Şimdi Ara

Pc hızlandırma / Mavi yazı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Windows XP Hızlandırma
    **xp hızlandırma**

    Arkadaşlar Bilgisayaar hızlandırma altında birçok konu var ama emin oldun hepsi güvenilir değil
    bilgisayarın sorunlarını çözebilmek için ve bir nevi de olsa sorun çözebilmek için ccleaner programını indirmenizi tavsiye ederim.Bu program çok küçük bir kapasiteye sahiptir pc yi kesinlikle kasmaz.Ayrıca pc hızlandırma programlarına başvurmamanızı öneririm çünkü bilgisayarınızı feci bir hale getiriyorlar kimi zaman.
    Neyse biz konumuza dönelim

    1-)öncelikle Sırasıyla BİLGİSAYARIM/YEREL DİSK C/WİNDOWS/Prefetch klasörüne girin ve hepsini silin Bunları silmenizin pc nize herhangi bir zararı olmaz bu sadece dolaşırken kalan çerezlerdir.

    2-) Bilgisayarların çalışma sistemi; işlemci, ram gibi donanımların hızları ile birlikte işletim sisteminin kurulu olduğu harddisk’in de boş olması ile de doğru orantılıdır. yani harddisk’iniz ne kadar boş ise bilgisayarınız da o kadar hızlı olur. (işlemcinizin ve yüklü olan proğramlarınızın durumuna göre değişir) bu nedenle işletim sistemleri genelde c üzerine kurulu olup c’nin biraz boşaltılarak işletim sisteminin rahatlatılması sağlanmalıdır. bunun için sırası ile aşağıdaki işlemleri yaparak bilgisayarın hızını biraz attırabiliriz.

    3-)C:\Documents and Settings KLASÖRÜNÜN İÇERİSİNDEKİ SİZİN KULLANDIĞINIZ BELGELERİN ADININ BULUNDUĞU KLASÖRÜ AÇ. (BENİMKİNİN ADI Gamze)
    A. BURADA BULUNAN BELGELERİM KALSÖRÜNÜN İÇERİSİNDEKİ FAZLA YER KAPLAYAN TÜM BELGE, MÜZÜK, VİDEO, RESİM VB. DOSYALARI D’nin İÇERİSİNE TAŞIYIN. (MAKSAT C’NİN İÇERİSİNİ BİRAZ OLSUN BOŞALTARAK İŞLETİM SİSTEMİNİN HIZLI ÇALIŞMASINI SAĞLAMAK)
    B. C:\Documents and Settings\murat\Contacts KLASÖRÜNÜN İÇERİSİNDEKİ TÜM hotmail.com UZANTILI KLASÖRLERİ SİLİN. KORKMANIZA GEREK YOK. BU KLASÖRLER DAHA ÖNCEDEN MSN DEN LAK LAK ETTİĞİNİZ KONUŞMALARIN KAYIT EDİLDİĞİ KLASÖRLERDİR.
    C. C:\Documents and Settings\murat\Local Settings\Temporary Internet Files KLASÖRÜNÜN İÇERİSİNDEKİ BÜTÜN DOSYARI SİLİN. (BU BİRAZ ZAMAN ALABİLİR)
    D. Başlat-Çalıştır komutuna %temp% yazın ve tamam deyin. Açılan ekrandaki bütün dosyaları silin. (buradaki dosyaların bazıları silinmeyebilir. Silenmeyen Dosyaları tek tek işaretleyerek silmeye çalışın)
    E. C:\Documents and Settings\murat\Local Settings\Application data\Microsoft\Messenger klasörünü açın ve içerisindeki bütün dosya ve klasörleri silin gitsin. Sonra GERİ sekmesinde bir önceki ekrana gelin ve C:\Documents and Settings\murat\Local Settings\Application Data\Microsoft\Windows Live Contacts klasörünün içini boşaltın.
    F. YUKARDA 4/A-B-C-D-E- maddelerinde belirtilenlerdeki maksat C:\Documents and Settings klasörünü biraz olsun boşaltarak işletim sitemini hızlandırmaktır.

    4-) Geri dönüşüm kutusunu boşaltın.

    5-)DİSK BİRLEŞTİRME YAPACAĞIZ BU MADDEDE: Bu işlem bilgisayarınızın hızını oldukça arttıracaktır. Bilgisayarımı açarak C’nin üzerine sağ tıklayın. ÖZELLİKLER’i açık ve ARAÇLAR sekmesini tıklayın. ŞİMDİ BİRLEŞTİR ikonunu tıklayın. Gelen ekranda C’nin üzerine sağ tıklayarak ÇÖZÜMLE’yi tıklayın. Sonra gelen ekranda BİRLEŞTİR’i tıklayın. Disk birleştiemeyi ilk defa yapıyorsanız bu işlemin sonlanması bilgisayarınızdaki yüklü olan proğramların durumuna göre 10-15 dakika sürecektir. Ayrıca bilgisayarınızda silemediğiniz gereksiz dosyaları silebilen Cclenear gibi proğramları kurmanız çok faydalı olacaktır.

    6-)BİLGİSAYARIMI açın. C’nin üzerine sağ tıklayın. ÖELLİKLERİ açın. Gelen ekranda DİSK TEMİZLE ikonuna tıklayın ve biraz bekleyin. Sonra açılan penceredeki DİS TEMİZLEME sekmesini tıklayın. Buradaki kutucukların hepsini işaretleyin. (Korkmayın sorun olmaz, işleme devam edin) ve alttaki TAMAM’ı ardından EVET’i tıklayın. Bu işlemin bitmesi 3-5-10 dakika sürecektir, işlem bitene kadar bekleyin ve bittikten sonra uygula-tamam diyerek çıkın.

    Bu işlemleri yaptıktan sonra Bilgisayarınız birazda olsa hızlanacaktır BİR TEŞEKKÜR YETERLİDİR

    Mavi yazı sorunu genelde bu işlemlerden sonra düzelir eğer düzelmezse düzgün bir format atmanızda yarar olacaktır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 21fenomen -- 2 Nisan 2012; 18:52:29 >







  • teşekkürler eline sağlık çok faydalı oldu.
  • Microsoft Bootvis
    Microsoft Tweak UI
    Auslogics BoostSpeed
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.