Şimdi Ara

pc monütörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
326
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar.
    benim bi sorum olacak. bu pc monitöründe sadece bir noktayı yakmak istiyorum veya şöyle söyleyim 1mm çapında bir nokta. bu noktayı istediğim yöne hareket ettircem. bununyapabilirmiym veya nasıl yapabilirim?
    sadece yatay ve dikey olarak. umarım derdimi iyi anlatabilmişimdir ...



  • osiloskop mu yapıcan ...?
  • evet yoksa denedinmi?
    ben bikere siyah beyaz tv üzerinde denemiştim. saptırma bobinlerine gerilim vererek.
    pc monütörüyle de yapabilirsem süper olcak
  • iaydinc gönderdiğin linke baktım. fakat ben yatay ve dikey hareketi analog bir sinyalle kontrol etcem. yatay hareketi testere dişi sinyalle dikey ise değişken olacak. bunu pic ile yapabilirmiyim. veya nasıl ? henüz pic te yeniyimde....... teşekkürler.
  • dostum ben okulda tv üzerinde denemiştim. ama beceremedik. saptırma saçmalamıştı... aslında bunun teorisine bakarsan tv manyetik, skop elektrostatik saptırma yapıyor. monitör nasıl acaba...


    peki sen denedin mi yoksa da proje aşamasın damısın
  • PC monitörü bildiğim kadarıyla VGA ile çalışıyor. Bunun analog sinyallerle kontrol edilebiliceğine emin misin?
    FPGA ile VGA monitörde oyun yaptıklarını görmüştüm: http://home.freeuk.com/fpgaarcade/pac_main.htm . FPGA de dijital olarak çalışır.

    Ayrıca pic ile analog sinyal üretemezsin sadece 5V ve 0V'la çalışan devreler yapabilirsin. Ama belki merdiven yapısı şeklinde dirençleri bağlarsan testere dişi sinyal üretebilirsin. Analog sinyal oluşturmak için bir başka alternatif olarak DAC da kullanabilirsin.
  • Bi ara bilgisayarın ekran kartı çıkışını direk olarak scrattan tv ye aktarmıştım. Tv scart girişi analog olduğuna göre monitörlerin girişininde analog olduğu ortaya çıkıyor.
    Yapılması gereken şey monitöre yatay ve düşey olmak üzere iki tarama sinyali göndermek. Daha sonra rgb çıkış uçlarından analog sinyal göndererek bu sinyalin görüntüye dönüşmesini sağlamak. Bu şekilde yapıalbilir ancak rgb girişi analog olduğundan sana 3 adet iyi dac gerekli ve bunu sürecek işlemcininde hızlı olması gerekli.
    Antrak gazetesinde bi ara tv pattern jeneratörü yayınlanmıştı. Bu pic ile cvbs sinyali üreterek tvlerin scart girişini test etmeye yarıyordu. İlk olarak burdan başlayıp bunu monitörlerin kabul edeceği timinge çevirip daha sonra rgbye çevirerek bi fikir edinebilirsin.
  • ben bikere ufak siyah-beyaz tv nin saptırma bobinini sökerek yatay bobine testere dişi dikeye ise dc gerilim vermiştim. osilaskoptakine benzer bişiler çıkmıştı.. ama ac deneyemeden devre bozulmuştu.çünki öylesine deneme amacıyla yapmıştım. sonra aklıma bu pc monitörü geldi.

    bu işi analog olarak çözemicez anlaşılan. baya zor bi işe benziyo. herkese teşkür......

    ben tvüzerinde bidaa denicem bakalım olcakmı.
    symrna35 elektrostatik saptırma nası oluyo ben ilk defa duyuyom da on da bobin yokmu? merak ettim şimdi
  • Osilaskopun frekans ölçme sahası monitörün çalışma frekansı olarak sınırlanacaktır bu senin için yeterlimi...
  • gardaş elektrostatik te elektronlar tabancadan fırladıktan sonra manyetik alanla(bobinlerle) değilde elektrik alanıyla saptırılıyor. levhalar var. bunlara gerilim uygulanıyor. düşük akım yüksek gerilim. nerden baksan 2000v uygulanıyor. osiloskoplarda bu iş böyle.....
  • quote:

    Orijinalinden alıntı: melih.yanardağlar

    Osilaskopun frekans ölçme sahası monitörün çalışma frekansı olarak sınırlanacaktır bu senin için yeterlimi...


    evet haklısınız bu benim aklıma hiç gelmemişti. teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.