Şimdi Ara

Pentax kr vs DMC fz150

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaklaşık altı aydır bir makina arayıp 5 aydır pentax da kara kıldım bütceme ve kullanım alanıma lens piyasasına benim amatörlüğüme göre en uygun ve ileride satabileceğim model k-r olduğunuda anladım.
    Bi ara hevesim kaçtı unutmusdum ama bu hafta gene aşka geldim kr arıyorum fakat ikinci ellerde mevcut değil. Gecen aylarda yurtdısından pentax forumdan ethem abi 1250 ye sıfır vrebiliyorken eşeklik edip almadım şimdi ikinci ele arkadasın birisi ile 900e anlaştık bu seferde o eleman kayboldu :S
    bende iyice hırs yaptım yurtdısı bir çok alışveriş sitesinde 500$ (900tl) civarı alabiliyorum fakat gümrük sebebiyle iş sarpa sarıyor :S.
    Son çare bizim şirket mühendislerden ikisi Almanya'dalar yarında Belçikaya gecicekler, Almanya Satürn (Media MARK) satış fiyatı 499€ 1172 liraya geliyor bi kampanya söz konusu olmadığı için biraz yüksek fakat %19 kdv var gümrükten ülkeden çıkarken bunu becerebilirlerse yadahttp://forum.donanimhaber.com/m_48433631/tm.htm buradaki arkadasların belirttiği gibi Global refund benzeri firmalar üzerinden verginin yarısını geri alabiliyoruz buda 40€ etse pentax bana 1080 liraya gelmiş olurki sıfır kutusunda ürün için oldukca iyi bir rakam.
    Fakat sorun şu ki Bizim mühendis arkadaslar benden daha kıllar ve pentax ı begenmediler almıyorlar abi parasını veriyorum alında olmuyor panasonic diye tuutrdular, biz burdan üç metre ötedeki rafın fotosunu cektik o bile puslu bide bu eski makina mp si düşük :S
    panasonic modelleri yada lensleri hakkında hiç bir fikrrim yok tek bildiğim pentax ın bile bukadar az kullancıısı varken panasonicte aksesuar ve lens bana çok büyük sıkıntı olur ve ikinci elde elde patlar :S
    Ama artık bu makina alma işini sonlandırmak adına bile bir panasonic alabilirm önerebielceğiniz bir modeli var mı ?
    Bütce belli artık 500€ pentax ta 18-55 benim işimi oldukca uzun süre görürdü ama panasonicde ne olur ne biter :S







  • Karşılaştırma için uygun iki makine değil panasonic dslr-like super zoom bir makine değiştirebilir lense sahip değil, pentax k-r dslr makine ve fiyatına göre oldukça iyi bir makine, değiştirebilir lensli profesyonel bir makine arıyorsanız pentax k-r'yi tavsiye ederim, zoom ihtiyacınız varsa lens değişimiyle uğraşamam derseniz panaonic alın.
    İki makine arasında sensor boyutu açısından çok fark olduğunu da belirtmek isterim, görüntü kalitesi isterseniz pentax tercih etmelisiniz.
  • Fz150 kompakt klasmanda güzel makine olsada DSLR ile karşılaştırılamaz.Arkadaşında dediği gibi Pentax KR çok iyi bir seçim olur
  • yanıtlar için teşekkürler
    Bana kalsa çok önceden karar vermiş olduğum kr tabiki ama bu akşam ya aldırıcam kr yi yada hiçbişey almadan geri gelicek.
  • Kardeş ben fz150 sahibi olarak şöyle söyleyim kardeşimdede nikon d3100 slr var verilen kit lensle hiçbir şey yapamazsın en az 2 lens daha alman lazım.Fz150 de lens değiştirme olayı yok elindeki makina neyse o.Benim makinadan şahsen çok memnunum slr lerle bana göre başedemediği tek nokta ışıksız ortamlarda iso değeri.Benim çekimlerimde 400 ün üstünde asla iyi sonuç alamadım.SLR lerde bu sorun yok ama tabi yine kit lensle değil ona göre lens alacaksın.Yani slr aldınmı ona 2 milyarlık falanda lens lazım benim gözüm kesmedi açıkçası.Gelen kit lensde zoom yok .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tnrskr

    Kardeş ben fz150 sahibi olarak şöyle söyleyim kardeşimdede nikon d3100 slr var verilen kit lensle hiçbir şey yapamazsın en az 2 lens daha alman lazım.Fz150 de lens değiştirme olayı yok elindeki makina neyse o.Benim makinadan şahsen çok memnunum slr lerle bana göre başedemediği tek nokta ışıksız ortamlarda iso değeri.Benim çekimlerimde 400 ün üstünde asla iyi sonuç alamadım.SLR lerde bu sorun yok ama tabi yine kit lensle değil ona göre lens alacaksın.Yani slr aldınmı ona 2 milyarlık falanda lens lazım benim gözüm kesmedi açıkçası.Gelen kit lensde zoom yok .


    Zoom, makro, geniş açı lens derken iş çığrından çıkıyor.

    Benim 4bin TL gibi fiyatları cebim yemedi. Ya zaten oldu ya taksit falan yapıp aldık diyelim. Para sorun olmasa zaten taşımasıydı, takıp çıkarmasıydı vb o sorun olacak.

    Düşünsene makro çekiyorsun diyelim. Sonra bir bakıyorsun uzakta enden bir kuş türü gördün. Sen zoom lensi takana kadar kuş kaçar vb. Kompaktların da artısı bu.

    İyi düşünmek gerek ihtiyacı. Mesela ben DSLR ile Like arasında gittim geldim.

    Lens zahmeti, shutter ömrü vb sebeplerden FZ150 de karar kıldım ve dün aldım.

    Tele zoom da harika ama makroda hala tatmin olamadım. Alışmam lazım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.