Şimdi Ara

peltierim yandı.. bakarmısınız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar sağlam soğutucusu wardı arabada aküde denedim soğutucu üstünde hiç bır ısı farketmedim soğuyan kısmında da bir soğukluk hisetmedim bi ara koku geldi yukarıı evime çıkıp daha önce test etim psu da denedim çalışmıyor...

    aküde amper yüksek olduğundan mı boyle oldu acaba ?



  • kalitesiz çin malı peltierdir fazla yükte kolayca bozulurlar.Elimde amerikan marlow marka 120w peltierler var almak isteseniz görüşelim.
  • Akünün ya da herhangi bir güç kaynağının amperinin yüksek olması ona bağlanıp çalışan cihazların çalışmasını etkilemez tabi düşük olmadığı sürece.Sorun burdan kaynaklanmaz.Örneğin evimizde ac hattında sigortamızın el verdiği ölçüde 20A çekebiliyoruz diyelim.ma seviyseinde akımla çalışan gece lambası için bir sorun olmaz
  • ozamn alper senin verdiğin bilgiler doğrultusunda peltierin yanmasının sebebi aküden kaynaklanmıyor. bana birazdaha açarmısın yeterli bilgim olmadığı için öğrenmek istiyorum.

    demişsin ki
    "amperinin yüksek olması ona bağlanıp çalışan cihazların çalışmasını etkilemez tabi düşük olmadığı sürece."

    >>bunu anlamı düşük yetersiz amper verdiğimizde sorun oluşabilir anlamınamı geliyor ??

    bu arada,
    betelguz pm ile haberleşelim peltierin konusunda benimde kulandığım marlowdu ama felç oldu. :) şimdi pm yazacağım haber bekliyorum.


    Arkadaşlar peltierin yanmasının sebebi nedir.. ben hayla anlayamadım. ne ısınan yüzey oldu nede soğuyan yüzey
  • alperin de dediği gibi güç kaynağının verebildiği max akımın fazla olmasının hiç bir önemi yoktur ancak verdiği gerilimin fazla olması zarar verir. atıyorum 12v ile çalışan bir cihaza 20 v veren bir güç kaynağı bağladığınızda cihazı yakabilirsiniz. ancak bu güç kaynağı 12 v veriyor aynı zamanda ihtiyaç duyduğunuz akımdan fazlasını verme kapasitesine sahipse bu hiç bir sorun yaratmaz, sadece ihtiyacınız kadar akım çekersiniz. basit ohm kanunu düşünün V=IxR. V ve R sabitse I da sabit kalır. V artar R sabit olursa I da artar bu durumda fazla akım cihazı yakar.
  • @ bjv16
    teşekür ederim şimdi anladım meseleyi bu durumda mantıken peltierin yanmaması gerekiyordu. ve akü 12 v 60 amper. arabayı kesinlikle çalıştırmadan denedim. ( çalıştığında yanlış bilmiyorsam 14 v ye yukseliyor elektirik)

    ozmn sanırım cevap ısınmasından dolayı yandı. fakat burda da soğutucak olan aliminyum soğutucu gerçekten çok iyi olmasına rağmen peltier yandı tuhaf tarafı ise hiç ısınmadı aliminyum soğutucu ve peltierin diğer yüzeyide soğumadı hiç.

    aküde denemeden once bilgisayar psu sunda 5 v de denedim sorun yoktu çalışıyordu.

    neyse yeni bir peltier almam gerek elinde olan arkadaş warsa pm bekliyorum.

    bu arada hermoni_grecher seni gereksiz ve alaksız boş mesaj yazmaktan vede konuyu bozmaktan forum yetlilerine bildiriyorum..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.