Şimdi Ara

PHILIPS 42PFL5322 LCD İLE İLGİLİ SORUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Yaklaşık 2 senedir kullanmakta olduğum Philips 42pfl5322 LCD TV'de üst 2 köşeden çapraz aşağıya doğru yaklaşık 7-8 cm'lik siyah gölgeler iniyor. Tabi bu özellikle o anki görüntüdeki renkler açık tonlarda olduğunda anlaşılıyor. Bu neden olur sizce ? Normal midir yoksa ?

    Şimdiden çok teşekkürler...



  • arkadaşım bu bir görüntü yapışması olabilir bunun nedeni uzun süre aynı yaerde sabir duran görüntüden kaynaklanır bunun olma ihitmali var Ayrıca bircok lcd panelde sonradan farkedilen (daha cok beyaz zeminde dikkatli bakılınca görünür) böyle gölgeler mevcuttur hatta bazı markaların belli başlı serilerinde bile böyle çizgisel yada siyah yuvarlak gölgeler görünebilir ama servisler bunlar pek birşey yapmaz ve siz dikkatli bakmadığınız sürecede anlaşımaz.
  • Lcd'lerde görülebilen ingilizce tabirle "Baclight Bleeding" Türkçe tabirle "Arka Işık sızdırması" sorununa benziyor.

    Senin yapabileceğin şey TV'nin menüsünden arka ışık ayarını düşürmen ve mümkün olduğunca daha aydınlık ortamlarda seyretmen olabilir. Hala rahatsız ediyorsa servis çağırmalısın. Ama genelde firmalar bu sorunu çok aşırı değil ise "Lcd ler hep böyledir..." diye geçiştiriyorlar. Bu da aklında bulunsun dostum.
  • Çok teşekkürler, aynen dediğiniz gibi bu normaldir diyorlar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.