Şimdi Ara

pfsense ile başım belada !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese merhaba;


    şirkette pfsense kullanılıyor daha öncesinde mikrotik ve benzeri sistemleri kullandım ama pfsense çok farklı geldi bana, şimdi sorunum ise şu;


    şirket içerisinde kullandığımız 7 adet dvr cihazı var cihazlar 1-2 ay öncesine kadar gayet güzel bir şekilde çalışıyordu. fakat son günlerde bazı cihazlarda statik ip tanımlaması olmasına rağmen kendi kendine ipleri değişmekte bu konuyu dvr cihazının servisi ile görüştüğümde ise aradaki firewall kaynaklı olabileceği söylendi, pfsense üzerinde portları açık fakat sorunu bir türlü bulamıyorum yardımcı olabilecek veya konuyla alakalı bilgi sahibi varsa öneri almayı çok isterim, şimdiden teşekkürler.  




  • Selamlar @evrengzip1997


    Değişen ip adresinden kastınız public yani internet erişimi olan ip adresi mi değişiyor ?


    Yapınızda çoklu internet hattı mı kullanıyorsunuz ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cumhuraltan

    Selamlar @evrengzip1997


    Değişen ip adresinden kastınız public yani internet erişimi olan ip adresi mi değişiyor ?


    Yapınızda çoklu internet hattı mı kullanıyorsunuz ?

    3 adet modem var modemler brich modta pfsense bağlı dvr cihazlarda elle atadığım ipler değişiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam DHCP server üzerinden mi DVR cihazlara sabit IP atıyorsunuz yoksa cihazların arayüzünden mi? Arayüzden ayarlıyorsanız pfSense'in yapacağı birşey yok zaten. pfSense üzerinde ise Services -> DHCP Server altında DHCP Static Mappings kısmında MAC adresi ile atamanız halinde IP adresinin değişmemesi gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gece görüşü kullanıcısına yanıt
    MAC adresini tanımlıyorum ama dvr cihazının üretici firması ( avenir ) arada firewall olduğu için bu sorunu yaşadığımızı söylüyor. 1 cihazda başladı sonra 5 cihazdada aynı sorun oluştu dvr cihazının arayüzünden ip veriyorum pfsense üzerinde nat ayarları yapılı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar ,


    Pfsense cihazlara el ile atadığınız ip adreslerini DEĞİŞTİREMEZ. Public ip adresiniz değişiyor olsa idi policy based routing vb ile cihazların hep aynı interneti kullanmasını sağlanabilir idi ancak Dvr cihazına el ile verilen static ip adresini Pfsense veya farklı bir Firewall değiştiremez.

  • Sanırım sorun drv cihazının hostname yani netbios adından kaynaklı, dc de sabit ip mac tanımlarken drv cihazının adı ne ise tanımlamanız gerekiyor, yada başka bir sorun olarak drv cihazında fazladan ethernet portu varsa cihaz köprü modunda çalışıyorsa mac adresi değişken olarak çalışıyordur, son yazdığım sorun mevcut ise drv cihazının üretici firmasına danışın, yada cihazı değiştirin.  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.