Şimdi Ara

Philips LCD Televizyonumda cızırdama ve kapanma sorunu var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, 2007 yılının Mayıs ayında Philips'in 42PFL7662D/12 Full HD modelini satın aldım. Televizyona bağlı olarak PS3, XBOX360, uydu alıcı ve dvd bulunmakta. Tv izlerken ve oyun oynarken geçtiğimiz aya kadar bi sorunla karşılaşmadım.

    Problemler cızırdama sesleriyle başladı. İlk başlarda pek önemsemedim. Ancak bu cızırdamalardan sonra tv kendiliğinden kapanıp bir süre sonra açılınca arızanın farkına vardım. Bu kapanıp açılmalar sonraları fazlalıştı. Tv kendiliğinden kapanıyor ve stand by mavi ışık yanar durumda kalıyor ve 10 sn sonra görünrü tekrar geliyor. Ancak sonra tekrar aynı şeyler oluyor. Özellikle karanlık sahnelerde bu olay daha çabuk oluyor. Bu sorundan dolayı Tv izlenmez hale geldi.

    Neyse geçen ay Teknik servise gönderdim tv'yi. 1 hafta serviste kaldı ancak bişey olmadığını bi arızaya rastlamadıklarını söylediler geri gönderdiler. Sorunlar devam edince arızayı videoya çekerek servise gönderdim. Servisteki usta görüntülerden çözünürlükle alakalı bir arıza olabileceğini söyledi ve yazılımını yükseltti. Tv geldikten sonra gerçekten bi sorun görünmüyordu. Böyle 2 hafta gitti. Ta ki 3 gün önceye kadar. Aynı arıza yine olmaya başladı. Çok sinir bozucu bişey. Televizyonu açmaktan nefret eder duruma geldim. Açtığım anda cızırdama başlıyor. Aynen kendiliğinden kapanıp açılıyor.

    Servisle tekrar iletişime geçtim. Sorunu anlattım. Board'u değiştirelim dediler. Bayramdan sonra board değişikliği yapacaklar. Arızanın giderileceğinden pek emin değilim. Garantisinin bitmesine 8 ay var.

    Şimdi siz arkadaşlara soruyorum. Buna benzer sorunlarla karşılaşan ve çözüm bulabilenleriniz var mı? Yardım ederseniz sevinirim.

    Saygılarımla.







  • bir arıza 6 ay içersinde 3 kere tekrarlarsa birebir değişim isteme hakkın var diye biliyorum dostum. tv yi aldığın yere sor ve servisten birebir değişim isteyip istemeyeceğini kesinkez öğren.yoksa servise gidip gelmesi pek bir şey ifade etmeyeceğe benziyor. kaldı ki zaten gidip gelmiş ama nafile. Saygılar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: universteli

    bir arıza 6 ay içersinde 3 kere tekrarlarsa birebir değişim isteme hakkın var diye biliyorum dostum. tv yi aldığın yere sor ve servisten birebir değişim isteyip istemeyeceğini kesinkez öğren.yoksa servise gidip gelmesi pek bir şey ifade etmeyeceğe benziyor. kaldı ki zaten gidip gelmiş ama nafile. Saygılar


    Bu sorunu Philips tüketici danışmaya mail atmıştım. Hatta onlara bile çektiğim videoyu gönderdim. Servisle irtibat kurmamı söylediler.

    Son kez servise gönderip board değişikliğinin olmasını bekleyeceğim. Ancak bu board değişikliğinden pek ümitli değilim.

    TV'yi teknosadan almıştım. Philips değişim konusunda nasıl bir yol uyguluyor bilmiyorum dostum.
  • tükoder in sitesine gir ve haklarına bak.ayıca tükoder e de poblemini aynen ilet.ne hakkın varsa sonuna kadar kullan. birebir değişim hangi şartlar da oluyor tükoder den mutlaka öğren. Saygılar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.