Şimdi Ara

Pentagon Flynn'e soruşturma başlattı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pentagon Flynn'e soruşturma başlattı.


    Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer, Başkan Donald Trump'ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'e gizli belgelere erişim yetkisinin, Flynn'in 2015 yılında Rusya'ya yaptığı ziyaretten haberdar olan eski Başkan Barack Obama yönetimi tarafından verildiğini ifade etti.

    Trump yönetiminin, bir önceki yönetim tarafından verilen yetkiyi kabul ettiğini aktaran Spicer, "Flynn, Beyaz Saray'a çıktığında, 2015'teki Rusya ziyareti hakkında tüm bilgilere sahip olan Obama yönetimi döneminde düzenlenen erişim yetkisine sahipti" dedi.

    2015 yılında Russia Today (RT) televizyonuna verdiği demeç karşılığında para alan Flynn'in erişim yetkisinin son olarak eski yönetim tarafından 2016 yılında yeniden düzenlendiğini de belirten Spicer, amacının geçmişte alınan kararları eleştirmek değil, sürecin nasıl işlediğini ve erişim yetkisini kimlerin düzenlediğini açıklamak olduğunun altını çizdi.

    PENTAGON, FLYNN HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI

    Bu arada ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), izinsiz olarak yabancı kurumlardan ödeme aldığı gerekçesiyle Flynn hakkında soruşturma başlattı.

    Pentagon, Flynn'in 'yabancı bir kurumdan kazanç sağlamadan önce gerekli izinleri alıp almadığını' soruşturuyor.

    Flynn, başkanlık seçimleri öncesinde Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı Rusya yaptırımlarına ilişkin görüşmesini sakladığı ve bu temaslar hakkında Başkan Yardımcısı Mike Pence'i yanlış yönlendirdiği iddiasıyla görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.







  • Pentagonun Trumpa ayar verme hamlesi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.