Şimdi Ara

Pci wireless adaptörüme anten takabilirmiyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu kartı yeni aldım
    LINKSYS WMP54GR KABLOSUZ PCI ADAPTÖR (RANGEBOOSTER - MIMO)

    Arkadaşımla interneti paylaşmak istiyoruz.eve bi laptop getirdim laptop balkonda bağlanabilirken benim odamda çekmiyor.ben bu odada masaüstü bilgisayarımla bağlanmak istiyorum.
    Bu kartı alırken niyetim 5 mt civarında uzatarak bi anten almak ve anteni balkona/cama koymaktı.Simdi bugun kartım geldi antenler sökülebiliyor.ama benim kafamı karıstıran piyasadaki antenlerden hangisini almalıyım.bunların baglantıları standartmı yani benim karta uyarmı...

    arkadaşla aramızda bir bina var ve o benden 1 kat yukarıda kalıyor.bu şekilde düsünerek
    onun modemine baglanabilecegim 1 anten ve kaybı az bir kablo uzatıcı yada üzerinde 5 m kablosu olan anten varsa öyle bisey önerebilirmisiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonwhite -- 3 Şubat 2009; 14:02:21 >







  • Şahsi fikrim diğer arkadaşlar başka önerilerde de bulunabilir tabi tercih yanlış pcı adaptör yerine kablolar antenler vs ek masraf falan derken bir wireless modem alip balkona camın kenarına vs. koyarak konumunu ayarlayarak burdan ethernet kablosuyla pc ye bağlamak öteki türlü inanın çok uğraşcaksınız.Yani pcı adaptörlede bağlanırsınız dediğiniz şekilde bir RG 58 kabloya RP SMA konnektör takıp uzatma yaparsınız anteni bu kabloya takarsınız ama kabloda biraz kayıp olucak haliyle ha bizim aramızdaki mesafe yakın sorun olmaz derseniz bu yöntemde iyidir olur.İleride koblolar antenler bana lazım olur derseniz olur şimdi bunun üzerine masraf yapıp kablo alırsanız nerdeyse bir modem parası vermiş olucaksınız tercih sizin tabi bu öneride bulunmadaki amacımız en masrafsız en kolay en verimli prensibidir.
    Hatta online oyun falan oynicak olursunuz bazen böle pek memnun olmaya bilirsiniz aradaki mesafe yakınsa sallayın karsıya bir ethernet kablo olsun bitsin kabloya mahallenin takımının bayrağını asarsınız kimse bi şey diyemez bayrak asmasanız bile soran olursa çamaşır ipi dersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeni Klasör -- 3 Şubat 2009; 22:16:55 >




  • Yorumlarin iiçin teşekkürler,ama kablo atma şansımız yok,aramızda 1 bina var yani binalar bitişik aramızda 1 bina var ve o bina hayatta kablo ya izin vermez. dedigin gibi rg58 kablo iyi. peki karaköyde bunu nerde bulabilirim?
  • Arkadaşım karaköyde her yerde bulursun ama karaköy pasajının yanındaki büyük han var anadolu elektronik falan var yaşlı beyaz şaçlı iyi bir amca var onun yakınında oralara sor yüksek frekans malzemeleri satan yer neresi diye sor hemen orada 10 numaramı ne var ismi tabelası daha yoktu galiba onlar da iyi insanlardır yoksa sana yardımcı olurlar led falan satan yer ama yinede her yere fiyat sor ikram iste bazen çok farklı fiyatlar olabiliyo kablonun içinede bak örgüsü nasıl falan diye RG58 C/U varsa daha iyi yoksa yukarıya doğru menevşe hana doğru çıkarsın elektrikçilere sorarsın gezersin oraları sonra handa 3. kata falan çık oralarda da bulursun hem kablo hem ucuz konnektör.Yapabilsen ben sana RG 213 al dicem ama ona ne konnektör bulabilirsin nede kabloyu zaptedebilirsin malum hortum gibi bişey ama gazlı havyayla çok sağlam lehim oluyo resmen kaynak yani hiç bir kabloya bu kadar sağlam lehim yapıldığını hatırlamıyorum anahtarlada sıktınmı resmen vana sıkıyomuşsun gibi yani.Neyse sağlık olsun sen bi çıkış yolu yolu bulursun kendine.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Yeni Klasör

    Arkadaşım karaköyde her yerde bulursun ama karaköy pasajının yanındaki büyük han var anadolu elektronik falan var yaşlı beyaz şaçlı iyi bir amca var onun yakınında oralara sor yüksek frekans malzemeleri satan yer neresi diye sor hemen orada 10 numaramı ne var ismi tabelası daha yoktu galiba onlar da iyi insanlardır yoksa sana yardımcı olurlar led falan satan yer ama yinede her yere fiyat sor ikram iste bazen çok farklı fiyatlar olabiliyo kablonun içinede bak örgüsü nasıl falan diye RG58 C/U varsa daha iyi yoksa yukarıya doğru menevşe hana doğru çıkarsın elektrikçilere sorarsın gezersin oraları sonra handa 3. kata falan çık oralarda da bulursun hem kablo hem ucuz konnektör.Yapabilsen ben sana RG 213 al dicem ama ona ne konnektör bulabilirsin nede kabloyu zaptedebilirsin malum hortum gibi bişey ama gazlı havyayla çok sağlam lehim oluyo resmen kaynak yani hiç bir kabloya bu kadar sağlam lehim yapıldığını hatırlamıyorum anahtarlada sıktınmı resmen vana sıkıyomuşsun gibi yani.Neyse sağlık olsun sen bi çıkış yolu yolu bulursun kendine.

    yardımların için cok sağol yarin gidicem karaköy e. selanik pasajında bulurum heralde




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.