Şimdi Ara

PC'mi takıyorum fan çalışıp kapanıyor pc açmıyor.ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • PC'min güç kablosunu takıyorum.Arkadan düğmeyi ''ON''a getirip açma tuşuna basıyorum ki gerek kalmıyor kendiliğinden açıyor.Güç kaynağındaki işlemcideki ekran kartındaki fanlar çalışıyor 2 saniye döndükten sonra duruyor ve sürekli bunu tekrarlıyor.Bu arada bilgisayarda ekran açılmıyor.Biraz araştırdım ''RAM''ile olabileceğini buldum.Ramlerimi çıkarıp taktım.Yalnız ''Siyah'' ve ''Mavi'' slot var.İkisinide maviye taktım (2 adet Kingston ram var ikiside 2 gb'lik.).Yine aynı şey tekrarlıyor.Bir tane üzerinde ''Artı'' ve ''Eksi'' olan bir çıkık kablo buldum fakat nereye bağlı bulamadım.Bir keresinde yanık kokusu aldığımı belirteyim.Ne öneriyorsunuz ?
    Bilgisayar Özellikleri:
    Windows 7 Professional
    4 GB Kingston DDR3 Ram
    Intel Core i7
    nVidia GeForce GTS bilmem kaç ekran kartı :D

    Markası:
    dimotion.
    galiba Casperin bu oyun bilgisayarları gibi birşey özelliklerde markaya Casper yazıyordu.

    YARDIMLARINIZI EN KISA ZAMANDA BEKLİYORUM







  • ustadım yanık kokusu almıssın .. goruntu alamıyorsun .. bosda bır kablo bulmussun ...

    bu verıler ıkı seyı hatırlatıyor ınsana .. bırıncısı ekran kartınızın guc gırısı yapılmamıs ve goruntuyu o yuzden alamıyorsunuz ... 2 cısı psu da sorun var ..


    ..anladıgım kadarıyla sıstem hakkında pek tecrubenız yok ..sıze tavsıyem bu sekılde sureklı acmaya calısmayın .. bılgısı olan bırınden yardım alın ..yada bılgısayarcılara gosterın ..
  • Şimdilik teşekkür ederim bu arada içinin fazlasıyla tozlu olduğunu yazmayı unuttum eğer aşamalı bir şekilde yazabilirseniz bunları nasıl halledebileceğimi neresi ekran kartı neresi ram neresi anakart vs.vs. biliyorum bunların çıkarıp takılmasını da biliyorum ama nefret ettirdi sorunu da anlayamadım.Eğer yazabilirseniz b-mutlu olurum.




  • Ha bu arada 2 adet güç kablosu denediğimi belirtmek isterim.
  • Anakart üzerinde, işlemcinin sol üst çaprazındaki güç girişleri takılı mı ?
  • Fanların anlık çalışıp, durması elektronikte kısa devre ( SC ) olarak değerlendirilmektedir, ya bir bileşen temas etmiyor ya da bozulduğundan kısa devre yapmaktadır. Birincil olarak yanık kokusu geldiği için o bileşenin hangisi olduğunu ilk aşamada bulmak zorundasınız.
  • Colored light dediğiniz kablo ekran kartı üzerinde bir girişte var.Artı ve eksi kutupları var biraz baktım fakat nereye takacağımı bulamadım.Kırmızı beyaz bir kablo.
  • hocam ramleri tek tek denermisin ayrica islemci guc girisi takilimi bakarmisin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren.sait

    Colored light dediğiniz kablo ekran kartı üzerinde bir girişte var.Artı ve eksi kutupları var biraz baktım fakat nereye takacağımı bulamadım.Kırmızı beyaz bir kablo.

    Benim dediğim güç girişleri saasc'nin de dediği gibi işlemci güç girişleri.Ekran kartında bulunana benzer.Ancak dediğinizden bir şey anlamadım desem yeridir.Bu yüzden işin uzmanlarına bıraksam iyi olacak


    Edit : Bilgisayarımı ilk kurduğumda benim de başıma aynı sorun gelmişti ve işlemci güç girişlerini takmadığımı fark ettim.Hatta işlemci soğutucusunu önceden takmış bulunduğum için çok zorlanmıştım en az 15-20 dakika uğraşmışımdır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColoredLight -- 23 Nisan 2012; 18:12:56 >




  • hmmm bahsettiğim şey sanırsam ekran kartının, üstüne yapışık olarak lehimlenmiş siyah bir bütün eksi ve artı olarak ikiye ayrılıyor ama birleşik
    kablonun yani siyahının altını aşğımda kırmızı ve beyaz olmak
    üzere ikikabloya ayrılıyor bu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.