Şimdi Ara

peugeot rektefiye sonrası kullanım nasıl olmalı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
3.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • aracım hararet kaynaklı yag cubugundan yag atmaya baslamıştı gectiğimiz persembe gunu rektefiyeye karar verdik ustayla beraber arac 98 model peugeot 306 1.8 motor otomatik vites.bugun yani pazar gunu itibariyle aracımı teslim aldım usta aracı 2 depo sadece benzinde kullan pistonlar alısana kadar daha sonra lpg ye al dedi.bu arada rektefiyede yapılan işlemler piston segman takım değişti gölekler takım değişti kapakta hasar yokmuş silindi tm contalar değişti.ancak aracım dudugu yerde hararet 100 e kadar cıkıyor fan acınca hemen 90 a iniyor.onceden sabit rolantide 90 ı gecmezdi acaba pistonlar su an sıkı ve alışma asamasında oldugundan mı hararet 100 lere kadar cıkyor.bu durum normal midir.birde parcaları kendim istanbulda toplam 500 tl ye aldım.200 tl rektefiyeciye verildi serviste 300 sokup takma işçilik aldı neticede ozel servis işçiliği biraz fazla gibi geldi çunku neticede bu arabaların pistonları falanda ısıtılarak rektefiyeci tarafından geciriliyor.servis sadece sokup taktı 300 tl biraz fazla gibi geldi neticede motor komple inmedi yarım motor yapıldı.yorum ve onerilerinizi rica ediyorum.







  • - Bu işlemler yapılırken triger setinizi (SET OLARAK) değiştirmeniz gerekirdi (bence), değiştirdiniz mi?
    - Devirdaim pompası, termostad değiştirmeniz gerekirdir (bence) değiştirdiniz mi?
    - Aracın motoru toplandıktan sonra, su ve antifriz konulurken en az bir kez termostad açılımını ve hava alım işleminin yapıldığına emin misiniz ? (Havası alınmamış ise kalorifer sistemi zayıf olur, buradan da anlayabilirsiniz)
  • triger seti termostat yaklasık 10000 km once değiştiğinden servis gerekli olmadıgını soyledi termostat acılması kontrolu ve hava alımı yapıldı onlardada problem yok zaten bu aracın en sevdiğim tarafı kaloriferi muthiş ısıtıyor yazında klima acar acmaz içeriyi buz yapıyor.usta 2 depo pistonalr alısana kadar benzinle kullan dedi.bunun dışında yapmam gereken birsey varmı bilmiyorum.
  • Eğer rolantide iken, sabit durduğun zaman ve bir kez termostad açtıktan sonra 100'lere doğru yaklaşıp tekrar 90'a iniyorsa aslında bi sıkıntı yok...Ancak hareketli iken yani en az 80-90 ile seyir halinde iken 100e çıkıp orada kalıyorsa mutlaka bi sıkıntı vardır..Peugeotlar biraz hararetlidir, yani sıcağı sever...
    Bizzat Saxo VTS ve 206 gti kullandım 3er yıl...buradan tespit ettim...
    ANCAK ŞÖYLE Bİ DURUM DAHA VAR, sen göstergede 100'ü gördüm diyorsun, aslında arabanı cihaza bağlayıp hararet seviyesini göstergen ile kontrol etmen lazım. Mutlaka yanılma payı oluyor.
    Şöyle ki ; Gösterge 100 gösterir iken cihazda aslında sıcaklığın henüz 96 vs olduğu görüyorsun ve fan devreye gidiyor...89'a düşüyor...
    BUNU DENEYEBİLİRSİN...
  • yok hocam aynen ilk cumlede soylediğiniz gibi rolantide 100 e kadar cıkıyor fan acınca hemen tekrar 90 a dusunyor.hareket halinde sorun yok 80 90 arasında.ama soylediğiniz gibi makinaya baglatsak ufakta olsa gostergede yanılma payı olabilir.
  • Tekrar söylüyorum, Fransız arabaların elektrik aksamları biraz narin olduğu için gösterge panelleri hafif şasi yapabiliyor.
    Bu suretle frene bastığınızda, farları açtığınızda vs. ibreler çok hafif sapma yapabiliyor.
    En sağlıklısı cihaza bağlatarak kontrol etmeniz....
    Gösterge ile cihazdaki verileri karşılaştırmanız..
    Kazasız günler ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.