş oluyor.

    Ülkeye göre şerbet yorumlarına ise katılmıyorum ben. Keşke Türkiye'de de böyle ileri teknoloji cihazları üretecek teknolojiler geliştirebilsek (artık ayağa düşen navigasyon cihazlarını kastetmiyorum tabii, AVIC serisi gibi herşey birarada olan cihazlar), ya da İthalatçı firmalarımız ülkemizin teknoloji çöplüğü olarak görülmesine engel olacak şekilde dünya markalarının eski ve piyasadan çekilmiş modellerini Türk halkına yedirmeye çalışmasalar da son cihazları getirip bunun Türkiye haritası, binaları vs tam olmazsa satmam diyebilseler ben seve seve buradan alırım ürünlerimi. (Vergiden dolayı katlanan fiyatları saymazsak tabii). Ama sırf harita desteği olacak diye cama vantuzlanmış kablosu çakmaktan bir bnavigasyon, konsola yapıştırılmış bir bluetooth kiti, üzerinde yunus animasyonları olan 5 yıllık pioneer bir set vs ile de aracımı ve sinirimi bozmak istemem.

    Bu nedenle bir sıkımlık kurşunu olan ve parasını düşünüp harcayan bir kişi olarak ta eski teknoloji yerine dışarıdan son teknolojiyi daha ucuza alırım. Haritalar da madem 8.0'a göre hala çıkacakmış, Pioneer yerine buradan Başarsoft'tan satın alır cihazıma yükler paşa paşa kullanırım. Alan memnun satan memnun.

    Haa ille de internetten bulmak istersem onu da bulurum. 2008.10 kimlerde var parmak kaldırsın?

    Yorunlarınız ve verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alien2000a -- 5 Ocak 2009; 0:02:17 >




  • Arkadaslar temel olarak sormak istedigim su;

    f900bt modelinii eBay den aldik diyelim ve icerisinde bir sekilde US haritasi cikti. Bunu Turkce ve Avrupa haritasi ile degistirmek mumkun mu ? Bunun icin yapilmsi gerekenler neler ? Harita ve firmware guncellemelerini yapabilecegimiz duzgun bir adres var mi ? (Aldiktan sonra elimizde patlamasin.) Turkiyede satilan tek yer hepsiburada ve fiyati 2600 TL kusur. Yani cus demek istiyorum. Amerika ve Avrupa satisi neredeyse 1/4. Bu da tabi cok ilginc bir durum !!!

    PS: Pioneer Turkiye distributoru Digicom dan bu bilgileri birakin almak urunden tam olarak haberdar bile olmamalari gercekten cok sasirtici !!!
  • bugun itibari ile f700 modelini teslim almis bulunuyorum. gumruge toplam 210 ytl verdim.bilginize arz ederim.putperest arkadasa katilmamak elde degil. izmirdeki pioneer subelerine urunu tarif etmek icin cok ugrasmistim.
  • ya sormayi unuttum izmirde bunu arabaya baglatacagim iyi bir yer tavsiye eder misiniz. yarin baglatacagim . acil olursa sevinirim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.