Şimdi Ara

Peugeot 308 mi citröen c4 mü yoksa hyundai i30 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
7.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • CnkYgT C kullanıcısına yanıt
    Üstad, duruma objektif yaklaşmak lazım. Muhtemelen Hyundai'ın kendi ürettiği DCT şanzıman kuru tip. Zf bile 2-3 seneye kuru tip şanzımanı bırakacağını açıklamışken, aisin klasik tork konvertörlü şanzımanın aynı riske sahip olduğunu öne sürmek bence yanlış. Bu Peugeot olmaz Honda olur, ama klasik tork konvertörlü şanzıman, sorunsuzluk bakımından çift kavramalı şanzımanlardan daha üstün.

    Atıyorum VW'in yağlı tip 6 ilerisi olsa, risk edersiniz belki. Ama klasik bir şanzımana göre yakıt değerleri de gayet iyi 308'in.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 308
  • İ30'u sevsemde bana 308 daha dinamik ve rafine geliyor üstelik 1.2 thp'nin tüketimi 1.6 crdi'dan fazla olmaz.performans olarakda 1 tık üstün olur.

    Benim sıralamam
    308
    İ30
    C4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 seçenek içinden en mantıklısı i30 gibi duruyor.
  • Kesinlikle 308, i 30un sanayide yapılmış ön ledleri bile tercih etmemeye yeter. Nerede çift kavrama nerede aisin, 308 alın arkanıza yaslanın, arka oturma alanı dar olmasaydı tabi ki daha iyi olurdu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet bilmeden kulaktan dolma sallamış, gülerek takip ediyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam şimdi ; konuyu açan arkadaşı ve zamanı hatırlamıyorum Tork konvertörlü şanzımanın verdiği arıza yüzünden yaklaşık 5 bin lira para harcayıp yinede tam bir randıman sağlayamamıştı. Aisin üretimi olan eat6 tork konvertörlü temelli bir şanzıman olsada klasik olanlardan farklı bir yapıda . Haliyle bu şanzımanın vereceği arızaları şimdiden kestirmek zor. Honda'nın kullandığı CVT pek yoruma açık bir sistem değil kendileri bile dizel'de bir türlü otomatik şanzıman sistemi oturtamadı en sonunda dışarıdan 9 ileri otomatik kullanmaya başladı . Hoş 9 ileri sistemler konusunda bmw'nin de gereksiz ve herhangi bir yakıt tüketimi faydası sağlayamadığı için kullanmayacaklarına dair açıklamaları var . ki bmw çift kavrama kullanmıyor zf üretimi tam otomatik kullanıyor araçlarında. Hyundai gibi fiat'ta TCT adında çift kavrama sistemini şuan 500x de kullanıyor aegea'da kullanacağıda gelen bilgiler arasında . Renault edc olarak kullanıyor , VW dsg yi powershift , S-Tronic gibi farklı isimlerle araçlarında kullanılıyor.

    Kısaca tork konvertör kullanan araç sayısı aslında baya bir azımsanacak boyutlarda . Her firmanın bir şekilde çift kavrama yatırımı var iken bundan toptan vazgeçmeleri bence pek muhtemel değil.

    @neilblack Beyfendi bildiklerini bizlerle paylaşın yanlışı doğruyu görelim sayenizde




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.