Şimdi Ara

<<<< PEUGEOT PARTNER TEPEE GRUBU >>>> (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.379
Cevap
18
Favori
714.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu arada ben balıkesirli değilim bandırmalıyım:) 10,5 inadına...
  • Citroen berlingo sx 92 hp , 01.01.01 tarihinde aldık. km 20.000 herhangi bir problem yok.
    Araçtan tek sıkıntım kasislere girince fazla sert ve ses yapıyor. başka bir problem yok araçta.
  • Rayen Hocam teşekkürler bilgi için.

    Bende kendimi tanıtayım 38 yaşındayım Adım Gökhan, sahaflık yapıyorum. Arabayı tamamen aile kulanımını hedefleyerek almıştım, yükde taşırsa benim için sorun olmaz

    En başta dediğim gibi arabanın altını komple kaplattım Ziebarttan, ses gelmiyor hemen hemen, azaldı da denebilir buna ama olmazsa olmaz değil, ses hızını %50-60 a keser diyorlar ama asıl amac koruma bir şekliyle, kuruyunca keçemsi darbe emici bir hal alıyor.

    Bagaj havuzuna 300 kusur istediler, bagaja mutlak bir şey lazım ama kararsız kaldım, yan sanayi 90-100 TL ama ona da koku yaparmı nasıldır, kalitelimi kalitesizmi güvenemiyorum açıkçası.

    Ben hızı 170 e getirdiğimde (ve 150 de) motor biraz bağırır geldi sadece, yeni motor diyemidir benim ilk kez dizel kullanmamdanmıdır tam anlayamadım

    NOT : Aracın sıfır kaskosunu anlaşmalı aksigorta (peugeot-ak sigorta) dan 1100 TL ye yaptırdım, klozları full..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Snow -- 30 Nisan 2009; 13:40:42 >




  • Ses olayına ben hiç takmıyorum. Öğretmenim ya, bütün sesler vız gelip tırıs gidiyor.
    Günde 6 saat boyunca ciyak ciyak bağıran öğrencilerin arasında vakit geçirince hiç bir ses rahatsız etmiyor.
    Hatta kalın mıcırlı asvaltta gitmek daha iyi oluyor. İnsanın dikkati dağılmıyor. Otobanda ise hiç ses gelmediği için, araba gitmiyormuş gibi bir his geliyor, bu da radara düşme tehlikesini arttırıyor.
    Bagaj olayına gelince, http://www.sahibinden.com/peugeot_bagaj_havuzu-30WQQaXQQ13170394WQQpXQQdisplayitem&keyword=tepee burada satılıyor. Ne kadar işe yarar bilemem. Ben bir ara almaya karar vermiştim. Hatta bunlarla iletişim kurdum. Üretim yerleri Sarayköy/Denizli de imiş.
    Sonradan vazgeçtim ve memlekette bir halıcıda halıfleks kaplattım. 7 Tl ye mal oldu yarısına yakın bir kısım da arttı.
    Kötüledikce atar bir 7 lira daha verir, hallederim diye düşünüyorum.
    170 i göremedim çünkü aracı 3000 devirin üzerine çıkarmak istemedim. Kısa süreli 150 ye kadar zorladım ancak bir bağırma söz konusu olmadı.
    Amortisörler sert ancak en azından arka koltuktakiler zıplamıyor. Ben çok rahatsız değilim ancak nasıl daha yumuşak hale getirilir onu da araştıracağım. Şu ana kadar bana servisten söylenen amortisörlerde bir ayar olmadığı yönünde. Ama, servistekilerinde araç hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadığını gözlemledim.




  • rayen arkadaş serviste gerçekten amortisörlere ayar çekiliyor. fakat tepee modeli hemen hemen daha türkiyede yeni sayılır. servis elemanlarının çoğu tepee ile ilgili yeteri kadar eğitim almamışlar sanırım.. sonuçta eski partner ile kıyaslama yapıyorlar. fakat dağlar kadar fark var.. ben aracın arkasına, halı kaplattım:) bildiğimiz halı, hanımın kullanmadıgı salon halısını gittim aracın arkasına göre yaptırdım bide güzel oldu walla:)
    Ve bugün sanayide aracın altına komple keçe kaplattım, inanılmaz ses hemen hemen kesildi kulaklarım rahat etti walla.. şikayet edenlere tavsiye ederim.. bende en fazla 150'ye kadar çıktım oda yolun eğiminden dolayı.. devir saatinde 3000'i geçmemeye özen gösteriyorum..
  • Kaça kaplattın keçeyi, düşünen arkadaşlar için yararlı bir bilgi olur.
  • 3000 üstüne çıkmamanın özel bir sebebi varmı teknik bağlamda ?
  • Yeni motorun zorlanmaması açısından yapılan bir uyarı bu. Aracı alırken 2500 km ye kadar 3000 devri geçmemeye çalışın diye uyarmışlardı. Ben de ilk kez dizel bir araç kullandığım için uyarılara dikkat ediyorum. Zaten motorlar konusunda da bilgi sahibi değilim.
  • maşallah..
    Konu bayağı canlanmış..
    Şu keçe kaplatmanın maliyetini bende merak ettim
    fazla bir meblağ değildir inşallah
  • Arkadaşlar bu gün 180 i dayadım arabaya valla çok hoşuma gitti bu kadar performans beklemiyordum araçdan banamısın demedi yanımda bir megancı basınca peşinden bende kapattım valla hayrankaldım gidişine verdim paranın hakkını aldıma inanıyorum bu arada arkadaşlar benin araç 14000 km de ben o yüzden motor açılsın artık diye düşündüm için bastım yeni motoru zorlamayın 5000 --10000 km ye kadar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _fire_

    Arkadaşlar bu gün 180 i dayadım arabaya valla çok hoşuma gitti bu kadar performans beklemiyordum araçdan banamısın demedi yanımda bir megancı basınca peşinden bende kapattım valla hayrankaldım gidişine verdim paranın hakkını aldıma inanıyorum bu arada arkadaşlar benin araç 14000 km de ben o yüzden motor açılsın artık diye düşündüm için bastım yeni motoru zorlamayın 5000 --10000 km ye kadar

    ah bide video çekip koyabilseniz şu yüksek hızlarda keşke.
    araç içindeki sesi çok merak ediyorum bu hızlarda
  • Ben arac altı ses yalıtımı Ziebart da yaptırdım Liste fiyatları 500 TL ama kullanılan malzeme son derece kaliteli, kuruduktan sonra daha iyi anlaşılıyor 10 gunluk bir surec lazım tam kuruma için. Tabi bundan indirimleride var.

    Ben ön cam dahil tum camlara film, araç içi koruma (plastik ve kumal aksamlar), dış boya koruma, motor koruma, araç altı ve tum beden pas koruma ve ses yalıtımı için 1700 TL / 12 taksite bağladım, zorlasam daha da ineceklerdi (Tüm malzemeler cam filmi dahil ziebart)

    ses olayı için test var atölyelerde.

    keçe dediğimiz aslında zift gibi bir malzeme kaplanmış metal parçasına ve kaplanmamış metal parçasına vuruyorlar. Kaplanmamış olan Dınnnnnn diye ses çıkarırken, kaplı olandan tok bir ses dump dump şeklinde çıkıyor. Tüm araç altı (eksos hariç) ve davlumbazlar kaplanıyor malzeme ile, 10 gun 100 km yi geçmiyoruz ve istepne bagajda sökülü dolaşıyoruz kuruyana kadar.




  • arkadaşlar selamlar herkese forum bayağı hareketlenmiş ellerinize sağlık izalasyon ve ses şikayetim yok ama yağmur ve özellikle kar suyu tuz ve kimyasallar kışın aracın altını çürütüyor zemine yapılan kaplama olayını bende düşünüyorum sırf bu yüzden ama malum kriz ve kredi ödemekteyim kışa kadar planlarım dahilinde..
  • arkadaşlar ilk aldığımda da mevcut olan ve gösterge panelinde ki bir durum hakkında size danışmak istiyorum.anahtarı kontağa takıyor ve çeviriyoruz bir çok sembol çıkıyor kızdırma bujisi vs.bu esnada akü simgesi flaş yaparak yanıyor ve sonra diğer simgeler sönüyor oil ok ve çalıştırıyoruz o simge bir daha gelmiyor bu ilk çalıştırmada hep olan bir davranış acaba sizde de böylemi bir bakıp yazabilirmisiniz.dert etmem gereken bir şey varmı.yoksa herşey normal mi.bu ilk dizel arabam çok ta işten anlamıyorum açıkcası fakat bir sorayım dedim..
  • bendede aynı yanıyor öbür simgelerle beraber sönüyor.Birde ESP li aracı olan arkadaşlar esp nin bir düğmesi varmı varsa nerde oluyor bana alırken galeride esp olduğu söylendi ama ben inanmadım birde esp li araçda çalıştırırken esp lambası yanıyormu kontak açıldığında.
  • Akü simgesi bende de yanıp sönüyor. Güç korumanın devreye girdiğinin işareti. Dikkat edin teyp açıksa hemen kapanıyor. Amacı, motor çalışmadan akım çekebilecek aygıtların aküyü bitirmesini engellemek. Teybi açık unutup, aküyü bitirmesi gibi bir durum söz konusu olmuyor. Menüden de bu seçenek devre dışı bırakılamıyor. Yani size rağmen aküyü korumaya alıyor.
    Dolayısıyla endişelenecek bir durum yok. Bence iyi bir özellik.
  • arkadaşlar selamlar hepinize ALLAH sizden razı olsun yüreğime su serptiniz teşekkür ederim hepinize.bu gün ziebart ın sayfasına baktım bayağı ciddi bir işlem kalitesinden bahsediyor,kafama yattı açıkcası boya koruma ve alt sac koruma yaptırmak istiyorum.aracı kapalı otoparkta muhafaza etmeme rağmen malum İstanbul yollarında tuz ve kimyasal hiç eksik olmuyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _fire_

    bendede aynı yanıyor öbür simgelerle beraber sönüyor.Birde ESP li aracı olan arkadaşlar esp nin bir düğmesi varmı varsa nerde oluyor bana alırken galeride esp olduğu söylendi ama ben inanmadım birde esp li araçda çalıştırırken esp lambası yanıyormu kontak açıldığında.

    Esp sol taraftaki konsülün üstünde, far yükseklik ayar düğmesinin hemen sol tarafında. Kontak açıldığında esp otomatik olarak devreye girer ve lambası yanmaz. Kapatırsanız hem düğme üzerindeki lamba, hemde göstergelerin olduğu yerdeki simge (kayan araba) yanar.
    50 km üzerindeki hızlarda kendiliğinden devreye girer, devre dışı bırakmaya çalışsanız da başaramazsınız. Tarafımdan denenmiştir.




  • Arkadaşlar birşey öğrenmek istiyorum bu aracın vize süresi tüm ticari araçlarda olduğu gibi bir sene mi yoksa iki mi???
  • Ayrıca sorum premium back kullanıcılarına bu arka birbirinden bağımsız 3 koltuk arasındak ayar aparatları bana biraz dışarı taşmış gibi geliyor bunlar otururken rahatsızlık verirmi acaba otururken dediğim malum biz şahine 7 kişi binebilen bir millet olduğumuz için 3 kişi kendi koltuğundan taşmadığı sürece rahat oturur peki ya 4 olunca veya küçük bir çocuk arka koltukta kafasını gözünü yarmadan uyuyabilirmi???
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.