Şimdi Ara

PC satacağım fiyat konusunda yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba. Kullandığım masaüstü bilgisayarı satmaya karar verdim fakat değerini neye göre belirlemeliyim çok bilmiyorum. Tahmin üzerine yanlış bir değer de yazmak istemiyorum.


    Özellikleri şu şekilde;


    PC satacağım fiyat konusunda yardıma ihtiyacım var

    Tüm ekipmanlarla birlikte satacağım klavye dışında mouse,kulaklık ve ssd 1 senelik. Pc çok yorgun değil. Yine detay gerekirse sorarsanız cevaplarım.

    Yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.





  • 15 bin falan biraz daha fazla olabilir. iyi bir sistemin yok hocam 2024 yılındayız artık bitsin şu 8gb ram. ekran kartın çok eski işlemci i5 11400f olsaydı güzel olurdu. 15-20 arası hocam daha fazla olmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sormayı unuttum hepsini satıcam demişsin monitör 4k mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @memoo456 haklısın kral sistem baya eski o yüzden satıyorum zaten. monitör 4k değildir çok kaliteli değil o da. yine de vakit ayırıp incelemek istersen https://www.viewsonic.com/tr/products/sheet/VA2407h linki bu. Teşekkür ederim yardımcı olduğun için

  • çok yorgunu nasıl oluyor bunun, mesela 30 senelik falan mı oluyor?

  • @AREryilmaz hayır güzel kardeşim bilgisayarın teknik anlamda yorgun olacağını zaten biliyoruz. Demek istediğim bilgisayar dağınık durumda değil ve hala tüm işleri sorunsuz bir şekilde halledebiliyor. İstediğim oyunu da oynayabiliyorum sistem gereksinimleri yetiyorsa. Soruma cevabın varsa ve yardımcı olacaksan olabilirsin. Yardımcı olmayıp boş yazacaksan senin gibi elementlerin yeri tiktok.

  • Sistem kötü ve baya eski. Alınmaz bile aslında.


    Ssd filan no name marka ise alana şimdiden geçmiş olsun. Saatli bomba gibi ne zaman gideceği belli değil. PSU çok yüksek ihtimalle teneke.


    KB+mouse rampage markaymış bunlar da çöp gözümde, ki 2.el kb + mouse satmak kullanılmış don satmak gibi bir şey. Düşündüğünüz rakamın çok çok altında satarsınız. Ekran kartı kaç yıldır kullanıyor, kutu-garanti. Böyle bilgiler de hiç yok zaten.


    Para çok da mühim değil filan diyorsanız ihtiyaç sahibi bir çocuğa verin onun işini baya görür.


    Neyse kolay gelsin.

  • memoo456 kullanıcısına yanıt

    Ne 15 bin TL'si şaka mı yapıyorsunuz?


    Max 7-8 bin TL eder bu sistem her şey dahil.

  • dayanaksızadam D kullanıcısına yanıt
    Yorgun olmak ne demek ki bunu teknik veya teknik olmayan anlamları olsun? Tüm işleri sorunsuz bir şekilde halledemeyen bilgisayar nasıl oluyor? Mesela browser penceresi açacaksın, bunun sorunlu şekilde halledilmesiyle sorunsuz şekilde halledilmesi arasındaki fark ne? Birinde pencerenin tamamı açılırken diğerinde yarısı çıkmıyor mu mesela?
    "İstediğim oyununoynayabiliyorum" ifadesini mesela 96 yılından kalma bir bilgisayar için kullansam olur mu ben de? Doom, duke nukem falan oynamak istiyorumdur mesela o bilgisayar da oynatiyordur.
    Bu arada "ooo kardeşim nasıl bir oyun canavariymis o alan kisi 10 sene bir daha bilgisayar alisverisi yapmaz" yazsam bos yazmis olmayacaktim ama degil mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • memoo456 kullanıcısına yanıt
    Ekran karti 60 Hz ama bak orasi onemli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @YordleKing eyvallah hocam. 10-15 bin sarı siteye vs bakınca bana da fazla gelmişti. Sanırım dediğiniz daha mantıklı. Satmaktansa ihtiyacı olan birisine vermek en iyisi gibi duruyor.

  • @Mugetsuga eyvallah hocam teşekkürler

  • @AREryilmaz problemlerin mi var güzel kardeşim senin? Benim bu başlığı açmamın amacı kendi bilgisayarıma övgü dolu sözler alıp tatmin olmak mı sence? Sadece eleştiri ve bilgi istiyorum. Fakat sen ne bir bilgi verebilmişsin ne de eleştiri. Sadece söylediğim bir kelimeye takılmışsın. 6-7 senelik teneke de çok önemli çünkü benim kelimelerim. Demek istediğimi anlaman için rica ediyorum. Eğer eleştirin veya vereceğin bir bilgi varsa lütfen beni bundan mahrum bırakma. Eğer bilgi veya eleştirin yoksa lütfen burayı işgal etme. Teşekkür ediyorum.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    hocam yorgu pc derken galiba arkadaş çok uzun süre kullanılmış pc olarak anlatmaya çalışmış

  • memoo456 kullanıcısına yanıt

    çok yorgun değil dediğime takıldı o ilk sorumda. Ama günümüz çocuklarının malum bir sürü sorunu olduğu için böyle çatacak yer arayabiliyorlar. Önemli değil beni anlamak isterse anlayabileceğini düşünüyorum.

  • dayanaksızadam D kullanıcısına yanıt

    burası üyelerine açık bir forum kardeş. Kafana göre kovamazsın milleti. Burada bir şey yazarsan insanlar gelip kurallara uydukları sürece istediklerini söyleyebilirler.

  • memoo456 kullanıcısına yanıt

    ne 15i ne 20si kardeş ne diyorsun sen? Çift çekirdekli o işlemci farkında mısın? 2024 yılında çift çekirdekli işlemciyle ne yapabileceğini düşünüyorsun sen?

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    en en düşük ayarlarda god of war ve rdr2 hariç the last of us hariç tüm triple play oyunları oynatabilir ucu ucuna olsa bilede ama oynatır. maksimum 11-12k eder 20k çok abartı ne kafayla dedim bilmiyorum ama işlemci i5 11400f 2,60ghz olursa tüm oyunları medium da the last of us hariç oynatır bazı oyunları en düşük ayarlarda oynatır. eğer dostumuz sistem çok yetersiz oyunları açmıyor diyorsa gidip işlemci alsın. veya satabilir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • memoo456 kullanıcısına yanıt

    oynamaktan anladığının ne olduğuna göre değişir bu. Mesela 720P 20FPS senin için oynamaksa sorun yok, eskiden daha düşük çözünürlüklerde ve daha düşük karelerle oynardık ama eskiden dediğim 25 sene öncesi.


    O bilgisayar basit ofis işleri dışında hiçbir şey yapamaz. 11-12K hayatta etmez. Bak ben şu an 4K'ya R5 3600, stok fanı ve GTX 1060 GB set veriyorum. 2K daha ver anakart al, etti 6K. 2K daha ver ram al, 8K etti, kasası psusu ssdsi falan 2K'ya çözülür. 10K'ya bak FERSAH FERSAH daha iyi sistem oldu sana.


    ne 11Ksı????

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    peki hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.