Şimdi Ara

Peugeot için 1.2 Puretech mi 1.6 BlueHDi mi 1.5 BlueHDI mi veya ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
1
Favori
3.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • mkatoz kullanıcısına yanıt

    Siz cevap verin bir tomar buji kırılması, tirger kayışının kopup yağ filtresini tıkaması ve bunun sonuncunda motorun yatak sarması kullanım hatası mıdır yoksa kronik midir ?


    Kullanıma bağlı mesela, çukur görmezsiniz girersiniz jant yamulur, amortisör patlar, aks kırarsınız, klima tuşuna sert basarsınız kırılır, kaldırmın köşesine lastiği vurursunuz yarılır, el frenini sert çekersiniz tel kopar gibidir.


    Ama trigerin kopup yağ fitresini tıkaması, bujinin kırılıp paraların motorun içinde dolaşıp yatak sardırması kronik sorundur.


    Neyse siz karar vermisiniz zaten bu yazdıklarınızla sadece içinizi ferahlatmak istiyorsunuz. tüm araçlarda olabilecek sorunlar değilmidir demişiniz, hangi araçta bu problemler yaşanmış araştırın, google elinizin altında yani.

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

    Kronik sorun olması için tüm araçları etkilemesi gerekir misal dsg bir kronik sorundur bir gün kesin patlayacaktır.


    Triger sorunu yaşayan kişilerin aracı nasıl kullandığı da önemli. Sürekli yüksek devir , üretici onayı olmayan yağ kullanımı vs bunlar önemli detaylar.. Bu arada zincirli olsa tabii daha mantıklı olurdu ama kayışın tıkama ihtimali olan filtrenin her bakımda kontrol edilip temizlenmesi de bir çözüm. Ayrıca 90.000 yerine 50.000 de trigerin değişmesi daha sağlıklı..


    Hacmine göre bu kadar performanslı , co2 salınımı düşük ve cimri + çifter çifter ödediğimiz mtv nin en düşük diliminde.. Bakımları bilinçli ve zamanında yapıldıktan sonra sorun çıkartmadan kullanılabilir..

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

    Yanlış anlaşılmasın ben sadece araştırabildiğim kadarki kısımdan söylüyorum keza daha tecrübeli olan sizsiniz fakat ciddi manada bu konuları düşünüyorum işin içinden çıkılmaz hale gelirse başka bir araç bakacağım.

  • mkatoz kullanıcısına yanıt

    Hocam firmada kronik sorun olduğunu kabul etmiş araçları geri çağırmış buji ve yazılım değişimi yapmış ama yine olaylar yaşanıyor. Belki sizin alacağınız araçta çıkmaz belkide çıkabilir şansınıza ne gelirse artık.

  • Kullanıcısı olarak 1.6 Bluehdi Allure ya da GT Line donanımlı öneririm.


    Adblue sorunu var ama 2500 TL vererek sistemi iptal ettirip sorunsuz olarak kullanabiliyorsunuz.


    Aracımdan çok memnunum, size de mutlaka tavsiye ederim.

  • mkatoz kullanıcısına yanıt

    Peugeot 1.2 puretech motorlarda kayış yerine zincirli triger kullanmaya başlayacak. Şu an hibrit motorlu araçlarda kullanılıyor olabilir. Geçen sene Mart ayinda PSA açıklama yapmış ama tarih vermemiş. Arkadaşın da dediği gibi 1.2 puretech çok dikkat edilerek ve bakımları hem daha erken ve düzenli olarak yapılması gereken bir motor. Bütün motorlarda bu sıkıntılar var mı bilemem ama daha önce yaşanan sıkıntıları bilinip ona göre alınması gerek




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Knight_Hammer -- 22 Ocak 2024; 22:21:35 >
  • ec.dmn kullanıcısına yanıt

    1.6 Bluehdi da triger sorunu yok sanıyorum 1.2 lerde var doğruysa Adblue sorunu daha hafif bir sorun olarak görüyorum dediğiniz gibi o modellere bir bakayım.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.