Şimdi Ara

Pil ışığım yanıp sönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sağlıklı günler.

    Merhaba forum dostlarım birkaç gün önce laptopta bir sorun yaşadım, laptopu açtığımda pil ışığının yanıp söndüğünü gördüm ve pilin şarjı kaçsa mesela %30 kullanılabilir (prize takılı) diyordu ve dolmuyordu. Kapadigimda ise şarj ışığı doluyor gözüküyordu. Ben de 2 saat sonra açtım ve pilin 100 olduğunu gördüm ama çok hızlı bitiyordu, taş çatlasa 10 dakikada bitiyordu. Pili çıkardım ve prizle çalıştırmayı denedim ama tık sesi gelip kapanıyordu. Adaptör ölçümlerimde herhangi bir sorun yoktu. Anakart arizasi olduğunu da düşünmüyorum yoksa pil şarj olmazdı. Sizce sorun bataryadan mi? Bataryam öldü mü?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Batarya yokken fişe takınca sorunsuz çalışıyorsa bataryadandır. Bataryasız fişe takılıyken açılmıyorsa sorun başka olabilir.

  • Benim Asus marka dizüstümde pili şarj etmemeye başladı. Dizüstü kapalıyken şarj ışığı yanıyor fakat şarj etmiyordu. Dizüstsü açıkken prize takılı şarj oluyor diyordu fakat şarj etmiyordu, pilin kendi şarjından yiyor pilin şarjı sürekli düşüyordu. Pili çıkarttığın zamanda adaptörden çalışmıyordu. En sonunda pilin şarjı komple tükendi ve dizüstü bir daha çalışmadı. Bende adaptördendir diye sıfır adaptör aldım sonuç değişmedi. Pildendir diye sıfır pil aldım sonuç gene değişmedi. En sonunda anakarttan olduğuna kanaat getirip tamirciye götürdüm. Anakart üzerindeki şarj entegresi ve bir kaç diyot yanmış dediler ve değiştirdiler. Şu an adaptörle çalışıyor, fakat pili gene şarj etmiyor. Ben de daha fazla şansımı zorlamak istemedim evde önceki pili eski olunca zaten sürekli adaptörle çalıştırıyordum, üzerine eski pili taktım zaten şarj etmiyor yeni pil ömrü gitmesin diye adaptörle kullanıyorum. Düzgün bir tamirci bulabilirsem ileride tekrar baktıracağım, dizüstünü de kızım eba ya girmek için kullanıyordu zaten, sen de benim gibi fazladan uğraşıp pile falan para harcama pilden olsa adaptörle pilsiz çalışırdı. Garantisi devam ediyorsa garantiye gönder, yoksa dürüst bir tamirci bulabilirsen baktır. Seninde anakart üzerinden entegre ve diyotların yanmış olabilir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.