Şimdi Ara

Philips 720SA'da Divx Türkçe fontları Gösterme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
24.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metepe

    Philips official v.33 çıktı. Tr. desteği yok... Yukarıda bahsedildiği gibi Font 7 ve 8'in değişmesi gerekiyor...

    Saygılar..


    metepe dediğin gibi yaptım ama şimdi hiçbir alt yazı çıkmıyor nedenkine
  • sen hangi versiyon upgrd. dosyasını hangi mtkremaker ile yaptın. Philips sitesindekini kullandıysan benzer şikayeti olanlar var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metepe

    sen hangi versiyon upgrd. dosyasını hangi mtkremaker ile yaptın. Philips sitesindekini kullandıysan benzer şikayeti olanlar var.


    Philips servis gönderdi baktım sitedeki ile aynı v33 diyor sendekindede öyle yazıyordu philips in mail ile gönderdiğini kurdum 1.850 kb lık bir dosya önceden Türkçe karaktersiz alt yazı vardı bunu kurunca bi şey çıkmıyor neden acaba.Dimyata bulgura giderken evdeki piriçtemi gitti.
  • sen iyisimi 35 nolu mesajda benim verdiğim linkdeki v.33 ü çek. Tabii öncelikle film oynarken "subtitle" tuşuna basarak kapalı olup olmadığını bir anla.... Şahsen denenmiştir.. şimdiye kadar şikayet gelmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metepe -- 2 Kasım 2004, 14:13:52 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metepe

    sen iyisimi 35 nolu mesajda benim verdiğim linkdeki v.33 ü çek. Tabii öncelikle film oynarken "subtitle" tuşuna basarak kapalı olup olmadığını bir anla.... Şahsen denenmiştir.. şimdiye kadar şikayet gelmedi.


    Metepe çok büyük bir hata yapmışım yazıların sonuna sub ilavesini ekleyince problem çözüldü alakana teşekkürler.
  • ok..no problem..
    Ama .srt yi tavsiye ederim.. Yazı daha okunaklı oluyor. Belkide psikolojik.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metepe

    ok..no problem..
    Ama .srt yi tavsiye ederim.. Yazı daha okunaklı oluyor. Belkide psikolojik.


    Metepe dediğin doğru yazı tam okunaklı değil srt dediğin ne onumu kurayım.senin sitendeki yazılarıda indirdim biri aletli falan diyor.Onlardanmı kurayım yazı dahamı okunaklı oluyor.
  • http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=33467&page=1
    linkini takip edersen daha detaylı bilgi edinirsin. Dosyalardan biri benim türkçeleştirdiğim v.33, diğeri ise (aletli olan) fontları kendin ayarlamak istersen kullanman gereken programları içeriyor.

    .srt ve .sub iki ayrı altyazı çeşitidir. Eğer altyazı dosyasını notepad ile açtığında

    4
    00:02:36,615 --> 00:02:40,869
    -Zorlarda da siz öndesinizdir.
    -İyi bir lider, yetkisi altındaki,

    şeklinde satırlar görüyorsan bu altyazı .srt dir.

    Eğer...
    {466}{582}İyi akşamlar. Powell Paralı Tv|programına hoşgeldiniz.
    {588}{638}İnanması zor ama bu akşamki dövüş...

    şeklinde altyazılar görüyorsan bunlar .sub dosyasıdır.

    Eğer alt yazıyı notepad veya wordpad ile açamıyorsan o altyazı cihazında çalışmaz...

    Hangi alt yazıyı seçersen seç bir miktar okuma problemi olacaktır, çünkü şu anki yazılımda ki fontlar hafif transparan... Benim hazırladığım v.33'ü cihazına yüklersen divx altyazı seçeneğini "standart" veya "Kiril" olarak değiştirebilirsin. Her ikisi de türkçe gösterir ama font şekilleri ve büyüklükleri farklıdır.




  • söylemeyi unutmuşum, internette bol sayıda bulacağın subtosrt veya time adjuster gibi programlar alt yazıyı bir türden diğerine kolayca çevirir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metepe

    söylemeyi unutmuşum, internette bol sayıda bulacağın subtosrt veya time adjuster gibi programlar alt yazıyı bir türden diğerine kolayca çevirir.


    Bu kampanya beni bayağı aşacağa benzer ama sabırla uğraşacağım.Metepe yinede benim anlamam için yoruldun çok teşekkür ederim.Benimde uğraşı alanım hi-end kablolar cihazlar cihaz kurulumları jazz ve classic müzik dvd sistemleri kablolama vs.vs.Yardımcı olacağım birşey var ise çekinme elimden geleni esirgemem.

    Saygılarımla
  • Rica ederim.. bilgi paylaştıkça çoğalır.. uğraşı alanını aklımda tutarım, bi şey gerekirse danışırım.. Mesela ben şu anda dts için optik kablo kullanıyorum, coaxial kullanmamın bana ne dezavantajı olabilirir. Her ikiside digital veri taşımakta değil midir? Eğer öyleyse neden insanlar 2-3 YTL'lik bir kablo yerine 15-20 YTL optik kablo kullanmaktadır?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metepe

    Rica ederim.. bilgi paylaştıkça çoğalır.. uğraşı alanını aklımda tutarım, bi şey gerekirse danışırım.. Mesela ben şu anda dts için optik kablo kullanıyorum, coaxial kullanmamın bana ne dezavantajı olabilirir. Her ikiside digital veri taşımakta değil midir? Eğer öyleyse neden insanlar 2-3 YTL'lik bir kablo yerine 15-20 YTL optik kablo kullanmaktadır?


    Metepe benim en çok savunduğum şeylerden birine parmak basmışsın şu anda ışık hızına yetişebilecek başka bir şey varmı? Burdan olaya yaklaşırsak yok.Peki neden coaxial ı tavsiye ederler çünki binlerce dolara çıkan coaxialler olduğu halde optic in iyi sonuç verenleri 100 dolarlar civarındadır.Özellikle 60 dolar sınırlarındaki optic vandenhul kablo harika iş çıkarır.Hem dolby digital,hem dts,hem de THX için.
    Not olarak; belli kalitenin altındaki opticler problem çıkarır ayrıca 3 metreden sonrada optic kullanımı problemli olur.3 metreden sonra coaxial daha uygun olur.

    incelemen için bir link.

    saygılarımla

    http://www.vandenhul.com/artpap/optocoupler-2.htm




  • Hımm..çok enteresan "it must be stated, as I have had my best results with coaxial cables. " Ancak, ses iletimi için neden twisted pair kablo mantığının kullanılmadığını da anlamış değilim. Sonuçta evimizdeki cihazlarda 50-60cm den daha uzun kabloyu nadiren kullanıyoruz. Veri iletiminde bu kadar başarılı ve genious bir yöntem ses sistemlerinde kullanılmıyor. Bence tüm mesele ticari kaygılardan kaynaklanıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metepe

    Hımm..çok enteresan "it must be stated, as I have had my best results with coaxial cables. " Ancak, ses iletimi için neden twisted pair kablo mantığının kullanılmadığını da anlamış değilim. Sonuçta evimizdeki cihazlarda 50-60cm den daha uzun kabloyu nadiren kullanıyoruz. Veri iletiminde bu kadar başarılı ve genious bir yöntem ses sistemlerinde kullanılmıyor. Bence tüm mesele ticari kaygılardan kaynaklanıyor.


    Metepe evdeki audio sistemlede optic veya coaxial kablo kullanılır.Şöyleki ben sesleri ve ayrıntıları daha iyi alabilmek için audiomat solfage ref ampli (tüplü) kullanıyorum cd çalardaki dac lar kaliteli veya performansı yeterli olmadığı için ayrı bir dac (digital analog convertor) digital sesi analog a cevirici kullanıyorum.Cd çaların optic çıkışından van den hul optic le aldığım digital veriyi audiomat tango convertor a girerim ordaki analog çıkıştan aldığım veriyi yine van den hul silver 65 ghz lik ( yaklaşık fiatı 600 € ) bir kablo ile tüplü amfiye yollarım.Ordan hoparlörlere giden ses abartısız natural bir ses olur.ama direkt olarak ev sinema amfisinden digital kablo ile müzik dinleyeyim dersen yetersiz olur.

    Saygılar

    http://www.vandenhul.com/cable/mcag65g.htm




  • şimdi benim anlamak istediğim olay şu...

    Optik veya koaksiyal kablo ile iletilen digital veri değilmidir? Digital veri en ucuz ve kaliteli twisted pair (ağ bağlantılarında kullanılan kablo) ile sağlanır (optik daha iyidir ama uzun menzilde pahalıdır). Ustelik kablonun blendajlı olmasına da gerek yoktur. O zaman neden high end cihazlarda kullanılmaz??? Altı üstü cihazın içine 1-2$'lık bir ethernet entegre etmeyi gerektirir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: metepe

    şimdi benim anlamak istediğim olay şu...

    Optik veya koaksiyal kablo ile iletilen digital veri değilmidir? Digital veri en ucuz ve kaliteli twisted pair (ağ bağlantılarında kullanılan kablo) ile sağlanır (optik daha iyidir ama uzun menzilde pahalıdır). Ustelik kablonun blendajlı olmasına da gerek yoktur. O zaman neden high end cihazlarda kullanılmaz??? Altı üstü cihazın içine 1-2$'lık bir ethernet entegre etmeyi gerektirir.


    Metepe herşeyi digital veri ile dinleyemezsinki ayrıca kablonun kalitesini içindeki bakırın saflığı gümüşle karışımı üstündeki kaplaması konnektörleri vs.vs bir sürü etmen var mesela wbt nin sadece kaliteli konnektör uçları tanesi 20-30-40 € ve daha fazlasıda var (bir çift kabloda 4 uç 4x40 € etti 160 €) .Kablonun dış elektriksel etkilerden etkilenmemeside başlı başına bir fiat unsuru.Digital cihazlarda kullanılan kartlarda 1-2 dolardan çok çok pahalı çünki hi-end demek aslına sadık sesteki son nokta demek.Hi-end cihazlarda sadece volume düymesi olur işin içine bas tiz vs vs karışırsa zaten iş hi-end den çıkar.

    Saygılarımla




  • BENDE VESTEL VAR, AMA DVD GÖSTERİMİNDEN MEMNUN DEĞİLİM, SEN 720 Yİ ÇÖZMÜŞSÜN ARTIK, SANA SORUM BU ALETİN XVİD İLE ARASI NASIL, BENİM BİRÇOK XVİD FİLMİM VE KAMERADAN AKTARDIĞIM ÇEKİMLERİM VAR, BUNLARI ÇALIŞTIRIRMI?
    BİRDE VESTELDE BAZI DİVXLERDE 5+1 SESLERİNDE KAYMA YAPIYORDU, YANİ SES ÖNDEN AĞIZ HAREKETLERİ İSE ARKADAN GELİYORDU, 720 DE DURUM NASIL, YANİ AMFİYE DIGITAL ÇIKIŞLARDA BU PROBLEM YAŞANIYORMU, ŞİMDİDEN SAĞOL...
  • Arkadaşlar,

    Philips 720sa, LX3900, LX3950, 630, 737 divx playerlar için türkçe ve küçük altyazı sorunu çözülmüştür.
    www.websamba.com/metepe adresinde...

    Vestel divx player için altyazı sorunu büyük ölçüde çözülmüştür. Ayrıntılı bilgi:
    http://www.onkn.com/sayfalar/fwmod1.htm adresinde




  • ya arkadaşlar ... tam 4500 vesteli atıp yerine 720 yi alayım diyorum...
    sizin forumları okudukca korkuyorum... (bir tane elimde 4500 yandı da o yuzden updatesine korkuyorum.)
    aslında vestelden de memnun ama sadece 720 nin 108MHz lik videosuna birde component cıkışına hasta oldum
    sizce değiştirmelimiyim...
    birde fiber çıkışında sorun falan var diyorlar...
    benim fiber çıkışım şuan receiverle mükemmel...
    bundan fedakarlık edemem.....
    help me :)
  • 720 SA ve LX 3900/3950 için saydam altyazı çözümü...

    www.websamba.com/metepe

    güle güle kullanın,
    mt13x9 grubundan cherry ve MaBreaker'a teşekkürü unutmayın...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.