Şimdi Ara

PEUGEOT 208 SAHİPLERİ (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.792
Cevap
96
Favori
622.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

    quote:

    Orijinalden alıntı: grapharch

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetkurtulus

    quote:

    Orijinalden alıntı: grapharch


    quote:

    Orijinalden alıntı: keyifim

    yaklaşık 2.5 ay önce aracımla trafiğe çıktım.
    5500 km. civarındayım.
    ankaradan çerkezköye geçen hafta yolculuk yaptım.
    90 km. yi geçmeyeyim dedim.
    ortalama 3.3 lt/100 km ekran göstergesiyle 570 km. yaptım.
    bence güzel bir rakam.

    208 active, 2012 model, dizel, otomatik

    Degerleriniz cok iyi. sehir ici yakit tukeyimini kac ogrenebilirmiyim? Bende su anda anadolu yakasina 1.4 ehdi 68 hp 15000 km de ki araci almaya gidiyorum :) Son fiyati 38.500. Ben aracin performansindan biraz supheliyim ama size de sormak istedim. Ayrica aracta usb girisi var. Buradan flash bellek takip mp3 dinleyebiliyormuyuz? Tşk

    performans konusunda endişen olmasın.kalkış biraz ağır o kadar.sonrasında dizel farkını hissettiriyor.
    aracınız şimdiden hayırlı olsun.istanbuldaki ortalamam 35 km hız da 4,5 lt/100

    teşekkür ederim. aracımı aldım ve dönerken boğaz köprüsünde 130 km yi gördüm. ancak tem e çıkmadan önce hızlanıp yavaşlarken 3 ten 2 ye geçmesi gereken yerde geçmediğini hissettiğim yerler oldu dolayısıyla tekrar hızlanmam gerektiğinde araba hareket edemiyor hissi uyandı bende. belkide otomatik şanzımanı ilk kullanışım olduğu için gazıda ayarlayamamış olabilirim bilmiyorum kullandıkça yorumlarımı yazarım.

    bu arada istanbulda da servis için filo oluşumu varsa katılmak isterim...

    o gibi durumlarda f1 vites kulakçıklarınla vitesi ayarlamanı öneririm.tekrar hayırlı olsun

    hiç aklıma gelmemişti satıcınında sorularıma kısa cevaplar vermesi sebebiyle çok bilgi alamadım zaten. bu yüzden sanki tamamiyle manuel kullanırken f1 kullanılır gibi birşey düşünmüştüm. neyse deneyeceğim. kitapçığıda okumam gerekecek.

    tekrar teşekkürler...




  • grapharch G kullanıcısına yanıt
    parkur 2 göstergesi yaklaşık 5000 km.de ve 4.4 lt/100 km gösteriyor. (toplam km. 6000 civarı)
    yarısından çoğu Ankara şehir içi.
    uzun yolda 90 km.yi aşmayınca yakıt sarfı çok iyi.
  • 15-20 güne size fotolar ekliyorum abime 208 1.2 urban soul aldık
    arabayı beğendim yanlız göstergeler ve direksiyon bana çok yenilikçi geldi ben o kadar yenilik sevmiyorum
    esp istedik fakat sadece en üst versiyona takılıyormuş bu kötü oldu
    fiyat teslimde pazarlıkla bakalım ne olacak
  • unutmadan urban soul ün donanım listesine ulaşamadım internetten bilen ulaşan var mı?
  • 2012 1.4 hdi active modelini geçen cuma günü sancaktepe tekotodan 37.680 teslim aldım. araca park sensörü taktırdım ve sis farıda taktırmayı düşünüyorum.Sis farı fiyatı 483 tl dediler sizce normal midir?
    10 gün içindede gidip garanti uzattırırsam 2 yıl 800 tl dediler 10 gün sonra olursa 1000 tl fiyat veriliyor.
    yakıt tüketimide biraz fazla geldi 100km de şuan 6,9 gösteriyor. bu tüketim yeni araç için normal mi fabrika 4.4 litre olarak verilmiş bu değer olmasa bile 5 litreye kadar düşermi 3 4 bin km yapınca.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydin177

    unutmadan urban soul ün donanım listesine ulaşamadım internetten bilen ulaşan var mı?

    Bende bulamadım ama bildiğim ufak birkaç makyaj

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak220589

    2012 1.4 hdi active modelini geçen cuma günü sancaktepe tekotodan 37.680 teslim aldım. araca park sensörü taktırdım ve sis farıda taktırmayı düşünüyorum.Sis farı fiyatı 483 tl dediler sizce normal midir?
    10 gün içindede gidip garanti uzattırırsam 2 yıl 800 tl dediler 10 gün sonra olursa 1000 tl fiyat veriliyor.
    yakıt tüketimide biraz fazla geldi 100km de şuan 6,9 gösteriyor. bu tüketim yeni araç için normal mi fabrika 4.4 litre olarak verilmiş bu değer olmasa bile 5 litreye kadar düşermi 3 4 bin km yapınca.



    Sis garını 450 ye bağla.ben aracı alırken kavga döğüş 300 e indirmiştim ama 500 sen aşağı inen pek yok
    Tüketimin kısa sürede 5 şere inecektir.vites değiştirirken düz yolda max 2000 devirde atarsan tüketime olumlu yansıyacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • keyifim K kullanıcısına yanıt
    çok iyi değerler. bende vites geçişlerine alışayım. 5.5 lt den düşerim inş. bu arada dün hava kararınca farları açtım. en içteki sarı renkli far dışında diğerleri yanmadı. uzunları yakınca dıştaki normal ışıklar devreye giriyor. akşam çocuktan ötürü fotoğraf çekememiştim. sabah çektiğim fotoğrafı gönderiyorum. bu normalmi sizde ve diğer arkadaşlarda da öylemi acaba?

    bana bir sorun var gibi geldi. normalde dıştaki far yanar içteki uzun fardır diye biliyorum...

    aldığım yeri aramadan önce normal olup olmadığını anlamaya çalışıyorum... tşk.


    edit: peugeot servisiyle görüştüm. bu araçların hepsi öyleymiş. galiba benim ledlerde sorun var. onun için servise uğramam gerekecek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grapharch -- 11 Temmuz 2013; 18:16:06 >
  • Arkadaşlar bu arabanın 12 active olanını kardeşim için düşünüyoruz yol tutuşu nasıldır. Kullandığınız diğer araçlarla kıyaslayabilir misiniz rica etsem?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tavernac1

    Arkadaşlar bu arabanın 12 active olanını kardeşim için düşünüyoruz yol tutuşu nasıldır. Kullandığınız diğer araçlarla kıyaslayabilir misiniz rica etsem?

    Ben yol tutuşunu beğeniyorum.ama esp olsaymış daha iyiymiş tabi.ama genel olarak güven veriyor sürüşte

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet 15000 bakımı geldi benim aracın. 2 gün önce servise verdim. Bazı rahatsızlıklarım vardı belirttim. Ön kapı contası yerinden bir kısmı kendiliğinde çıktı. BUrada kastım toz dudağının kopması. Bunu garanti kapsamında değiştirdiler.

    Arka camların kenarlarındaki contalarda açılma oldu. Aracım hani laf olsun diye değil gerçekten garajda duruyor. Hafta içleri servis kullanıyorum. Güneş görmüyor ama açılmalar oldu. Sonucunda fotograflarını çektiler. Peugeot merkeze gönderdiler. onlardan değişsin cevabı gelirse kapı contalarıda değişecek.

    Bu söylediklerim cidden benim çok pimpirikli olmam ve işimden dolayı dikkat ettiğim detaylar olması nedeni ile beni rahatsız etti ve değiştirilmesini talep ettim.

    Şimdi gelelim önemli konuya. Daha öncede yazdığım konuya. Benim aracım mayıs 2012 üretimi, bunu forumda da yer alan çizelgeden kontrol ettim. Daha öncede yazdım. BU tarihlerde üretilen araçların süspansiyon problemi olduğu konusunda bir kaç forumda yazı okudum. Daha öncede belirttiğim gibi Servisin konuya ne kadar hakim olduğu konusunda süphelerim vardı.

    Servise aracı 15000 bakım için götürdüğümde süspansiyonlarından ses geldiğini belirttim ve yukarıdaki bilgiyi aktardım. Aldığım cevap şaşırtmadı tabiki. Öyle şey olmaz ile başladı. En son aracı usta ile test ettik. Bana birşey olmadığını söylediği andan 1 sn sonra çok hafif bir ses duyuldu. Ama gene normal olduğu söyledi. Tabiki kavga edecek bir durum yok. Ama ustaya uygun bir lisan ile konuyu anlattım. Şasi numarasından kontrol ettiğimi fransada bahsi geçen arıza periyoduna denk geldiği söyledim. Ustamız sağolsun ilgi gösterdi. Bu andan sonra herşey değişti. Bilgisayar üzerinden bu konu ile ilgili kendisinin tabiri ile flash bilgi gelip gelmediğini kontrol edeceğini söyledi. Cidden 30 dk bir süre konu ile ilgili bir araştırma yaptılar. Ben tabiki yanlarında değildim ama sonucunda bana yukarıda bahsettiğim gibi genel bir arıza olduğunu ve süspansiyonlarımın değişeceğini söylediler. 2 gün aracım hem servis için hemde süspansiyon ve contlar için bekledi. Bugün süspansiyonlar aracı ben aldıktan sonra geldiği için takılamadı. Ama cuma günü aracıma yeni süspansiyonlar takılacak.

    Şimdi aslında burada bir şey söylemek istiyorum. Konu ile ilgili forumları okumasak meraklı olmasak bir şey yok bunda cevabı ile ayrılacağız. Sonuçta adamlar usta. Burada bilinçli tüketici olmanın faydasını gördüğümüz çok kesin.

    Ama asıl teşekkürü bence Ankara Göral Servis hak ediyor. Bunun sebebi cidden konuyu idrak ettiklerinde ellerinden geldiğince araştırdılar ve ilgilendiler. Gerçekten şaşırdım ben tam tersi bir hareket için hazırlıklı gitmiştim ama Göral beni cidden şaşırttı. Hem müşteri temsilcisi arkadaş hemde usta arkadaşlar bana beklemediğim bir ilgi göstererek konuyu takip ettiler.

    Kendilerine teşekkür ediyorum.

    Benzer zamanlarda aracı üretilen var ise sizde bu bilgi ışığında servisinize başvurabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xProdrivex -- 24 Temmuz 2013; 22:16:01 >




  • Hocam nasıl bir ses bu.müZik açıkken duyuluyormu.biraz niteliğinden bahsedersen sevinirim.kasislerde bişiklet fren sesime benzer bir ses duyuyorum acaba böyle birşeymi.araç 2012 Ağustos üretimi.
    Bilgiler için teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2'nin yakıt tüketimi nasıl acaba. Forumda neden bu kadar pasif kalmış bu araç hayret. Urban Soul paketi yapmışlar 36.500TL onu düşünüyorum. Ama özellikle ESP'nin olmaması insanı tedirgin ediyor. Kullanan arkadaşlar yol tutuşu ve virajlardaki durumu hakkında bilgi yazarlarsa sevinirim.
  • Ahmet bey,


    Ses tariflediğiniz gibi bir ses çok hafif ama sessiz iken ve dikkat verildiğinde duyuluyor. Biraz hassas kulak gerektiriyor. Ama genede ne olursa olsun ses olmasa da daha sonra oluşma ihtimalini dikkate alarak kontrol ettirmenizde fayda var.

    Bu arada diğer konu olan kapı contaları da Garanti kapsamında değişiyor. Az önce aradılar. Tümünü birlikte taktıracağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xProdrivex

    evet 15000 bakımı geldi benim aracın. 2 gün önce servise verdim. Bazı rahatsızlıklarım vardı belirttim. Ön kapı contası yerinden bir kısmı kendiliğinde çıktı. BUrada kastım toz dudağının kopması. Bunu garanti kapsamında değiştirdiler.

    Arka camların kenarlarındaki contalarda açılma oldu. Aracım hani laf olsun diye değil gerçekten garajda duruyor. Hafta içleri servis kullanıyorum. Güneş görmüyor ama açılmalar oldu. Sonucunda fotograflarını çektiler. Peugeot merkeze gönderdiler. onlardan değişsin cevabı gelirse kapı contalarıda değişecek.

    Bu söylediklerim cidden benim çok pimpirikli olmam ve işimden dolayı dikkat ettiğim detaylar olması nedeni ile beni rahatsız etti ve değiştirilmesini talep ettim.

    Şimdi gelelim önemli konuya. Daha öncede yazdığım konuya. Benim aracım mayıs 2012 üretimi, bunu forumda da yer alan çizelgeden kontrol ettim. Daha öncede yazdım. BU tarihlerde üretilen araçların süspansiyon problemi olduğu konusunda bir kaç forumda yazı okudum. Daha öncede belirttiğim gibi Servisin konuya ne kadar hakim olduğu konusunda süphelerim vardı.

    Servise aracı 15000 bakım için götürdüğümde süspansiyonlarından ses geldiğini belirttim ve yukarıdaki bilgiyi aktardım. Aldığım cevap şaşırtmadı tabiki. Öyle şey olmaz ile başladı. En son aracı usta ile test ettik. Bana birşey olmadığını söylediği andan 1 sn sonra çok hafif bir ses duyuldu. Ama gene normal olduğu söyledi. Tabiki kavga edecek bir durum yok. Ama ustaya uygun bir lisan ile konuyu anlattım. Şasi numarasından kontrol ettiğimi fransada bahsi geçen arıza periyoduna denk geldiği söyledim. Ustamız sağolsun ilgi gösterdi. Bu andan sonra herşey değişti. Bilgisayar üzerinden bu konu ile ilgili kendisinin tabiri ile flash bilgi gelip gelmediğini kontrol edeceğini söyledi. Cidden 30 dk bir süre konu ile ilgili bir araştırma yaptılar. Ben tabiki yanlarında değildim ama sonucunda bana yukarıda bahsettiğim gibi genel bir arıza olduğunu ve süspansiyonlarımın değişeceğini söylediler. 2 gün aracım hem servis için hemde süspansiyon ve contlar için bekledi. Bugün süspansiyonlar aracı ben aldıktan sonra geldiği için takılamadı. Ama cuma günü aracıma yeni süspansiyonlar takılacak.

    Şimdi aslında burada bir şey söylemek istiyorum. Konu ile ilgili forumları okumasak meraklı olmasak bir şey yok bunda cevabı ile ayrılacağız. Sonuçta adamlar usta. Burada bilinçli tüketici olmanın faydasını gördüğümüz çok kesin.

    Ama asıl teşekkürü bence Ankara Göral Servis hak ediyor. Bunun sebebi cidden konuyu idrak ettiklerinde ellerinden geldiğince araştırdılar ve ilgilendiler. Gerçekten şaşırdım ben tam tersi bir hareket için hazırlıklı gitmiştim ama Göral beni cidden şaşırttı. Hem müşteri temsilcisi arkadaş hemde usta arkadaşlar bana beklemediğim bir ilgi göstererek konuyu takip ettiler.

    Kendilerine teşekkür ediyorum.

    Benzer zamanlarda aracı üretilen var ise sizde bu bilgi ışığında servisinize başvurabilirsiniz.





    Merhaba,

    Bende yakın zamanda aracımı servise götürdüm. İzmir'de oturuyorum. Hiç beklemediğim bir şekilde arka süspansiyonların değişmesi gerektiğini söylediler. Aracı asıl götürme sebebim sol arka kapından biraz dikkatli takip edilirse rahatça duyulabilen bir gıcırtı sesinin gelmesiydi. Aynı zamanda aracın altından orta egzoz bölümünden rölantideyken gelen ince sürtünme sesiydi. Aracı ilk götürdüğümde kapıdan ses duyamadıklarını ve ben söylemediğim halde arka bölümden ses geldiğini, detaylı incelenmesi gerektiğini söylediler. Daha sonra aracın tekrar kontrol edilmesi için geri getirilmesi gerektiğini, süspansiyonlar ile ilgili bir sorun olduğunu davlumbazların sökülerek fotoğraflarının çekilmesi gerektiğini, bu fotoğrafların İstanbul'a gönderileceğini onaylanması halinde süspansiyonların değiştirilebileceğini söylediler. Cuma günü aracı alıp Pazartesi günü tekrar servise götürdüm. Zorda olsa kapıdaki sesi duymalarını sağladım, neyse ki ne duyduğumu fark ettiler ve sesi kestiler. Sorun kapı menteşelerinin yağlanması ile çözüldü. Kapı ile ilgili bu sorunu bu şekilde detaylı anlatıyorum çünkü bir terslik olduğunu o günden fark etmiştim. Aynı hassasiyeti basitce çözülebilecek ve bariz bir şekilde duyulabilen kapı sesinde göstermeyen servis, süspansiyonlar için inanılmaz bir detaylı çalışma yapmış gibi göründü. Bugün mesajınızı okudum neden böyle olduğu konusunda bir bağlantı kurabildim. Sonuç olarak aynı gün içerisinde servisten geri dönüş yapıldı ve arka süspansiyonlarda boşluk olduğu, üretim hatası sebebiyle değiştirilmesi gerektiğini söylediler. Ancak sizinkinin aksine parçanın Fransa'dan sipariş edildiğini ve 1-1.5 ay sonra geleceğini söylediler. Servise götürmemden bu yana yaklaşık 3 hafta geçti. Henüz bir haber alamadım, zaten arayacaklarını söylediler. Sizin aracınızdaki süspansiyonların tümü mü değişti acaba? Ön süspansiyonlarda da sorun olması muhtemel mi? Üretim hatası ile bilgisi nereden aldığınızı öğrenebilir miyim? Yabancı kaynakta olabilir.




  • Kimse yok mu yahu arkadaşlar bir cevap.
  • arkadaşlar bende de 1.4 dhi active modeli var sonradan SMEG ekran taktırabiliyormuyum. Birde jant 16 inç jant camlara 2 numara film ve orjinal spoiler düşünüyorum bunlar bana yaklaşık ne kadara mal olur.


    SMEG takılıyorsa sanırım opsiyon fiyatına yakındır. 1200 tl civari.
    jantlar 1500 tlcivarıdır.
    Cam filmleri 150tl 400tl arası bu kadar fiyat farklı olması abartı ama kalitelisini taktırıcam.
    Orjinal spoiler i ne kadar fikrim yok o da 500tl 600tl vardır sanırım

    önceliğim cam filmi ve spoiler...

    görüş ve önerilerinizi bekliyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uçanninja

    Kimse yok mu yahu arkadaşlar bir cevap.

    Sıkılmayıp 2100 devirde vites değiştirip 1500 devirde sabit gidersen 5.8 litreleri görmen münkün.
    Ama motor için sağlıklı olduğunu düşünmüyorum,araba boğuluyor gitmiyor.
    Yol tutuşun diğer b sınıfı araçlara göre iyi olduğunu düşünüyorum, Ankara'da çiftliğe yeni yapılan yol hakkında bilginiz var mı bilmiyorum, oradaki 2. viraja geçen makas atan bir hanımefendinin gazına gelip 105 ile girdim, araba bana mısın demedi. Birçok saçma sapan hareket yaptım,eminim birçoğunda ESP olsaydı devreye girerdi ama bir kez tehlike yaratmayacak şekilde kıç atma dışında bir sorun yaşamadım.
    Benim lastikler 185/65/15
    195 taban ve 16 inç olsaydı efsane yol tutuş olurdu sanırım.
    Yol tutuş olarak olumsuz bir yorumum yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fordmustanggt2005 -- 27 Temmuz 2013; 2:10:33 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burak220589

    arkadaşlar bende de 1.4 dhi active modeli var sonradan SMEG ekran taktırabiliyormuyum. Birde jant 16 inç jant camlara 2 numara film ve orjinal spoiler düşünüyorum bunlar bana yaklaşık ne kadara mal olur.


    SMEG takılıyorsa sanırım opsiyon fiyatına yakındır. 1200 tl civari.
    jantlar 1500 tlcivarıdır.
    Cam filmleri 150tl 400tl arası bu kadar fiyat farklı olması abartı ama kalitelisini taktırıcam.
    Orjinal spoiler i ne kadar fikrim yok o da 500tl 600tl vardır sanırım

    önceliğim cam filmi ve spoiler...

    görüş ve önerilerinizi bekliyorum...

    Spoiler 1200 lira civarı maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fordmustanggt2005

    quote:

    Orijinalden alıntı: burak220589

    arkadaşlar bende de 1.4 dhi active modeli var sonradan SMEG ekran taktırabiliyormuyum. Birde jant 16 inç jant camlara 2 numara film ve orjinal spoiler düşünüyorum bunlar bana yaklaşık ne kadara mal olur.


    SMEG takılıyorsa sanırım opsiyon fiyatına yakındır. 1200 tl civari.
    jantlar 1500 tlcivarıdır.
    Cam filmleri 150tl 400tl arası bu kadar fiyat farklı olması abartı ama kalitelisini taktırıcam.
    Orjinal spoiler i ne kadar fikrim yok o da 500tl 600tl vardır sanırım

    önceliğim cam filmi ve spoiler...

    görüş ve önerilerinizi bekliyorum...

    Spoiler 1200 lira civarı maalesef.

    diğerleri hakkında bir bilginiz var mı

    en çok merak ettiğim smegh ekranın takılıp takılmayacağı.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.