Şimdi Ara

PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
15
Favori
46.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese selamlar.

    Bilindiği üzere pioneer Stereo Amfilerinde yeni bir serinin üretimine başlamıştı yaklaşık 3-4 aydır ha geldi ha gelecek derken nihayet bu gün sabah ürünlerimiz kargodan teslim edildi Serinin diğer elemanları
    A-10
    A-20
    A-30
    A-50

    Modellerini tek tek incelemektense Ben A-70 modelini yani serinin en gözde cihazını incelemek istedim .

    Kargonun geldiğini ben görmemiştim bir çay almaya çıkarken o da nesi !!! Pioneer A-70 Ler gelmişdi Yalnız ilk önce dikkati çeken kocaman kutusu cihazın kutusu LX serisi sinema amfisi kullananlar bilirler aynı büyüklükteydi kutular güzelce korunarak dış kısımları streç film ile kaplanarak gelmiş ... Neyse hemen merakımı gidermek için birini alıp içeride dinleyeyim dedim kucakladım kaptım birini ama bir öneri belinde sıkıntısı olan tekbaşına taşımasın şimdi baktımda 17 kg mış . Neyse kutuyu bir çırpıda heyecanla açtım içinde stereo amfilere özgü elektrik kablosu kumandası ve pil mevcut ... neyse hemen çıkarttım amfiyi koruma kılıfını açtım ve ömür boyu unutulmayacak bir ürün karşıma çıktı normalde pek inceleme yazısı yazmam sadece beğendiğim ürünler için vakit ayırırım ama A-70 sesinden önce görüntüsü işçiliği ile beni çok etkilemişti terminalleri alt kısmı yan kısımlar dönüşler herşey mükemmel tasrlanmış ve imal edilmiş ...

    Neyse Gelelim ne dinleyeceğimize şimdi benim hazırda dünlediğim Marantz SR-7005 modelinin üzerine koydum ona bağlı What hifi 5 yıldızlı Dali zensor 1 lerim ve birde Zensor 7 Lerim vardı onlarla dinleyecektim . Kaynak Marantz SR-7005 Pre out üzerinden Airplay ile İphonuma Apple Lossless Formatına konvert ettiğim FLAC dosyalarımı A70 İle dinleyecektim bağlantılarım tamam her şey ok volumler ayarlandı ilk önce çok sevdiğim bir parça olan Hans Theessink - Mississippi yi Bu Parça da vocal testini çok iyi yapabilirsiniz detay olarakda bir kaç zor enstrumanı seçmek vs çok başarılı bir demo dur ... Peşinden Dire Straits den Sultans Of Swing ki bu parçada yakalamayı istediğim bir kaç detay vardır iyi amfi kötü amfi ve güçlü güçsüzü test etmekte işime yarar ... Ve Son olarak da mc intosh demolarından biri olan 9 . semfoni derken ne var neyok sırayla hala ben yazmaya devam ederken çalmaya devam ediyor .... ilk olarak güç konusunda çekinceleri olanlar kesinlikle bu ürünü test etsinler 90 watt değerini küçümsemeyin Bendeki zensor 7 lerin artık nerdeyse Amfi direct modunda göbekleri yerinden çıkacaktı düşük volumde tork sıkıntısı yok ses açtıkca da elinizde o geri çekilmeler başlıyor hadi yeter tamam dur artık ama özellikle 9. semfonide kaşıntı sesi açmak istiyor insan Yaklaşık 1 saattir dinliyorum artık kafamda yerleşen bir sesi oluştu şunu söyleyebilirim mükemmel detaylı ses veriyor insanı hani gözünüzü kapatınca hayale daldırıp götüren bir sesi var pioneer ın bir önceki A9 undan daha güçlü ve daha gövdeli bir sesi var detaylar vocaller mükemmel denecek temizlike hem raf tipi hemde kule uygun ortamda kullanacağinız iyi bir speakerla ki bendeki zensor lar hazırda olduğu için bunları dinledim focal montor audio jbl ne var ne yok bağlarım artık ... bu arada bu muhteşem cihazı dinlemek dinlemek isteyen olursa cd sini kapsın gelsin 2 gün testte tutacağım Bu arada Unuttum sanmayın Sabre DAC usb ile test etmedim kablo yoktu yazarken bile utandım

    Sonuç ... Pioneer dan mükemmel sonuç ben bukadarını beklemiyordum görseli ses kalitesi her şeyiyle ben 10 üzerinden 10 veriyorum ... Türkiye'deki ilk yorum bende bakalım kullanıcılardan nasıl yorumlar gelir okuruz artık .

    Selamlar.

    Ürünü Türkiyede Nadir Sahibi Olan bir Arkadaşımızın Youmunu da eklemek istedim

    Orhan kardeşim,

    Seninle tanışalı 2 sene oldu ve seni tanıdığım için gerçekten kendimi şanslı hissediyorum.
    Yıllardır ertelediğimiz kaliteli müzik dinleme keyfini yakaladık sayende.

    Neyse ,bu gidişle sanıyorum sürekli bazı cihazlarımızı daha iyileriyle değiştirme yolculuğumuz devam edecek gibi.

    1,5 senedir kullandığım ve gözüm gibi baktığım DENON PMA 1510 dan bu kadar çabuk kopabileceğimi düşünmemiştim.Hakikaten Pioneer A-70 i Türkiyeye gelmeden önce çok inceledim.Yorumlara,uzman görüşlerine baktım.Ama kafamda şüpheler vardı.Ta ki bugün eve gelip bağlantılarını yapıncaya kadar...

    O ana kadarki heyecanımı anlatamam..Sanki yeni bir spor araba almışım da test sürüşüne çıkacakmışım gibi heyecanlıydım..

    İlk önce CD lerle başladım..AMAN TANRIM...! Sanki CD nin üzerindeki 1-2 katman toz temizlenmiş ya da sis bulutu dağılmış gibi ses elde ettim..Hem 32 Bit Dac etkisi hem de klasik Pioneer vurguları..Özellikle aradığım biraz daha DİP ses idi..ayrıca TİZ gelişimi de istiyordum CD dinlerken..Bunların yanı sıra tüm perdelerde çok iyi bir gelişim var.

    Plakta da denedim..Tiz seslerde önceki cihazımla çok fazla fark yok..Ama Bas derinliği çok farklı..

    KESİNLİKLE BÜTÜN İSTEDİKLERİMİ ELDE ETTİM..Çok kuvvetli bir anfi..Ayrıca minimum seslerde bile çok çok iyi DİP seslere ulaşabilmenin yanı sıra detaylar kaybolmuyor.

    Jazz,Blues ,progressive rock,Pop Caz gibi müzik türlerinde test edebildim bir kaç saatte...ŞAHANE..

    Bu fiyata böyle bir cihaz..Rakipleri gerçekten korkmalı..

    Yeni anfi arayışım epeydir devam ediyordu.Açıkçası bu markayı da düşünmüyordum..daha sıkı Audiophile markalar varken..Ama fiyatlar da tabi bu cihazın 3-5 misli ..

    Fiyat -Performans derecesi çok çok yüksek bir anfi..Piyasada çok iş yapar ve rakiplerinin korkulu rüyası haline gelebilir..

    Orhancım yönlendirmelerin sayesinde keyfimize keyif katmaya devam ediyoruz..Sağol varol..


    Çok teşekkürler



     PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ


     PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0sedan -- 20 Şubat 2013; 16:09:16 >







  • Diğer resimler ....



     PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ
  • Abi şu sitenin resim işinden nefret ediyorum 10 tane resim çektim nasıl tek mesajda yükleyeceğim ...



     PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ
  • Neyse bu son daha uğraşmayacağım resim için kusura bakmayın beceremiyorum resim işini



     PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ
  • Aramızda ilk satın alan sn Asefik olmuştu. Yorumlarını burada paylaşırsa seviniriz.
  • savre 32bit DAC mı? haberim yoktu.
    @Osedan eline sağlık mesajın için. nasipse eğer bu ayın sonuna doğru ziyaret ederim inş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S.Togay

    Aramızda ilk satın alan sn Asefik olmuştu. Yorumlarını burada paylaşırsa seviniriz.

    Osedan ilk incelemeyi yapmak adına benimkini gec göndermiş Benimki yarın bende olacak.
    Sabre Dacı Oppo 95 ten biliyor ve cok beğeniyordum,şimdi stereo amfi birlikteliği dahada iyi olmuş bakalım cok umutluyum.Hatta bugün kargodan gelen Onkyo 3009 u bağlamadım,kulağım cok karışsın istemedim.Öncelik A-70 in

    A70 in 4 ohmda 90 watt olayına gelince,bu amfide A ve B cıkışlarını bi-wire bağlantı şeklinde bağlıyarak 4 ohmda 180 watt güc elde edebiliyorsunuz.
    Artı 2 kanal bir stereo amfi olmasına karşın nerdeyse LX76 ağırlığında.Stereo amfilerdeki güc olayının AVR lerdekine eşdeğer olmadığı coğunlukca bilinir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merakla bekliyordum A-70'i.Orhan bey den ilk yorumu aldık.Sırada Şefik beyin yorumu var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi-wire ile
    4 ohms'ta 180W mı_? güzel ampli. incelemeleri okuyalım. Asefik hocam güle güle kullan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    bi-wire ile
    4 ohms'ta 180W mı_? güzel ampli. incelemeleri okuyalım. Asefik hocam güle güle kullan.

    http://www.pioneer.eu/eur/products/42/98/405/A-70-K/specs.html

    Kendi sitesinde

    "180W Class D Integrated Amplifier with ESS SABRE32 DAC, USB DAC and AIR Studios Monitor Certification" yazıyor açıklama olarakta A+B speakers şeklinde 90+90 diye yazıyor.

    A LF girişe B HF girişe takılarak bi-wire şekilde bağlanarakbu güç elde ediliyor.Demekki güç ünitesini kendi içinde A+B diye ayırmış.




  • iki kablo ilede mevcut guc cikisi alinir. bi-wire baglanti olmasina gerek yok... :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    iki kablo ilede mevcut guc cikisi alinir. bi-wire baglanti olmasina gerek yok... :)

    o şekilde yapılınca haporlör ohm değeri 8 ohma çıkıyor.Pioneer el kitabında;

    A,B 4 ohm -16 ohm
    Bi-wiring 4 ohm - 16 ohm
    A+B 8 ohm - 32 ohm yazıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asefik

    quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    iki kablo ilede mevcut guc cikisi alinir. bi-wire baglanti olmasina gerek yok... :)

    o şekilde yapılınca haporlör ohm değeri 8 ohma çıkıyor.Pioneer el kitabında;

    A,B 4 ohm -16 ohm
    Bi-wiring 4 ohm - 16 ohm
    A+B 8 ohm - 32 ohm yazıyor.


    Teknik açıdan ohm değerinİN A+B olunca neden yükseldiğini bize anlatırsanız memnun oluruz
  • Biwire bağlama ile normal bağlantının bir farkı yok o yüzden normal rating geçerli.

    İki ayrı hoparlöre A ve B ile bağlanırsa paralel bağlantı oluyor, bu durumda hoparlörler 8 ohm ise ikisi beraber 4 ohm eder, o yüzden amfi 8-16 ohm bağlayın diyor. Mesela 4 ohmluk 4 hoparlör bağlansa empedans 2 olacaktı, amfi de bu kadar az empedansı kaldırmayabilir üretici firma 2 ohm empedans için bir rating vermemiş.

    Yani biwire ile 4 ohm 180 watt vermez, yine 90 watt verebilir. Bu bilgiyi biri verdi ise yanlış vermiştir, kimi amfide stereo yerine mono moduna geçirip bridge yapma özelliği oluyor, onunla karıştırılmış olabilir.


    Sadece A veya B'den Biwire veya A+B'den ikişer kablo çekerek sadece 2 hoparlöre bağlanırsa empedans neden değişmez: Çünkü tweeter ve woofer önündeki crossover istenilmeyen cutoff frekanslarında empedansı çok yükseltiyor akım geçmesin diye, ortaşama empedans yine aynı kalıyor paralel bağlantı olsa bile.....

    Çizebilsem çok rahat anlatabileceğim ama A ve B terminallerinin amfi içinde birbirine bağlı olduğunu, bunları tek ve büyük bir terminalmiş gibi düşünün... çok kanallı sinema amfileri dışında gerçekten de böyleler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dustdevil -- 25 Ocak 2013; 14:59:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pioneer sistesinde yazılanları paylaştım vede kullanma klavuzundakileri ama sevgili dostum senin anlattığından çıkarılacak sonuç;

    180watt gücü köprü ile sağlıyor dolayısıyla dip 4 ohm olan değer otomatik 8 ohma çıkıyor,buda demektirki o zaman frontlarda 8 ohm ve üstü hoparlör kullanmalıki 180 watlık güçten faydalansın.

    Bendeki MA RX8 ler 4 ohm olduğuna göre ben 90 watt güçle besleyecemki ürünün bilinen değeride bu...
  • A'dan biwire ve A+B'den biwire için birşeyler çizdim, önemli olan o değil tabi A ve B anahtarlarını gösterebilmek. Çok kanallı AVR gibi cihazlarda böyle değil ama stereo amfiler böyledir diyebiliriz:



     PİONEER A-70 STEREO AMFİ İNCELEMESİ
  • kısaca pioneer amfi dandik.

    pls. eğitimdeyim.
  • A6 ve A9 da küçükte olsa bir lcd ekran koymuştu PİO.
    Bu sefer vazgeçmiş ekran işinden
    kozmetik görüntüde eskiye dönüş var gibi sanki ön panel eski Pİo amfileri andırıyor.
    A9 benim çok beğendiğim bir amfiydi. Bu ondan da iyiyse süper valla
    Fiyatları nasıl peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Asefik

    Pioneer sistesinde yazılanları paylaştım vede kullanma klavuzundakileri ama sevgili dostum senin anlattığından çıkarılacak sonuç;

    180watt gücü köprü ile sağlıyor dolayısıyla dip 4 ohm olan değer otomatik 8 ohma çıkıyor,buda demektirki o zaman frontlarda 8 ohm ve üstü hoparlör kullanmalıki 180 watlık güçten faydalansın.

    Bendeki MA RX8 ler 4 ohm olduğuna göre ben 90 watt güçle besleyecemki ürünün bilinen değeride bu...



    Niye 180 watt demişler anlamadım kendi sitesinde ama speclerde yine 90 watt 4 ohm. Muhtemelen AVr'lerde olduğu gibi kanalları toplayıp 90+90=180 mantığı ile öyle yazdılar, veya specleri belirtirken çok konservatif davrandılar... class d amfinin bu kadar ağır olması sanki ikinci olasılığın yüksek olduğunu hissettiriyor ama kitapta da 180 rakamını göremedim... Muhtemelen ikisi birden faktör olmuştur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Evet internet sitesinde 180watt yazıyor ama kullanma klavuzunda sadece ohm değerlinin köprülemede artacağı vurgulanmış.

    Aynı düşünüyoruz D class olmasına rağmen 17kg gibi stereo amfilere göre fazla bir ağırlık,neyse bu iyiye işaret iç boş değil demekki

    Arkadaşların kafasını karıştırmadan yazalım bu amfiye 4-16 ohm arası tüm hoparlörler bağlanabilir,D class yapısı ve 17 kg ağırlığına bakılırsa bahsedilen 90wattın içi boş değildir.AVR lerdeki wattlarla karşılaştırmak çok doğru olmaz.Nispeten güçlü bir stereo amfiye benziyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.