Şimdi Ara

Philips pfl5405h Muhteşem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
5.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • allah aşkına arkadaşlar şu C650 serisini sırf USB'den HD media oynatıyor diye almayın, daha öncede yazmıştım, çok fazla karşılaştırdım Philips 5405 ve Samsung C650 serisini , samsung'da görüntüler photopla oynanmış gibi doğal değil, Philips çok doğal (ayarlardandır demeyin onlara bakmıştım). Bırakın HD media oynatma işini işinin ehli olan Popcorn, WD, egreat gibi cihazlara bırakın. Sırf USB si için C650 almayın , codec değişti yok o su bu derken LCD firmware yükleme yapıp kurcuklayacağınıza media player için aynı şeyleri yapmak daha az riskli.
  • Merhaba ben de bu gün tv almak için çıktığımda , sammy 40c530, c650-53 ve philips 5405 modellerine baktım...
    Büyük ihtimal philips alacağım, derdim usb den film oynatmak değil, zaten bu iş için özel işlemcili devamlı update ettiğim media player(media playerda net tv wifi vs herşey var fazlası ile) kullanıyorum..
    Philipsin görüntüsü gercekten çok etkileyici, ancak uygun fiyatlı olanlar dış tasarımda sınıfta kalıyor
    Dış tasarımda Sammy bir numara , ama görüntüde ise Philips in üstünlüğü pek tartışma götürecek gibi değil..Üstadlar daha iyi bilirler tabii ki..




  • 47" yok ama..
  • Arkadaşlar ,

    Herkes kendi aldığı tvden memnunsa bu çok güzel bir durum. Benim aldığım tvden sizlerin, sizlerin aldığı tvden de başkalarının memnun olması gibi bir belkenti ve zorundalık olmamalıdır. Yanlız kendi almış olduğu ürünü beğenmekle diğer markaları kötülemek arasında ince bir çizgi var. Bazen eleştiri yaparken dozu kaşırmamak ve gerçekçi bilgi vermek lazım. Eleştiri sadece tvye değil diğer arkadaşlarımızın zevkine ve tercihine de uzanıyor. Belki bu konuda dikkatli ve özenli olmak gerekir.

    Forumda birkaç arkadaşımızda samsung tv olsa , o zaman görüntüsü kötü ve bu arkadaşlarımızın da haberi yok veya varsa bile ses çıkarmıyorla diyebiliriz ama belki 100 kişiden 60-70 tanesinde samsung var.

    Dinamik mod haricinde , normal ev koşullarında samsung tvlerin photoshoplu gibi yapmacık görüntü veriyor demek doğru değildir. Görüntü ayarlarınız yanlış yaptığı apaçık ortadadır. Aşağıdaki fotoğrafta da açıkça görüleceği gibi tüplü tv ile aynı görüntüyü samsung lcd tvden almak mümkün.

    İstenilen kanalda yine tüplü tv ile aynı kalitede görüntüyü elde edebilir ve foruma koyabilirim. Diğer arkadaşlarımız ise samsung photoshoplu gibi görüntü veriyor iddialarını ispatlamakta güçlük çekebilirler. Giriş seviyesi Lg panelli bir tvyi siz beğeniyorsanız sadece sizin için sorun yoktur ama az bile olsa işi bilenlerin size hak vermesini ve süper bir tv aldığınızı düşünmesini beklemeyin. Yine tekrar ediyorum almış olduğunuz tvdden siz memnunsanız ne mutlu size , başkalarına sadece size "hayırlı olsun, güle güle kullanın" demek düşer.

    Herkesin kendi zevkine ve bütçesine uygun tv alması ve uzun yıllar arızasız keyifle izlemesi dileğiyle .

    İyi akşamlar.

     Philips pfl5405h Muhteşem




  • Dostum öncelikle sizin ve herkesin kendi zevki tabiki samsung güzel bir tv birde resimlerinize
    olumsuz yorum yapmak istemezdim,
    fakat çektiğiniz resim tamda bağsettiğim pastel baya yapılmış gibi görüntüler,

    sözlerime eşlik eder cinsten samsung bakın nekadar müdahale etmiş koyu tonlara sahip
    şu bize göre sağda kolu görünen kadının tüplü tv de kolu samsunga göre daha koyu
    fakat tüplü tv de daha açık renkte olan arkadaki adamın kolu samsungda koyu
    ve tüüplü tv de her iki örneğinde ten rengi bir birine yakınken samsungda neden koyu tonda buna neden gerek duymuş
    samsun yine fırça darbesi yapmış sebepsiz yere
    işte o adamın kulundaki ışık ve gölge tüplü tv deki gibi olmalı samsungdaki hali nekadar yapmacık
    samsungun bu koyu ve pastel boya tarzı görüntüsü benim için olumsuz
    birde kıyas olarak orada philips olsaydı daha iyi anlardık,kısaca samsung görüntüyü boyuyor

    sizinde dediğinizgibi siz samsungu sevmişseniz mutlusunuzdur. başkalarıda gidip
    kıyaslasınlar tv lerini ona göre alsınlar
    birde samsun tv seçenlerden özürdilerim maksadım inanın sizlerin canını sıkmak değil
    bu işler tamamen göreceli gözünüze hangisi iyi geliyor sa onu alın .aslında bu yazıları hiç yazmamak daha iyi
    fakat insanların nasıl kıyas yapmaları konusunda fikri olmaya bilir amacım yardım etmek gerisi sizlerin zevkine kalmış
    sizi ne mutlu edecekse o markayı alın

    not:samsung tüplü tv ye göre resimde görebildiğim tek iyi şey sol kısımdaki siyahlığın içindeki parlak şeyi açığa çıkarmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fınıshed ın chına -- 24 Aralık 2010; 18:36:34 >




  • sayın ender123 iyi hoş karşılaştırma için 2 foto koymuşsun ama şunuda bilmen gerek ki eğer kullandığın makine prof. bi makine değilse bu fotolardan karşılaştırmak yapmak çok zor diyebilirim.çünkü şöyle deyim sen fotoyu çektiğin sırada muhakkak tvde ki görüntü değişecektir ve el titremeside şu anda gördüğüm bir fululuğa yol açacaktır ki dikkatli bakıldığında lcd de olan mavi renkle ve heleki o şeker kırmızısı star logosundaki renkle tüplüye sadece yakın bir görüntü aynı olmayan bir görüntü elde edilebiliceği gerçeğini değiştirmiyor.

    NOT:HER TV KENDİNE HAS BİR TEKNİKLE ÇALIŞIR VE ONA GÖRE METARYALLER KULLANILIR BUNLAR AYNI OLMADIĞI SÜRECE HİÇBİR ZAMAN AYNI GÖRÜNTÜYÜ ELDE EDEMEYİZ.

    SAYGILAR...
  • Arkadaşlar,

    Amatör makinayla her detayı yakalamak çok zor. Öncelikle tüplü tvde kareyi yakalamak için enstanteneyi 1/50 yapmak gerekiyor (50hz meselesi) böyle yapınca fotoğraf karanlık ve renkler tutarlı olmuyor. Flaş hem tüplü tvde hem lcd tvnin kasasında parlama yapıyor, hatta bu sebeple lcd tv biraz yana çevrilmiş halde . Fotoğraf makinası da ayar olarak gündelik kullanıma göre +kontrast ve vivid değerlerde. Lcd tvnin ilk açışındaki ayarlarına göre tv ile aynı görüntü almak mümkün. Diğer lcd tvlerde daha iyi sonuç olacağı kanaatinde değilim özellikle IPS panelde.

    Samsung tvlerde saturation (renk doygunluğu) değeri tutarlı değil ve biraz artıda ama "pastel renk" , "sulu boya renk" Türkçede başka bir şeyi ifade ediyor. O zaman aynı dilde ama farklı kavramlara farklı adlar vererek konuşmuş oluyoruz. Samsung pastel değil tam tersine canlı renkte görüntü verir.

    Türk Dil Kurumu sözlüğünden alıntıdır
    pastel Fr. pastel
    a. 1. Pastel kalem 2. Böyle kalemlerle yapılan resim. 3. sf. Soluk (renk).

    Dinamik modda verdiği görüntü abartılı ve yanlış. Yapmacık bir görüntüsü var ama bu öncelikle tv izlemek için bir mod değil , mağaza satış modu. Dinamik modda tv yıllardır izleyen o kadar çok kişi var ki , sorunca böyle daha iyi diyor. Samsungun saturation değeri yanlış görüntü (vivid görüntü, canlı renk) vermesi kimine göre en büyük eksikliği , kimilerine göre de artısı ve beğenilen yanı.

    Samsung tvlerin servis menüsü üzerinde RGB (kırmızı- yeşil-mavi tonlarını) değerlerini tek tek değiştirme ve özel gamma, kontrast ve parlaklık parametreleri girmek için yerler var.Çok fazla sorun edenler görüntü ayarlarından değil de bu ayarlardan görüntüyü daha da iyileştirebilirler. Ama Samsung hala bu şekilde satmayı tercih ediyor. Piyasada hangisinin kendisine daha çok satış rakamı getireceğini benden çok daha iyi biliyordur. Bu ayarlarda seçmesi ve bu şekilde tv satmaya devam etmesi demek ki satış düşüşü olarak geri dönmediği için önemsemiyor.

    Philips veya Lg tv sahiplerine de IPS panelin eksilerinden bahsetmek onların canını sıkacak ve itici bir yaklaşım olur ve nezaketsizlik olur. Sonuçta olay yine dolaşır gelir senin tv , benim tv meselesine. Önemli olan tek konu tvyi alan kişinin memnun olması.

    Herkes televizyonunu güle güle kullansın.




  • her daim PHILIPS
  • Bişey sorabilir miyim?
    pfl5405h ile pfl5405 arasında ne fark var?
  • Bir de PFL5405H/12 var. Bunların birbirinden farkları neler??
  • Arkadaşlar mkv filimleri usb den gayet sorunsuz oynatıyorum tek sorun elimde 2 dil seçenekli mkv belgeselleri

    tv dil seçme imkanı vermediği için seçemiyordum fakat ( mkvmerge GUI)programı ile filimin içinden ingilizce dilini çıkarınca geriye kalan tr dil
    tv de yayınlanan dil olarak kalıyor ve sorunda ortadan kalkmış oluyor haliyle,
    bu gibi sıkıttıları olanlar bu şekilde çözebilirler
  • Ben soruma cevap alamadım :S
    pfl5405, pfl5405h pfl5405h/12 modelleri var. Bunların farkları neler?
    Televizyonu aldıktan sonra mkv, altyazı, dil sorunları için bluray media player alacağım sanırım.
  • aynı serilerdir farkı olacagını sanmam
  • Fiyatları farklı Neden farklı? Ne farkları var?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetcalisan -- 28 Aralık 2010; 17:45:58 >
  • zaten 42pfl5405h/12 bunun tam kodu 42pfl5405h ve 42pfl5405 gibi serileri yok ama 40pfl5624h/12 ve 40pfl5605h/12 modelleri var bunlar led diye geçiyor ama ince değiller.ayrıca 5405mkv açarken diğerleri açamaz.bence yanlış yazılmış olabilir ki fiyat farkı bile olmamalı.
  • Bende almayı düşünüyorum, 37" yada 32" ini. Benim için usb performansı pek mühim değil, evde bi divx playerim var zaten. Ama usb özelliğide olması çok güzel. Sağda solda sürekli methini duyuyorum bu modelin. Geçende Teknosada gezerken arkadaşlarla, Avatar ı takmışlar PS3 e vermişler görüntüyü 42" ine, millet ağzının suyunu akıtarak izliyordu, görüntü cam gibi gerçekten 1080p performansı şahane.Sd yayınlardada iyi deniyor. Yıllardır Philips e marka olarak gerçekten çok güvenim var elektronikte sağlam cihazlar üretiyorlar. Nasip olursa 37" almayı düşünüyorum,epeydir araştırdım sanırım bu Tv benim alacağım Tv.




  • 1-Başlık abartı;yani "Muhteşem" ne demek,yoksa bu kelimenin manasımı değişti
    ayrıca bu dünyada muhteşem ki buna excellent/referance teknik karşılığı olarak cevap verirsek
    böyle bir panel sadece Pio lar vardır(onlarında bazı serileri tabiki USA-ELITE/Europa KRP ler)

    Kısaca hadi bunlar olsa muhteşem deyin!

    Dolayısıyla başlıktaki "muhteşem" kelimesini çıkartın ve olayıda abartmayın lütfen!

    2-Phil in bu seneki Sharp UV2a Modüllü panelleri gerçekten başarılı ama teknik olarak bu serilerin başka
    problemleri var üstelikte işin garibi en çok sorunda Hi-End 9x serisinde!
    5x serisi ise abartılacak zaten bir seri değil!
    5/6/7/8/9 Baclit-LED panellerin(Sharp Modüllü) malum-klasik Sharp üretim tekniği sorunları yok gibi sayılır,bu artı
    bir durum kullanılan panel için!

    Dışardaki kullanıcı yorumlarına ve bazı teknik verilere bakınca(tarafsız sayılabilecek!!) en sıkıntısız ve başarılı olan(teknik çalışmada)
    8x serisi görülmektedir!

    3-Samy ile Phil arasında bir mukayese yapılmıştır ki bana göre buda yalnış ayrıca Sn.ender in verdiği her iki resimde gerek LCD de gereksede
    CRT de renkler "yalnış" (kaynak sorunu ve panelin renk üretimi+settings sorunu olabilir!)

    Bunlar ayrıca referansta olamaz! sadece kafa karıştırır!

    4-Samy kendi S_PVA Modülünü kullanıyor(çoğu serisinde ve ben S_PVA için yazıyorum!) burada bahsedilen Phil paneli ise
    Sharp UV2a Modülünü kullanıyor;tabanları aynı("VA") ama teknikleri oldukça farklı!

    --S_PVA lar total "doğru" renk üretimi(CR değeri 5.000;1 ve üzeri olanlarda)konusunda daha başarılıdır ama bu başarısı Samy de değilde
    en başarılı Tosh lardadır!!! sonrada Sony lerdedir!!!(özellikle Hi-End Serilerinde)

    --Sharp UV2a lar ise kullanılan üstün bir teknikle aslında dünyadaki en iyi Modüllerdir ama bu Modülü,Engine ile birleştirince bir şekilde
    Modülün ve panelin genel renk üretimi başarısı düşmektedir(genelde teknik olarak atlanan konuda budur!!)

    Daha açık bir ifadeyle Sharp Modül süper ama ona takılan Engine ile iyi uyum sağlayamazsa,ortaya sorun çıkmaktadır!(örneğini Phil de
    halen görmekteyiz!)

    5-Her üretici birebir aynı Modülü kullansada örneğin Samy/Tosh/Sony>>>Samsung(SLCD) fabrikasının 5.000/8.000;1 CR lik Modüllerini
    kullanmaktadır! bu durumda Modül+Engine buluşmasında en başarılı Tosh tur sonra Sony ve Samy gelmektedir!

    Ayrıca bu işin birde "Marketing" durumu vardır;işte zurnanın zırt dediği yerde tam burasıdır

    Samy(ve LGE dahil) işte bu Zurna çalma olayında Üniversitelerde TEZ konusu olacak bir durum içindedir ve şimdi buna kalkıp
    "Muhteşem" diyebilirsiniz,yoksa yukarıdaki 5x panel için değil!
    Herifler muhteşem ötesi bir yerdeler+LGE de dahil ve buna son 3 yılda özellikle "sallamada" bu ikisini geçen yada onlara yetişen Phil de
    dahildir

    "Marketing" nedir bu işte?

    --İnsanların abuk renk/ton ları görüpte canlı/süper/müthiş v.s v.s dediği renklerdir;Backlight/Brightness ayarları SW den öyle ustaca
    set ediliyorki insanlarda artık neyin doğru neyin yalnış renkler olduğunu bilemiyor çünkü bir kere capcanlı/parlak v.s renkler insanları
    ""psikolojik"" olarak çok ciddi etkilemektedir!

    Buna ait bir testi ben sanırım ya DH de yada TF de 3-4 sene evvel vermiştim! çıkan sonuç inanılmaz bir şekilde(yüksak oranda)
    insanların yalnış renk/ton ları daha iyi seçmişlerdir sanırım oranda %90 gibi çok yüksekti!
    Herhalde Amarikalılar ya renk körü yada herifler tam "vividçi" ler laf aramızda bizde bu vividçilik çok daha yüksek
    orandadır

    6-Tarafsız bazı test ve yabancı kullanıcı yorumlarını okuduğum zaman ki bunlar vividçilikten arınmış kişilerdir;yorumlardan da bu belli olmaktadır!
    Phil 5/6/7/8/9 Baclit-LED lerde renk/ton üretim sorunu vardır! kısaca panel doğru renk üretimi konusunda hele hele muhteşem filan kesinlikle değildir!
    ANCAK benim şahsi incelemem ve değerlendirmeme göre ise bu panelleri doğru set etmekte mümkündür!

    Ve sonuç olarak bu Phil serileri,Samy den daha doğru renk üretmektedirler(bu benim görüşümdür ki ben her zaman Samy S_PVA ları savunur ve zaten
    bu panelleri kullanmaktayım Tosh ların) Tosh u tuttuğum için değilde üzerinde Samy S_PVA olduğu içindir +Tosh Engine ile ortaya en iyi uyumlu
    paneli Tosh çıkardığı içindir!

    Samy renkler konusunda biraz abartılı yada çok abartılı v.s ama Phil de "pastel" görünümlü konusunda ki buna "wax-effect" deriz,Phil de sorunludur!

    Black&White Sharp Modüllerde "Modül" olarak bakarsak en iyisidir
    Ama olaya Panel(TV) olarak bakarsak S_PVA daha iyidir! en iyiside(TFT-LCD paneller içinde) Tosh SV685 dir;0,01cd/m2
    Contrast ta ise Sharp değişik ve ileri bir teknik kullandığı için düşük CR değeri ile>>> en yüksek daha doğrusu en başarılı CR değeri üretiyor!

    O zaman sonuç olarak şunu söyliyebiliriz;Samy S_PVA lar totalde Black-level da en iyisidir!
    Sharp teknik olarak en düşük seviyeli Black üretebiliyor ama sonuçta(pratikte) ortaya çıkan Sharp Modüllü panellerde(örneğin Sharp ve Phil lerde)
    Black seviyesi yüksek çıkıyor!

    Burada teknik olarak kafanızı fazla karıştırmak istemem ama Modül+Engine+SW olarak bu üçlü arasında çok ciddi bir uyum sorunu çıkmaktadır
    ve hiç bir üretici "klasik" TFT-LCD panellerde bunu aşabilmiş değildir ki zaten teknik olarakta bu "pixel tabanlı panellerde"* bundan öteside olamaz
    Siz üreticilerin sallama/palavra bilgilerini geçin bir kalem! birde olayın genel bir durumu vardır,bugün Samy dünyanın bu konuda en büyük üreticisi+ihracatçısı
    vede panel pazarında 1.numaralı üreticisidir dünyanın en büyük ve bu işi asıl pazarı olan USA da ise herifler yine Şampiyon

    TFT-LCD Modül işi Sharp tan soruluyor hala ama Samy,S_PVA ile total çalışmada artık Sharp ı solladı! bu arada bu teknikleride Samy,Sharp tan Lisans alarak
    üretiyor,ancak "VA base angle-view">>> VA tabanlı açılı izlemede;Samy bir sistem geliştirdi ve Patentinide satın aldı hatta 2 sene önce bunu Sharp "aşırdı"
    sonra Dava edildi ve kaybetti! gerçi Sharp ta Samy den onlarca Dava kazandı ve hala 5-6 Davada devam ediyor "aşırma" konularında veya Lisansa aykırı
    konularında!

    Olayı Phil ile bağlarsak,ben Baclit-LED 5/6/7/8/9 Serilerinde Phil leri,Samy den genel olarak daha başaralı buldum!
    +Motionhandling olarak ise çok daha başarılı buluyorum ama bu durum üzerindeki Sharp Modül den kaynaklanmaktadır! bu ciddi bir artı getirmektedir!
    +Phil de 2010 modellerde bu Motion başarısı eski modellerden çok daha başarılıdır ve stabilite oranı oldukça yükselmiştir!

    Saygılar

    CAN+




  • sayın albani oldukça geniş açılı bir yazı olmuş ama alan zaten şöyle diyor:( ---Tanımlamalarım yanlızca LGLD650 VE SAMsuNGC650 tv lerle kıyastır. Kısaca 1600ytl nin alacağı en iyi tv yi işaret ediyorum philips 5405h)
    yoksa yazanda en iyisi olmadığını biliyor vede eminikine aylarca kafa patlatıp en sonunda da aldığı üründen parasına göre yani fiyat performans olarak çoooook memnun olduğu için MUHTEŞEM diyor.
    ayrıca detaylar için teşekkürler iyi bilgiler bencede toshiba nın oldukça iyi modelleri var hatta bende kullanıyorum memnunum ama bide 46pfl8404 varki o bir başka ambilight tan dolayı olay benim için sadece panel,işlemci... gibi şeyler değil önemli olan monotonluktan izleyenleri kurtarmak ki bunuda zaten en iyi philips yapıyor.
    tekrardan herkesle paylaştığın bilgiler için çok sağol.
  • Albani Hocam,

    Detaylı anlatılarınız için çok teşekkürler. Bu şekilde deyatlı yazılarınız özlemiştik. 2011 yılı için genel anlamda tv teknolojisi hakkında neler beklediği hakkında cevap yazarsanız forumda çok sayıda arkadaşımıza faydası olacaktır.

    Başka başlıklarda çok az değindiğiniz yeşil renginin üretim zorluğu ve modüllerdeki renk üretim tutarlılığı ve renk skalasını yüzde olarak karşılamaları ile ilgili bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    Bir de Avforumsdaki hristoslav2 nin verdiği bilgilere göre philips 54xx lerde Lg IPS modül var , 56x5 lerde Sharp AVS modül var diye bilgi var. Bir karışıklık mı oldu ? hristoslav2 'ye sorup doğrulamasını yapabilirim.

    32PFL5405H: LGD AS-IPS (cоde 278); LGD WUY SCAL 32"
    32PFL5625H: Sharp UV2A RGB (cоde 233); LK D3GA63 Dv1 32"

    37PFL5405H: LGD AS-IPS (cоde 277);

    42PFL5405H: LGD AS-IPS (cоde 276);




  • Ender,bizim Hristo da bunları Rus lardan alıyor!

    Phil de LGD/AUO/Sharp Modül var,tam kafa karıştırıcı yani,32/37 lerde eline ne gelirse takıyor herhalde herifler
    işin ucuzuna kaçmak için!
    Dünyada en çok satılan ebat 32" dir!
    Dolayısıyla herifler buradan parayı vurmak için;özellikle ucuz maliyete kaçıyorlar!
    AUO da fiyatlar en ucuz ama LGD de öyle!
    AUO artık 32/37 lerde bana göre LGD den daha iyi seviyeye geldiler
    Ancak AUO da bir sürü kalite/tip/seviye v.s Modül üretiyor+özel üretimde yapıyor örneğin Phil 21;9 panelleri için!

    Bana göre Phil;LGD Modüller ile ürettiği panellerde daha başarılı! ama Sharp ile ürettiği panellerde her zaman sorunlu!

    ++
    Diğer konuları ve detayları daha geniş hatta çok geniş v.s olarak yeni açılacak Forumda yazacağım!

    CAN+




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.