Şimdi Ara

pc hiç bisi yokken tüm oyunlarda kasmaya basladı yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
13.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • pc özellikleri

    P4 3.00 GHZ HT
    1 Gb dual ram (512+512)
    Nvidia GeForce 8500 GT
    80 gb sata hdd
    915p msı Neo2 platinum anakart
    işletim sistemi win xp sp3

    arkadaslar bu sistemi 5 senedir kulanıyorum. hiç problem yaşamadım. taki geçen haftaya kadar. ben fanatik Warcraft III dota hastasıyım. oyun gereksinimleri ile benim pc ye göre çok rahat kaldırabilecek şekilde. zaten bu zaman kadar hiç bir problem olmadan tüm ayarlar sonda oynuyordum.

    geçenlerde can sıkıntısına cal of duty 5 kurdum ve oynamaya basladım. 6/7 gölüm geçtim. buraya kadar oyunda en ufak kasılma yoktu. sonra yine bir bölüm geçtim. oyun bir sonraki bölümü load ettikten sonra oyun bir geldi deli gibi kasmaya basladı. ne olduysa ondan sonra oldu.

    oyunu tekrar basından basladım acaba o bölümdemi yapıyor diye. ilk bölümden basladım bir baktım ordada kasmaya basladı. sonra sinirlenip kapatıp oyunu sildim.

    sonra dota yapmak için warcraft III çalıştırdım oyuna ggirdim birde ne göreyim oyunda deli gibi kasmalar donup kalmalar acaba lagdanmı dedim. yok oyun sadece hareketli bölümlerinde deli gibi kasmaya baslıyor.
    neyse ayarları düşürdüm oyun zaten grafikten yoksun iyice berbat gözüküyordu ve yine kasma var.

    pc format atım sorunum çözülmedi. nod32 ile virüs taraması yaptım bişi bulamadı. oyunu silip tekarar kurdum yine olmadı.

    kulandığım xp cd si içerisinde herşey dahil olan cd lerden kuruyorum (içinde win xp+ofis+explorer7+flash+winamp+msn) otomatik kurulumlu cd den kuruyorum.

    fakat bu cd den yaklasık 3 ay kulandım hiç problem olmamıstı.

    ne olduysa o call of duty 5 yeni bölümü yükledi sonra kasma basladı ve pc halen her oyunda kasıyor.

    okuyupta yardımcı olursanız çok teşekür edrim bende eski bir forum donanım üyesiyim bu forumdan pc hakında çok sey öğrendim. ilk pc mide burdan topladım. tekrar teşekürler.







  • Bütün akla gelecek çözümleri denemişsiniz.

    Benim aklıma gelen ekran kartı ve cpu sıcaklık değerleri oldu.

    ''Everest Ultimate Edition' programıyla pc sıcaklığını kontrol edin.

    Everest Download...
  • pc ısınıyor özellikle kuzey köprüsü asırı ısınıyor. fakat 5 senedir böyle makinam kasada 2 arkada 1 önde 1 yanda olmak üzere 4 fan var + hız kontrolü var. thermaltake gerçek 480 watt power var + 2 fanda onda var + işlemci fanı var. kablolar derli toplu.

    bişi belirtmeyi unutmuşum oyundayken ctrl+alt+del ile görev yöneticisini actığımda war3.exe(WarcraftIII) %60-70 işlemci msn acıksa %30 nod 32 %20 felan işlemci kulanıyor yani sistem boşta için hiç işlemci kalmıyor. bu dediğim ilk ctrl+alt+del yaptıgımda böyle degerlere bakarken birden düşüyor değerler sistem boşta %99 oluyor hemen.
  • everest ile baktım sistem boşta masa üstünde

    işlemci 55 derece
    anakart 30 derece

    oyunu açınca

    işlemci 70 derece
    anakart 35 derece

    yani sıcaklıklar normal

    zaten işlemci 70 e geldiğinde nerdeyse %100 çalışıyor.

    çünkü az öncede belirtdiğim gibi oyunda iken ctrl+alt+del yaptıgımda işlemler kısmında nekadar .exe varsa %10 %5 %20 hatta msn %30 oluyor sonra hemen %0 a düşüyor.

    işlem yönetisini açtığımda hepsi kulanıyor işlemciyi %100

    2 sn sonra %2 lere düşüyor anlam veremiyorum. daha önce hiç böle bişi gelmedi başıma
  • yardım edebilecek yokmu gercekten umutsuz vakayım en son hdd yi full format atıcam
  • Ramlerde bır sorun var zannedersem.Yerlerini degistir ,olmadı bır tanıdıktan odunc test ıcın al. Zaten o sistem ve oynadıgın oyunlar icin 2x1gb sart. Bırde bunları denemeden 182 idi herhal,son nvıdıa drıver'ını yukleyıp test et. Dırectx 'ıde guncelle.
  • yok ramleride yer değistirdim olmadı az önce biosuda günceledim. olmadı sonuç aynı. benim sorunum ya işlemcide yada anakartta.

    zaten bu olaydan 1 gün önce onboard ethernet kartınıdı görmüyordu. harici ethernet kartı takıp kulanıyorum.
    ondan yapabilirmi?
  • advanced system care v3 indir. yardımcı programlar düğmesine bastığında açılan pendeceren game booster adlı küçük programcığı çalıştır. oyun için sistem optimizasyonu yapıyor. oyunlarda kayda değer bir performans artışı sağlıyor. oyundan çıkınca deaktif ederek normal kullanıma geçebiliyorsun.
  • bazen bilgisayarın fotmat günü gelir işte o güne gelmişsin. üzgünüm

    çözümüde vardır ama bir müddet sonra aynı şeyi tekrarlar .
    format sonrası düzleleektir. Gerçi ben de kıyamıyorum format atmaya o kadar şey i kim geri yükleeyecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtlln -- 5 Nisan 2009; 12:35:22 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aslankarakoc

    bazen bilgisayarın fotmat günü gelir işte o güne gelmişsin. üzgünüm

    çözümüde vardır ama bir müddet sonra aynı şeyi tekrarlar .
    format sonrası düzleleektir. Gerçi ben de kıyamıyorum format atmaya o kadar şey i kim geri yükleeyecek


    dostum zaten her gece format atıyorum hızlı yavas farketmiyor 4 farklı windows cd sinden kurdum ve aralarında orjinal lilanslı cd dende kurdum durum aynı. keşke format olsa komple harddiski sildim yok yine yok.

    quote:

    advanced system care v3 indir. yardımcı programlar düğmesine bastığında açılan pendeceren game booster adlı küçük programcığı çalıştır. oyun için sistem optimizasyonu yapıyor. oyunlarda kayda değer bir performans artışı sağlıyor. oyundan çıkınca deaktif ederek normal kullanıma geçebiliyorsun.


    sistemim oynadıgım oyunları yüksek performansta çalıştaracak özellikte zaten böle bişiye gerekyok sanırsam pcde başka bir problem var. işlemci yuvasında ufakbir kayma gibi bişi olabilirmi çünkü tek işlemciyi sökmedim gerikalan herşeyi söküp taktım olmadı. yardımlarınızı bekliyorum.

    benim sıkıntım sadece oyunlarda diil sistem bosta iken bile görev yöneticisi/ işlemler kısmında mesela bir firefox sayfası acıyorum haşırt açılana kadar 2 sn geciyor ama isşlemci %70-80 lere geliyor. buarada sabit bir exe harcamıyor explorer.exe firefox.exe ...... birçok exe %20-10 harcayarak işlemciyi yiyor. sıkıntım bu.

    acaba benim anakartımda şuan onboard ethernet çalışmıyor yani donanım olarak görmüyor bulamıyor. harici bir ethernet kartı ile pcı slottan kulanıyorum. bundan dolayı bir sıkıntı olabilirmi. anakart ethernete kabloyu taktıgımda lambası yanıyor kasanın arkasında fakat kablo takılı diil şeklinde gözüküyor ve ağ bağlantılarımda modem gözükmüyor. nasıl tekrar buldurabilirim etherneti anakart biosu da güncelledim.

    cevaplar için teşekkür ederim.




  • aklına bişi gelen varmı?
  • arıza günceldir arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum çok çaresizim.
  • formatı ne şekilde attın bence bir de low level format denemelisin.
  • Bence problem anakartında , söylediklerinden o anlaşılıyor, anakartının eğer hala garantisi devam ediyorsa servise gönder diyecem,
    oda Türkiye'de risk demek.Anakartını alırlar 2-3 hafta vermezler, yada 1 hafta orda tutup hiçbir problem yok diye geri verirler zaman kaybı olur.
    Eğer sorun cpu, ram , hdd , ekran kartı vsvs den olmadığına eminsen anakartını değiştir , kolay çözüm olarak bu gözüküyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sedatyesilyurt

    formatı ne şekilde attın bence bir de low level format denemelisin.



    low level formattan kastın yavas formatsa denedim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Lizard_King

    Bence problem anakartında , söylediklerinden o anlaşılıyor, anakartının eğer hala garantisi devam ediyorsa servise gönder diyecem,
    oda Türkiye'de risk demek.Anakartını alırlar 2-3 hafta vermezler, yada 1 hafta orda tutup hiçbir problem yok diye geri verirler zaman kaybı olur.
    Eğer sorun cpu, ram , hdd , ekran kartı vsvs den olmadığına eminsen anakartını değiştir , kolay çözüm olarak bu gözüküyor.


    baska bir pcde denicem donanımları enson care o kaldı.
    pc2004 yılında topladım garanti diye bisi kalmadı malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 351nofear -- 6 Nisan 2009; 17:04:43 >




  • Aynı sorun bendede vardı Packard Bell ts11 bütün yolları denedim en sonunda sorun sadece arkadaki fanın çalışmamasıydı fana bak çalışıyormu çalışmıyosa takılmıştır üfle süpürgeyle felan çek benimkine bi tane parça takılmış oyüzden fanın dönmesini durdurup pc nin ısınmasına sebep oluyodu pcde kendini kapatıyodu ısı değerleri yüksekti küçük bi çubuk soktum fanı hareket ettirdim çalıştı şuan pc gayet sağlıklı sadece makineyi tozlu ortamda kullanma masada kullan yere koyma...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.