Şimdi Ara

Philips X-tremeUltinon H7 LED - SEAT LEON (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
4
Favori
15.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • emuna kullanıcısına yanıt
    Bir tek gündüz ledlerim kaldı onlarinda montajını yaptıktan sonra hem nereden aldığımı nasıl mantaj yaptığımı ve yorumlarımı ayrıntılı şekilde paylaşmayı düşünüyorum. Bu hafta içinde sanır hepsini bitirecem. Bekleyenleri beklettigim için affola ama suanlik izlenimlerim mükemmel diyebilirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tekrardan merhabalar

    Öncelikle mesajımı bekleyen arkadaşlar varsa kusura bakmayın havalar malum yağmurlu gidiyordu pek uygulama yapamamıştım, adım adım yazmak istiyorum ne yaptım ne aldım ne kadara mal ettim.
    Not: eğer benim gibi yapmak isteyen arkadaşlar varsa işe girişmeden önce el yatkınlığı ve biraz elektrik bilgisi olsun yoksa yarıda bırakıp sanayi yolu gözükebilir.

    Aracım: 2014 model Hyundai i20 1.2 benzinli orta kasa jump

    İlk olarak çok fazla araştırma yaptım. Araba stok halde 5 yıl kullandım hiçbir bakımını geciktirmeden titiz bir şekilde kullandım. (Biraz detaycılardanım.)
    Aracımın facebook forumlarında ve arkadaşlarıma da danıştım hangisi güzel ve modele yakışan ne olur diye düşündüm ve alacaklarıma karar verdim. Ayrıca soket yapıları montaja uygunluğuna da baktım.

    Listem şöyle;

    Kısa + Park (N11)
    Philips h7 ultinon essential LED fansız = 340 TL
    Philips t10 dipsiz 6000k LED parklar için yanında hediyesiydi

    Uzun (N11)
    Niken evo serisi h7 =100 TL

    Tavan iç aydınlatma (N11)
    Photon sofit 31mm 6000k beyaz ph7025 =27TL

    Plakalık (N11)
    Photon t10 dipsiz LED ph7021 =45TL

    Bagaj (N11)
    Photon t10 dipsiz LED ph7021 =45TL

    Gündüz ledi (ALİEXPRESS)
    Ceyes 2 adet 60cm lik dönüş sinyalli kayar drl şerit LED =49 TL+ 19TL(gümrük) 25günde geldi

    Tüm bu parçalara karar verebilmek ve bütçe ayarlamak baya bir uzun sürdü.

    1.Montaj:
    Daha sonra montaj işlemine vakit oldukça yapmaya başladım ilk olarak kolay olan iç, plaka ve bagaj aydınlatmaları ile başladım. Gündüz montajını yapınca ilk başta bir fark anlayamamıştım ve hem korktum hem üzüldüm ama sonra iyice gece çökünce bir baktım ki önceki halojen yapılı ampullere oranla çok rahat 2 -2,5 kat fazla ışık verdiklerini gördüm. Son derecede beyaz ışıktan dolayı görünüşlerini beğendim.

    2.Montaj:
    Bir süre sonra kısa farları ve parkları takmak için giriştim. Bunlar Philips marka tercih etme sebebim sürekli kullanılacak olması beni yarı yolda bırakmaması ve kaliteli bir markaya olan güvendiğim için biraz tuzlu sayılırdı ama tercihimi bu şekilde kullandım.
    Önce kısa farlardan başladım halojenleri sökmek çok basitti. Kısa farların montajı da bir o kadar basit oldu arka kısmında fan olmaması nedeniyle çok rahat sığdı hatta çok bile boşluk kaldı. Parkların sökme işlemleri biraz uğraştırmasına rağmen onları da halledip test ettim. Sonuç mükemmel oldu. Acayip derece de halojene kıyasla 3 kat görüş ve performans farkını bariz yaşadım. Karşı taraftan bir şikâyette yaşamadım (selektör yemedim).

    3.montaj
    Uzun farlarım oldu uzun farları Niken tercih sebebim uzun farları pek kullanmayı sevmiyorum genelde şehir içi kullanan birisiyim yüzde 90 selektör amaçlı kullanıyorum. Bu sebeple ucuz yollu şeylere yöneldim. Bunun montajı da aynı kısalar gibiydi sadece far kapaklarını kapatırken korktum bir an sığmayacak zannettim kablosunun sıkışması nedeniyle kapanmıyormuş ama yine de 1 cm var ya da yoktur boşluk tam sığdı denebilir. Yorumum da Philipslerle müthiş uyum sağladılar şimşek etkili olduğu için selektör görevini fazlasıyla yerine getiriyor bir defa çakmam yetiyor. Devamlı yaktığım vakit fazla dağınık aydınlattığını fark ettim. Herhalde bir ayar istiyor buna ileride bakacam.

    4.montaj
    Gündüz ledileri beni baya uğraştırdı açıkçası neredeyse takmayacaktım. Ürün gelince kablolarını evde uzattım birleştirdim ayarlamalarını yaptım. Arabada gerekli yerleri bir türlü bulamadım. En sonunda orayı burayı dene dene bıktım. Ama buldum çok değişik bir yol ile bağlayabildim. Bir kabloyu direk akünün eksi kutbundan alıyorsunuz. Bir kabloyu sinyallere bir kabloyu da acc ye bağlamak gerekiyor ama sigorta kutusunda nereyi denediysem bulamadım acc girişini bende artık parklara bağlamaya karar verdim. Ne hikmetse farlara giren sokette bir kabloluk boş girişin olduğunu fark ettim lastik bir tıpa ile boş yeri kapatmışlar
    Bende o tıpayı çıkarıp soketin içine girdim oradan parkların girişini buldum ve o girişin içine sıkıştırdım kabloyu aynı şekilde sinyal dişine de geçirdim kabloyu ve soketi yerine takıp test ettim sonuç başarılıydı. Tek sıkıntı beyaz ledi parklarla aktif oluyor. Başka sıkıntım yok

    Genel olarak izlenimlerim şöyle;
    Yaptığım tüm değişikliklerden memnunum ve çevremden çok güzel dönütler aldım buda insana yaptığı işin ne kadar güzel olduğunu gösteriyor. Şimdilik fotoğraf koyamıyorum ama yaptığım tüm değişiklikleri en kısa zamanda fotoğraflayıp mesaja ekleyeceğim. İlgilenenler daha iyi bir bilgi sahibi olur diye düşünüyorum. Yaptığım masrafa tamamen değdi diyebilirim arabasına bu şekilde değişiklik yapmak isteyenler varsa bu kadar parayı da harcamak isterlerse hiç durmasınlar hemen yapsınlar derim cidden çok büyük farklılıklar oluyor. Şimdilik bu kadar arkadaşlar.

    Biraz uzun oldu ama sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim sağlıcakla…




  • Philips led kullanan arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz?

    Bu konuyu görmeden önce, kısalarım için n11 dem Philips h7 racing vision almıştım, paketi açmadım henüz.

    İade hakkım var. Acaba iade edip, bu fansız Philips led'lerden mi alsam?

    Kısa farlarda led kullanımından herkes şikayetçi olduğu için direkt elemiştim, sizin yorumlarınız kafa karıştırdı.

    Açıkcası trafikte kimseyi rahatsız etmek istemiyorum ama standart halojen aydınlatmalarımdan da hiç memnun değilim.

    Arabam Kia Rio 2014 model. (merceksiz far)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simonmc -- 26 Kasım 2019; 12:8:43 >
  • Bende 3-4 gün önce 0 Kodiaq aldım. Gündüz farları beyaz, kısalar halojen olunca hoş gözükmediğinden değiştirmek istiyorum. İlk başta araştırmalarım sonucu bende Philips LED-HL H7 almaya karar verdim ama daha sonra merceksiz farlarda ledlerde ışığın dağılması ve insanları rahatsız etme ihtimalinden vazgeçmiştim. Konudaki X-treme Ultinon H7 fanlı model ve sanırım eski olduğu için artık bulunmuyor. Korkum led ısınırsa yangın tarzı senaryolar yaşanabilir mi? Fiyatı yüksek sanırım fanlı en iyi H7 model Photon Milestone H7. Tek korkum fanların yüzünden kapağın kapanmaması ve sesin rahatsız etmesi. Led dışına da çıkarsak 4300K sıcaklığı olup beyaza yakın halojen Osram Night Breaker Laser H7 almak en mantıklısı gibi dureuyor.
  • sorulariniza genel cevap veriyorum.

    philipsin kendi youtube kanalinda videosu bile var.. benim aracim leon oldugu icin bir sikinti yasamadim. far tipinizi yuvanizi ve far ici şapka genişliginizi arastirip karar vermenizde fayda var..

    https://www.youtube.com/watch?v=pZc2STYQ3C8&feature=youtu.be


    aracinizin uyumluluğunu kontrol edin. fanli modeller tercih sebebi fakat bahse konu olan isinma hususu aracinizin elektrik aksaminada bagli.. sadece ampullede iş bitmiyor..

    kodiaq icinse nightbreaker philips ultimate bunlar hepsi performans lambasi.. philips ve nighthbreaker onceki ampullerimde kullandim. her ikiside normal halojenlere gore daha basarililar. sizi memnun edeceklerdir.. renk tonu bu ampullerin limon sarisidir ve daha berrak aydinlatma sunarlar..

    karsilastirma icin bu kanalin videolarina bakabilirsinizhttps://www.youtube.com/watch?v=XGyhDLCn2oU&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • simonmc S kullanıcısına yanıt
    hocam bana sorarsan iade işlemlerini vakit kaybetmeden gerçekleştir.
    ben şuan philips led kullanıyorum evet mercekli far yapısına göre dağınıklık mevcut lakin halojenlere göre çok üst seviyelerdeyim. kimse şuana kadar da bir selektör girişiminde bulunmadı ve tepki ile karşılaşmadım eğer far ayarlarınızı düzgün bir biçimde yaptirirsaniz kesinlikle kimseye rahatsızlık vermezsiniz benim ayarlarım elektronik şekilde numaralı ben orta ayarda tutuyorum kişi binerse arabaya en son ayara alıyorum hiç problem yaşamıyorum.
  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    beyaz halojelere ben yönelmenizi tavsiye etmem heleki kısalarda çünkü ömrü oldukça kısalacaktır. şans işidir ama sık sık ampul değiştirmek istemiyorsanız kesinlikle yüksek kelvin değerlerine sahip halojen tipli ampuller kullanmayın derim. fansız yapıdaki philips led kullanıyorum ve bir şikayetim olmadı yangın erime gibi sorun ile karşılaşmadım. üstteki yazımı okuduysanızda niken marka fanlı model kullanıyorum uzunlarda hiç bir şekilde fan sesi kulağıma gelmiyor zaten yapısı gereği çok küçük bir fan kullanılıyor bu fanlı tiplerde ne kadar ses çıkarabilirki ve sıfır araçta bu ne kadar hissedilir.
    eğer maddi durumunuz imkan veriyorsa philips fansız led düşünün derim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aburaksen

    beyaz halojelere ben yönelmenizi tavsiye etmem heleki kısalarda çünkü ömrü oldukça kısalacaktır. şans işidir ama sık sık ampul değiştirmek istemiyorsanız kesinlikle yüksek kelvin değerlerine sahip halojen tipli ampuller kullanmayın derim. fansız yapıdaki philips led kullanıyorum ve bir şikayetim olmadı yangın erime gibi sorun ile karşılaşmadım. üstteki yazımı okuduysanızda niken marka fanlı model kullanıyorum uzunlarda hiç bir şekilde fan sesi kulağıma gelmiyor zaten yapısı gereği çok küçük bir fan kullanılıyor bu fanlı tiplerde ne kadar ses çıkarabilirki ve sıfır araçta bu ne kadar hissedilir.
    eğer maddi durumunuz imkan veriyorsa philips fansız led düşünün derim
    Photon Milestone H7 fiyatı yüksek olduğu için iyidir mantığıyla ona yönelmiştim ama çok fazla yorum olmadığı için bilinmedik bir ürüne 500 Tl vermekte risk ondan kısalara Philips'i alıp deneyeceğim. Uzunlar şimdilik dursun zaten pek kullanmıyorum, Philips'den memnun kalırsam onlarıda Led'e geçiririm. Şimdilik öncelik park ve kısalar benim için. Fanlı daha mantıklı geliyor ama sığmama durumu olursa uğraştırır.
    https://www.photononline.net/urun/photon-h7-8000-lumen-led-xenon-hediyeli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 26 Kasım 2019; 14:51:53 >




  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    photon da kaliteli bir markadır aslında sizi o da yarı yolda bırakmaz. ama fiyat olarak biraz tuzlu kesinlikle philipse yonelebilirsiniz dediğim gibi ben fansız model kullanıyorum şuanlık bir sıkıntı yaşamadım. şunuda düşünebilirsiniz. diyelim erime yanma durumları var philips böyle bir seri üretir mi böyle bir hatanın altından kalkabilirmi philips markası
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aburaksen

    hocam bana sorarsan iade işlemlerini vakit kaybetmeden gerçekleştir.
    ben şuan philips led kullanıyorum evet mercekli far yapısına göre dağınıklık mevcut lakin halojenlere göre çok üst seviyelerdeyim. kimse şuana kadar da bir selektör girişiminde bulunmadı ve tepki ile karşılaşmadım eğer far ayarlarınızı düzgün bir biçimde yaptirirsaniz kesinlikle kimseye rahatsızlık vermezsiniz benim ayarlarım elektronik şekilde numaralı ben orta ayarda tutuyorum kişi binerse arabaya en son ayara alıyorum hiç problem yaşamıyorum.
    Teşekkürler dostum.
    Zaten sizin araçla benim rio muhtemelen aynı altyapıya sahip elektrik tesisatı vs.. olarak. Bu yönden de iyi bir referans oldunuz bana.
  • Philips Ultinon Essential H7 olanını 2017 Yeni İbizaya taktım.
    Halojene göre gayet iyi görünüyor ve aydınlatıyor. Memnun kaldım genel olarak.
    Ancak Start Stop devreye girdiğinde göz kırpma yapıyor. Benzer şekilde olan ver mı takanlardan.
  • emuna kullanıcısına yanıt
    Start stopta eğer sıkıntı yaşıyorsanız tahminimce sıkıntınız akunuzde olabilir sanayide elektrikçi ye gosterseniz sorunu cozebilirler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • önceHocam merhaba, aracıma led takmak istiyorum ama yardımınıza ihtiyacım var. Öncelikle konudaki extremeultionon bulamadım, onun yerine ultionon essential var. Şu gibi;https://urun.n11.com/ampul/philips-led-xenon-zenon-h4-h7-h8-h11-h16-9005-9006-hir2-P205174741
    Sizin taktığınız ürün ile bunun arasındaki farklar nedir, kalite ve ışık gücü açısından soruyorum.
    2.si aracım 2018 leon, arıza ışığı yakma ihtimali nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 27 Aralık 2019; 20:27:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam kendi kendinize zaten cevapları philips sitesinden bulmuşsunuz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dewr

    hocam kendi kendinize zaten cevapları philips sitesinden bulmuşsunuz..
    Tekrardan Selam hocam. Ledleri elime ulasti. Derken şöyle bir konuya denk geldim. Fikrinizi alayım dedim.

    http://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=41650

    Hatta bu durumu okuduktan sonra biraz araştırdım ama bu duruma yaşayan pek kişi yok gibi. Hatta taktiranlarin sayısını düşününce bu oran görmezden gelinabilir ama araba daha 10 günlük olunca insanın aklına takılıyor. Ledler çok güç tüketse bu mantıklı gelebilir ama durum tam tersi olunca pek mantıklı gelmiyor açıkçası. Hatta elim yatkin olduğu için çıkma bir far bulup mercek ve gündüz farı gibi ufak proje vardı aklımda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OneTreeHill kullanıcısına yanıt
    hocam ne diyebilirimki elektrik elektronik. her turlu sonradan takilan aksam araca zarar verebilir. bu yuzden bende gidip oto elektrikciden piyasada olan ledlerden almadim.. 3 kati para verip philips aldim. çinden led getirmek yerine uzunlarda kullandigim ledleri amazon.com dan aldim kullanici goruslerini baz alarak..

    benim aracimde ön kisa uzun farlar canbus li led.. ön iki günduz lambasi led. bunlari cinden getirdim pahali olanlardan. arka geri aydinlatma lambam led.. hepsi canbusli ve ikaz lambasi yakmadilar.

    Araciniz yeni oldugu icin benim aklimda soru işareti takiliyor olsa alirim osram philips halojen ledle ugraşmam cunku kafaya takacak şey değil.. şimdi ledleri taktiniz yola ciktiniz kafaniz hep orada olacaksa hiç degmez aracinizdan keyif almaya bakin ledleride iade edin..

    bu arada aracinizin farlari sari olmuş beyaz olmuş hiç farketmez gayet goşterişli bir araç kazasiz belasiz kullanin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dewr

    hocam ne diyebilirimki elektrik elektronik. her turlu sonradan takilan aksam araca zarar verebilir. bu yuzden bende gidip oto elektrikciden piyasada olan ledlerden almadim.. 3 kati para verip philips aldim. çinden led getirmek yerine uzunlarda kullandigim ledleri amazon.com dan aldim kullanici goruslerini baz alarak..

    benim aracimde ön kisa uzun farlar canbus li led.. ön iki günduz lambasi led. bunlari cinden getirdim pahali olanlardan. arka geri aydinlatma lambam led.. hepsi canbusli ve ikaz lambasi yakmadilar.

    Araciniz yeni oldugu icin benim aklimda soru işareti takiliyor olsa alirim osram philips halojen ledle ugraşmam cunku kafaya takacak şey değil.. şimdi ledleri taktiniz yola ciktiniz kafaniz hep orada olacaksa hiç degmez aracinizdan keyif almaya bakin ledleride iade edin..

    bu arada aracinizin farlari sari olmuş beyaz olmuş hiç farketmez gayet goşterişli bir araç kazasiz belasiz kullanin
    Böyle senaryolarda genelde kullanılan ledlerden hiç bahsetmiyorlar ama en önemli konu o aslında.

    Teşekkürler yorumunuz için. Bu konuda biraz daha araştırdıktan sonra öyle karar vereyim en iyisi. Aklımda orijinal fan almak vardı fakat bu mantıkla onlarla da sıkıntı yaşama ihtimali var çünkü onlarda da iç tesisat degişmiyor sonuçta



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneTreeHill -- 5 Aralık 2019; 12:6:0 >




  • Hocam bende PHILIPS Ultinon Essential H7 LED almıştım. Konuya katkı olsun diye video ekliyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: escanor_

    Hocam bende PHILIPS Ultinon Essential H7 LED almıştım. Konuya katkı olsun diye video ekliyorum.

    Merhaba. Farlar mercekli mi merceksiz mi acaba?
    Çok iyi gözüküyor. Benim merceksiz astra'ya takmayı düşünüyorum




  • Merhaba hocam. Araç Seat Leon, merceksiz halojen far.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.