Şimdi Ara

PC yükseltme maceram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Ben pc'me bir işlemci ve bir ekran kartı almaya karar verdim. Sipariş geldi, sorun yok. Aldığım ekran Kartı 1050ti ve işlemci i7 3770. Şimdi ben bunların uyumluluğu konusunda yine bu forumda açtığım bir konudan yardım aldım. N'olur n'olmaz diye satıcıya soru sor kısmına da sordum. Burada da sorun yok. Sonra işlemci değiştirme videolarından öğrendiğim bilgilerle ilk olarak işlemciyi değiştirmeye çalıştım. Termal macun sürüp 1 tl ile yaydım. Ahanda sorun. Kasamdan sürekli dıtdıtdıt sesi geliyor. Benim sinirler attı tabi. Eski işlemcimi taktım (i3 3210). Aynı sorun. İşlemci soğutucunun mandallarını kırmışım, tahminimce sorun ya buradaydı ya da anakartta. İ7 uyumlu değil mi acaba diye düşünüp korktum, i7'de pahalı bir şey biliyorsunuz. Şimdi ben sinirliyim, bu bilgisayar eski haline gelsin de işlemcisi kalsın ya dedim. Seviyorum bilgisayarımı. Bilgisayarcıya gittim. Adam yeni soğutucu taktı benim eski işlemciye. Bunlar daha geçtiğimiz salı ve çarşamba oluyor, çok uzak değil :D. Sonra abi dedi ki bu dıtdıtdıt sesi ram girişi bozulduğu için oluyormuş. Ya dedim hadi oradan. Neysem işlemci soğutucu parasını verdim. Ram'lerden birini bana verdi, bunun olduğu slot bozulmuş. Ben o i7'yi takmadan önce sorun yoktu. 8GB idi bilgisayarım. Şimdi aynı bilgisayar. Eve geldim. Bilgisayar açılıyor. Ram'i takmayı denedim ahanda dünki sorun. Kasa dıtdıtdıt yapıyor. Harbi ram slotunda sorun varmış galiba. Ben sonra yeni ekran kartını taktım. Bu işlemciden daha pahalı. Çalışmasaydı balkondan atıyordum kendimi :/. Ama onda sorun yok çok şükür. Fakat oyun testlerimde kasmalar var, tahminimce i3-3210'um kaldıramıyor. Bana şimdi cesaret perileri gelmeye başladı. PC'mi açamadığımda dünyam yıkılmıştı. Şu salı günü çalıştıramadığım i7 işlemci dolapta duruyor. Denesem mi acaba sizce? Ve içimdeki kuşkulardan biri şu; bu i7 işlemci olacak bozmuş olmasın benim ram slotumu? Şuan 4gb kullanıyorum. Belki tek 8gb alırım da düzelir şu işlemciyi çalıştırabilirsem ama işte çok kuşkuluyum. Yaram daha çok taze. Böyle darboğaz mı ne ondan kullanıyorum pc'mi. Sizce ne yapmalıyım?


    Sorularım şöyle yani:

    -bu işlemci, ram slotunu bozmuş olabilir mi?

    -işlemci takmak için profesyonel yardım mı almalıyım (eski soğutucunun mandallarını kırmıştım :/)?


    Sistem özelliklerim (bayağı araştırdım, bu i7 işlemcinin anakartla uyumlu olması gerek)

    Anakart b75m-d2v

    400 W psu

    i3 3210


    Kasamın dıtdıtdıt yaptığı video (kasamın salı günkü hali):

    Bu kasamın soğutucusunun değişmiş ve ekran kartı taktığım güncel hali (ramin 4 gb olduğunu görünce sinirlerim bozuluyo):


    PC yükseltme maceram


    PC yükseltme maceram



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi movetime -- 7 Nisan 2022; 20:58:17 >







  • anakartın bios sürümü F3 se desteklemesi gerek. bilgisayarcıya gitmişken neden i7 taktırmadın

  • PC yükseltme maceram

    Bilgisayarı kurtarmaktı amacım ya. Anakart bozuldu diye korkmuştum. İ7'yi düşünecek hal mi vardı PC yükseltme maceram . Hep bi' talihsizlik. Şimdi bu bios F4 çıkıyor destekler herhalde ve PSU sorunu yaşanır mı? Bilir kişi isen?

  • movetime M kullanıcısına yanıt

    psu yeterli . bence bilgisayarcı değiştirsin işlemciyi.

  • Elimde kasayla çarşıda gezmek biraz sinir bir şey de :D. Zaten tecrübe edindim dimi başka maceraya gerek yok :|. Dediğin gibi yaparım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.