Şimdi Ara

Php mi C mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle iyi günler. Ben üniversitede Elektrik-Elektronik Mühendisliginde okuyorum . Bu yıl C gösterdiler çok iyi şekilde ögrenemesemde temelim oluştu. Yaz tatilini de boş geçirmek istemiyorum. Ancak yazın C çalışmaktansa Php ögrenmenin benim için daha yararlı olabileceğini söyleyenler oldu. Okulun websayfalarını hazırlayanlara dahi burs bağlıyorlarmış bu da Php ile mümkün. Siz olsaydınız hangisini seçerdiniz. Malumunuz insan ögrencilik yıllarında oldugu kadar hiç bir zaman boş olamıyor bu yazı C ile mi Php ile mi geçirsem daha faydalı olur. Bir de 3-4 aylık bir sürede C 'yi orta derece bilen biri olarak uzmanlaşabileceğimi düşünüyorum ama Php 'de hiç bir birikimim yok. 4 aylık sıkı bir çalışma ile Php'de okulun sitesini kodlayacak , yönetecek hale gelebilir miyim ?



  • Bu çok zor bir seçim. C öğrenmek php kadar kolay değil çok kapsamlı bir dil 3-4 ayda php'yi rahat kavrarsın ama C için aynı şeyi söyleyemem.
    Ayrıca C'de çok temel şeyler yapmayacaksanız gere yok vakit kaybı C# ile projeleri daha hızlı bitirisiniz.
    Ama entegre programlayacaksanız örn PIC serisi durum değişir. Ozamn Kesinlikle MIKROC yada PICBASICPRO.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nezuk -- 29 Haziran 2011; 19:11:04 >
  • Önce web tabanlı mı yoksa masaüstü tabanlı bir dil mi öğrenmek istiyorsun ona karar ver.. İkisi ayrı platformlarda hizmet veriyorlar
  • PIC derslerimiz var ilerki yıllarda. Elektronik alanında kendimi geliştirmek istiyorum. Şu anda C hakkında orta seviye bilgi sahibiyim yani üniversitede anlatılan çogu şeyi anladım artık kendime katmam gerekiyor birşeyler. İkisinin çok farklı şeyler olduğunu biliyorum ancak günümüzde hangisini ögrenmenin diğer insanlara göre 1 basamak üstte olmama yarayacağını merak ettim. Ayrıca uçakların dahi C kodları ile gittiğini söylüyorlar ancak şu anki bilgilerim ile çok hayali duruyor bunlar kendimi üst seviyelere çıkarmak için neler yapmam lazım. Yorumlarınız benim için çok değerli yardımcı olanlara sonsuz teşekkürler. Bu arada kendi ögrenme hırsıma çok güveniyorum kafaya taktıntan sonra zamanımı seve seve bu işe veririm C'nin zorlugu değil bana katabileceklerinden bahsederseniz çok daha yararlı olur
  • Duymak istediğin buysa C ile işletim sistemi bile yazarsın ama sorun şu bunu yapmak için ne kadar yukarı çıkmalısın ? Oldukça fazla önemli olan uzmanlaşmak Php nin uzmanları C nin uzmanlarından fazladır diye tahmin ediyorum. C de kendini geliştirirsen artı kazanırsın zaten elektronik ile ilgileniyorsun C daha faydalı olabilir.
    Ama önemli olan azim bu sende varsa C seni iyi yerlere getirir. Yoksa boşa zaman.
    Şunuda ekliyim çok elektronik üzerine gitmeyeceksen windows projeleri yapacaksan daha çok C ye başla C++ ile devam et. C de OOP kavramı yok sınır koyuyo.
    Ama şu bir gerçek C yi iyi bilirsen kendine OOP kavramı oluşturursun :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nezuk -- 30 Haziran 2011; 1:29:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.