Şimdi Ara

PİONEER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Evime bir araç tesisatı kurmak istiyorum 2 adet kule kolon yapmak istiyorum.Kolonlarımı seçtim ama ilk olarak seçtiğim kolonlardan iyi bi sistem olurmu ikinci olarak bu kolonlar için nasıl bi amfi almalıyım.Ayriyetten birde bas seçtim onun için nasıl bi amfi almam gerekir.

    KULELER İÇİN

    Pioneer TS-G1615R 16 CM ( 230 Watt 40 Watt RMS 90dB 4 Ohm )

    Pioneer TS-G1315R 13 CM ( 230 Watt 35 Watt RMS 88dB 4 Ohm )

    Pioneer TS-G1015R 10 CM ( 190 Watt 30 Watt 4 Ohm )

    Pioneer TS-S20 (200 Watt 50Watt RMS 92dB 8 Ohm )

    BAS

    Pioneer TS-W 311 D4 1400 Watt 400 Watt RMS



    YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER



  • Selam, yalnış işlem yapıyorsunuz.. Bu şekilde sistem düzgün çalışmaz, 16cm lik hoparlör,, 13 ve 10 cm nin önüne geçer, 16cm nin verimine ulaşmak isterken , 10 ve 13 ler zarar görür..
    Paralel bağlı olsa, olmaz.. seri bağlı olsa olmaz...
    Size tavsiyem ,, ikinci el set kolonu olacaktır.. Kuleden kastınız büyük görünmesi ise , kabin hacmi geniş olacağından hine zarardasınız..
    İllede kendim toplayacağım derseniz, kule yapmak istiyorum derseniz, bendeki 16cm kabinin boyu 30cm, eni 20 desek, derinlik 25,,, ortalama. iki adet 16 lık hoparlöre 50 - 60 cm kabin uzatabilirsiniz, bunu yapmak size iyi gelecektir.
    Fakat biraz daha bütçe arttırıp, pasif woofer çıkışlı AVR cihazı, size dijital olarak Tv ve diğer sistemleri bağlantı olarak karşılayacaktır,,, çıkışınada 6 - 8 ohm istedğiniz kabini bağlayın.
    Çünkü otoanfi girişi rca olduğundan, bir süre sonra diğer bağlantılara izin vermeyecektir, Tv çıkışı, DVD çıkışı gibi...




  • Öncelikle teşekkürler

    Peki 4 adet 16 cm 2 adet ts-s20 ile düzgün bişi yapabilirmiyim.Yapmak istediğim kuleler 1m düşünüyorum , 1 m ye 2 kolon basit durur.Daha iyi biş olsun diorum bi önerin varmı bununla.Fazla bilmediğim için detaylı olarak soruyorum.Yapıcağı bu tesisatı hem pioneer keh 8600 hemde pc ye bağlıycam çünkü.

    https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-ev-elektronigi-ses-sistemleri-ozel-yapip-agac-kabin-ses-sistemi-370467179/detay

    bu ayarda bişi yapmak istiyorum , resimdeki en üst kolon hariç yapmak istediğim sistem böle bişi boyu dediim gibi 1m falan.




  • SEMİHSEM89 S kullanıcısına yanıt
    Önüne 1cm ye 2cm mdf çıta kestirip, bu çıtaya döşemecide siyah veya nerenk isterseniz perde çektirirseniz, iyi olur.
    Bir kabinde 4 hoparlör demek, bence ses veriminden cok gürültü olur,, perde olayı ile kabin büyük görünsede sorun çözülür.. bir adet 6 çıkış anfi, veya 1 adet stereo - 1 adet mono anfi sizin sistemi anca taşır..
    Bütçe olarak, abi etme eyleme al bir AVR diyeceğim fakat hinede karar sizin. O hoparlörden arkadaşım kullandı, bass vermiyor dedi ve tiweter olmamasıda daha vahim. yerine jameson js-60 aldı, çok memnun. bende pioner 6976 aldım, bass olarak memunum, tiz olarak soğuk geldi, 20 senelik pionerin tizlerini taktım, süper oldu.
    Hoparlör seçiminizde zayıf, ben 16cm almadığım için tam olarak önereceğim hoparlör yok şuan...
    Bu hoparlörler olsun, fazla bütçem yok derseniz, bir kabine 4 adet girer,, ikisi paralel olur, 2 ohm 40w.. sonra bu iki paralel seri bağlanır == 4 ohm 80w .. anfi olarakta, 4*80w rms li anfi alırsanız, zaten evde dinleyeceksiniz, 30cm pioner tek bobin alın,, fazla fiyat farkı yoksa çift bobinde olur.. çift bobini birleştirince 2 ohm 400w mı oluyor, tek bobin 4 ohm 200w mı, tam bilmiyorum...




  • Abi ya çok başını şişiriyorum ama kusura bakma.Tesisat ı kurucam ama terimlerini ta bilmiyorum :D face'ten eklesem konuşsak detaylı olarak mümkünmüdür.

    https://www.facebook.com/smhbyk




  • SEMİHSEM89 S kullanıcısına yanıt
    Boşa uğraş ve masraftan başka iş değil. Bende kendim afi yaptım güç kaynağı buldum kabin yaptım hoaprlör vs oto sistemleriyle yürümez bu iş.

    Elinde varsa değerlendirirsin ancak sıfırdan alırsan mantıksız. Amfi alacaksın 400-500 tl tutacak, bunlara güç kaynakları alacaksın 500tl kadar o tutacak hoparlörler 1000-1500 tl yi bulacak sub vs. 2-3 bin lirayı bu şekilde çöpe atıp üstüne kabin masrafı ve zaman kaybıyla uğraşmayın. Üstüne verimsiz düzensiz bir şey çıkar. Bu fiyatlara ne kuleli ses sistemleri var. Gir ses sistemleri bölümüne bütçeni belirt gayet kaliteli profesyonel sistemler edin. Hevesini kırmak istemem ama işin sonunda üzüleceksin kuru gürültü dinlersin.

    İlle kule demiyorsan, Logitech z906 var evini başına yıkacak kadar güçlü bass, tertemiz ses. THX kalitesiyle her türlü işlevsel ses sistemi.

    Sıfır 1500-2000tl ikinci el 800-1200tl.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linyit43 -- 4 Aralık 2016; 19:41:37 >




  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    Bende başta söyledim, Pasif woofer çıkışlı AVR cihazı ile bir istediğiniz hoparlör sistemini kullanabileceğini belirttim ,,,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukluk hevesi diyelim Şahinlerin Tipoların Murat 131 T stop ların zamanında çocuk olduğum için içimde dert etti hep o yüzden böle bişi yapıyım dedim , bunların haricinde Pioneer keh 8600 deh p500 falanda düşünüyorum :D Bakalım sonuç nereye götürücek bizi.Şu an zaten odam da kurulu 5+1 logitech bir ses sistwemi ona bağlı bir masa üstü bir notebook bir netbook var bu ayrı bi zevk heves benim için.Teşekkürler yinede yardımlarınız yorumlarınız için.

    Hatta şu an çizimini yapıyorum nası bişiler yaparım die onuda paylaşıcam yakında :D
  • SEMİHSEM89 S kullanıcısına yanıt
    30cm woofer daha derin bass verecektir, 20cm basları almayın, iki çıkışlı anfiyi almayın. 16cm den küçük hoparlör almayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 cm değil tercihim 25 cm bas oda evde kullanıcam zaten verimli olur die düşünüyorum. 16 cm de pioneer kolon tavsiyen varmıdır ?Şöle bişi tasarladım bide. PİONEER
  • arkadaşım araçta kullanmayacaksan hiç uğraşma evde müzik dinlemeyi seviyorsan orta şekerli güzel bir ses sistemi al doya doya müziğin tadına bak..
  • Olmuyor olmuyor olmuyor, kestik...
    Dış kaplaması var, iç izolasyonu var, woofer ile midler ayrı olmalı.
    İki adet 25cm yerine, 1 adet 30cm yeterli. Veya 20cm aktif Alpine ev için yeterli.
    Yaptıklarınız benim pek içime sinmedi, zarardasiniZ , elden çıkarmasida zor olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum bir zamanlar benimde senin gibi hayallerim vardı birşeyler yaptık ama arkadaşların dediği gibi tatmin edici şeyler alamadık. Bu işler eski arabandan kalma malzemeler varsa evde toplanır. Sıfırdan almak mantıksız 2-3 bin tl'ye en kral ses sistemini alırsın.

    Ne yazıkki bende @linyit43 ve @Emin-Firtina kardeşlerime katılıyorum. Tecrübelere güven
  • :D valla hepiniz ayrı ayrı doru sölüyosunuzdur kesin ama hazır bişi almak hiç ama hiç istemiyorum.Pioneer 13 yada 16 cm kolon önerin siz bana :D:D
    Bu arada kabinide değiştirdim fikrimi.bas ve kolonlar ayrı olucak.
  • SEMİHSEM89 S kullanıcısına yanıt
    Hazır birşey almamak Elektronik hobi ile uraşanların geninde var zaten,, bende öyleyim...
    Fakat öndcedende benzer şeyler yaptım, çalıştı sevindim...
    Hoparlörüm yokken 200w anfi yaptım, hoparlörüm yokken, 8 transtörlü anfi devresi yaptım, sadece o çalışmadı. stk4048 yaptım, sonra sonra.. hoparlör vardıda 50w lık falan.. mdf kabin yaptım, eskiden 20cm wostek hoparlörler vardı, ondan aldım kabinli, sonra ikiside çöp oldu, 2 adet 10cm bass hoparlör satarlardı mıknatıs yeri kendi boyunda, ondan aldım, boyutuna göre dikdörgen tüp tarzı kabin yaptım, hala bazanın altında duruyor . Gerçekten uraşmak kendin yapmak çok güzel..
    Yakın zamanda, müzik seti gördüm, ikinci el aldım,, sevdiğim bir set.... müziğimi daha keyifle dinliyorum, koyduğum yerede yakışıyor kabinler, çünkü el yapımı değil. gerçi uraşsam ortaya güzel birşey çıkar tabiki.
    Yalnız aklımın bir köşesinde, stereo ve vu-metreli anfi yapıp , hem dinlemek hem izlemek. Arabamda bile Aciko dijital ekranlı ekolayzer var, görenler bu ney diyor,, ama hem sesi düzenliyor, hemde görsel olarak ben seviyorum, eskiden gördüm, vaz geçemiyorum.. Kendime araba alırsam, teybin kalitelisini alacam, ekolayzerli anfi bağlamayacam, bakalım sonuç ne olacak, hine arabanın bir yerine bundan sıkıştırırım
    http://thumbs4.ebaystatic.com/d/l225/m/mLmGt53qFzJ9ezwyc1XOuBQ.jpg

    Sizin için tanıdık yere gidip, 16cm uygun hoparlör soracağım... Zaten forumdada soran oluyor arada,, sizde bakarsanız Hoparlör rms si 60w ve üzeri olsun, en az 50w.




  • Benden bir öneri



    Hazır sistem alın. Bütünüyle tam uyumlu gümbür gümbür sistem. Örnek SONY RX99.



    2X100 watt subwoferlı VACS(gerçek ses tonlama özelliği) sağlam temiz radyosuyla 3 lü cd calariyla kasetcalarıyla bütünüyle çalışan sahibinden sitesinde uzaktan kumandalı 300 tl civarı bakın bulursunuz.

    Sony rx99 çok güçlü settir tek başına düğün yapar...



    Sağdan soldan toplama malzemelerle yarım yamalak sistem toplamak hem maliyetli olur hem verimsiz olur.



    Kolay gelsin...
  • @Emin-Firtina dediğine katılıyorum çok iyi anlıyorum diyemem ama kendim uğraşarak yapmak daha çok zevk veriyor sonunada o kadar kötü bişi çıkmıyo ortaya beni tatmin ediyo.Ama kolon midrange öerini bekliyorum.Eski pioneer 6985 lere bakıyorum uçmuşlar çiftini 400 e satıyolar güzel bi midrange bulmam lazım pioneer

    @muhsin kamer önerin için teşekkürler ama aradığım tarz bişi değil evde 5+1 ses sistemin falan zaten var ben eski araba teyibine falan bağlıycam uğraşıcam anlıycağın :) şöle bi örnek veriyim sana çocukluk fotolarıma bakıyorum hiç birinde elimde oyunca yok elimde olanlar çekiç pense çivi tornavida gerisini sen düşün :D teşekkürler yinede
  • bina halkı rahatsız olmazsa iyi olur :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.