Şimdi Ara

Pegasus yazılımının geliştiricisi mali krizde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pegasus yazılımının geliştiricisi mali krizde



    Kırılmaz denen iPhone cihazlarını kırmak için geliştirilen ancak muhalif ve aktivistlerin telefonlarını ele geçirmek için kullanıldığı tespit edilince eleştiri oklarının hedefi olan Pegasus yazılımı geliştirici İsrailli NSO Group mali krizde.



    NSO Group işten çıkarmalara başladı



    Dünyanın pek çok ülkesindeki kolluk kuvvetlerine satışı yapılan Pegasus casus yazılımı  telefon görüşmelerini dinleme, mesajlaşmaları okuma, mikrofonu ve kamerayı uzaktan etkinleştirme ve coğrafi konum tespiti gibi özellikler içeriyor. iPhone ve Android telefonlara SMS, WhatsApp, iMessage ve diğer kanallar aracılığıyla bulaşırken uçtan uca şifreleme ile korunan yazışmalar da dahil olmak üzere tüm dosyalara erişim sağlayabiliyor.



    Ayrıca Bkz.iPhone'ları hacklemek için kullanılan Pegasus casus yazılımının ekran görüntüleri sızdırıldı



    Drone iletişimini bozan Eclipse adlı bir yazılım daha üreten firma bir süredir mali sıkıntı içerisindeydi. Kurucu Shalev Hulio yaptığı açıklamada koltuğu operasyon şefi Yaron Shohat’a devrettiğini duyurdu. Firma yaklaşık 100 kişiyi işten çıkaracak ve NATO ülkelerine odaklanacak.



    Geçtiğimiz yıl ABD Ticaret Komisyonu firmayı kara listeye alınca satışlar önemli oranda düşmüştü. Bu karar elbette FBI gibi kurumların yazılımı yoğun bir şeklde kullandığı dönemde geldi. NSO Group ise global çapta teröre karşı önemli bir mücadele verdiğini savunuyor.




    Kaynak:https://www.engadget.com/nso-group-ceo-shalev-hulio-stepping-down-193226427.html







  • İnandırıcı gelmedi. İfşa olunca ortadan kaybolma operasyonu yapıyorlar sanırım.

  • Hiç bir israilli şirket batmaz yer altına çekileceklerdir sosyal ortamda bir israil'li kişi ile tanışmıştım ve söylediği şey dünyanın neresinde yaşarsanız yaşayın devlet size sahip çıkıyor ama sizde nerde yaşarsanız yaşayın kazancınız üzerinden devlete vergi veriyorsunuz demişti.

  • İfşa olunca tazminat veya başka hesap sorma ihtimallerine karşı şirketi batırıp izlerini kaybediyorlar. Başka bir isim altında yeni şirketler, yeni kişilerle yola devam edeceklerdir.

  • güzel şeylerde oluyor bu beni gerçekten çok mutlu ediyor ya

  • yok artık daha neler

  • Kseo kullanıcısına yanıt

    konunun en güzel yanıtı.


    bu arada o açıklamada terörle mücadeleye destekten bahsedilmiş. Julian Assange da bir nevi terörle mücadeleye yardım etmişti ama adam şimdi hapiste. işine gelince öyle gelmeyince böyle. kendi terör yaratıyor, sordun mu da terörle mücadele ediyorum. Pegasus yazılımının geliştiricisi mali krizde 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.