Şimdi Ara

php aracılığıyla dosya upload

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • belki de bu başlık altına açmam yanlış oldu ancak acil yardıma ihtiyacım var acele ile anlatmaya çalışacağım.

    elimde bir php upload dosyam var.bir file field ile dosyamı seçip upload'a bastıktan sonra dosyayı alana atmaya başlıyor.ancak burada bir sorun var.
    dosyayı yolladığım alan dosya alımını kabul etmiyor.yani dışarıdan bir kullanıcı buraya dosya upload edemiyor.
    benim kullandığım yöntem belki yanlış ama şöyle bir şey yapmak istiyorum.kullanıcı alana bir resim yollayacak.benim hazırladığım site de bu resmi kullanıma koyacak.
    kullanıma koyma işlemi hazır ancak resmi bu istediğim alana upload ettiremiyorum.

    bir başka sorun ise browser üzerinden kişi bana mail yollarken dosya da attach edebilmesi.yine dosyayı nete upload etmesi gerek.bana mail yollayabiliyor ancak yanında bir de dosya yollayabilmesini istiyorum.

    bu imageshack.us'a dosya upload etmek gibi birşey olacak.adam upload edecek dosyayı bitecek işi.ancak erişim izinleri yüzünden olmuyor bu.nasıl yapablir böyle bir uygulama.

    teşekkürler.







  • Cevabını kendin vermişsin işte arkadaşım, erişim izinleri yüzünden.Dosya izinlerini ayarla o kadar.
  • ewet kardeş cevabı kend,n vermişsin zaten
  • Dizinlere erişim izni vermen gerekiyor ama bunu tavsiye etmem. Neden diyecek olursan, ziyaretçiler için böyle bir sistem yapmak çok sakıncalı sonuçlar doğurabilir. Sonuçta dosyaları filtrelemeden direkt olarak servera alıyorsunuz. Bir kişi sizin servera bir şekilde dosya sokabilirse, işiniz bitti demektir benden söylemesi. Artık başınıza gelecekler adamın insafına kalmış. İlk başta kendi paneliniz için bu upload yöntemlerini deneyerek, kendinizi geliştirdikten sonra kullanıcılara açın. O imageshack.us dediğiniz sitelerdeki upload sistemi o kadar basit değil. Aman dikkat!
  • php de chmod ile dosya yazma izni verin işiniz bitince sadece okuma izni verin ama tabi bunu yaparken dikkatli olun kullanıcı tabanlı yapsam bile senin ayfana örneğin bir hack.php gibi bir dosya atıp buradan bir şekilde kod çalıştırabilir.
    @oneex arakdaşında dediği gibi bu tip sistemler güvenlik açısından biraz zordur. ileri düzey bir bilgi istiyebilir. mesela dosya yüklerken uzantılarını kontrol edebilirsin veya dosya upload ettikden sonra içeriğini okuyup yanlış olan bir şey varsa sildirebilirsin vs..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.