Şimdi Ara

Petlas pt741 lastik. Balon sorunu... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
2.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    205/55/16 benim ölçüler. Petlas pt741.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar6055

    205/55/16 benim ölçüler. Petlas pt741.

    O zaman yanaklar da aynı sayılır hocam. Yani 45 yanak falan söz konusu değil anladığım kadarıyla.
    Petlas Velox Sport Pt741 aynı lastiklerimiz. Benim lastiklerde sadece bir dönem düşük basınçla kullandığım için köşelerde oluşan kılcal çatlaklar var onun dışında şu an için hiç bir şikayetim yok. Diş derinliği, tutuşu güzel. Sadece ıslakta biraz daha tedbirli gitmek gerekiyor.
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    Yarın birkaç lastikçiye gideyim. Yama ile kurtarır derse bir süre daha idare ederim. Ama içimi rahatlatacak kesin bir cevap alamazsam sıfır lastik alırım mecburen. Lastik önemli sonuçta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 yılında sıfır 301 aldık üzerinde 195/55/r16 michelin energy saver yaz lastikleri vardı. 8-9bin km gibi sağ ön lastik balon yaptı. Allaha emanet mi gittik bilmiyorum ama toplamda 46bin km yaptım o lastiklerle. 2016 Kasım gibi Petlasın kışlıklarını bu ayda Petlasın yazlıklarını aldım Michelin pahalı geldi. Umarım bunlar da uzun süre giderler
  • serdar6055 kullanıcısına yanıt
    Balona yama ile risk olur, stepne varsa onu kullanıp balonluyu stepne yapın gerekirse ama balonlu lastiği artık kullanmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Continental yada Goodyear alın çok sağlam lastikler hor kullansan da götürüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EuroAsia E kullanıcısına yanıt
    Balon lastikle iyi gitmişsiniz o kadar kilometre :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stepne lastik Bridgestone. Onu takarsam 3 petlas 1 Bridgestone olacak. Bi sıkıntı oluşturur mu acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek bildiğim şey bir daha petlas almam. Bu kadar yeniyken balon yapmaması lazımdı. 5 yıl syron diye bi marka kullandım en ufak bi sıkıntı vermemişti. Petlas daha ilk yıldan sukoyverdi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar6055

    Tek bildiğim şey bir daha petlas almam. Bu kadar yeniyken balon yapmaması lazımdı. 5 yıl syron diye bi marka kullandım en ufak bi sıkıntı vermemişti. Petlas daha ilk yıldan sukoyverdi

    Yerli malı herşey kalitesiz ve sıkıntılı, konuyla alakasi yok ama yerli malı televizyon aldık kullanmadığımız halde kendi kendine bozuldu ikiside ama bir Japon mali alınan 3. Televizyon hala çalışıyor.Her konuda gerideyiz malesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serdar6055 kullanıcısına yanıt
    Balon lastik kullanmaktan iyidir. Farklı lastikleri arkaya takarsaniz abartacak bir sorun olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar6055

    Peki iki ay ben neyle gezeceğim :)

    ado diye bir bölüm yöneticisi var. marka kötülemek forum kurallarına aykırı diye başka bir üretici firmayla yaşadığım garanti sorunu ile ilgili konuyu kapattılar. sizin konunuzu da kapatırlarsa hiç şaşırmam. ha sen iki ay beklemişsin de mağdur olmuşsun, tüketici kusur demişler de... forumun mantığı "önemli olan satıcının adı lekelenmesin, tüketicinin görevi yakınmak değil, kazık yediği üründen bir daha almak"

    malesef ülkemizin zihin yapısının geldiği karanlık orta çağdan da daha zifiri..
  • Bugün lastigi söktürüp garantiye gönderdik. Fakat satıcı çok ümitlenmememi söyledi. Kullanıcı hatası deyip geri gönderebilirler dedi. İki de bir bana '' çukura düşmüşsün abi'' diyorlar. düşmedim desem de anlatamadım :)) hadi düştüm diyelim. 1 yıllık lastik çukura girdi diye hemen balon mu yapacak? o zaman her acaın lastiği balon yapması lazım Türkiye yolarında..aracı ilk aldıgımda üzerinde syron diye bir marka vardı. 4 yıl girmedigim yer kalmadı onlarla. en ufak bir sıkıntı vermemişti.

    inşallah garanti sürecinde canımızı yakmazlar da biz de sıkıntı görmeden şu süreci atlatırız. 10 gün sonra şu numarayı arayın dediler.

    gelişmeleri haberdar edecegim.
  • Öncelikle geçmiş olsun,

    Bu balon olayı Petlas markasında pek görünen bir olay değil aslında, yanakları gerçekten çok güçlü, Benim başına
    bir kez bu olay geldi ve Michelin marka lastiklerimizin 4'ü birden balon yaptı. Şuan kiralık bir araç kullanıyorum
    ve sağ ön lastiği balon yapmış durumda, yine michelin marka. Yanak dayanımı düşük bir lastik. Petlas, Bridgestone
    marka lastiklerimle Ankara'nın çok kötü çukurlarına düşmek zorunda kaldım, balon falan yapmadı. Sert hamurlu
    lastiklerde balon yapmak zordur, balon yapmışsa da %99 kullanıcı hatasıdır. Hiç bir üretici balon yapan lastiği
    değiştirmez.
  • earl2000 kullanıcısına yanıt
    10 yıldan fazladır araç kullanıyorum. Çoğu marka araç lastiğini kullandım. Adı sanı duyulmamış markalar bile kullandım. 10 yıl boyunca da yüzlerce çukura düşmüşümdür. İlk kez 1 yıllık lastigim balon yaptı. Belki de şanssızlıktır bilemem. Ama çukura düştü diye balon yapan lastiğe ''kullanıcı hatası'' diye geri gönderen adama da gülerim. Ve ya bundan sonra almam ve aldırmamaya da gayret ederim.
  • Lastik garantiden geri geldi. Kullanıcı hatasıymış. Bir daha petlas mı? Tövbe...
  • 215/55/17 ebat falken lastik var arabada köyde dağ bayır patika dolaştım inşallah balon yapmaz

    Sen de fazla umitlenme kullanıcı hatası diyecekler

    Umarım ben yalancı cikarim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kullanıcı hatası deyip geçecekler elbette. Ama şu var, eğer kötü kullanımla bu lastikler dağılıyorsa, benim arabanın altındakiler nasıl sağlam kaldı? Benim yaptığım tüm işkenceye rağmen lastikler sağlamsa, ortalama bir kullanıcının kolay kolay bu lastikleri bozamaması lazım..

    Köy yoluna da vurdum (Stabilize yol), bozuk taşlık yola da vurdum (İçim acıdı ama mecbur kaldım o yola vurmaya, sürekli yolun şişkin tarafına lastikleri denk getirmeye çalışarak sarsıla sarsıla gittim), 70 km/sa hızla giderken köprü girişindeki devasa kot farkını görmeyip daldım (Henüz çok yeni bir yoldu, belki açılmamıştı bile), yola hendek açmışlar, üstüne kumu koyup gitmişler. Gece de yağmur yağınca çamur olmuş, sabahın 7'sinde gün tam ağarmamışken (Hatırlarsınız saatler alınmayınca sabah zifir karanlık oluyordu) belli de olmuyordu paldır küldür girdim, arka denge kolları ön rot ayarları komple bozulduğu halde lastikler hala sağlamdı. Ve şimdi 3 yıl 30-40 bin kilometreye rağmen hala lastik dişleri dahi yerinde.

    İlginç bir durum.

    Ha şu da var, sonraki lastiklerimi petlas düşünmüyorum o ayrı.




  • Arkadaşlar, büyük bir lastik firmasınında çalışıyorum garanti prosedürlerine hakimim. Lastiğin yanağında sonradan oluşan balonlar %99 darbe sonucu oluşan lastik içerisindeki kordlarin kesilmesinden kaynaklanan balonlar.

    Ben hiç bir yere çarpmadm vs desenizde türkiye şartlarinda çukura girmemek taşın üstünden geçmemek mucize. Bunu engellemek için yapılacak 2 şey var biri yanak kalınlığı yüksek lastik kullanmak bir diğeri lastik basınçlarini her hafta kontrol etmek. Düşük hava basıncı darbe anında kordlarin kesilmesini çok kolaylaştırıyor. Lastik basınç sensörü var demeyin cogu sensor abs ile çalışır ve 5-10 psi düşmeden uyarı vermez.
    Kazasız surusler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cgrcsr -- 28 Eylül 2017; 8:25:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar6055

    Lastik garantiden geri geldi. Kullanıcı hatasıymış. Bir daha petlas mı? Tövbe...

    petlas ta hep olan bir sıkıntı. kirpilere petlas takılıyor ama onlar bile kafasına göre balon yapıp dürüyor facebookda pek çk fotoğrafı var. peşini bırakmayıp hakem heyeti falan uğraşırsan 150 tl kaçmamış olur. yoksa kullanıcı hatası deyip yollarlar. sanki o raporu yazan adam arabasıyla hiç çukura girmiyor. alıp sırtımızda taşıyalım o zaman, saçmalığa bak. adam gibi lastik üretemiyoruz her parti ayrı bir heyecan demiyor da kullanıcıya bahane buluyor. adamlar lastik testlerine bile girmiyor zaten lastik tam bir karakutu. ha nedir küçük ilçede yaşarsın (30-40bin nüfuslu) köye bayıra gidersin o zaman belki alınır. ama gerisinde ilaç olsa alınmaz. şöyle de komik bir anım var gönen denizkent de adamın biri mersedes e 4 lastik petlas taktırmıştı.güldüm geçtim.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.