Şimdi Ara

PC kasa iç temizliği esnasında bir hata yaptım📌📌

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cümleten selâmün aleyküm arkadaşlar,
    3 yıl önce pc kasasının, içini açıp hava ile temizliğini yapmış idim,sonra her ne olduysa şeytana uydum,pamuğa dökülmüş,aseton ile genel bir iç temizlik yaptım 😤 kuruladıktan sonra,pc montajını yaptım,ama ekran açılmadı, siyah bir ekran çıkmıştı, ekranda baştan aşağı sıralı bilimum yazılar,en tepede kırmızı American yazılı logo,
    Biraz uğramıştım baktım olmuyor,kenara attım öylece duruyor 3 yıldır. ..
    Sizce aSeton pc nin hangi parçalarına zarar vermiş olabilir? ??

    Ortalama ne kadar bir masraf çıkar? ??
    Teşekkür ederim



  • Bütün parçalara zarar vermiş olabilir. Aseton kullanmanız ayrı bir hata ama onu geçtim pamuk kullanmanız en büyük hata olmuş. Parçalara statik elektrik vermişsiniz. Pamuk ve türevi şeylerle temas etmişseniz pc gibi donanım parçalarına ellemeden önce vücuttan statik elektriğin atılması söylenir. Bunun içinde demir gibi şeylere dokunmak önerilir.

    Siz pamuk türevi bir şeye ellemeyi bırakın direk pamuğun kendisini temas ettirmişsiniz. Çok büyük hata.
  • Selamlar,

    Aseton saf alkol gibi uçucu değildir uçtuğu yerde kalıntı bırakır ve Demir bakır gibi maddelerde erezyona sebep olur. Bu nedenle eğer böyle bir temizliği yaptıysanız bütün parçaların temizlenmesi gerekir. Eğer çürüme yada paslanma varsa olursa olur olmaksa atarım diyorsanız bir yağ sökücü ve pas sökücü sıkıp su ile durulayın mümkünse hava kompresörü ile kurutun kuruduğundan emin olmadan hiç bir donanımı takmayın. Bu yöntem sadece son ihtimal olarak deneyin.

    Kolay Gelsin..
  • XemreG X kullanıcısına yanıt
    Arkadaş pamuk kullanmış. Pamuk ve türevlerinin statik elektrik oluşturduğu söylenir ve malum statik elektrikte elektronik ürünlerin donanım parçalarını bozabilmekte. Ayrıca aseton ile yaptığı temizliği 3 yıl önce yapmış. 3 yıl içinde onun kırıntıları zarar vermiştir o parçalara.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.