Şimdi Ara

PC KAPATINCA POWER SUPPLY KAPATMAK!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Bilgisayarda işim bittikten sonra kapatıp sonra da kasanın arkasından güç kaynağının düğmesine basıp birde onu kapatsam bir zarar oılur mu ? veya bir yararı olur mu?



  • Hiçbir zararı olmaz.
  • Pc tam kapandıktan sonra hiç bir zararı olmaz.
  • catastrop kullanıcısına yanıt
    Bios pilinin erken bitmesine neden olyomus diyenleri duyduk da oyle bisi varmi yokmu bilemedim
  • cikopelo kullanıcısına yanıt
    Uzaktan yakından alakası yok önüne gelen birşeyler yazdıgı için internette bilgi kirliligi çok Psu dügmesini arkasından kapatmanızın hiç bir yararı veya zararı yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IVANGUARDI -- 6 Aralık 2016; 2:8:49 >
  • catastrop kullanıcısına yanıt
    Bios pilinin erken bitmesine neden olyomus diyenleri duyduk da oyle bisi varmi yokmu bilemedim
  • Peki psu nun ömrü uzar mi
  • Uzayabilir, fiş takılıyken stanby konumunda oldugu için devrelerin içinden akım gecer, parçaların ömrünü mutlaka etkiler.

    Fişi çekmenin bir artısı ise bilgisayar standby konumunda oldugu için 2-5 watt arası bir tüketim söz konusu olabilir.
  • Bunu yapmanın ne artısı olabilir ki? Bence hiç uğraşma, tam powerı kapatacağın anda o düğme takılma yapıp kısa devre çıkartırsa yakarsın sistemi. Enazindan power yanar büyük ihtimalle.
  • güvenlik acısından bir yararı olabilir ancak @JMaharaja nın da dedigi gibi kısa devre de yapabilir. size bir zararı olmaz
  • Biraz düşünün power düğmesi kısa devre olursa ne olur ?

    Devre tamamlanır, bunu açıklayacak olursak;

    PSU nun üstündeki power düğmesi kısa devre olursa "devre tamamlanmış olur" ve power suppley açılır, daha doğrusu standby konumuna geçer. Kısa devre demek aslında devrenin tamamlanması anlamına da geldiğinden (kısa devre bir bağlantı türüdür).

    Power düğmesine tek bir tel kablo girmekte ve yine tek bir tel kablo çıkmaktadır, bu fişin takılma yönüne göre ya fazdır yada notr dür.

    Eğer power düğmesine hem faz hemde notr aynı anda girseydi ve o zaman "kısa devre olabilir" deseydik evet en azından sigortalarımız atabilirdi. Ama power suppley lerin power düğmleri aynen dediğim gibi bir yapıya sahiptir (%99), (tek tel girer tek tel çıkar) Böylelikle sizin dediğiniz tarzda bir kısa devre olmayacaktır.

    Önceki mesajımda belirtmediğim bir olasılık vardır buda power düğmesinin sürekli kullanılacağı için daha çabuk yıpranacağıdır, ve her zaman cihazları ana power düğmelerinden kapatmak ve sonra fişi çekmek daha güvenlidir.




  • Uzay sistem kullandığım için pc kapalıyken psu'yu kapatıyorum. 2 aydır sıkıntı olmadı ama eğer normal kasanız varsa kapatmaya gerek yok.
  • Konuyu farklı bir boyuta taşıyayım o zaman:)

    Sistemde ayrıca UPS kullanılıyorsa, PC'yi kapattıktan sonra UPS'i kapatmak ne getirir, ne götürür?
  • Bilgisayari kapatinca sigortadan odanin şartelini indirmek gerekiyor. Maksimum ömrü böyle yakalarsın.
    Eğer buzdolabında bozulacak bir şeyler yoksa direkt dairenin şarlterini indirmek daha güzel bir çözüm.
  • http://www.vatanbilgisayar.com/msx-0us-tekli-akim-korumali-priz-beyaz.html

    Bundan al bunu kapa en guzel cozum ben oyle yaptim ayni urunu kullaniyorm :)
  • Pcyi kapatınca zaten doğal olarak oda kapanıyor fişten çekmek bir yarar veya zarar sana bağlamaz diye düşünüyorum ben hiç arkadan kapamıyorum
  • Senelerdir pc yi kapayinca arkadan guc kaynagini kaparim bir sorun yaratmaz bence aksine icinden akim gecmedigi icin devrelerin omrunu uzatacagini dusunuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **Nightmare** -- 17 Aralık 2016; 18:16:57 >
  • ne yararı olur ne zararı boşa elin kolun belin yorulur
  • 6 yıl önceki konu ama yazmakta fayda var geçen hafta başıma geldi. Hafta içi 08:00-18:00 arası çalışan birisiyim, ben iş yerindeyken evdeki bilgisayar kapalı olmasına rağmen kasadan gelen çat pat seslerin ardından dumanlar çıkmaya başlamış, eve gittiğimde kasanın vıcık vıcık olduğunu gördüm güç kaynağındaki bütün kondansatörler vs patlamış içinde olan sıvılar heryere bulaşmış. Arızanın kaynağını %100 bulamasamda büyük ihtimalle nötr kopmasından kaynaklandı dairede şofben, şarj aletleri de bozuldu çünkü. Bilgisayar Schneider Electric APC 6 akım koruma prize takılıydı ona güvenerek bende güç kaynağının düğmesine müdahele etmiyordum nasıl olsa birşey olmaz diye ama oda bir işe yaramadı bina topraklaması iyi değil sanırım, yani %100 güvenlik istiyorsanız güç kaynağı butonunu da boşverin direk fişini prizden çekin. Ekonominin geldiği bu noktada her türlü önlemi almak gerekiyor, 15 ay önce 1350tl ye aldığım güç kaynağını şuan aynı paraya alamıyorum gerçekten üzücü.(Corsair Rm850x)





  • TheHardwareNews kullanıcısına yanıt

    Evde nötr kopmasi olsa, prizden sag ve solda voltaj görürdün. Ve elektronik aletlerin, lamba dahi calismazdi. O da genellikle bogumlardaki eklemlerin yanmasi sonucu olusuyor, degistirip devam ederdin. Gelelim güc kaynagi şalterine, acik olsun kapali olsun, nötr kopmasi sonucu böyle birsey olamaz. Baska birsey vardir. Salter acik ama sistem calismiyorsa bozulmamasi lazim normal sartlar altinda, bunun icin korumalar olur, ama sizin modelde belki bu koruma eksiktir. Sorunu tespit edebilmek icin arizali aletlerin incelenmesi gerekir. Tekrar basa gelmemesi icin, tespit ve cözüm bulunmasi gerekir.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.