Şimdi Ara

Pikap ve Amfi Seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler, plak işine merak sardım ve bir tane pikap edinmek istiyorum ama dediğim gibi sadece merak bu yüzden çok bir bütçe ayırmak istemiyorum.

    http://www.dr.com.tr/Elektronik/ION-Classic-LP-Siyah-Pikap/Ev-Elektronigi/Pikaplar/urunno=0000000652117

    bu pikapı almayı düşünüyorum ve bildiğim kadarıyla bir de hoparlöre ihtiyacım olacak. Bu konuda ürün önerilerinizi bekliyorum.

    Son olarak hoparlör seçerken nelere dikkat etmem gerektiği hakkında yardımcı olabilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnnesUysal -- 17 Şubat 2016; 23:15:50 >







  • EnnesUysal E kullanıcısına yanıt
    Plak dinleme işi başlı başına masraflı bir iş. Yeni alınacak her plağın minimum 50 TL olduğunu varsayarak yapılabilecek masrafı kafanızda canlandırın derim. Totalde plaklara harcayacağınız para, pikap ve ses sistemine harcayacağınız parayı hayli ile geçecektir. Bunları pikap-plak işlerine yeni başlamış biri olarak söylüyorum. Plaklara verdiğim para şimdiden pikabın fiyatına yaklaştı Bu bütçeyi ayırmayı göze alıyorsanız bu işe başlayın derim. Ha elde aileden, eş dosttan kalma plaklar varsa o zaman şanslısınız :-)

    Bunun dışında hoparlörle birlikte bir de amfi almanız gerekli. Amfi olmadan hoparlörleri çalıştıramazsınız. Bu tarz içinde dahili amfisi olmayan hoparlörlere pasif hoparlör denir.

    Sıfır olarak son dönemde birçok kullanıcının memnun kaldığı raf tipi olarak geçen ve 750-800 TL gibi bir fiyata alınabilecek Heco Victa 302 modelini önerebilirim. Bu hoparlör yüksek hassasiyetli olduğu için amfi tarafından beslenmesi (sürülmesi) kolay olur.
    http://www.sesvegoruntusistemleri.com/Victa-Prime-302-Raf-Tipi-Hoparlor,PR-2789.html

    Altta da raf tipi hoparlörlerin fiyatına göre sıralı listesini görebilirsiniz. Bunun dışında 2.el başka ürünler de bakılabilir ama bu işlerden anlayan birileri ile deneyerek ürün almanızı tavsiye ederim.
    http://www.sesvegoruntusistemleri.com/Hoparlor,LA_244-2.html#labels=343-2&stockOnly=0&type=catalog&searchalpha=&searchprice=asc&tp=

    Hoparlörü pasif olarak aldığınızda sesi yükseltmesi ve hoparlörleri beslemesi için bir amfiye ihtiyacınız olacak. Eğer yukarıda linkini verdiğim Heco Victa 302 gibi yüksek hassasiyetli bir hoparlör alırsanız T sınıfı diye adlandırılan ve fiyatlarına göre mucizevi bir performans sergileyen amfilerden alabilirsiniz. Bu T sınıfı diye geçen amfilerin forum başlığı aşağıda. Ben dahil birçok kullanıcının video paylaşımları fikir verecektir. Onun altında da bir T sınıfı amfi örneği var.
    http://forum.donanimhaber.com/m_72708317/tm.htm
    http://www.ebay.com/itm/MUSE-M20-EX2-TRIPATH-TA2020-T-Amp-Mini-Stereo-Amplifier-20WX2-Incl-Power-ADP-G/221827934680?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D35605%26meid%3Dce7162409d1a4bbeb6d901a78b0aa340%26pid%3D100005%26rk%3D2%26rkt%3D6%26sd%3D191295114714

    Bunların dışında amfi, hoparlör ayrı ayrı uğraşmayayım derseniz de kendiliğinden dahili amfili olan ve aktif hoparlör olarak geçen hoparlörler de mevcut. Altta bir başka mağazanın aktif hoparlör listesini görebilirsiniz. Yalnız bu seçenekler biraz daha pahalıya gelir. Yukarıdaki amfi + hoparlör ikilisi 1000 TL'ye halledilebilirken, burada benzer bir performans için Audio Engine A5 gibi bir model almanız lazım. O da 1500 TL civarına geliyor.
    http://www.emavihifi.com/web_20117_1/product_focus.aspx?category_id=944



    Bu arada sonradan aklıma geldi ucuz pasif hoparlör olarak Pioneer S-HM50 olarak geçen bir model var. Bununla birlikte 150 TL'ye T sınıfı bir amfi de alırsanız en ucuz kombinasyonu yapmış olursunuz.
    http://hifi-sessistemleri.com/hifi-ses-sistemleri/18/Pioneer-S-HM50-Ev-Sinema-Hoparloru.html




  • Yardımınız için çok teşekkür ederim, bir de amfili hoparlör alırken ya da pasif hoparlör + amfi alırken nelere dikkat etmem gerektiğini anlatabilirseniz çok sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnnesUysal E kullanıcısına yanıt
    Dostum, o kadar çok seçenek ve parametre var ki, git şunu al demek biraz zor :-)

    Öncelikle bu iş için net bir bütçe sınırı koymanız lazım. Alttaki linkte görebileceğiniz üzere bu işte bir sınır yok.
    http://www.canhifi.com/hoparlorler/tower-hoparlorler-1.126.aspx?sirala=1
    http://www.focal.web.tr/?newUrun=1&Id=485148&CatId=bs330922&Fstate=&/Focal-Grande-Utopia-EM#detaylar

    Hoparlör ve amfi alırken, ne kadar bütçe ayıracağınız, ne tarz müzikler dinlediğiniz, ne büyüklükte bir odada kullanacağınız, hatta dinleme mesafeniz bile önemli.

    Misal masa başında oturarak pc ile müzik dinleyecekseniz kule hoparlör almamanız gerekir. Ama 30m2 gibi bir odada uzanıp müzik dinlerim derseniz de kule tipi hoparlör tercih edilebilir.
    Şöyle bir durum da var, her hoparlör her müziği iyi çalamıyor. Misal önceki mesajımda linkini verdiğim Heco markası bana göre daha temiz sesler içeren jazz, blues, pop gibi müziklerde başarılı ama rock ve türevlerinde o kadar iyi değil gibi geliyor. Çoğunlukla dinlenecek müzik çeşidi bile önemli.
    Bir de bir hoparlörün iyi olup olmaması kişiden kişiye değişebilir. Her markanın kendine has bir ses karakteri oluyor. Kimisi parlak ve canlı iken diğeri daha gösterişsiz olabiliyor. Burada hangisinin doğru yada iyi olduğu tamamen kişisel beğeniye göre değişecektir.

    Bu sebeple hoparlör ve amfi alımı yaparken mümkünse gidip biraz dinlemelisiniz. Buna göre hangisi size daha iyi geliyorsa onu tercih etmelisiniz.




  • Bir de linkteki pikabı ve benzerlerini ek olarak Dr tarzı yerlerde satılanları almayın
    Sağlam bir vintage pikap
    Düşük vatajlı (30w civarı) technics pioneer Vs amfi
    Tannoy mx1 ve benzeri bir sistemle
    Daha çok keyif alırsınjz ve plaklarda zarar görmez

    Bütçe yetiyorsa yukarıdaki öneriler de güzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dikkat etmem gerekenler derken kastettiğim plakçalar ile uyumlu olup olmaması, araştırmalarıma göre phono girişinden bahsetmişler ama ben hiçbir ürünün açıklamasında öyle bir giriş görmedim. Bunun gibi pikap ile uyumda hangi detaylara dikkat etmeliyim? Yoksa alacağım herhangi amfi ve hoparlör pikap ile uyum sağlar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EnnesUysal

    Dikkat etmem gerekenler derken kastettiğim plakçalar ile uyumlu olup olmaması, araştırmalarıma göre phono girişinden bahsetmişler ama ben hiçbir ürünün açıklamasında öyle bir giriş görmedim. Bunun gibi pikap ile uyumda hangi detaylara dikkat etmeliyim? Yoksa alacağım herhangi amfi ve hoparlör pikap ile uyum sağlar mı?

    D&R gibi sitelerde bakmayın öncelikle. Hangi şehirde ikamet ediyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnnesUysal E kullanıcısına yanıt
    Alttaki konu başlığının son mesajlarında sorduğunuz pre amfi, phono gibi detayları anlatmaya çalışmıştım. Bir inceleyin derim.

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=113746876&p=3#114552378

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.