Şimdi Ara

Petek tesisatımdaki yıllardır çözemediğim problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Kombiye yakın ve her ikiside 20lik boru ile aynı hatta bulunan yükseklikleri 50 genişlikleri 50cm ve 120 cm olan iki peteğimin üst tarafı ısınırken alt tarafı ısınmıyor buna çözüm olacağını düşündüm ve ikisine alttan bağlattım.

    Alttan bağlattığımda çok ilginç bir şekilde peteklerin alt tarafıda üstt tarafına nazaran güzel yanıyordu hatta küçük olan petek muhteşem ısınıyordu. büyüğü de iyi ısınıyor denebilirdi.

    Daha öncesinde peteklerin hepsini temizletmiştim, filtreyi temizletmiştim peteklerin havasını almıştım, alt tıpadan kirli suyu boşaltıp tesisat suyunu yenilemiştim fakat hiçbir faydası olmamıştı.

    Şimdi alttan bağladığım petekleri yeniden çapraz bağlattım tesisatta bir problem olmadığını düşünerek fakat yine aynı problemle karşılaştım


    Acaba peteklerin giriş ve dönüş vanaları yanlış mı bağlı ? Yoksa tesisat boruları yanlış mı kaynatıldı ve iç çapları küçüldü su sirkülasyonu azaldı ?

    Bu konuda usta arkadaşlardan yardım bekliyorum selamlar....







  • Bu arada yazmayı unuttum

    Bu iki peteğe giden boru hattında geçmişteki usta ihmalinde dolayı fazladan dirsekler mevcuttu parkenin bir kısmını kaldırıp fazla dirsekleri usta almıştı sonrasında alttan bağlattım ve problem olmadığını güzel yandıklarını gördüm

    Sonradan çapraz bağlattım.....
  • yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar
  • Peçka P kullanıcısına yanıt
    Petekte ters bağlantı olabilir ama altyan bağlantıda randıman aldıysanız petekleri alttan bağlatın önemli olan peteğin güzel ısınması

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Soruna bir teşhis koymaya çalışıyorum, alttan giriş alttan çıkış bağlı iken on numara yanan bu iki petek çapraz bağlanınca neden alt tarafları yanmamaya başladı ? Tesisatta bir problem olabilirmiki ? Veya çapraz bağlantısınımı yanlış yaptık ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    Petekte ters bağlantı olabilir ama altyan bağlantıda randıman aldıysanız petekleri alttan bağlatın önemli olan peteğin güzel ısınması

    Bir ayrıntı daha keşfettim dönüş vanası sol alt tarafta giriş vanası sağ üstte fakat dönüş vanası giriş vanasından çok daha sıcak galiba problem bağlantı şeklinin yanlışlığı ile alakalı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dönüş diye tanımladığınız yani daha çok ısınan boru muhtemelen çıkış borusu. zamanında ters bağlamışlar.
  • arkadaşlar benim sorunumda peteklerin alt kısmı neredeyse hiç ısınmıyor .bina yeni sıfır.Sorun neyden olabilir?

    Birde ters bağlantı yapıldıysa nasıl tespit edebilirim kollektörden .

    petekler çapraz değil paralel bağlı.
  • mobil sistem mi kullanıyorsunuz ? petekten hava almayı denedinizmi ? çapraz bağlantıda sıcak su girişi üstten, çıkışı alttan olmalı dönüş vanası giriş vanasından biraz biraz daha soğuk olur bu sayede yanlış bağlanıp bağlanmadığını anlayabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akula06

    dönüş diye tanımladığınız yani daha çok ısınan boru muhtemelen çıkış borusu. zamanında ters bağlamışlar.

    hocam dönüş vanasının giriş vanasından daha soğuk olması gerekmiyormu ? yanlış anladınız galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peçka

    mobil sistem mi kullanıyorsunuz ? petekten hava almayı denedinizmi ? çapraz bağlantıda sıcak su girişi üstten, çıkışı alttan olmalı dönüş vanası giriş vanasından biraz biraz daha soğuk olur bu sayede yanlış bağlanıp bağlanmadığını anlayabilirsiniz

    cevabızına teşekkürler evet bina sıfır yeni kollektörlü mobil sistem var. petekler sol üstten giriş sol altta çıkış yani çapraz bağlantı değil

    hava almayı denedim .tertemiz su çıkıyor içinden . kombi 44 te çalışıyor acaba verimlilik ve konfor için kaçta çalıştırmak gerek ?

    birde arka odaların ısınması için kollektörden ilk ve son vanaları kısmam yani reglaj ayarı yapmam fayda sağlar mı ? çünkü kombi mutfakta ve mutfağın peteği çok yakın ve çok ısınıyor haliyle.




  • yoğuşmalı kombiyse 40-55 derece arası verimlilik açısında uygundur uzakta kalan peteklerin her iki vanasınıda sonuna kadar açın yakın peteklerin dönüş vanalarını çok az kısmanız yeterlidir mobil sistemde sorun olacağını zannetmiyorum
  • Peçka P kullanıcısına yanıt
    kombi düz ditroo marka ve 43 44 de çalıştırıyorum şimdilik.


    tesisat mobil ancak tesisatçı dönüş borularını peteğe bağlarken biraz bükmüş zorlamış yani .yaklaşık 4 mm lik bir daralma var çok etkiler mi bilmiyorum.

    dediğinizi yapcam ama ben üst vanalardan yapmıştım demekki alttan yapılması gerekmiş.teşekkürler..
  • Benim tesisatımda yıllar önce sadece kombi çıkışı yanlış bağlamadan dolayı büyük peteklerden tam verim alamıyordum ama ufak petekler (banyo ile mutfaktakiler) hiç sorun olmuyordu fakat en büyük peteklerim salonda ve büyük odada olanlardan tam verim hiç alamadım yani üst taraf tam ısınıyor idi yarıya kadar yarıdan sonrası komple ılık oluyordu. Ancak kazan sıcaklığını 60-65 derece yaparsam o zaman tam ısınıyordu fakat gaz saatide uçuruyordu. Tesisatım petek girişleri banyo hariç hepsi çapraz bağlantı yani üst sol giriş alt sağ çıkış şeklinde ve yerden tesisat eski kara boru mazotludan dönüşüm olmuştu hala kullanıyorum kombi yoğuşmasız ve ben petek havalarının alınmasından peteklerin komple makina ile temizliğinin yapılmasından son olarakda geri dönüş ısınma 3/4 borunun üzerindeki metal filtrenin temizlenmesinden hepsini yaptığım halde yine düzelmemişti. En son bundan 5 yıl önce kombi kart arızası olmuştu onunla baya ilgilenirken giriş ve çıkış borularının yanlış bağlandığını el kitabına göre tesbit etmiştim ve tesisat borularım o yıllarda plastik ama akıllı boru tabir ettikleri boru idi yani esnek ikisini söküp yer değiştirdim sonuç mükemmel oldu o zamandan beri bu tür hiç bir sıkıntım olmadı. Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peçka


    quote:

    Orijinalden alıntı: akula06

    dönüş diye tanımladığınız yani daha çok ısınan boru muhtemelen çıkış borusu. zamanında ters bağlamışlar.

    hocam dönüş vanasının giriş vanasından daha soğuk olması gerekmiyormu ? yanlış anladınız galiba

    daha çok ısınan boru gidiş yani kombiden radyatörlere giden borudur. eğer o boru radyatöre alttan bağlandıysa tesisatınız ters bağlanmış demektir
  • akkaynak kullanıcısına yanıt
    dün akşam kombiyi 75 e aldım denedim bu sefer peteğin her yeri ısındı .tabii üstü ile altı arasında yine çok hafif bir ısı farkı vardı.


    Şimdi benim sorun ettiğim kombiyi 44 45 gibi derecelerde çalıştırdığımda alt kısımların ısı yaymayıp ılıkla soğuk arasında olması ki buna rağmen dönüş borusunda ısı oluyor.çok soğuk değil.


    bir değer sorum evim 105 m2 net kullanım alanı 80 m2 kadar 2+1 sıfır daire.ön taraf güney cepte mutfak ve salon var.sağ yan tarafta duvar var batıya bakıyor . son olarak ta arka kısım kuzey ama tek oda görüyor yatak odası olduğundan pencere küçük .kalan yerlerde zaten karşı daire arka daire duvarları var.mantolama ısı cam mevcut.ara kattayım.

    iç ortam sıcaklığı 22 23 derece kombi 44 derecede fakat gel gelelim bu ısı yetmiyor bize günlük tüketim ise bu sabah kontrol ettim 5 m3 . bana biraz fazla geldi.tasarruf için yorumlarını bekliyorum hocam .




  • Arkadaşım benim evimde aynı sizinki gibi net 85m2 ve sadece evin bir bölümü kuzey-batı cephe zira salon yarısı kuzeye baktığı için diğer yerlerden hep 3-4 derece ısı farkı var 2m. petek olduğu halde ama ben izmirdeyim havalar çok soğuk değil gündüz hiç yakmıyorum akşam 17 de yakıyorum ve birde sabah 05-07 arası termostattan haftalık otomatiğe almışım 2saat yanıp sönüyor OT Koridorda ve hep 22 derece akşam yandığında 23-24 derece arasında gezinir haliyle koridor böyle olunca odalar daha sıcak 24-25 derecelerde ki binamızda hiçbir yalıtım yok ben sadece peteklere izopan koymuşum ve kombi alt ısı borularını yalıtımlamıştım okadar demek istediğim ben tam yaksam yani hiç OT ile oynamasam hep 22 de tutsam evin herterafı 24-25 olur zira petekler tam randımanlı yanıyor ben size canlı örneğini yaşadığımı söyledim yaklaşık 2006 sonunda doğal gaz kurdurduk 3-4 sene böyle randımansız çalışmış ve ben yanlış bağlantıyı fark edip düzelttikten sonra çok büyük fark oldu peteklerde üst nasıl ısınıyorsa alt'da aynı ısınıyor.




  • Kombi kazan sıcaklığımda sabit 50c dir. Fakat geçen sene bir ara İzmirde sıfırın altına epeyce düşmüştü akşamları o zaman kısa bir müddet 55c yapmıştım ve ateş gibi ısınmıştı ama gaz çok gidiyordu yoğuşmalıda olmadığı için fark ediyordu şu anda hep 50 de çalışır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.